To je ono što je propalo u Americi.ljuspica wrote:Svidja mi se sevrolet. Cije je to auto? Sta sa dijelovima?Haris.ba wrote:Za te pare kupi chevrolet spark (do 2009.godine, onda ide novi model). Samo gledaj sa klimom. Benzinac troši oko 5-6. Ide fino. Pravo žensko auto. Nije velik, ali ima 5 vrata, i fino prostora.
Samo nađi očuvan primjerak, i nećeš se pokajati.
Išlo se sa njim i na more, i putovalo. Odlično auto. Raja ga prodaje uglavnom zbog gepeka.![]()
Kad dođe dijete - nije baš tu praktičan.
Auto kuća "Smajić" Kiseljak dojmovi
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- golfiista
#51 Re: Auto kuća "Smajić" Kiseljak dojmovi
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#52 Re: RE: Re: Auto kuća "Smajić" Kiseljak dojmovi
Nemoj siriti dezinformacije.[emoji2]golfiista wrote:To je ono što je propalo u Americi.ljuspica wrote:Svidja mi se sevrolet. Cije je to auto? Sta sa dijelovima?Haris.ba wrote:Za te pare kupi chevrolet spark (do 2009.godine, onda ide novi model). Samo gledaj sa klimom. Benzinac troši oko 5-6. Ide fino. Pravo žensko auto. Nije velik, ali ima 5 vrata, i fino prostora.
Išlo se sa njim i na more, i putovalo. Odlično auto. Raja ga prodaje uglavnom zbog gepeka.![]()
Sent from my C6603 using Tapatalk
-
ado-šampion
#53 Re: Auto kuća "Smajić" Kiseljak dojmovi
Taj Chevrolet je korejsko auto, nekadasnji Daewoo, koji je rebrandiran u Chevrolet, vjerovatno zbog zvucnijeg imena. Spark je nasljednik Daewoo Matiza. Simpaticno gradsko auto za zene, koje u nuzdi moze prevesti i 4 odrasle osobe po gradu.
- golfiista
#54 Re: Auto kuća "Smajić" Kiseljak dojmovi
ado-šampion wrote:Taj Chevrolet je korejsko auto, nekadasnji Daewoo, koji je rebrandiran u Chevrolet, vjerovatno zbog zvucnijeg imena. Spark je nasljednik Daewoo Matiza. Simpaticno gradsko auto za zene, koje u nuzdi moze prevesti i 4 odrasle osobe po gradu.
Dezinformacije? Jel to Daewoo uveo treću smjenu? Chevrolet je propo´ ko kauč u mjesnoj zajednici
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#55 Re: RE: Re: Auto kuća "Smajić" Kiseljak dojmovi
Nisu uveli trecu, al' nisu ni propali.golfiista wrote:ado-šampion wrote:Taj Chevrolet je korejsko auto, nekadasnji Daewoo, koji je rebrandiran u Chevrolet, vjerovatno zbog zvucnijeg imena. Spark je nasljednik Daewoo Matiza. Simpaticno gradsko auto za zene, koje u nuzdi moze prevesti i 4 odrasle osobe po gradu.
Dezinformacije? Jel to Daewoo uveo treću smjenu? Chevrolet je propo´ ko kauč u mjesnoj zajednici
Sent from my C6603 using Tapatalk
- Haris.ba
#56 Re: Auto kuća "Smajić" Kiseljak dojmovi
Dijelova ima. Majstora ima, jer je jednostavno auto. Servis može bilo koji majstor koji je imalo inteligentan. Ulja i podloške možeš haman na trafici naći.ljuspica wrote:Svidja mi se sevrolet. Cije je to auto? Sta sa dijelovima?Haris.ba wrote:Za te pare kupi chevrolet spark (do 2009.godine, onda ide novi model). Samo gledaj sa klimom. Benzinac troši oko 5-6. Ide fino. Pravo žensko auto. Nije velik, ali ima 5 vrata, i fino prostora.
Neke stvari sam radio u ovlaštenom servisu na Alipašinu (opel i chevrolet imaju istog vlasnika
Ako nađeš očuvan primjerak, to auto ćeš zamjeniti samo zbog gepeka - zbog dječijih kolica. Samo ne kupuj bez klime. Malo je auto, slaba ventilacija.
Auto ide korektno. Startan je. Jer je lagan, i kad su do dvije osobe u autu veoma lijepo ide. Čak i sa klimom. Iako se osjeti na snazi kad klima radi.
Zanimljivo je da svi imaju nagon da ga prestignu, neki kompleksi - šta li. Iako se auto ne vuče.
Samo nađi dobroga majstora da pregleda auto.
P.S.
Deawoo matiz i to auto su blizanci. Imaju neke sitne razlike u karoseriji. Ali, mehanika je ja mislim identična.
P.P.S.
Kupila ga isto novog jedna komšinica. Vjernica, muslimanka. Kaže odlično auto. Samo mu znak ne valja. I vidim ti ja za dva dana selotejp na haubi, i skinut znak chevrolea.
Kaže, sad je ljepši.
-
ljuspica
#57 Re: Auto kuća "Smajić" Kiseljak dojmovi
Ljudi da vas pitam. Ako uzmem stranca auto i ako ono kosta naprimer 4.000 KM...koliko bi mi trebalo za carinu i porez novaca. Zam da to mozda zavisi od godista i sl. Recimo nek je auto 2004. mala kubikaza.....
- golfiista
#58 Re: Auto kuća "Smajić" Kiseljak dojmovi
Neko reče nedavno, na osnovnu cijenu u inostranstvu neophodno je dodati još 50%. dakle na 4000 računaj 6000 KM.ljuspica wrote:Ljudi da vas pitam. Ako uzmem stranca auto i ako ono kosta naprimer 4.000 KM...koliko bi mi trebalo za carinu i porez novaca. Zam da to mozda zavisi od godista i sl. Recimo nek je auto 2004. mala kubikaza.....
-
probook
#59 Re: Auto kuća "Smajić" Kiseljak dojmovi
Ako ne smeta sto su 2 vrata, malo obori cijenu i evo super auta.
Ko kaze da se za 4800 ne moze naci mali benzinac tipa 206, corsa, clio, fiesta...ima ih koliko hoces samo fino izabrati bez zurbe
-
ljuspica
#60 Re: Auto kuća "Smajić" Kiseljak dojmovi
Jos se nisam odlucila za auto. Sad razmisljam izmedju pola i škoda fabia. No, sad otkrih jos jedno auto koje se mladje moze kupit za isti novac kao starije polo ili skoda fabia, a rijec je o autu Fox WW. Mnogo mi se dopao i on i cijena. Sta mislite o tom autu? Da li je njemu motor ok? Obzirom da je iz porodice WW rekla bih da jeste,ali bolje da mi kaze neko ko se vise razumije...
-
citroen xm
#61 Re: Auto kuća "Smajić" Kiseljak dojmovi
Nemoj tog Fox-a, ima milion razloga da ga izbjegneš. Može se kupiti i auto koje nije iz VW grupe. Nisu lošija, a povoljnija su.
-
ljuspica
#62 Re: Auto kuća "Smajić" Kiseljak dojmovi
Vidjela sam da je fox 2005 godiste 4000 KM a skoda fabia 2003 ili 2002 ili 2001,2000 godiste kosta skuplje....polo 2003,2004 moze za 4500....predomislila sam se sto se tice citroena c3 ili c2...i opela merive...koji su razlozi da ne kupim VW Fox? Volim da znam sve....ono vec mjesecima "studiram" i volim sve da cujem i znam. Znam princip rada motora itdcitroen xm wrote:Nemoj tog Fox-a, ima milion razloga da ga izbjegneš. Može se kupiti i auto koje nije iz VW grupe. Nisu lošija, a povoljnija su.
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#63 Re: Auto kuća "Smajić" Kiseljak dojmovi
Zato sto je grdan 
Nazad ti moze samo dvoje sjest, jer ima u sredini drzac za case.
Ima ih jako malo na nasim cestama, pa ce mozda biti problem oko dijelova ako ne dijeli vecinu dijelova sa ostalim iz VW.
Nazad ti moze samo dvoje sjest, jer ima u sredini drzac za case.
Ima ih jako malo na nasim cestama, pa ce mozda biti problem oko dijelova ako ne dijeli vecinu dijelova sa ostalim iz VW.
- golfiista
- amar1994
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#66 Re: Auto kuća "Smajić" Kiseljak dojmovi

Kažu, zuji
- golfiista
#67 Re: Auto kuća "Smajić" Kiseljak dojmovi
Nemoj misliti da ne zujiLeon16v wrote:
Kažu, zuji