ljuspica wrote:e polo je bas dobar za te pare. jos jedno pitanje...ne razumijem se bas u auta pa mozda ce i moje pitanje bit nerazumljivo. Ovako...rekli su mi da gledam da je klasa euro 4 da nije euro 3 iz razloga sto je sad novi zakon izasao u inostranstvu radi zagajenja okoline, automora imat euro 4 a ne euro 3 ,jer nece dat uc u drzavu ako je euro 3....da li to imaju auta poput pola starog 10-15g. takodjer su mi rekli da ako uzmem motor 1,2 da je to greska. kao takvi motori se brze kvare tj brze dotraju...i da uzmem veci motor....i naravno da je dizel.takodjer se bojim otic sama kupit auto, evo recimo kod ovog sere u kiseljak..ljudi moji zensko sam, mozes mi prodat sarenu laz, mozes mi prodat kartu za mars ja cu ti povjerovat...lako me mozes prevarit...kako cu ja znat jel motor dobar,mogul ja to kako naucit
Nisam nigdje cuo, i suludo bi bilo da je istina, da iko zabrani ulazak vozilima sa odredjenom euro normon ako je u pitanju obicno putovanje. Ogranicenja postoje samo u nekim vecim gradovima gdje je jedna zona grada oznacena kao LEZ (low emission zone) i unutar te zone nije dozvoljeno vozati starija vozila. Ono sto se inace ne moze uraditi je da nije moguce uvesti strano auto sa EURO 3 i starijim motorima i registrovati u BiH, ali to tebe ne zanima jer kupujes ovdje, dakle bitno ti je samo da je ocarinjen, tj. da ne kupujes auto na stranim tablama sa euro 3 motorom jer ga neces moci registrovati.
Sto se motora tice, to je sve individualno. 1.2 moze biti sasvim OK za malo auto, ali ako uzimas vece/teze auto onda je besmisleno uzeti neki manji motor, a proizvodjaci znaju nekad baciti motore manje kubikaze na veca auta.
Uglavnom, nadjes nekog iz kruga porodice/prijatelja ko je bolje upoznat sa materijom i neka krene sa tobom u trazenje.