i opet ce ti isti vlasnici automobila (a znam sigurno) sisati vesla jer ce imati auto postati luksuz kakav ni u titinom vaktu nije bio, sve u cilju onih 40.000 KM plate za 1 mjesec.
cobani cuvaju svoje ovcice
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Svi mi imamo potrebe, ali nije svaka potreba svakome dostupna.kurty wrote:sva vasa prica stoji, ali ko nema auto, shvata kolika je to potreba... kad se treba zamoliti amidza, tetak, komsija... pa moliti Boga da im taj dan cuna ne bude na krivo pa da vas jos i otresu...
ovdje je poenta, koliko god su ti skromna primanja taj auto odrzavas kako spada, sta ima veze koliko je staro mislis da u njemackoj nema golfa 2?XTech wrote:..... da mi neko kaze kako ne bih trebao voziti (tehnicki ispravno vozilo!) ...........
XTech wrote: Danas, kad sam onako nadrkan citavom situacijom, da mi neko kaze kako ne bih trebao voziti (tehnicki ispravno vozilo!) jer to nije u skladu sa mojim malim primanjima, time sto nosim tene od 50 a ne 150 KM, sto ne idem u kino i imam 3 KM na racunu, tog istog bih bio u stanju poslati na pod bez ikakvog razmisljanja.
drugi_profil wrote:Silom prilika danas morao u Centar i Stari grad poslom. Obisao jedan krug sa namjerom da parkiram kod Evrope, pa nema mjesta. Spustio se do Doma armije, nema mjesta, vise i po trotoaru sa 4 zmigavca. Udjem u onaj pasaž malo niže, mjesta koliko hoćeš. Dvije markice i miran. Za sat vremena se posao obavi i covjek rahat. Vidim poslije policija legitimise vozace koji su stajali na autobuskoj niši, na jednom koji je zagazio na trotoar kod Doma stoji cestitka. Vozeci se dalje gradom nadjem jos jednog koji je zaredao oko stanice policije Novo Sarajevo. Malo mu bio jedan blok, a regularnog parkinga ima sto je najtuznije. Ja sam morao napraviti krug ali sam nasao regularno besplatno mjesto u tom reonu, a morao sam u zgradu PIO.
I zurio sam, nisam imao vremena, ali znam da mi je bolje potrositi 5 minuta da nadjem parking kako treba nego da mi ga neko kljucem izgrebe ili kaznu zakaci.
E sad ti shvati onog sto mu je puno dvije marke za rahat parkiranje?
To su uglavnom oni dzabalebarosi koji su otisli na kafu i malo im je sat vremena, a onda im je previse 4 marke dati. E takvih je vjerovatno najvise po trotoarima.
Takvih znam da ima, pa i medju mojim kolegama, ali su to ljudi koje ja poznajem, tesko da mogu prosuditi u onoj koloni kroz Rajlovac jel neko vozi zajebancije radi, jel onaj sto je sam u autu mogao pjeske i da li ima kuci za kifle.sorcerer wrote:slazem se sa svim ali samo cu te ispraviti da takvih kojima je potreba ima 20%,a ostalih 80% nema da jede i grca u kreditu ,ali vozi aute novijeg godista na lizing i pusing da bi komsijama crkla krava...
Moram ga odrzavati, kad sam na cesti svaki dan, pa bilo to 5 ili 50 km. Sto se tice starosti, toga sam svjestan i nije da ne bih promijenio jer vidim da bih gotovo iste pare davao za odrzavanje i novijeg auta. G2 je odlican onima koji ili imaju dva druga za dijelova ili ga drze garaziranog.Bakir1 wrote:ovdje je poenta, koliko god su ti skromna primanja taj auto odrzavas kako spada, sta ima veze koliko je staro mislis da u njemackoj nema golfa 2?XTech wrote:..... da mi neko kaze kako ne bih trebao voziti (tehnicki ispravno vozilo!) ...........
ti si izuzetak, kao i ja sam koji cini pravilo
SAID5 wrote:Nedostatak pariking mjesta je jako izrazen zadnjih par godina. Nekada je problem naći parking (plaćeni) pa znam kruziti i po 45 minuta. Ljeti se trudim sve obaviti biciklom, ali ni tada nisam rahat, ko ima bike zna o cemu pricam.
Javni prevoz sam davno prekrizio, kada je redovan, nemožeš opstat od gužve, a većinu vremena "čekaš voz koji doći neće..."
mislim da redovan i komotan javni prevoz, te parking mjesta za bicikle i skutere mogu poprilično rasteretiti problem parkiranja i zagađenja u gradu. Rent a Bike i/ili javni prevoz po zonama, za godinu dana bi se vidjeli rezultati.
Glupost neiskorištenosti parkinga kod narodnog neću ni komentarisat, dok je radio duplo je bolja situacija bila
Sta ima veze kad vas je dvoje, dje su stari romanticni folovi voznje partnerice na ramu ili guvernali?!quarterback wrote:
kod mene je bicikl 365 dana u godini, autom samo van grada ili kada u dvoje idemo negdje u grad
Dakle, sve je regulisano zakonom, samo treba policijske trutove natjerati da rade posao za koji su plaćeni.Član 26.
(1) Zabranjeno je na putu, parking-prostoru, trotoaru i drugim saobraćajnim površinama ostavljati oštećena, dotrajala ili neregistrovana vozila, nanositi blato na put sa savremenim kolovozom ili ostavljati ili bacati otpatke ili predmete i materije koji mogu da ometaju ili ugrožavaju saobraćaj ili zagađuju okolinu.
(2) Lice koje postupi suprotno stavu (1) ovog člana snosi troškove uklanjanja vozila, otpadaka, predmeta i materija koje je ostavilo, nanijelo blato ili bacilo otpatke ili predmete na put, parking-prostor ili neku drugu saobraćajnu površinu.
Ako neces da ga prodas, a negistrovan vozi na privatnu livadu pa ga tamo drzi. U HR su jako rigorozni po tom pitanju, ako redari primjete takav auto prvo nalijepe upozorenje, a poslije 7 dana pravac CIOS. U u CIOS-u je put bez povretka, auto niko vise ne moze izvuci, cak ni vlasnik niti se mogu skinuti dijelovi da se sta spasi - direkt presa u vidjenom stanjuuskrsno_respo wrote: ma znam ja ovo nego govorim jbg ne mozes bas odmah prodati auto a neces placati registraciju za auto koje ti samo stoji
nisu svi prodavci auta tipa uvezi pa prodaj i opet nego prodaju ljudi svoja auta koji nemaju gdje drugo ostaviti
Ovdje se radi o mjesec - dva, a ne godinu - dvije.uskrsno_respo wrote:pa to i govorim
ako hocu da ga prodam necu ga registrovati
a bacati ga u presu cim istekne registracija jbg ne ide
zato sam i napisao ako stoji recimo duze od godinu dvije a nema nikakvih naznaka da se proda ili slicno onda upozorenje da se vozi na privatni posjed ako ne ode otpad ili presa