nedavno sam imao manju saobracajnu nesrecu. naime, zaustavio sam se ispred kolone i u trenutku kada je kolona krenula i kada sam i ja trebao krenuti lik me udario od ozada.
na autu i nema puno stete, skoro da se i ne vidi ali je suvozac povrijedjen u predjelu vrata.
tu noc su na cum-u djevojci konstatovali lakse tjelsne povrede da bi je 7 dana poslije kada je bila kontrola doktor ostavio u bolnici a to se vec tretira kao teza tjelesna povreda.
ona u trenutku kada smo imali udes nije bila vezana, i to je navela kada je bila u cum-u i pise joj na prvom nalazu.
posto je vec prilicno propatila a putnici su osigurani da onda barem nesto i odstete naplati.
da li ce je to sto nije bila vezana zezati u naplati odstete ili ce ipak moci naplatiti odstetu?
da li neko ima informacije o tome kako to funkcionise ili bliza iskustva?
Auto osiguranje i naplata odstete za putnike
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
howyesno
-
gaius
naravno da će je zezati ako vještak medicinske struke kaže npr. da do povrede nebi došlo da je bila vezana.. onda je donja 100%.. ali ako kaže da bi do povrede došlo ali da bi bila manja.. onda se srazmjerno umanjuje.. ako kaže da bi bilo isto (s pojasom ili bez).. onda ne igra nikakvu ulogu..
trzajna povreda vrata zna biti zajebana.. natovariti se osiguranju.. provjeriti tablice invalidnosti.. ima pravo na umanjenje opće životne aktivnosti (za svakih 10% oko 5.000,00 KM) + bol + strah..
trzajna povreda vrata zna biti zajebana.. natovariti se osiguranju.. provjeriti tablice invalidnosti.. ima pravo na umanjenje opće životne aktivnosti (za svakih 10% oko 5.000,00 KM) + bol + strah..