Auto salon Kramar - vasa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
condy

#1026 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

Sex u Citroenu je ko na vodenom krevetu :mrgreen:
goran16v

#1027 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by goran16v »

condy wrote:
goran16v wrote:
condy wrote:
Kad je tako, da te pitam. Ode ti zamajac nakon mjesec dana od kupovine, ostaneš bez mjenjača na sred ceste, hoće li ti Kramar snositi troškove popravke koja će biti preko hiljadarke ? :)
Zamajac i lamela su potrosni dijelovi, isto tako poslije mjesec dana ti mogu otici diskovi i disk plocice da ostanes bez kocnica (i bez glave), hoces li traziti od prodavca da ti popravi auto?????
Ukoliko mi garantuje za te dijelove, tražit ću.
Niko ti nece garantovati za takve tj potrosne dijelove, pa cak ni kod novog auta, a to sta Bosnjo oceukuje od garancije pokriva je prica za sebe.
goran16v

#1028 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by goran16v »

madner wrote:Opet bi najpametnija investicija bila uzeti auto staro godinu dana.

Skupo se placa to da sam konfigurises svoje.
Ako je to najpametnija investicija od koga ces onda kupiti auto star godinu, neko je taj auto kupio nov, ne proizvode se godinu dana stari auti?
condy

#1029 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

goran16v wrote:
Niko ti nece garantovati za takve tj potrosne dijelove, pa cak ni kod novog auta, a to sta Bosnjo oceukuje od garancije pokriva je prica za sebe.
Švabo garantuje za takve potrošne djelove, i to kod polovnog auta :)

Npr. bmw 118d sa pređenih 11200km, Švabo daje punu jednogodišnju garanciju na sve moguće kvarove.

12-month EUROPlus full warranty, Verified vehicle history,Manufacturer certificate, BMW incidental insurance coverage: Roadside assistance package .....

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... ine&noec=1
direstraits0078

#1030 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by direstraits0078 »

condy

#1031 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

direstraits0078 wrote:Iščitati detaljno pa se javiti:

http://www.bmw.de/de/topics/gebrauchtfa ... antie.html

:D
Šta je nejasno :?

1. Jahr Garantie auf alle mechanischen und elektrischen Teile ( garancija na sve mehaničke i elekto dijelove )
2. BMW und MINI bis zu einem Alter von 8 Jahren...(za BMW i Mini do 8 godina starosti. za druga vozila do 6 godina starosti. )
3. 100% Lohnkostenübernahme und bis 100.000 km Gesamtlaufleistung
100% Materialkostenübernahme. Wir übernehmen:
bis 120.000 km: 90%
bis 140.000 km: 80%
bis 160.000 km: 70%
bis 180.000 km: 60%
über 180.000 km: 50%

Pokriće u procentima koje snosi davalac garancije. Za vozila do pređenih 100.000 km pokrivaju jednu godinu 100% za sve materijalne troškove a za vozila do npr. pređenih 160.000 km, snose 70% ukupnih troškova.

Ovo je naučnafantastika za nas.

Ovdje je krenula priča da se nigdje ne daju garancije na vozila sa većom kilometražom i da samo glupi Bošnjo umišlja da treba imati garanciju.
Last edited by condy on 20/02/2015 22:35, edited 2 times in total.
condy

#1032 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

...
madner

#1033 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by madner »

goran16v wrote:
madner wrote:Opet bi najpametnija investicija bila uzeti auto staro godinu dana.

Ako je to najpametnija investicija od koga ces onda kupiti auto star godinu, neko je taj auto kupio nov, ne proizvode se godinu dana stari auti?
Nisu svi pametni, da jesu ne bi bila najpametnija.
Citros Buenos

#1034 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Citros Buenos »

Ali je i merak !
goran16v

#1035 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by goran16v »

madner wrote:
goran16v wrote:

Nisu svi pametni, da jesu ne bi bila najpametnija.
Tacno, nisu svi pametni, da nema pametnih ovi drugi bi isli pjeske...
goran16v

#1036 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by goran16v »

condy wrote:
goran16v wrote:

Npr. bmw 118d sa pređenih 11200km, Švabo daje punu jednogodišnju garanciju na sve moguće kvarove.

12-month EUROPlus full warranty, Verified vehicle history,Manufacturer certificate, BMW incidental insurance coverage: Roadside assistance package .....

Da li ti znas elementarnu razliku izmedju kvara i zamjene potrosnih dijelova?
condy

#1037 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

goran16v wrote:
condy wrote:
goran16v wrote:

Da li ti znas elementarnu razliku izmedju kvara i zamjene potrosnih dijelova?
Samo ti po svom
:run:
direstraits0078

#1038 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by direstraits0078 »

condy wrote:
direstraits0078 wrote:Iščitati detaljno pa se javiti:

http://www.bmw.de/de/topics/gebrauchtfa ... antie.html

:D
Šta je nejasno :?

1. Jahr Garantie auf alle mechanischen und elektrischen Teile ( garancija na sve mehaničke i elekto dijelove )
2. BMW und MINI bis zu einem Alter von 8 Jahren...(za BMW i Mini do 8 godina starosti. za druga vozila do 6 godina starosti. )
3. 100% Lohnkostenübernahme und bis 100.000 km Gesamtlaufleistung
100% Materialkostenübernahme. Wir übernehmen:
bis 120.000 km: 90%
bis 140.000 km: 80%
bis 160.000 km: 70%
bis 180.000 km: 60%
über 180.000 km: 50%

Pokriće u procentima koje snosi davalac garancije. Za vozila do pređenih 100.000 km pokrivaju jednu godinu 100% za sve materijalne troškove a za vozila do npr. pređenih 160.000 km, snose 70% ukupnih troškova.

Ovo je naučnafantastika za nas.

Ovdje je krenula priča da se nigdje ne daju garancije na vozila sa većom kilometražom i da samo glupi Bošnjo umišlja da treba imati garanciju.
Ali detaljno.
Benny Lava

#1039 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Benny Lava »

U AS Dalmi tvrde da uvoze sa istog njemačkog leasing-a kao i Kramar. A u autu servisna knjižica sa francuskom garancijom i ovjerama popravki i pregleda sa pečatima francuskih servisa... Po vašem mišljenju, kako i odakle nabavljaju ovakva vozila i da li je 100% istina da i Kramar uzima sa njemačkog leasing-a. Ovo njemački leasing je k'o Škafina reklama - njemački deterdžent. Zna li iko o kojoj se banci radi?
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1040 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mali_milojica »

Vjerovatno od Societe Generale,sestrinska firma koja se bavi operativnim lizingom ALD. Mislim da imaju pola miliona auta. Mislim da su najveca leasing kuca u Evropi sto se toga tice.
I Kramar i Dalmi nabavljaju auta iz svih drzava gdje oni rade. A mislim da su pokrili cijelu Europu.
FRA,BEL,DE,HOL najvise.
ado-šampion

#1041 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ado-šampion »

Benny Lava wrote:U AS Dalmi tvrde da uvoze sa istog njemačkog leasing-a kao i Kramar. A u autu servisna knjižica sa francuskom garancijom i ovjerama popravki i pregleda sa pečatima francuskih servisa... Po vašem mišljenju, kako i odakle nabavljaju ovakva vozila i da li je 100% istina da i Kramar uzima sa njemačkog leasing-a. Ovo njemački leasing je k'o Škafina reklama - njemački deterdžent. Zna li iko o kojoj se banci radi?
Vecina auta je iz Belgije. Njemacki je lizing, ali su auta belgijska.
condy

#1042 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

Vidim neki dan auto na cesti koje je kupljeno u Dalmiju. Sve je obljepljeno velikim naljepnicama od Dalmija. Unakazili auto... krkani, nije im dovoljno jedna ili dvije diskretne naljepnice, pa naljepe onu ogromnu naljepnicu na zadnju karambolku, pokrije trećinu karambolke. Kod Kramara su diskretne ali i oni su posebna priča. Naljepe dvije pozadni, dvije na prednjim blatobranima, dvije na okvirima tabli, i nekad dvije na donjem dijelu zadnjih vrata...osam naljepnica. :lol:
ado-šampion

#1043 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ado-šampion »

Kolkoooo?
condy

#1044 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

ado-šampion wrote:Kolkoooo?
Obično od šest do osam :D
milojicabrzi

#1045 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by milojicabrzi »

condy wrote:Vidim neki dan auto na cesti koje je kupljeno u Dalmiju. Sve je obljepljeno velikim naljepnicama od Dalmija. Unakazili auto... krkani, nije im dovoljno jedna ili dvije diskretne naljepnice, pa naljepe onu ogromnu naljepnicu na zadnju karambolku, pokrije trećinu karambolke. Kod Kramara su diskretne ali i oni su posebna priča. Naljepe dvije pozadni, dvije na prednjim blatobranima, dvije na okvirima tabli, i nekad dvije na donjem dijelu zadnjih vrata...osam naljepnica. :lol:
Nije to nista, otisao ja na servis, pa mi promijenili i okvir od tablica, naljepnice prethodnog servisa poskidali i jos uracunali 2 sata rada za mali servis :) kontam u sebi, jeste dva sata rada, kad ste sat vremena, skidali naljepnice prethodnog servisera...
ofo-ono

#1046 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ofo-ono »

condy wrote:
golfiista wrote:
condy wrote:I onaj paćenik koji plati osiguranju policu osiguranja, nije svjestan da se osiguranje debelo ogradilo, tako da je predvidjelo kroz posebne uvjete niz izuzetaka kada nije dužno da pokrije štetu kod osiguranog rizika. Odnosno rikne ti turbina, platio si premiju osiguranja, a osiguranje kaže nismo dužni jer nisi uradio ovo-ono, jer je prije toga bilo ono-ovo, što tad prvi put čuješ.
Haj ne kaki. Jbt. sve nekakve teorije zavjere. Ovaj Condy kao da je Emkina shauma. Onaj Zviz im je jedina prava konkurencija.
Osiguranja su bajna, rade sve kako kažu.... :-) Moj drug radi u BSO osiguranju godinama sa policama i tužio ih jer su ga prevarili za osiguranje otplate kredita :lol:

Pa i ja bih ga prevario. Kad Bošnjo samo konta kako da nekog zajebe, pa makar i otplata kredita. Ko veli, evo uplatio sam ja osiguranje, i oni MORAJU to nešto. Milion je prevara osiguranja, pokušaja. U normalnim zemljama se svaka riječ provjerava, svaka priča, gdje si bio, šta si bio... Nije ni osiguranje budala, pogotovo na našim prostorima.

Ne znam o čemu se tačno radi, ali znam iz ličnog iskustva da osiguranje preuzima otplatu kredita u slučaju da ostaneš bez posla, te u slučaju smrti. A iz tvog posta zaključujem da lik RADI a ne da je radio?! Ne znam đe zapelo...
holowey

#1047 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by holowey »

ofo-ono wrote:
condy wrote:
golfiista wrote:
Haj ne kaki. Jbt. sve nekakve teorije zavjere. Ovaj Condy kao da je Emkina shauma. Onaj Zviz im je jedina prava konkurencija.
Osiguranja su bajna, rade sve kako kažu.... :-) Moj drug radi u BSO osiguranju godinama sa policama i tužio ih jer su ga prevarili za osiguranje otplate kredita :lol:

Pa i ja bih ga prevario. Kad Bošnjo samo konta kako da nekog zajebe, pa makar i otplata kredita. Ko veli, evo uplatio sam ja osiguranje, i oni MORAJU to nešto. Milion je prevara osiguranja, pokušaja. U normalnim zemljama se svaka riječ provjerava, svaka priča, gdje si bio, šta si bio... Nije ni osiguranje budala, pogotovo na našim prostorima.

Ne znam o čemu se tačno radi, ali znam iz ličnog iskustva da osiguranje preuzima otplatu kredita u slučaju da ostaneš bez posla, te u slučaju smrti. A iz tvog posta zaključujem da lik RADI a ne da je radio?! Ne znam đe zapelo...
ali i za to postoji vise "zackoljica", ne smijes ostati bez posla svojom voljom ili svojom greskom, i ne otplacuje osiguranje cijelokupni kredit nego samo rate prvih 12 mjeseci...ostatak duga ostaje na tvoje ime pa kad opet budes imao stalna mjesecna primanja, nastavljas da otplacujes dug...puno je tih sitnih slova koje niko ne cita...tako isto i kod kramara, ne obuhvata potrosne dijelove niti kvarove uzorkovane potrosnim dijelovima (tipa: nisi mijenjao ulje, nisi mijenjao zupcasti, itd)
ofo-ono

#1048 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ofo-ono »

Nisam napisao opširno vezano za otplatu kredita, ali na to sam mislio. Preuzima na određeni period, a ne cijelokupni iznos. Problem je u nama, ne u njima. Jer bošnjo odmah konta kako nekoga da zajebe, da prostiš.

Logično da ne preuzimaju ama baš sve. U svakoj garanciji piše da ne XX proizvođač ne preuzima odgovornost uslijed neodgovarajučeg i neprofesionalnog korištenja neke stvari. Auto, tv, sat, mobitel, RayBan... Milion još kojekvakih sitnica kao ugradnja neodgovarajučih, odnosnh dijelova koji nisu odobreni od proozvođača.

Problem nas je što previše očekujemo. Bošnjo očekuje da mu je osiguranje haman i dužno svake hefte i prati generalno auto, jer je prdnuo u njemu.
condy

#1049 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

milojicabrzi wrote:
condy wrote:Vidim neki dan auto na cesti koje je kupljeno u Dalmiju. Sve je obljepljeno velikim naljepnicama od Dalmija. Unakazili auto... krkani, nije im dovoljno jedna ili dvije diskretne naljepnice, pa naljepe onu ogromnu naljepnicu na zadnju karambolku, pokrije trećinu karambolke. Kod Kramara su diskretne ali i oni su posebna priča. Naljepe dvije pozadni, dvije na prednjim blatobranima, dvije na okvirima tabli, i nekad dvije na donjem dijelu zadnjih vrata...osam naljepnica. :lol:
Nije to nista, otisao ja na servis, pa mi promijenili i okvir od tablica, naljepnice prethodnog servisa poskidali i jos uracunali 2 sata rada za mali servis :) kontam u sebi, jeste dva sata rada, kad ste sat vremena, skidali naljepnice prethodnog servisera...
I meni sljedi ubrzo servis, dva sata za mali servis :D
condy

#1050 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

ofo-ono wrote:

Btw. nije tema, ali dobro,

Eto osiguranja su sva poštena...kad znaš iz ličnog iskustva, da te priupitam. Čovjek ostane bez posla, ali zbog njegovog propusta u radu ! Ili čovjek umre, ali zbog bolesti od koje je bolovao prije zaključenja ugovora o osiguranju. Da li u ovim slučajevima osiguranje preuzima otplatu kredita ? Čovjek ostao bez posla, odnosno umro... Pored toga, šta se dešava sa premijom u ova dva slučajeva... ? Eto baš me interesuje :)
Locked