Auto police i popusti

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Mahalac

#1 Auto police i popusti

Post by Mahalac »

Koliko saznajem od mnogih koji osiguravaju auta u bilo kojoj zapadnoj zemlji pri registraciji vozila se kalkulisu popusti u skladu s vozacevom historijom. Dakle ako si vozac koji nikad u svom "recordu" nisi imao saobracajnu nzgodu dobijes max. bonus.
Sve nase osiguravajuce kuce se furaju na zapadne sisteme i ugovore, uostalom mnoge su i podruznice istih, zasto onda ne apliciraju ta pravila i na nas.
Ukratko sto ja imam od toga sto nikad (neureklo se) nisam imao nikakav ishod niti stetu u saobracaju kad mi ga zareze isto kao onim visestrukim "razbijacima".
Zar ne bi bilo korisno u vise aspekata da se ovo pocne primjenjivati i u nas ili smo mi kao i uvijek predaleko... :dance:

...zasto je uvijek sve tesko pokrenuti iako se pouzdano zna da je korisno i ucinkovito.
respo

#2 Re: Auto police i popusti

Post by respo »

pa to vec postoji doduse samo na kasko se odnosilo
konkretno u mojoj osiguravajucoj kuci
prva reg je bila normalna bez popusta takodjer sam i kasko osigurao
poslije godinu dana nova reg i nova kasko polica i racuna on nisi imao stete 10% i tako sljedeca godina plus ono ja ti mogu od sebe dati 10% puni kasko 10% to se nabra na nekih 30% sto nije zanemarivo
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#3 Re: Auto police i popusti

Post by arman1 »

I nije isto u recordu jesi li ti izazvao štetu ili neko drugi.
Bakir1

#4 Re: Auto police i popusti

Post by Bakir1 »

tarifne grupe osiguranja kod nas odavno funkcionisu na tom sistemu,kod obavezno osiguranja od automobilske odgovornosti.
za 10 godina osiguranja imao bi popust koji sada imas 50% bonus.
postoji registar stetnika na nivou FBiH i BiH kao cjeline ali ga niko ne uvazava jer je borba za klijentima sve veca i veca
ja1977

#5 Re: Auto police i popusti

Post by ja1977 »

I kod nas postoje ti popusti, ali....

Kada dosjes prvi put u osiguravajucu kucu, sa tek polozenim ispitom odmah dobijes 50% popusta :roll: . To jeste ne legalno, ali niko nikada nije to pokusao sprijeciti. Zato i propadaju osiguravajuca drustva, zato cekas na naplatu po par mjeseci,..... i to se vjerovatno nece skoro promjeniti
Post Reply