Pa čiji je Bugatti, Lamborghini, Bentley, Porsche, Audi...klixo wrote:VW ne proizvodi exluzivna auta.respo wrote:i sta ovim pokusavas reci?
Sve je to VW koncern.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Pa čiji je Bugatti, Lamborghini, Bentley, Porsche, Audi...klixo wrote:VW ne proizvodi exluzivna auta.respo wrote:i sta ovim pokusavas reci?
convict wrote:Najobjektivnije što se može naći o autima su TUV izvještaji o pouzdanosti vozila koju mjere kao % prolaznosti na tehničkim pregledima. Ove izvještaje rade svake godine za različite kategorije (auta 2-3 godine starosti, 4-5 godina itd.)
Sve ostalo su lični dojmovi i ukusi o kojima se ne raspravlja.
Zato prije kupovine obavezno pogledati i ovo http://www.anusedcar.com/
niko ne spori da ti volis automobile ali ne idealiziraj vise jednu marku vozila molim te.klixo wrote:Ocekivao sam ovakve odgovore. Mjenjac nije grijanje u sjedistima ili slicno. Mjenjac je jedna od glavnih komponenti automobila. Dakle Ferarri koristi VW tehnologiju dovoljno govori o VW.
@Dady
Mislio sam Volkswagen kao marka automobila ne proizvodi eskl. auta, a ne kao grupacija. Ove ce ici nedogled dzaba se raspravljama kad na kraju necemo ni gram meda dobiti.
koji NIJE tada bio u vlasnistvu vw.The first klix dual-clutch transmissions derived from Porsche in-house development for 962 racing cars in the 1980s.
It was designed by BorgWarner, and was initially licensed to the Volkswagen Group
pa danasnja dizel tehnolgija je od fiataklixo wrote:Ocekivao sam ovakve odgovore. Mjenjac nije grijanje u sjedistima ili slicno. Mjenjac je jedna od glavnih komponenti automobila. Dakle Ferarri koristi VW tehnologiju dovoljno govori o VW.
@Dady
Mislio sam Volkswagen kao marka automobila ne proizvodi eskl. auta, a ne kao grupacija. Ove ce ici nedogled dzaba se raspravljama kad na kraju necemo ni gram meda dobiti.
ti si fakat eksplodiraoemko1234 wrote:posto vidim da svako vuce vode na svoje kolo, evo ovako.
prvo prijedlog za sve koji imaju repliku na moju konstataciju da je DEES sarana laza, otidjite i probajte auto.
respo, pitas ko kaze da je Ds premium? ne kaze niko brate, al citroen je uveo ds model kako bi probao odvojit ds lliniju od obicne c linije. i samim tim on cilje na kupce premium proizvodjaca. ne znam kako ti ne mozes to logikom zakljucit. ako c5 full s istim motorom ko ds5 kosta 30 000 maraka manje, a imaju istu opremu. ja ne znam sta je to nego pokusaj uvlacenja na vrata premium segmenta na hinjaka.
dao sam ti link, psa je u minusu 800 miliona eura u samo prvoj polovici ove godine. u prevodu, njihovi pokusaj i strategije ocigledno nisu dobri. previse nada polazu u ds izvedbe koje su za ono sto nude, preskupe. to je moja poenta.
zivconi.. ds5 cilja na kupce auta srednje klase, premium proizvodjaca. po onda mozes ukucat recimo c63 amg, rs4, m3, IS-f, s60 R i slicne pa ces valja nadoci o cemu pricam.
hostapler.. to o cemu ti pricas su predrasude koje su koad nas naisle na plodno tlo i pustile korijene. ne kazem da nema tih slucajeva, al boga mi nisu ni pravilo.
i sto vam ovaj momak govori za DSG mjenjac, cinjenca je da je DSG prvi dual clutch gearbox na svijetu koji je usao u serijsku proizvdonju. cinjenca je da su poslije VW-a drugi radili slicnu stvar, bmw-smg, mercedes speedshift pa onda ostali.
al glupo je spominjat jednog supersportasa i jednog passata, i pricat ko ima brzi mjenjac.
al cinjenica je da je nakon uspjesne primjene tetehnologije u svoja auta, vw bivao podjonjen od ostalih.
prica o common railu u ovom slucaju je glupa, jer ga fiat nije sam razvio.
i ako cemo vec pricat o mjenjacima, najbrzi sportski single clutch mjenjac ima aventador.
odvajanjem linije nekim drugim sitnicama i pokusavajuci to prodati skuplje ne cini citroena premiumom shvati toemko1234 wrote:posto vidim da svako vuce vode na svoje kolo, evo ovako.
prvo prijedlog za sve koji imaju repliku na moju konstataciju da je DEES sarana laza, otidjite i probajte auto.
respo, pitas ko kaze da je Ds premium? ne kaze niko brate, al citroen je uveo ds model kako bi probao odvojit ds lliniju od obicne c linije. i samim tim on cilje na kupce premium proizvodjaca. ne znam kako ti ne mozes to logikom zakljucit. ako c5 full s istim motorom ko ds5 kosta 30 000 maraka manje, a imaju istu opremu. ja ne znam sta je to nego pokusaj uvlacenja na vrata premium segmenta na hinjaka.
dao sam ti link, psa je u minusu 800 miliona eura u samo prvoj polovici ove godine. u prevodu, njihovi pokusaj i strategije ocigledno nisu dobri. previse nada polazu u ds izvedbe koje su za ono sto nude, preskupe. to je moja poenta.
zivconi.. ds5 cilja na kupce auta srednje klase, premium proizvodjaca. po onda mozes ukucat recimo c63 amg, rs4, m3, IS-f, s60 R i slicne pa ces valja nadoci o cemu pricam.
hostapler.. to o cemu ti pricas su predrasude koje su koad nas naisle na plodno tlo i pustile korijene. ne kazem da nema tih slucajeva, al boga mi nisu ni pravilo.
i sto vam ovaj momak govori za DSG mjenjac, cinjenca je da je DSG prvi dual clutch gearbox na svijetu koji je usao u serijsku proizvdonju. cinjenca je da su poslije VW-a drugi radili slicnu stvar, bmw-smg, mercedes speedshift pa onda ostali.
al glupo je spominjat jednog supersportasa i jednog passata, i pricat ko ima brzi mjenjac.
al cinjenica je da je nakon uspjesne primjene tetehnologije u svoja auta, vw bivao podjonjen od ostalih.
i ako cemo vec pricat o mjenjacima, najbrzi sportski single clutch mjenjac ima aventador.
Don Zivconi wrote:ti si fakat eksplodiraoemko1234 wrote:posto vidim da svako vuce vode na svoje kolo, evo ovako.
i ako cemo vec pricat o mjenjacima, najbrzi sportski single clutch mjenjac ima aventador.pa niti jedno od ovih auta koje si nabroja nemozes kupiti ispod 100.000 eura
ne cini cijena premium auto nego kvalitet cjelokupni i sve sto nosi ta marka a to citroen nijeemko1234 wrote:zivconi, ds5 dizel s 200 konja kosta 90 000. audi a4 s 245 konja kosta 90 000. dakle ako razmisljamo na ovaj nacin, i ako pravimo komparacije, citroen s 400 konja bi kosta jedno 150 000 eura. opet bi bio skuplji od prosjeka klase.
al fulas poentu, poenta je da u klasi u koju se gura ds5 vladaju auta koja imaju vise od 3 dizela, koja imaju mjenjace od od 8 brzina, raspon motora od 120 do 450ks, puno bolji imidz, vozne karateristike, auto koja su u globalu puno bolja od ds5ice po nekim normalnim parametrima.
respo, u momentu kad ti pocnes pricat da audi nije premium, dolazi vakat da se rasprava s tobom zavrsi.
nemam ja sta gurat citroena u premium, on se cijenom od 90 000 maraka za top model u toj klasi, sam tu gura, isto kosto se full c6 koji izadje preko 110 000 maraka, sam gura dje mu nije mjesto.
auto je realno karina. i ti mozes pricat ovako po slikama, otidji provozaj se pa pricaj.
po meni samo idiot moze dat za citroena 90 000 maraka, al klasicni idiot. "jebo" audi, merc i bmw. al za te pare kupujes lexusa, volva, jaguara. i sad pored takvih auta ti odes i das za citroena 90 milja? ne ide.
mislim da si ovim dovoljno rekao o citroenu. i ja sam to isto pokusavao reci u svojim postovima samo na suptiliniji nacin. ds5 je auto koje nema kvalitete za cijenu po kojoj se prodaje. i kraj price. za te pare bolje uzet audija koji, htio ti il ne priznat, jest premium.respo wrote:ne cini cijena premium auto nego kvalitet cjelokupni i sve sto nosi ta marka a to citroen nijeemko1234 wrote:zivconi, ds5 dizel s 200 konja kosta 90 000. audi a4 s 245 konja kosta 90 000. dakle ako razmisljamo na ovaj nacin, i ako pravimo komparacije, citroen s 400 konja bi kosta jedno 150 000 eura. opet bi bio skuplji od prosjeka klase.
al fulas poentu, poenta je da u klasi u koju se gura ds5 vladaju auta koja imaju vise od 3 dizela, koja imaju mjenjace od od 8 brzina, raspon motora od 120 do 450ks, puno bolji imidz, vozne karateristike, auto koja su u globalu puno bolja od ds5ice po nekim normalnim parametrima.
respo, u momentu kad ti pocnes pricat da audi nije premium, dolazi vakat da se rasprava s tobom zavrsi.
nemam ja sta gurat citroena u premium, on se cijenom od 90 000 maraka za top model u toj klasi, sam tu gura, isto kosto se full c6 koji izadje preko 110 000 maraka, sam gura dje mu nije mjesto.
auto je realno karina. i ti mozes pricat ovako po slikama, otidji provozaj se pa pricaj.
po meni samo idiot moze dat za citroena 90 000 maraka, al klasicni idiot. "jebo" audi, merc i bmw. al za te pare kupujes lexusa, volva, jaguara. i sad pored takvih auta ti odes i das za citroena 90 milja? ne ide.
to sto odustajes od rasprave znaci da nemas argumenata da vise vodis raspravu
hvala dovidjenja do drugog puta kad budes imao argumente da pricas
provozao se u svim ds-ovima i to cu ostaviti za sebe jer nismo svi istih ukusa i ocekivanja
ajde fino ponovo procitaj recenicu pa analiziraj ili da ti je prevodim?emko1234 wrote:mislim da si ovim dovoljno rekao o citroenu. i ja sam to isto pokusavao reci u svojim postovima samo na suptiliniji nacin. ds5 je auto koje nema kvalitete za cijenu po kojoj se prodaje. i kraj price. za te pare bolje uzet audija koji, htio ti il ne priznat, jest premium.respo wrote: ne cini cijena premium auto nego kvalitet cjelokupni i sve sto nosi ta marka a to citroen nije
to sto odustajes od rasprave znaci da nemas argumenata da vise vodis raspravu
hvala dovidjenja do drugog puta kad budes imao argumente da pricas
provozao se u svim ds-ovima i to cu ostaviti za sebe jer nismo svi istih ukusa i ocekivanja
i odustajem od rasprave ne zato sto nemam argumenataa nego zato sto ce prica otici u skroz pogresnom smjeru, i pocela je ici tamo svakako.
c63 amg 123.000 km , coupe verzija 137.000 ... C 350 sa 306 KS 88.000 KM sa PDVom , sa fullom 105.000km ... C250 coupe 204 KS sa fullom 90.000 km.Don Zivconi wrote:ti si fakat eksplodiraoemko1234 wrote:posto vidim da svako vuce vode na svoje kolo, evo ovako.
i ako cemo vec pricat o mjenjacima, najbrzi sportski single clutch mjenjac ima aventador.pa niti jedno od ovih auta koje si nabroja nemozes kupiti ispod 100.000 eura
ma daj ba smijesna ti je prica. evo recimo ja volim brzu voznju, puno putujem i volim kad znam gdje smijem "zakucat" auto po autoputu. i kupim ds5, dam tih 81 000 s pdvom, i doplatim jos par stvari. i izletim 90 milja.ElRe wrote:A sto to vrijedi za VW dati 90000 KM, a ne vrijedi za DS5 koji je perverzija od auta.
C6 mi se ni malo ne svidja.
za 10 000€ imas 1.8T (bilo koji iz VAG) sa 500PS... ako cemo vec tako... i nece se razletiti za 5000 kmemko1234 wrote:ma daj ba smijesna ti je prica. evo recimo ja volim brzu voznju, puno putujem i volim kad znam gdje smijem "zakucat" auto po autoputu. i kupim ds5, dam tih 81 000 s pdvom, i doplatim jos par stvari. i izletim 90 milja.ElRe wrote:A sto to vrijedi za VW dati 90000 KM, a ne vrijedi za DS5 koji je perverzija od auta.
C6 mi se ni malo ne svidja.
i vozim se ja po autoputu i pored mene prolaze ljudi s automa 2 puta jeftinijim ko da me bog nije ni dao.
primjer je plastican, al hocu da ti kazem, kad dam za auto toliko para, hocu bolan da prica ruski sa mnom na semaforu kad mi je dosadno. jebe mi se za tu udobnost. eto moj auto nije udoban
ovdje se na forumu cesto banalazuje. za audi a4 je smijesno dat 90 hiljada jer se zaboga moze kupit puno bolje auto, al za citroena ds 5 nije smijesno dat 90 000?
i elre, vw od 90 000 maraka nudi sigurno puno vise nego citroen od 90 milja.