auto klima problem,molim za savjete

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
alija80

#1 auto klima problem,molim za savjete

Post by alija80 »

vozim VW JETTA 2006 god,nedavno mu je promjenjen kompresor klime,klima radi super ali kad se ugasi cujem iritantno grabanje (zvuk kao kad pakne dodiruju disk),upravljanje klimom odnosno paljenje je na onaj krug i palis na 1,2,3,4 znaci nije digitalno...ako ima neko objasnjenje molim odgovor
ElDzidziIbnDzo

#2 Re: auto klima problem,molim za savjete

Post by ElDzidziIbnDzo »

Pomiri se sa tim da to ne možeš napraviti.Boljka svih novih VW modela.
alija80

#3 Re: auto klima problem,molim za savjete

Post by alija80 »

najradje bi onaj stari pokusao servisirati pa ako uspije vratiti ga nazad
sLLayer

#4 Re: auto klima problem,molim za savjete

Post by sLLayer »

ona lamelica koja odvaja rad klime na pk remenu je vjerovatno kriva, i kada bi trebala da je odvojena ona pomalo kaci i remen pomalo vuce kompresor klime i pravi ti taj zvuk, ista stvar je kod mene bila, ja sam sebi nekako sarafcigerom uspio izravnati onu lamelicu tako da zasad nemam problema
alija80

#5 Re: auto klima problem,molim za savjete

Post by alija80 »

gledao sam,na starom kompresoru ima ta lamelica ali na novom koji je ugradjen je vjerovatno neki dugaciji sistem ukljucivanja kompresora,razmisljao sam dali postoji mogucnost da kompresor ostane u pogonu i kada se klima hladjenje ugasi pa pritisak koji kompresor nabija stvara taj zvuk,jer bez obzira koliki je obrtaj motora zvuk koji dolazi od kompresora je ritmican i ne mijenja se,a kada se ukljuci onda prestane to zujanje valjda sto mu se onda oslobodi protok gasa...to je neka moja teorija a sretan bi bio da
je neki lezaj na remenici ili slicno jer ovo sranje izludjuje
Post Reply