Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#26 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

emko1234 wrote:
citroen xm wrote:Ne znam, nisam u poziciji da odlučujem, ali meni taj Hyundai baš jadno izgleda. Zastario bar deceniju. Kia mi je ono niti smrdi niti miriše, kao da ne postoji. A i jedni i drugi digli cijene žestoko. T-Roc je rekao bih odličan, C3 Aircross simpatičan ali kao kinder jaje. Cactis mi je odličan. Seat jadan do bola, žao bi mi za njega bilo dati i 20000 KM.

Ali sve nabrojeno sem koreanaca nema ono što čovjek traži, Hibrid. A za razliku od njih koji imaju C-HR izgleda miljama ispred, moćno, originalno, kvalitetno i na kraju dokazano kada su hibridi u pitanju.
I Ioniq i Niro su za klasu veći od CHR, samim tim su upotrebljiviji od njega. Iskreno Toyota se nije proslavila s ovom avangardnom linijom auta gdje manje više svi modeli dijele iste linije. I Rav, CHR, i Corolla, i Prius. Nekako mi smiješno na cesti izgledaju. Možda je nekome moćno ali i Arona i TRoc naspram ovoga izgledaju zajebano. Ovo ko neki hibridni insekt. Plus ovaj zadnji kraj, preglednost 0 bodova kao i prostor za glavu. Sve to 50 milja?

Teško da bi moje pare vidjeli.

Kad si kod Seata, Arona FR je 36k KM. Full, dsg, 18 inča felge, led farovi. Po opremi klasu iznad ovog CHRa, i ostane cener.
Kako? Hajde ne bilo ti teško uporedi opremu pa ćeš vidjeti da kod Seata dosta plaćaš kao dodatnu opremu što ovdje dobiješ u srednjim paketima. Jebo ga LED šta ste se ufatili LED svjetla k'o muhe na nešto. :mrgreen: Pa dobijem i ovjde na C_HR Bi_LED, dakle naprednija od obične LED tehnologije, još plus u tom paketu kao standard senzore za mrtvi ugao.

P.S Evo gledam Seata Aronu FR...mislim smiješno porediti opremu jer kod najboljeg paketa FR opreme imaš doplatu za recimo prednje i zadnej parking senzore...smiješno majke mi. :lol: Neke opcije dostupne na C-HR kod Seata nema nikako u ponudu... :oops:

https://www.seat.ba/konfiguracija-i-kup ... nici/arona
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 12/02/2018 23:31, edited 2 times in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#27 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

condy wrote:Okey, zelim da ti kupovina bude sretna i da budes zadovoljan. :thumbup:

Opet, ti savjetujem da probas na tesnoj voznji pored ovog, i jos neko slicno vozilo ako je moguce. Najvise sad zbog tog automatika u toyoti. Vagaj nemas sta izgubiti!

Samo zbog cega je toliko presudno da bude hybrid ?
Za mene licno ko kupuje vozilo tog cjenovnog ranga, apsolutno je nebitno da li trosi 3,6l ili 6l. Iskreno to mislim.
Probat ću naravno to sam već dogovorio. Skontaj recimo za 7 godina koliko uštediš na gorivu kod hybrida? A i ja sam ti malo "mimosvijet" što bi kod nas rekli. :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#28 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by _BataZiv_0809 »

Drvosjeca a hipster.
condy

#29 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by condy »

amar1994 wrote:
condy wrote:Okey, zelim da ti kupovina bude sretna i da budes zadovoljan. :thumbup:

Opet, ti savjetujem da probas na tesnoj voznji pored ovog, i jos neko slicno vozilo ako je moguce. Najvise sad zbog tog automatika u toyoti. Vagaj nemas sta izgubiti!

Za mene licno ko kupuje vozilo tog cjenovnog ranga, apsolutno je nebitno da li trosi 3,6l ili 6l. Iskreno to mislim.
ekologija i gradske vinjete ako putuje :gunjastajl:
Ekologija je bitna :gunjastajl:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#30 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by Bobi »

_BataZiv_0809 wrote:Drvosjeca a hipster.
Ma ja mu ništa ne vjerujem :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#31 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

condy wrote:
amar1994 wrote:

ekologija i gradske vinjete ako putuje :gunjastajl:
Zašto ne i to? :)
condy

#32 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by condy »

Slazem se da je bitna. Al, slozices se da ekologija i sa benzincom koji nije hybrid, nije ugrozena.
Drvosjeca iz Dejcica

#33 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

condy wrote:Slazem se da je bitna. Al, slozices se da ekologija i sa benzincom koji nije hybrid, nije ugrozena.
Pa ako tako posmatraš i sa novim dieselima recimo Euro 5 i 6 ekologija nije ugoržena. Naravno moj motiv nije samo ekologija već polako dolazimu fazu kada trenutni Scenic, iako još realtivno novije vozilo sa kraja 2012, polako dolazi na kilomtražu gdje bih radije da ga promijenim. Do sada sam se namijenjao auta i zadnjih šta ja znam 15 godina vozio uglavnom novija ali uvijek polovna vozila i vazda ti je to mačak u vreći, vazda neke sitnice koje znaju zezati pa sam odlučio da možda ozbiljno razmotrim novo iz salona barem jednom u životu a zašto ne i hybrid. Prvo potrošnja je minimalna, naravno zavisi od x faktora, praviš ušedu a i ne štetiš prirodi toliko.Ako svojim načinom življenja mogu minimizirati taj uticaj na prirodu zašto ne? Sa druge strane ovaj C-HR mi se svidio na prvu i to bi moglo biti to. Kažem ti "mimosvjet". :mrgreen:
amar1994

#34 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by amar1994 »

Pa kupi , nema tu greske jer vidim da ti je dizajn legao :)

1.8 masina je starog kova , preci ce km i km , hybridni sistem isto , ljudi to rade 20 i kusur godina :thumbup:
530i

#35 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by 530i »

Osim što je dizajn totalno debilan CHR nije ni posebno velik auto. Posebno za te pare. Arona je, volio neko vw ili ne, prilično fer ponuda...u toj klasi.
condy

#36 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by condy »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
condy wrote:Slazem se da je bitna. Al, slozices se da ekologija i sa benzincom koji nije hybrid, nije ugrozena.
Pa ako tako posmatraš i sa novim dieselima recimo Euro 5 i 6 ekologija nije ugoržena. Naravno moj motiv nije samo ekologija već polako dolazimu fazu kada trenutni Scenic, iako još realtivno novije vozilo sa kraja 2012, polako dolazi na kilomtražu gdje bih radije da ga promijenim. Do sada sam se namijenjao auta i zadnjih šta ja znam 15 godina vozio uglavnom novija ali uvijek polovna vozila i vazda ti je to mačak u vreći, vazda neke sitnice koje znaju zezati pa sam odlučio da možda ozbiljno razmotrim novo iz salona barem jednom u životu a zašto ne i hybrid. Prvo potrošnja je minimalna, naravno zavisi od x faktora, praviš ušedu a i ne štetiš prirodi toliko.Ako svojim načinom življenja mogu minimizirati taj uticaj na prirodu zašto ne? Sa druge strane ovaj C-HR mi se svidio na prvu i to bi moglo biti to. Kažem ti "mimosvjet". :mrgreen:
Nisi mimosvijeta :-D nego imas svoje razloge i motive, i to postujem. :thumbup:
Ned071

#37 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by Ned071 »

Moj kum uzeo mislim outlandera hybrida u norveskoj. Poticaj 30 posto od drzave. Gledao ovu tojotu, premala za cetvero. Zadnja sajba samo sminka. Unutra potijesna... Isto trose, kaze, oko pet litara benzina... Kaze da je zavrsio s dizelima nakon sto je mitsubishija kupio
bushido

#38 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by bushido »

Vozim Hybrid 6 godina i prezadovoljan sam,potrosnja u pola od obicnog benzinca iste kubikaze. Osjecaj da auto klizi u samo jednoj brzini jer promjene brzina se uopste ne osjete.Postoje 3 mogucnosti voznje (na mome autu auris) samo na struju ,automatski struja-benzin i mod power i tad se otima :-) .Ovi noviji modeli su puuuno bolji i napredniji, sretno u izboru :-D .
citroen xm

#39 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by citroen xm »

Pa valjda je čovjek skontao da CHR nije praktičan i da mu i takav odgovara. Pa neće seliti kuću u njemu. Za opremu ne znam, ali pored CHR-a Arona izgleda kao cjepanica, dakle valja samo za naložiti. :) Nisam oduševljen Tojotinim dizajnom ostalih modela, ali CHR je brutalno dobar kako spolja tako i unutra.
Haris.ba

#40 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by Haris.ba »

I ako se kupi ovaj hibrid, obavezno napisati utiske.

A kako sa baterijom? Ako crkne u garanciji dobijaš novu? A koliko je ta baterija onako? 5000 KM?

P.S.
Ovo je manje - više budućnost za 10 godina.
Mogu misliti tema. Koja je bolja baterija 67 ili 82 kw?
amar1994

#41 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by amar1994 »

citroen xm wrote:Pa valjda je čovjek skontao da CHR nije praktičan i da mu i takav odgovara. Pa neće seliti kuću u njemu. Za opremu ne znam, ali pored CHR-a Arona izgleda kao cjepanica, dakle valja samo za naložiti. :) Nisam oduševljen Tojotinim dizajnom ostalih modela, ali CHR je brutalno dobar kako spolja tako i unutra.
:lol: :lol: :thumbup:
Throttle

#42 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by Throttle »

Mjenjač ko na skuteru :mrgreen:
Dizajn je pravo lud :thumbup:
johntra

#43 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by johntra »

emko1234 wrote:CVT mjenjač .Kad sam kupovao auto, gledao sam lexusa. Imao sam prilike da vozim par modela i želio sam automatik mjenjač.

Najgora stvar za voziti pored PSA poluautomatika tj sekvencijalnog mjenjača je CVT mjenjač. Mene ti mjenjači izluđuju i to je razlog zašto sam otpisao sve aute koje imaju taj mjenjač. Ova ga toyota ima, i za 50k KM stvarno ne bih uzeo nešto što će me jebavat u mozak idućih par godina. Osim toga, mislim da i Kija i Hyundaiji imaju slične modele koji su puno upotrebljviji od ovoga vozila.

Auto ko auto, prosjek. Upečatljivo zbog neobičnog dizajna. Ni po čemu posebno. Mislim da se 50 hiljada može potrošiti na puno bolji način.
Vratio se Šime ili mu je neko hakovao profil. :D
ElRe

#44 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by ElRe »

karanana wrote:auto je dobar. dizajnom je super za razliku od rav4 kojeg su usrali posljednjih godina. medjutim, poprilicno je tijesno auto, ali to je ta klasa compact crossovera, konkurencija recimo hondi hr-v mislim da se zove. ili nissanu dzukeli. znas u sta ulazis. mada bi ja za te pare nesto malo vece, recimo tucson ili ona mazda, jel cx5, mislim da se moze za te pare uzet.
Auto je dobro. Naprijed i u gepeku ima mjesta, a pozadi svakako nije bitno (ako se neko vozi to je kratka relacija, a danas se u autu većim dijelom vozi 1 ili max 2 osobe). Meni smeta sto u ponudi nema dizel motor, bar 1.6 sa cca 120 KS.
basicm

#45 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by basicm »

Kolega ima cvt na outlanderu, u voznji se nista ne osjeti u odnosu na klasicni automatik. I po njegovim rijecima auto je veoma ekonomicno i on je zadovoljan. Test voznja to moze sve rijesiti.
ElRe

#46 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by ElRe »

Klasa gradskih crossovera mi lici na najvecu "podvalu" proizvodjaca kupcima (mada kupci traze takve automobile). C3 Cactus kao sto citroen_xm rece kao kinder jaje, Arona, Captur, Stonic, plastikaneri bez ikakvog efekta. T-Roc se izdvaja bar dizajnom, tehnologijom i ponudom motora, mjenjaca, individualizacije, CX3 je dobar ali preskup. 500X je zastario ali ima materijala uz adekvatan facelift i tehnoloski update, Renegade i Kona imaju neki svoj put do kupaca (svaki na svoj nacin).
amar1994

#47 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by amar1994 »

ElRe wrote:Klasa gradskih crossovera mi lici na najvecu "podvalu" proizvodjaca kupcima (mada kupci traze takve automobile). C3 Cactus kao sto citroen_xm rece kao kinder jaje, Arona, Captur, Stonic, plastikaneri bez ikakvog efekta. T-Roc se izdvaja bar dizajnom, tehnologijom i ponudom motora, mjenjaca, individualizacije, CX3 je dobar ali preskup. 500X je zastario ali ima materijala uz adekvatan facelift i tehnoloski update, Renegade i Kona imaju neki svoj put do kupaca (svaki na svoj nacin).
carina :D :run:

i+ nije neka sreca sto se prostora tice :wink:
Last edited by amar1994 on 13/02/2018 10:01, edited 1 time in total.
Ned071

#48 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by Ned071 »

:mrgreen:

Image
O'zone
Globalni moderator

#49 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by O'zone »

Dizajnom mi je C-HR vrh. Zamjerka mi ide na male al baš male staklene površine zadnjih vrata i poklopca prtljažnika.
Seawolf

#50 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by Seawolf »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
condy wrote:
amar1994 wrote: ekologija i gradske vinjete ako putuje :gunjastajl:
Zašto ne i to? :)
Koliko sam skontao ti i tvoja porodica prelazite iz Scenica III (običnog, ne Grand) u novi automobil. Mislim da bi vam prelazak iz vašeg sadašnjeg auta u C-HR, mogao biti traumatsko iskustvo, s obzirom na raskošne dimenzije onoga u čemu se sada vozite.

C-HR je lijep, kvalitetan, sa odličnom i oprobanom pogonskom grupom, ali malešan, pogotovu u gepeku:

Image

Jeste li, možda, razmišljali da idete na novog Priusa, sa istom pogonskom grupom, koji je sa osnovnim nivoom opremanja (Luna), skuplji za cca. 6.000 KM, a oprema Priusa Luna, nije lošija od C-HR C-ULT TECH:

http://www.toyotaadria.com/ba/pdf/cjeni ... _prius.pdf

Ovo su mjere gepeka novog Priusa:

Image
Post Reply