treba mi kuka za megana
ccc koji odron... dole negdje je zakačio kuku ispod motora kontao sam da će izvaliti osovinu
eto prvo moje šlepanje
morao sam i to doživjeti
Moderators: _BataZiv_0809, anex
misliš ukrao s auta ili prethodni vlasnik da je izgubio/prodao...530i wrote:Pretpostavljam da si auto kupio polovno i da je neko izvadio kuku da je proda za dvadesetak maraka.
basicm wrote:Ja sam kupio kuku za Megana jer nisam znao da je imam
Ako ti treba, dodji i dacu ti je.
Negdje od 2 500 KM do 5 500 KM za benzinske verzije, dci idu i do nekih 7 500 čak i 8 000 KM.johntra wrote:Sve dječije bolesti su preboljene, mislim da je ok auto...nisam se vozio u karavanskoj verziji, ali sumnjam da ima nešto više prostora od obične varijante...zato im je gepek taman...koje su im cijene?
Više manje torzije se poznaju ako je auto leglo odzada mada vidim dosa raje ih prevrće ili podešava ne izgleda komplikovanodirestraits0078 wrote:Vidi torzije pozadi i pregledaj amorte i opruge, to zna da krcne samo tako na tim modelima. I vidi da li radi recirkulacija, zupcanici su pravljeni od sira, sad ne znam da li je travnicki bijeli ili je banjalucki trapist.

Koje je godiste i koji je motor megan koji gledas?afafaf wrote:Planiram ovih dana da pazarim Megana trojku sa 1.5 motorom pa me zanima ukoliko neko ima iskustva kako se ovaj motor pokazao što se tiče održavanja i potrošnje.
Takođe tokom mog istraživanja sam primjetio da za Megana II govore da se baš krade ali su ti članci ugl iz 2009-10 godine, zanima me da li je to i dalje slučaj sa trojkom i ako jeste koje su se metode zaštite pokazale kao najefikasnije, ja sam razmišljao o promjeni OBD Jacka i eventualno Cobri ili Houdini lock-u pa reko da vidim vaše mišljenje.
Hvala unaprijed!!
Ma geldam baš tog dizelaša sa 85 konja jer mi nije toliko bitna snaga koliko ekonomičnost a paljenje jeste na karticu, za zeder sam isto čitao da im ne paše a i da poslije nastaju neki problemi sa volanom ili šta već tako da ću najvjerovatnije uraditi tu zamjenu OBD-a i eventualno Houdini ili Cobru. Nekako mi je ostaviti ga bez ičega ko da sam nazao lopove i dao im pare na ruke da se ne patemilojicabrzi wrote:Koje je godiste i koji je motor megan koji gledas?afafaf wrote:Planiram ovih dana da pazarim Megana trojku sa 1.5 motorom pa me zanima ukoliko neko ima iskustva kako se ovaj motor pokazao što se tiče održavanja i potrošnje.
Takođe tokom mog istraživanja sam primjetio da za Megana II govore da se baš krade ali su ti članci ugl iz 2009-10 godine, zanima me da li je to i dalje slučaj sa trojkom i ako jeste koje su se metode zaštite pokazale kao najefikasnije, ja sam razmišljao o promjeni OBD Jacka i eventualno Cobri ili Houdini lock-u pa reko da vidim vaše mišljenje.
Hvala unaprijed!!
Opcenito, ovi 1,5 dci su prilicno uglađeni moderni dieseli, ne trose puno, cca 5-5,5 u prosjeku, tiho rade, pa imas osjecaj da se vozis u benzincu, narocito mi koji smo se vozali u 1,9 tdi iz VW kuhinje, koji kompresijom tresu i lafete u trapu(Salim se naravno) ali stvarno su tihi motori i sa vana i unutra.
Po meni, malo im je mana sto je prilicno cest veliki servis, na svake 4 godine ili 60 000 KM, pa je skoro dvostruko kraci nego kod VW. Ostalo je uglavnom ok, mali servis, ulje i filteri na svakih 10 000 km. Idu fino ovi autici, a ima ih u raznim opcijama snage, mada po meni, ne treba ici na slabijeg od 85 KS (to je negdje optimalno za auto te konstrukcije), a ove jace disesele, ne znam, mislim da je veliko naprezanje da se iz tog motora izvlaci 110 ili 120 KS.
Megani koji se kradu su Megani tzv. "karticari", odnosno koji se pale na kartice a nemaju klasicni kljuc, jer su lopovi nasli opremu i software da razbiju te kodove.
Mislim da je 95% ovih sto su ukradeni bilo na karticu.
Takodjer mislim da je Cobra dosta solidna zastita, nisu oni bas toliko na meti, a sto rece neko iznad, lakse je krimosima traziti nekog bez zastite.
Uglavnom, imam u komsiluku par komada, pa vidim da su sa Cobrom, mislim da im zeder ne pase bas estetski i funkcionalno, mada se moze ugraditi...
Megane 3 generation (montaza u Turskoj) se pale na kljuc.Pored toga, imaju losiju opremu, losiju plastiku unutra, nemaju zvucnu izolaciju na haubi, rezerna guma nije u gepeku vec joj se pristupa ispod vozila itd.johntra wrote:Svi Megani druge i treće generacije, pale se na karticu...