Auto lakirer i limar

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
cengaone

#1 Auto lakirer i limar

Post by cengaone »

Pozdrav svima,

Imam pitanje vezano za korekciju lima i lakiranje sitnih pozicija!
U pitanju je Audi A4 2005 godina...koji je vozen od strane meni poznate osobe, je na par mjesta izgreban sto kljucem i kucnut...nista previse...
U pitanju su malo obrve prednje (blatobrani) koje bi trebalo kitovat ispravit pa potom "flekovati" originalnom bojom!itd.
E sada...treba mi dobar limar i lakirer u Sarajevu...zao bi mi bilo da neko unakazi auto!

p.s.Vozio sam ga jednom limaru koji mi je predlozio lakiranje citavog auta zbog 10-tak packi ili sl. na sto sam ja reaagovao s podsmjijehom!Sto je trebalo kostati 1000KM :-)

Hvala svima na paznji i prijedlozima!
ljudozder

#2 Re: Auto lakirer i limar

Post by ljudozder »

Svaki malo bolji limar to može popravit... Hahaha jbt koja je to glupost što ti je taj ponudio cijelo auto da farbaš, ne mogu da vjerujem :D Ja sam nedavno radio kod običnog avlijskog lakirera, samo kupio 0,5 dcl farbe i sve odlično, ne vidi se nikakva razlika... Nema tu neke pameti...

Image
dottore

#3 Re: Auto lakirer i limar

Post by dottore »

idi kod senada na Anexu....neki dan radio cayenne turbo s :mrgreen:
holowey

#4 Re: Auto lakirer i limar

Post by holowey »

dottore wrote:idi kod senada na Anexu....neki dan radio cayenne turbo s :mrgreen:
za limara je inace jako bitno koji je motor u autu :D
holowey

#5 Re: Auto lakirer i limar

Post by holowey »

cengaone wrote:Pozdrav svima,

U pitanju je Audi A4 2005 godina...koji je vozen od strane meni poznate osobe, je na par mjesta izgreban sto kljucem i kucnut...nista previse...
U pitanju su malo obrve prednje (blatobrani) koje bi trebalo kitovat ispravit pa potom "flekovati" originalnom bojom!itd.
E sada...treba mi dobar limar i lakirer u Sarajevu...zao bi mi bilo da neko unakazi auto!

p.s.Vozio sam ga jednom limaru koji mi je predlozio lakiranje citavog auta zbog 10-tak packi ili sl. na sto sam ja reaagovao s podsmjijehom!Sto je trebalo kostati 1000KM :-)

ako je metalik boja i recimo imas parnicu od kljuca na vratima, radice se citava vrata a ne samo ta parnica jer postoji mogucnost da bi se inace vidio prelaz sa original laka na uradjeno... isto ovo vrijedi ako ti je recimo lak na vratima (bez obzira metalik ili obicna boja) pun mikroskopskih parnica nastalih poliranjem.... imho, milja za citavo auto nije puno
beco

#6 Re: Auto lakirer i limar

Post by beco »

Zilo Visoko meni te stvari radi super a povoljan :thumbup:
psiho

#7 Re: Auto lakirer i limar

Post by psiho »

holowey wrote:
cengaone wrote:Pozdrav svima,

ako je metalik boja i recimo imas parnicu od kljuca na vratima, radice se citava vrata a ne samo ta parnica jer postoji mogucnost da bi se inace vidio prelaz sa original laka na uradjeno... isto ovo vrijedi ako ti je recimo lak na vratima (bez obzira metalik ili obicna boja) pun mikroskopskih parnica nastalih poliranjem.... imho, milja za citavo auto nije puno
1000 km za čitavo auto nije dovoljno, odnosno jeste ali da se radi sa najjeftinijim materijalom i da se ne odradi kako valja, pa se poslije guli farba, i stvara se korzija ispod nepripremljenih mjesta
ima tu posla puno kad se radi komplet auto, skida se sve osim motora, instrument table i točkova (enterijer, stakla...) a ako rade levati onda oštete one žabice i ne može se fino vratiti sve na mjesto
može se ispuniti parnica ako nije lim koroziro, pa se onda ispolira, skoro nevidljivo, ili se mogu uraditi samo vrata, a farbanje komplet auta se radi kod većih oštećenja
respo

#8 Re: Auto lakirer i limar

Post by respo »

pa sad zavisi i od majstora
mozes ti uloziti kod nekih i 5000 a da ne ispadne ok
psiho

#9 Re: Auto lakirer i limar

Post by psiho »

respo wrote:pa sad zavisi i od majstora
mozes ti uloziti kod nekih i 5000 a da ne ispadne ok
ima i ta mjesta, ...
psiho

#10 Re: Auto lakirer i limar

Post by psiho »

dottore wrote:idi kod senada na Anexu....neki dan radio cayenne turbo s :mrgreen:
ne provaljuj se svega ti
cengaone

#11 Re: Auto lakirer i limar

Post by cengaone »

@holowey
Obilazeci jos neke majstore svi su ustvari isli tom logikom koju ti spominjes...
Nesreca je u tome sto stvarno svaki je dio auta (vrata, karambolke, blatobrani )pogodjen nekim tackicama i ostecenjima sitnim ali ima..tako da ova dva majstora kod kojih sam bio smatraju da se mora farbati sve osim gepeka i krova i haube...sto je tacno...
Bio sam kod spid-a na vojnickom sve izgleda super...vlasnik zna, ima pojma jako, uvjerljiv je ispred objekta su mu samo skuplja auta audi,passati,mercedesi i sl...
Rade fabrickim bojama imaju pojma i o pocincanoj karoseriji dokle se ide, kako se to dalje stiti kojim premazima i mislim da je to dobro sto on radi...
Cijena za to je 1200KM i ceka se 5-7 dana...

Drugi kod koga sam bio je Hare skrene se kod autopijace....
Predlozio isto...da se farba sve sem gepeka krova...itd... i cijena je 1400KM,pitao sam radi se sikkensovim bojama..
sve je na mnogo nizem nivou, komora i slvidio sam dosta necistoce u uslovima u kojim radi..ne znam koliko to steti koliko mi je logicno da komora treba biti sterilna...mada konacan rezultat nemora biti los!

@psiho mislim da to sto govoris bio si sasvim u pravu...1000 je malo za ove zahvate i ako da podrazumjeva najjeftinije materijale...ne bih isao na to...

cuo sam za nekog u kasindolskoj miki ili tako nesto da je covjek radio sa dobrim autima ima pojma i da je kao specijalizovan za flekovanje...moram otici do njega...
Isto tako sam cuo za zulica na breci ne znam kako radi ali da je poskup...

Ima li neko jos neku ideju... :)
Last edited by cengaone on 21/09/2010 12:48, edited 1 time in total.
shlauf

#12 Re: Auto lakirer i limar

Post by shlauf »

Probaj kod momka koji radi za BUNJU. Zove se Nermin i ima veliku radionicu za limariju i komoru za farbanje. Nalazi se na Kobiljoj glavi. Evo broj: 062/254-433. Znam da osim renaultovih vozila radi i masu drugih. Ljetos je bila kod njega mečka od vlasnika Vatre. Možeš se pozvati i na mene (ČOLA). :thumbup:

Aleeee aleeeeeeeeeeeee :dance:
Tranquilizer

#13 Re: Auto lakirer i limar

Post by Tranquilizer »

ja znam za jednog u vogosci pa ako treba imaš pp 8-)
Post Reply