Pozdrav svima, imam LG autoradio sa CD i USB-om, i primijetio sam da nasumicni odabir pjesama i nije bas nasumican nego je zapravo redoslijed uvijek isti.
Npr. stavim USB (ili CD), pritisnem shuffle(tj. random) i on pusta 179. pjesmu, idem na sljedecu on pusti 511. pjesmu, pa sljedeca bude 53. pa 71. pa 102. itd.
Naredna upotreba playera nakon gasenja (npr. dan kasnije, moze i minuta kasnije, nevazno), ako se upali shuffle on opet ide istim redom, znaci odmah ide na 179, pa 511,53,71,102 itd. i tako svaki put.
I to uskoro prestane biti shuffle jer vise zapamtim koja pjesma ide iza koje, sto rezultira time da od cca 800 pjesama kojih imam na usb-u samo njih maksimalno 50 ikad cujem.
Da li je ovakav shuffle inace normalan za ovakav uredjaj ili...?
Auto radio problem: shuffle odabir pjesama koji nije nasumican nego uvijek isti
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Schlauf2
- klaki
#2 Re: Auto radio problem: shuffle odabir pjesama koji nije nasumican nego uvijek isti
ne znam, ali i ja sam nesto slicno primjetio na mom starijem sony uredjaju. nije bas uvijek isti redoslijed, al je poprilicno slican, vidi se da to nije pravi shuffle/radnom 
-
530i
#3 Re: Auto radio problem: shuffle odabir pjesama koji nije nasumican nego uvijek isti
Najjednostavnije je da snimiš mp3 fajlove u posebne foldere...pa slušaš šta ti je trenutno po želji. Barem sam ja tako napravio.
-
Schlauf2
#4 Re: Auto radio problem: shuffle odabir pjesama koji nije nasumican nego uvijek isti
Uradio sam tako, ali opet valja nakon svakog paljenja rucno traziti pjesme ili foldere. Cak i kad bi svaki file bio u zasebnom folderu, on bi opet isao po istom redoslijedu.530i wrote:Najjednostavnije je da snimiš mp3 fajlove u posebne foldere...pa slušaš šta ti je trenutno po želji. Barem sam ja tako napravio.
Mene samo zanima da li je ovo normalna stvar.
Imao sam prije ovog Panasonic CD-MP3 bez USB-a i shuffle je dobro radio.
-
530i
#5 Re: Auto radio problem: shuffle odabir pjesama koji nije nasumican nego uvijek isti
Meni je svaki plejer sa USB-om nastavljao tamo gdje sam stao, osim kad izvadim USB ili skinem klemu sa akumulatora...
Moguće je da ima neki primitivan sistem pa stalno po istom principu vrti. Probaj izguglati na engleskom...
Moguće je da ima neki primitivan sistem pa stalno po istom principu vrti. Probaj izguglati na engleskom...
-
sizifinho
#6 Re: Auto radio problem: shuffle odabir pjesama koji nije nasumican nego uvijek isti
ma meni na mobitelu shuffle nije shuffle haha
mislim nije bas da uvijek pusta isti redosljed ko tebi, ali otpr od 800 pjesama vazda 50 istih pusta
mislim nije bas da uvijek pusta isti redosljed ko tebi, ali otpr od 800 pjesama vazda 50 istih pusta
-
Schlauf2
#7 Re: Auto radio problem: shuffle odabir pjesama koji nije nasumican nego uvijek isti
Ja skidam plocicu svaki put,a USB vadio ili ne vadio iz nje ne igra ulogu.530i wrote:Meni je svaki plejer sa USB-om nastavljao tamo gdje sam stao, osim kad izvadim USB ili skinem klemu sa akumulatora...
Trazio sam i naletio samo na one koji imaju isti problem ali ne i rjesenje. Ovom mom je dovoljno cak i onaj strujni prekid dok palis auto da resetira redoslijed, tj. ako je po svom shuffleu na 102. pjesmi dok slusas radio (a auto ugasen), upalis auto, sljedeca pjesma opet 179. I nadalje sve isto
Najvjerovatnije i jest do primitivnog sistema.
- hopi
#8 Re: Auto radio problem: shuffle odabir pjesama koji nije nasumican nego uvijek isti
sjećam se da je na onim starim mp3 playerima, ono kao usb sa displejom bio kao taj fiksni šafl. U autu imam neki sony mp3 - usb, sigurno mu ima više od 6-7 godina, šafl mu je ok, uvijek je nasumična pjesma bez redoslijeda. Mislim da je kod tebe problem u uređaju, jedsnostavno je tako namješten.
-
Schlauf2
#9 Re: Auto radio problem: shuffle odabir pjesama koji nije nasumican nego uvijek isti
I ja mislim da je do uredjaja, ima moj prijatelj Sony u autu i isprobao sam kod njega, shuffle radi kako treba.hopi wrote:sjećam se da je na onim starim mp3 playerima, ono kao usb sa displejom bio kao taj fiksni šafl. U autu imam neki sony mp3 - usb, sigurno mu ima više od 6-7 godina, šafl mu je ok, uvijek je nasumična pjesma bez redoslijeda. Mislim da je kod tebe problem u uređaju, jedsnostavno je tako namješten.
Zanimalo me je samo jel to normalna pojava. Hvala.
-
530i
#10 Re: Auto radio problem: shuffle odabir pjesama koji nije nasumican nego uvijek isti
Kod mene je, doduše, fabrička instalacija, i napisao sam već u kojim slučajevima gubi memoriju što se tiče USB-a... Kod tebe ili je neko naknadno ugrađivao instalaciju ili je jednostavno takva fabrička instalacija, a možda je i do samog uređaja ako je stariji. Inače ne bi smio gubiti napon, osim ako je akumulator baš na izdisaju.
Ako te baš nervira to, nisu ni novi plejeri skupi, do 150 maraka da biraš kakav ćeš.
Ako te baš nervira to, nisu ni novi plejeri skupi, do 150 maraka da biraš kakav ćeš.