AUTO OSIGURANJE -PROBLEMI OKO NAPLATE STETE

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
amer bb

#1 AUTO OSIGURANJE -PROBLEMI OKO NAPLATE STETE

Post by amer bb »

NEDAVNO SAM IMAO NEZGODU, AUTO MI KAS0KO OSIGURANO U ASA OSIGURANJU...KOD PRIJAVE ŠTETE DOBIO SAM ODBIONICU
ALI NIJE DA JE TO SAMO ODBIONICA NEGO I OPTUŽBA DA SAM KRIMINALAC I DA SAM POKUŠAO PREVARITI OSIGURANJE...MENI NIJE NIŠTA TU JASNO, NE ZNAM KAKO RIJEŠITI PROBLEM...MISLIO SAM DA SU OSIGURANJA KAO ZAŠTITA I DA POSTOJE ZBOG TAKVIH STVARI...A NE DA ME NAPRAVE LOPOVOM... :?
ŠTA JA SAD DA RADIM...REKAO SAM ASA OSIGURANJE NIKAD VIŠE...I NIKOME NE BIH PREDLOŽIO...
JEDVA ZIVU GLAVU IZVUKAO...A ONI ME LOPOVOM NAPRAVIŠE...BOŽE SAČUVAJ...
A JA MISLIO JAKA KUĆA, IMAJU OVLAŠTEN AUTOSERVIS POŠTO SE RADILO O VW VOZILU...
STVARNO NE ZNAM ŠTA SAD...NISAM NIKAD NI POMISLIO DA MI SE NESTO TAKVO MOZE DESIT...
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#2 Re: AUTO OSIGURANJE -PROBLEMI OKO NAPLATE STETE

Post by Slo Burner »

A da nisi probao da ih prevaris ?
soe4

#3 Re: AUTO OSIGURANJE -PROBLEMI OKO NAPLATE STETE

Post by soe4 »

Evo ja sam radio u toj bransi, pa da vidim sta se to desilo.

Kad se desila steta, jesil imao policijski zapisnik ?
amer bb

#4 Re: AUTO OSIGURANJE -PROBLEMI OKO NAPLATE STETE

Post by amer bb »

IMAO SAM I POLICISKI ZAPISNIK I ALKOTESTIRALI SU ME ALI TO SU PO MENI PREVARANTI I NEKI DAN SU MI POSLALI DA IM PLATIM RATU POSTO SAM KASKO UZEO NA RATE SAD NEZNAM SDA DA RADIM
amer bb

#5 Re: AUTO OSIGURANJE -PROBLEMI OKO NAPLATE STETE

Post by amer bb »

Slo Burner wrote:A da nisi probao da ih prevaris ?
A KAKO DA IH PREVARIM? NE RAZUMIJEM
soe4

#6 Re: AUTO OSIGURANJE -PROBLEMI OKO NAPLATE STETE

Post by soe4 »

Ako imas svu dokumentaciju za prijavu stete ( kopiju saobacajne, kopiju vozacke ( ako je steta u voznji ), policijski zapisnik, alkotest, vazecu orginalnu polisu osiguranja u kojoj si dogovorio to sto jesi ) onda su duzni da izadju na teren, uslikaju auto, i stave to u proceduru. Tu stetu koja se desila ne diraj ( ne popravljaj, nit dodatno unistavaj )

Poslije bi se eventualno dokazivalo ako imaju sumnje prema tebi da li ih pokusavas prevarit ili ne.
amer bb

#7 Re: AUTO OSIGURANJE -PROBLEMI OKO NAPLATE STETE

Post by amer bb »

a ja sam auto vec popravio jer nisam imao sta da vozam i platio majstoru jer se nisam tome nadao jer kad su dosli da uslikaju meni su rekli da mogu da popravljam
soe4

#8 Re: AUTO OSIGURANJE -PROBLEMI OKO NAPLATE STETE

Post by soe4 »

Radio sam s njima, i ne sjecam se takvih losih iskustava, naprotiv, uvijek su bili korektni.
Vazno je da su uslikali osteceno auto, i da je to potkrijepljeno policijskim izvjestajem, tj zapisnikom. Imas cist slucaj ako mene pitas, osim ako stvarno nesto ne muljas, a vjerujem da ne.
putokaz1

#9 Re: AUTO OSIGURANJE -PROBLEMI OKO NAPLATE STETE

Post by putokaz1 »

Koliko mogu dobit ako sam u nesreci povrijedio nogu,i trajne posljedice cu imat,strano tijelo u nozi,problimi pri kretanjuitd,100% krivica na drugoj strani
soe4

#10 Re: AUTO OSIGURANJE -PROBLEMI OKO NAPLATE STETE

Post by soe4 »

Nadam se da si vadio ozljedni list nakon nesrece da imas osnovu po kojoj ces naplatit svoja potrazivanja. Uz to trazi i nalaz psihologa, objasni da te strah vise vozit, sjest u auto, da si nesiguran, imas posljedice, i slucaj je tvoj. Psiholoske traume takodje dobro prolaze. Mozes to sve lijepo i bez advokata ako si rjecit, ili se u najmanju ruku posavjetuj s njim. Vjerovatno ce ti iz osiguranja ponudit neku nagodbu bez suda, pa ako budes zadovoljan, prihvati.
P.S. Zao mi je zbog ozljede :)
Ninny

#11 Re: AUTO OSIGURANJE -PROBLEMI OKO NAPLATE STETE

Post by Ninny »

Zdravo svima! Da li mi neko moze pomoci.. Naime, sestra mi registruje auto na rate u tom nekom kvazi Proexu. Dobije policu Zovko osiguranja,a rate uplacuje mikrokreditnoj fondaciji Sunrise :? Eh sad, ucestvovala je u saobracajnoj nezgodi, nije kriva, a zena koja ju je udarila takodje je klijent Zovko osiguranja. I naravno, zavitlavaju je mjesecima, izbjegavaju isplatu.. Danas ja nazovem njihovu filijalu, objasnim o cemu je rijec, kad rekose mi sljedece. Da Proex ima pravo na odredjeni iznos sume koju su procijenili, i da ce taj jedan dio ici na njihov racun.Oni su kao izvrsili pravicnu procjenu, i ostalo nije do njih. Tako da vas molim,ako mi iko ima objasniti, kojim povodom ti iz proexa imaju pravo na taj novac? Pogledale smo i papire koje ima, nigdje se nespominje bilo kakva podjela..Oni su tu znaci obicni posrednici. Mikrokreditna uplatila pare proexu, proex platio registraciju zovki,a ona placa rate mk-oj??!! I kakav dio oni hoce??
AS_sa

#12 Re: AUTO OSIGURANJE -PROBLEMI OKO NAPLATE STETE

Post by AS_sa »

Gori su ti koji idu preko lafo tih nekih agencija ccc
Post Reply