auto prikolica - registracija

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
sLLayer

#1 auto prikolica - registracija

Post by sLLayer »

Imam prikolicu za camac ali nemam nikakvih papira za nju? Zanima me da li trebaju uopste papiri i sta bi sve trebao uraditi (ateste i to) da bi je doveo u vozno stanje? Takodjer gdje mogu nabaviti signalizaciju za nju?
shlauf

#2 Re: auto prikolica - registracija

Post by shlauf »

sLLayer wrote:Imam prikolicu za camac ali nemam nikakvih papira za nju? Zanima me da li trebaju uopste papiri i sta bi sve trebao uraditi (ateste i to) da bi je doveo u vozno stanje? Takodjer gdje mogu nabaviti signalizaciju za nju?
Ako nije fabrička prikolica treba ti atest sa mašinskog fakulteta pa onda na registraciju ali da je u ispravnom stanju. Signalizaciju možeš nabaviti i na buvljaku preko puta Mercatora gdje ćeš sve na jednom mjestu uzeti, par zadnjig svjetala od kojih jedna ima otvor za svjetlo registracije ili obadvije a svaka ima poziciju, štop svjetlo i žmigavac. Takodje ti treba džek za struju koju kopčaš na kuki ispod karambolke. Kad to pokupuješ trebaš naći dobrog autoelektričara koji treba sve žice da provuče kroz bužir i onda da ih kopča na predviđena mjesta. Bužir treba zato što bi u suprotnom žice bile gole tj. nebi bile zaštićene.

Aleeee aleeeeeeeee :dance:

Ljubiše mi mog !!!!
:sax:
sLLayer

#3 Re: auto prikolica - registracija

Post by sLLayer »

taj dzek imam i kablove, samo su mi stopke negdje otpale, a nesto sam procitao da trebam naci dva svjedoka da potvrde da je moja prikolica? :o
ja1977

#4 Re: auto prikolica - registracija

Post by ja1977 »

Vjerovatno nekako moras dokazati da je prikolica tvoja.
Malo bi cudno bilo ad odes u MUP i kazes ja nasao prikolicu i hocu da je registrujem :D

Mozda da nazoves MUP i pitas koja je procedura!
Post Reply