Auto na karticu?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- automatic
#1 Auto na karticu?
čak i u Hrvatskoj već odavno ljudi imaju opciju kupovine skutera, motora i jeftinijih auta jednostavno koristeći kreditne kartice, sve se završi ekspresno i bez posebnog natezanja, kao u bilo kojoj drugoj prodavnici... zna li se hoće li i kod nas početi kopirati taj sistem (kao i sve ostalo), ili nama i dalje ostaje samo maltretiranje po bankama i sl. 
-
missko
#2 Re: Auto na karticu?
Sta jel to kod nas samo kes primaju, a cini mi se da je jedan poznanik kupio nakav skuter kineski u robotu i platio karticom,al nisam sto% siguran. 
-
promaha
#3 Re: Auto na karticu?
Mislim da to i kod nas moze ako imas limit na kartici da pokrije cijenu vozila 
s obzirom da je i 5000 dobar limit kartice kod nas sumnjam da se moze ista solidno kupiti
s obzirom da je i 5000 dobar limit kartice kod nas sumnjam da se moze ista solidno kupiti
-
missko
#4 Re: Auto na karticu?
Normala. Pa gdje jos daju ako nemas pokrica?promaha wrote:Mislim da to i kod nas moze ako imas limit na kartici da pokrije cijenu vozila
- automatic
#5 Re: Auto na karticu?
pa na American Express čini mi se nema limita, ali valjda se kao neko dodatno osiguranje plaća godišnje za takvu karticu 
- ministry_
#6 Re: Auto na karticu?
Samo članarina zavisi jel goldi ili green, al teško da neko može kupiti amexom auto jer se limit određuje nekakvom standardnom potrošnjom..npr da imaš troškova svaki mjesec oko 10 k i da uradno to plaćaš nakon 2-3 godine bi možda i mog'o al ionako to već moraš platiti slijedeći mjesec full iznos.. 
-
missko
#7 Re: Auto na karticu?
Ko ima za American express on ima i limit kolko upise, al pokrica mora imat na sve strane.Niko ne da auto nako de samo mi je provuci pa sta bude.automatic wrote:pa na American Express čini mi se nema limita, ali valjda se kao neko dodatno osiguranje plaća godišnje za takvu karticu
- automatic
#8 Re: Auto na karticu?
kako onda to u HR funkcioniše, jer tamo već postoji mogućnost takvog odgođenog plaćanja čak do 84 mjeseca, znači mjesečno se odbija sa kreditne kartice umjesto da sam uplačuješ ratemissko wrote:Ko ima za American express on ima i limit kolko upise, al pokrica mora imat na sve strane. Niko ne da auto nako de samo mi je provuci pa sta bude.automatic wrote:pa na American Express čini mi se nema limita, ali valjda se kao neko dodatno osiguranje plaća godišnje za takvu karticu