auto iz USA ili Kanade u BiH - kako ?
ko i kako prevoze automobile s americkog kontinenta u Evropu - BiH ?
moze i u Luku Ploce ili Split.
Koliko to kosta,koliko traje put itd.
auto iz USA ili Kanade u BiH - kako ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- suncokret13
- karanana
#2 Re: auto iz USA ili Kanade u BiH - kako ?
imas najmanje 3-4 teme o ovome. mislim da je u njima sve obradjeno.
- suncokret13
#3 Re: auto iz USA ili Kanade u BiH - kako ?
da postoje 3-4 teme,ali ni u jedoj niko nije rekao : mujo mujic ili jovo jovic ili karlo karlovic prevoze s americkog kontinenta do Genoveu ili Splita ili pLoca za 1.000 Eura ili slicno.
ja nisam uspjeo pronaci te - najvaznije podatke.
ja nisam uspjeo pronaci te - najvaznije podatke.
- karanana
#4 Re: auto iz USA ili Kanade u BiH - kako ?
odakle iz amerike bi dovuko?
za srednji zapad a mozda i sire mozes vidjeti s ovim poljacima. http://www.domashipping.com/
imas opciju ploce ili rijeka. cijena oko $1700-1800 po autu, kontejner oko $3000, mogu 3 auta stat. ali vidi s njima cijene, moguce da su se promijenile.. oko mjesec dana plovi.
za srednji zapad a mozda i sire mozes vidjeti s ovim poljacima. http://www.domashipping.com/
imas opciju ploce ili rijeka. cijena oko $1700-1800 po autu, kontejner oko $3000, mogu 3 auta stat. ali vidi s njima cijene, moguce da su se promijenile.. oko mjesec dana plovi.
- suncokret13
#5 Re: auto iz USA ili Kanade u BiH - kako ?
hvala na linku - konacno nesto konkretno , odoh ga ''prebiskati' -
iz Canade,tacnije iz Montreala.
- suncokret13
#6 Re: auto iz USA ili Kanade u BiH - kako ?
:-(
nista,izgleda da voze samo iz Amerike :-(
nista,izgleda da voze samo iz Amerike :-(
-
hare_sa
#7 Re: auto iz USA ili Kanade u BiH - kako ?
cijena po jednom autu je tacna .. ali cijena za citav kontejner nije ni blizu tacna ... Preko njih je cca $4500 (manje/vise) kontejner bez osiguranja naravno.karanana wrote:odakle iz amerike bi dovuko?
-
whow
#8 Re: auto iz USA ili Kanade u BiH - kako ?
Huh, ja sam bio u kontaktu putem emaila s nekim tipom , Radek, cije firma prevozi robu do prekomorskih luka , ukljucujuci naravno Split i Ploce. Prica je komplikovana kao i sa svim Polacima. Dva puta mi je davao razlictite kvote za istu uslugu, onda on prevozi samo od Toronta a do tebe je da dovezes vozilo do Toronta , mislim da po kontejneru trazi 5G, uglavnom nisam siguran koliko se sva ta rabota isplati. Ako si bas zainteresovan pokusat cu da ga ponovo pronadem.suncokret13 wrote:hvala na linku - konacno nesto konkretno , odoh ga ''prebiskati' -