auto-praonice u sa

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bmx

#1 auto-praonice u sa

Post by bmx »

Nesto cackam po starim temama, pa vidim da se nije bog zna sta puno napisala o auto-praonicama u Sarajevu.

Dakle, koje su najbolje, koje najjeftinije, u koje najcesce idete...?

Ako moze jos da navedete malo poblize gdje se koja praonica nalazi :D

Ja licno idem u Slon na ono storjno pranje, ali sve nesto kontam da predjem na "obicne" praonice, pa ne znam odakle da pocnem :D
JD

Post by JD »

Najcesce na OMV u Barama...
rasta

Post by rasta »

robot u Hrasnom zadnji sprat ima autopraonica...momci ga pozlate za cenera :D
zmijoljubac

Post by zmijoljubac »

Evo, ovo vam je obraz kakve praonice imate__ :x

Image
lejlasa

Post by lejlasa »

Ima super praonica na Ilidzi, kod tramvajske okretaljke, srede auto za pola sata, bude ko bombona :)
Vanjsko i unutrasnje pranje 7 KM :D
r_faruk

Post by r_faruk »

ovdje na alipasinu, kod Fahtove dzamije, unutra i vani 8km, ali ga fakat operu..............
r_faruk

Post by r_faruk »

ovdje na alipasinu, kod Fahtove dzamije, unutra i vani 8km, ali ga fakat operu..............
zmijoljubac

Post by zmijoljubac »

lejlasa wrote:Ima super praonica na Ilidzi, kod tramvajske okretaljke, srede auto za pola sata, bude ko bombona :)
Vanjsko i unutrasnje pranje 7 KM :D
Deder dijete pitaj sta kosta pranje za one koji nemaju auto ziva bila... :roll:
Dog_Father

Post by Dog_Father »

Pejton, Ilidza, mislim da se H2 zove ili HA2, praonica za 10.

Komplet pranje 8marki, i peru sa nekakvim aktivnim samponom. Nema spuzve i trljanja te tako nema ni ogrebotina.

Kod njih perem auto otkad sam vidio da peru ferrarija.
Kontam, kad im on vjeruje, vjerujem im i ja :D :D
mexx25

Post by mexx25 »

samo jos ostavite kljuceve i otidjite na kafu dok se auto opere pa kad ostanete bez auta......................
Monsignor

Post by Monsignor »

Definitivno najbolja usluga do sad u VR6 kod Saleta u Hrasnom...iako su poceli polako fuseriti u zadnjih godinu dana jos uvijek idem tamo...
E da i to je jedino mjesto gdje smijem ostaviti kljuceve od auta.
Coco_Marocco

Post by Coco_Marocco »

Ja idem u VR6 i slazem se da su poceli fuseriti, 3D na vojničkom dobro odradi posao, a kad je kupovina u pitanju ostavim ga u Robotu, dok ja pokupujem oni operu. BTW. najvise volim sam oprati al kad se nema vremena ovi gore obavljaju posao :)
radeljas

Post by radeljas »

nedzarici preko puta studentskih domova, malo prije energopetrolove pumpe. ubjedljivo najbolja praonica. potrude se maksimalno. jest 10 km i unutra i vani, ali vrijedi. rade isti momci kao i prije rata. svakome za preporuciti. iako perem tamo eto skoro 16-17 godina i ne znam kako se praonica zove niti kako se gazda zove, ali su svi prijateljski. rahat ostaviti bilo sta u autu i njima kljuc, a da te ne zaboli glava
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

Post by Admir_1984 »

Majke mi moje,danas je najsiplativiji biznis otvoriti autopraonu :-D :-D
Gdje god odem vazda guzva :shock:
Edin H.

Post by Edin H. »

Meni oni u Merkatoru (garaza) razvalili rucicu za pomjertanje sjedista :shock:
Qler

Post by Qler »

burezer odvukao dok smo imali merca negdje gore blizu pionirske i levat prao auto i sad da otvori hubu. u jedno ruci drzi onu prskalicu a drugom ihvatio onu rucicu i pokusao da njom podigne haubu! naravno ostala mu u ruci! i sta ces.. nije naplatio burazeru pranje.. a mi nasli rucicu u kiseljaku...nova mislim oko 30KM nisam siguran poodavno je bilo...
iceman ze

Post by iceman ze »

Ja u zadnje vrijeme perem u Veklesicima preko puta thenickog pregleda. Cijena je 10 KM i solidno operu. Inace bave se i hemijskim ciscenjem unutrasnjosti vozila. Ja sma imao probelm sa flekom na sjedistu, buraz prolio pivu, napravio belaj, oni odradili hemijsko, buraza kostalo 20 KM, a ja dobio sjedista kao nova, mada je par dana mokra guzica bila ali isplati se.
Haris033

Post by Haris033 »

Najbolja praonica (100% provjereno) je 3D u Aleji Bosne Srebrene 18 (prvo skretanje desno od studentskih domova prema Dobrinjii, i jos nekih 100-njak metara pravo - desna strana).

Tamo perem auto vec nekih godinu dana i nema sanse da bih promjenio praonicu...

Likovi tako dobro operu auto i tako ga usjaje da ga, fakat, poslije ne prepoznas...
Osim toga, kada sam vidio kakve limuzine dolaze te direktori i zaposlenici poznatih velikih firmi kao sto su "ASA-HOLDING", "ORBICO", "BH TELECOM"...

Ko jednom ode definitivno mu vishe nece pasti na pamet da mjenja praonicu...

Umalo da zaboravim, cijena vanjskog i unutrasnjeg pranja je 10 km a auto se pere od 45 - 60 min.
Last edited by Haris033 on 21/03/2006 09:13, edited 1 time in total.
Stitch__

Post by Stitch__ »

meni su na ilidzi kod doma zdravlja razvalili one pipke za zakljucavanje vrata :shock: 2 pollomili :shock:
Rajvosa_boy

Post by Rajvosa_boy »

Ako trazite najeftinije da prodjete onda imate u buca potoku cim se prodje Zrak i osnovna skola na onome pravcu sa desne strane ima praonica - 5 KM i unutrasnje i Vanjsko pranje operu auto poprilicno dobro ja sam zadovoljan !
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Ne znam što većina raje misli da je važnije kako auto izgleda nakon pranja, nego način na koji ga peru. Ja sam samo jednom u životu odvezo auto u praonicu, bio Bajram a auto prljavo pa... To je bila ona na Grbavici, prva do Željinog pomoćnog, jest da su oprali dobro ali ja im nikad više ne bih dao auto!

Zašto? Ljudi peru cijelo auto sa jednom spužvom i to ne samo jedno nego i 5 auta prije mojeg i koriste isti šampon u koji isto tako i cijede spužvu i koji bi lako mogao biti i deterdžent za suđe! Deset takvih pranja i lak izgleda katastrofalno. Samo da napomenem da sam vidio da tamo peru i Audi A6 i novi Passat.

Zato ja radije odem u vikendicu, 30 km od Sa, i operem sam sa normalnim šamponom i sa dvije spužve (jedna za gornje, druga za donje dijelove auta). Autu je deveta godina a lak izgleda kao nov, gledam jučer s prozora potpuno nov P 206 i gotovo nimalo se ne razlikuje! Da napomenem da bi za to koliko potrošim samo da odem do vikendice mogao oprati auto u bilo kojoj praonici u Sa.
Zato, ako već nemate kuću ili vikendicu (avliju u svakom slučaju), a stalo vam je do auta, vozite auto u praonice koje peru aktivnim šamponom, tj. bez spužvi. Na ovoj temi je navedena jedna takva, a čuo sam da ima jedna na Koševskom brdu čini mi se (isto tako na nekoj od tema na ovom forumu ima).

Još nešto što većina ljudi zanemaruje: Poslije svake zime (a po mogućnosti i bar jednom tokom zime) treba oprati pod auta i to mlazom pod pritiskom po mogućnosti. Ne znam gdje ima u Sarajevu, dobro bi bilo kad bi neko rekao ko zna, čuo sam da ima na OMV-u na Barama ali kažu da je slabo. Iako pranje šlaufom nema mnogo smisla, bolje i to nego ne oprati nikako.
Post Reply