Auto po vasem izboru?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Kada bi kupovali novo auto sa 5 vrata do 20 000 eura izabrali bi ste?

1. Kia Ceed (novi)
6
7%
2. Opel Astra
11
13%
3. Peugeot 308
5
6%
4. Renault Megane
10
12%
5. Citroen C4
9
10%
6. Seat Leon
7
8%
7. Mazda 3
9
10%
8. Honda Civic
11
13%
9. Alfa Romeo Giulietta (osnovna verzija)
15
17%
10. Fiat Bravo
3
3%

Total votes: 86

ElRe

#76 Re: Auto po vasem izboru?

Post by ElRe »

Sonic je kod nas Aveo

Image
silver testelone

#77 Re: Auto po vasem izboru?

Post by silver testelone »

ljubav_aha wrote:dodge :D tumb down :D
why? :D

imao do prije par godina samo evropska vozila, onda uzeo jedno iz Chrysler grupe (Jeep), i poučen odličnim iskustvom, uzeo još jedno (Chrysler)... i još uvijek se ne kajem nimalo :D
Melami

#78 Re: Auto po vasem izboru?

Post by Melami »

E&E wrote:
Melami wrote:Evo samo da kazem ovom sto je spominju garanciju na kia i hyundai auta.Najjeftiniji Chevy (Sonic)ima isto garanciju na 100.000 milja. BAr u USA.
Eh kod nas to auto uopste ne postoji, a garancija posebno :D
to je novo i ovdje, totalno novi model tako da sam do sa dsmao jedan na ulici vidio.. Inace, chevy uvijek neke nove modele izbacuje a stare salje u penziju. Mislim da je ovo kao neki nasljednik cavalier-a, tj cobalta koji je zamjenio cavaliera 2005-2006 mislim. Auto jednostavno, malo, al dugotrajno i jeftino, potrosnja pristojna za USA, al moze i bolje,starta meni se cini od nekih 6.6 litara na 100km, pa ide i do 10 litara skoro.
Melami

#79 Re: Auto po vasem izboru?

Post by Melami »

ElRe wrote:Sonic je kod nas Aveo

Image
jel samo ima ova hatchback verzija? meni se vise svidja ona druga verzija. mnogo ljepse izgleda.http://www.google.com/imgres?q=chevy+so ... x=81&ty=75
Melami

#80 Re: Auto po vasem izboru?

Post by Melami »

ev sad sam vidio, ima aveo sa 4 vrata. A ovaj stari aveo nisam vidio u USA nikad, niej se to proizvodilo. Ovaj novi je pravo lijep, pogotovo za zene i gradsku voznju :D
Samo da jos dodam da je zijena povoljnija nego u USA.
Qler

#81 Re: Auto po vasem izboru?

Post by Qler »

Ja sam vozao onaj prosli model. Kad uradis malo po komandnoj tabli kazaljka od brzinomjera skace :D Mjenjaci im isli samo tako... Doduse auta su bila iz rent-a-car-a. Ali ipak su bila katastrofa... Valjda su se sad popravili.
promaha

#82 Re: Auto po vasem izboru?

Post by promaha »

Jbg koji je stari? xD

Od ševija probah avea kratkog, avea sedan, lacettia i cruzea... 2010 godiste.

Sve su to vozila u firmi bila i ne znam samo da odredim koji je vece smece :)
znam samo da je svako od njih barem jednom bilo na servisu u prvoj godini (ne racunajuci redovne servise). Aveo jeftin iznutra a i sa izvana. Neudoban. Malo trosi al isto tako jedva vuce. u Svakom slucaju dizajn im je bolja strana ...
Melami

#83 Re: Auto po vasem izboru?

Post by Melami »

Pa [postoji mogucnost d aim ne valjaju ti manuelni mjeenjaci, isto kao sto kod VW nakon 10 godina MORAS zamjeniti automatic transmisiju. Inace u USA, chevy automatic vozis mnogo mnogo vise nego VW automatic.
emko1234

#84 Re: Auto po vasem izboru?

Post by emko1234 »

ima test ovog chevroleta ovdje na saxu..auto je ispljuvano maksimalno,pogotovo masina i mjenjac tj cjelokupni prijenos..
ne moze primirisat jednom i20 il cliu,il c3 il fabiji..
Melami

#85 Re: Auto po vasem izboru?

Post by Melami »

emko na svakoj temi nesto pametno odvali uvijek. Svako ima pravio na svoje misljenje/
Melami

#86 Re: Auto po vasem izboru?

Post by Melami »

Evo taj clanak http://www.sarajevo-x.com/auto/testovi/ ... 0829142#24
Mogu reci da je dosta realan clanak :D
Hvale dosta izgled, sto, ruku na srce, je i istina, prelijepo izgleda, kvalitet proizvodnje ne smije doci u pitanje, a dobio je i 5 zvijezdica za sigurnost putnika. Motor imse nije svidjao na testu, sto moze biti i istina, al brate, pa nije ovo sporttski auto da sad ocekujes 5-6 sec do stotke i sta je vec znam. A ima i drugih motora u ponudi, tj bice, pa se moze mozda nesto pronaci da valja. Potorsnja je katastrofa, al ima kazem i drugih motora. Tako da kad izadje ovaj manji motor, bice pravo dobro auto, kao sto sam vec rekao, prije svega za gradsku voznju, i zene :D Ja realno u ovo ne bi sjeo, al bi ga kupio zeni ili sestri :D Ne moze se porediti americki lim sa kineskim plastikanjerima, tj korejskim. da mogu i motor bi od plastike napravili.
emko1234

#87 Re: Auto po vasem izboru?

Post by emko1234 »

jebo izgleda ako ono najvaznije ne valja.a ne valja mu motor i mjenjac.potrosnja je ogromna za auto te klase.sve ostalo je po meni manje vazno.ciljna skupina za kupovinu ovog auta su mladji i zene i ovo auto bi trebalo da bude idealan izbor za sve koji zele nesto malo,prilicno jeftino a da lijepo izgleda s malim troskovima eksploatacije.
jel tebi mala stvar kad auto koje ima preko 100ks ide uzasno i trosi previse i ima prelos mjenjac?
meni nije i kad ti kazes nije sportsko auto,pa nije ni reno ni hyundai i20 1.4 sportista pa ima bolje ubrzanje manju potrosnju za 2 litra u prosjeku a lijepo izgleda..il jedna fabia,il jedan c3 i slicni..
auto je realno katastrofa i ako ovo nudi jedan od najboljih modela trebutno kod njih,(ne znam jel dosao slabiji 1.2 i jel dosao dizel 1.3)sta onda ocekivat od jos slabijih modela???
auto je realno,fino zapakovano smece..i moze ga kupti neko ko se vodi onom: lijep je izvana,vjerovatno je lijep i iznutra..
Melami

#88 Re: Auto po vasem izboru?

Post by Melami »

emko1234 wrote:jebo izgleda ako ono najvaznije ne valja.a ne valja mu motor i mjenjac.potrosnja je ogromna za auto te klase.sve ostalo je po meni manje vazno.ciljna skupina za kupovinu ovog auta su mladji i zene i ovo auto bi trebalo da bude idealan izbor za sve koji zele nesto malo,prilicno jeftino a da lijepo izgleda s malim troskovima eksploatacije.
jel tebi mala stvar kad auto koje ima preko 100ks ide uzasno i trosi previse i ima prelos mjenjac?
meni nije i kad ti kazes nije sportsko auto,pa nije ni reno ni hyundai i20 1.4 sportista pa ima bolje ubrzanje manju potrosnju za 2 litra u prosjeku a lijepo izgleda..il jedna fabia,il jedan c3 i slicni..
auto je realno katastrofa i ako ovo nudi jedan od najboljih modela trebutno kod njih,(ne znam jel dosao slabiji 1.2 i jel dosao dizel 1.3)sta onda ocekivat od jos slabijih modela???
auto je realno,fino zapakovano smece..i moze ga kupti neko ko se vodi onom: lijep je izvana,vjerovatno je lijep i iznutra..
To stoji za ovaj motor sto je na testu bio, ne znam kakvi su ostali motori. Def, ima jaku koinkurenciju chevrolet u BiH i ne znam kakvu ce prodaju ostvariti.Ima ljudi koji preziru francuze, takodjer koji preziru koreance i sl, tako da ce i ovo auto naci svoj put do srca kupaca. Al def nakon 10 godina ovaj aveo ce biti u boljem stanju neko i20 i clio, koji ce praviti svakakve cudne svukovce od razglimane karoserije. Buka ce biti nesnosljiva i sl. ja bi prije rekao da su ti koreanci lijepo zapokovano smece.
Melami

#89 Re: Auto po vasem izboru?

Post by Melami »

Evo fluence na akciji, pravo dobar, nema sta.
Malo sam procacko, clio def ima bolju potrosnju, al i startna cijena mu je 3.5k veca od Aveo, sto nije zanemarivo. A nevjerujemd a je bas ovih 75 KS bolje od chevrolet-ovih 100 il 110 koliko vec, ma kako god losi da bili.
Tu je bitna stvar da kod Aveo ne dolazi el pod stkla a kod clia dolaze, bar prednji. Jedna stvar koja je meni nezamisliva kod novih auta, da nema el pod stakala.
i20 ima 78 KS tako da nevjerujem da je i on puno bolji od Avea, a cijena mu je pocetna veca od avea za 1.5k. A i ruzan je realno. A hebes auto ako ti se ne svidja kako izgleda,moze ici ko lambo al nista.
emko1234

#90 Re: Auto po vasem izboru?

Post by emko1234 »

a ti stvarno mislis da je ovaj chevrolet stvarno chevrolet?
pa ovo je isto mrtvi korejanac koji je za klasu nekvalitetniji od brace po zemlji postanka.ne znam jesi li imao prilike da vidis kako unutra izgleda nova kia rio..to je auto 100 svjetlosnih godina daleko od svega sto je kia pravila u toj klasi ikad.unutra je kvalitetniji od renoa clia,nema tvrde plastike haman ko fabia il polo je sto se tice u unutrasnjosti.
drugo kad pricas o pocetnom modelu,jebo pocetni model.taj aveo je za 17 000 gol ko pistolj,dok jedan hyundai u pocetnom modelu ima i klimu i cd,daljinsko zakljucavanje,podizace,abs,2zracna i nemoj poreddit taj motor,hyundai ima isto 1.4 sa 101ks koji je raketa za to auto.slucajno znam sve ovo,zato sto mi je djevojka nedavno gledala auto te klase i na kraju pazarila 207.
mislim da ovaj chevrolet nece bas bit best buy u klasi.
na testu,testni model je kostao blizu 24 000km,toliko kosta megan na akciji sa 1.5dci motorom i expression opremom.imas na drugoj temi.
pogledaj 207,pogledaj ibizu 1.4,pogledaj c3 1.4,pogledaj skodu fabiu 1.4..al nek im cijene budu ko cijena ovoga,dakle da imaju nesto opreme i da kostaju do 24 000km.mozes uzet auto kakvo hoces.
530i

#91 Re: Auto po vasem izboru?

Post by 530i »

Cruze ipak kaska za svim navedenim u anketi, on jeste ok dizajnom i prostorom i udoban je, ali po ostalom kaska i to primjetno...da se dalje ne hvatam diskusije u dubinu i širinu kao ovi prije mene. Samo ću reći da Ameriku i Evropu ne treba porediti, Chevrolet je taj isti, samo su ostala evropska auta kvalitetnija (ali su i nedostupna preko bare).

Megane generation i Fluence su u dobroj akciji, kao i C4 na koji trenutno daju par hiljada popusta.
baustelac

#92 Re: Auto po vasem izboru?

Post by baustelac »

Ja probao novu astru sa 100 PS i cruza sa 126 PS. Dizajn i unturasnjost mi se svidja kod oba vozila. Cruze je dosta bucniji u voznji.
Po pitanju brzine i ubrzanja, oba su peMzionerska auta. Astra je cak i agilnija na startu. Jedva sam uspio navuci na 160 Cruza a astru ni toliko, i to na dionici na kojoj G astra od 100 konja izvuce preko 180 bez ikakvih problema.

Dragi Nedime sta nam uradi ova ekologija ... :run:
direstraits0078

#93 Re: Auto po vasem izboru?

Post by direstraits0078 »

emko1234 wrote:a ti stvarno mislis da je ovaj chevrolet stvarno chevrolet?
ne znam jesi li imao prilike da vidis kako unutra izgleda nova kia rio..to je auto 100 svjetlosnih godina daleko od svega sto je kia pravila u toj klasi ikad.unutra je kvalitetniji od renoa clia,nema tvrde plastike haman ko fabia il polo je sto se tice u unutrasnjosti.
Bas sam nedavno sjedio u novom Riu u salonu dok sam cekao fakturu za dijelove: nije me nimalo dojmila plastika unutra, bas sam namjerno sjeo i pipao po autu. :lol: Tvrda je i ne moze se porediti sa europskim proizvodjacima. Clio se moze dobiti u dvije izvedbe unutrasnjosti, mekana tabla (soft-touch) u visim nivoima opreme i tvrda plastika (kao mene na Avantage).
Dupli_skalp

#94 Re: Auto po vasem izboru?

Post by Dupli_skalp »

emko1234 wrote:a ti stvarno mislis da je ovaj chevrolet stvarno chevrolet?
pa ovo je isto mrtvi korejanac koji je za klasu nekvalitetniji od brace po zemlji postanka.ne znam jesi li imao prilike da vidis kako unutra izgleda nova kia rio..to je auto 100 svjetlosnih godina daleko od svega sto je kia pravila u toj klasi ikad.unutra je kvalitetniji od renoa clia,nema tvrde plastike haman ko fabia il polo je sto se tice u unutrasnjosti.
drugo kad pricas o pocetnom modelu,jebo pocetni model.taj aveo je za 17 000 gol ko pistolj,dok jedan hyundai u pocetnom modelu ima i klimu i cd,daljinsko zakljucavanje,podizace,abs,2zracna i nemoj poreddit taj motor,hyundai ima isto 1.4 sa 101ks koji je raketa za to auto.slucajno znam sve ovo,zato sto mi je djevojka nedavno gledala auto te klase i na kraju pazarila 207.
mislim da ovaj chevrolet nece bas bit best buy u klasi.
na testu,testni model je kostao blizu 24 000km,toliko kosta megan na akciji sa 1.5dci motorom i expression opremom.imas na drugoj temi.
pogledaj 207,pogledaj ibizu 1.4,pogledaj c3 1.4,pogledaj skodu fabiu 1.4..al nek im cijene budu ko cijena ovoga,dakle da imaju nesto opreme i da kostaju do 24 000km.mozes uzet auto kakvo hoces.
slažem se u potpunosti.

kia i hyundai su tata mate za ove wannabe chevy-e :lol:
photo

#95 Re: Auto po vasem izboru?

Post by photo »

a da razmislis o citroenu c5, spada pod tvoje novcane mogucnosti (35.000 KM), limuzina, prostora koliko zelis, lijep a i komentari o kvalitetu nisu losi.
Op3r4t0r

#96 Re: Auto po vasem izboru?

Post by Op3r4t0r »

photo wrote:a da razmislis o citroenu c5, spada pod tvoje novcane mogucnosti (35.000 KM), limuzina, prostora koliko zelis, lijep a i komentari o kvalitetu nisu losi.
Na citroen.at (na .at sam gledao cijene i drugih auta) pise da c5 kosta od 24000 eura pa nadalje, a i po modelu se ne uklapa u ova ostala nabrojana auta
Better Man

#97 Re: Auto po vasem izboru?

Post by Better Man »

Op3r4t0r wrote:
photo wrote:a da razmislis o citroenu c5, spada pod tvoje novcane mogucnosti (35.000 KM), limuzina, prostora koliko zelis, lijep a i komentari o kvalitetu nisu losi.
Na citroen.at (na .at sam gledao cijene i drugih auta) pise da c5 kosta od 24000 eura pa nadalje, a i po modelu se ne uklapa u ova ostala nabrojana auta
Imaš Citroen C4 koji je odličan, a tu je i Megane, Peugoet 308, Nova Astra, Toyota Auris.
motorola01

#98 Re: Auto po vasem izboru?

Post by motorola01 »

Op3r4t0r wrote:
Citroen C5 je trenutno na akciji i moze se kupiti za nekih 32 000KM...
Post Reply