"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
530i

#18426 Re: "Majstori" parkiranja

Post by 530i »

bitanga_sa_otesa wrote:zar jos kradu blende ove iz branika s ovih trojki :? :roll:
Neoriginalne prilično lako ispadaju, nekad su bile 9 maraka za jednu stranu.
Filter

#18427 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Filter »

bersK wrote:Piso sam neku noć možda na drugoj temi. U Muse Ćazima Ćatića, mislim da je broj 15. Spuštam se kroz usku ulicu u kojoj se nemoš vratit (rođo iznio kuću na asfalt ne znam ni kako sam se provuko) i na samom izlazu na cestu dvica parkirana. Sjebo lamelu dok sam se pokušo vratit. .
jebes mu sve, bas evo kontam u kakvu si ti zonu sumraka uletio.
garant u karpuzovoj ili handzića... al i one su poširoke :roll:
bersK

#18428 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bersK »

Filter wrote:
bersK wrote:Piso sam neku noć možda na drugoj temi. U Muse Ćazima Ćatića, mislim da je broj 15. Spuštam se kroz usku ulicu u kojoj se nemoš vratit (rođo iznio kuću na asfalt ne znam ni kako sam se provuko) i na samom izlazu na cestu dvica parkirana. Sjebo lamelu dok sam se pokušo vratit. .
Sjedio gore u kafiću jednom i da pomjerim auto, skloni se u ovu ulicu, skloni se u onu, tamo vamo i bum tras. To je ulica mislim odmah iznad muzičke akademije s desne strane.
Filter

#18429 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Filter »

bersK wrote: Sjedio gore u kafiću jednom i da pomjerim auto, skloni se u ovu ulicu, skloni se u onu, tamo vamo i bum tras. To je ulica mislim odmah iznad muzičke akademije s desne strane.
a to je dole negdje oko musnusa. vjerovatno si uletio u onaj komadic potoklinice.
tu je sve ko prkno a auta nabacana
triconja

#18430 Re: "Majstori" parkiranja

Post by triconja »

pirpa wrote:neka su te kaznili za zmigavac :thumbup: :thumbup:
arslanica wrote:
Logovan wrote:
arslanica wrote:
ma nema koristi policiju zvati ... davno mene i još 50ak auta zagradio debil gore na parkingu ... frajer parkirao na prolazu za auta, i otišao ... meni hića bila da idem ... i fakat dodje policajac .,.. kaže - nemam osnove da ga kaznim, nisu iscrtana parking mjesta :|
Dođe policajac, reče da nema osnove i produži do buregdžinice ili kafića ili kladionice. :oops:

A izgleda šta god im kažeš oni nemaju osnove.
ali zato imaju osnova zaustaviti me jer sam pobogu žmigavac zaboravila ... heeeej ... rotacija zamnom isto kao da sam najveći zločinac ... jbt ... i još mi "prikači" ne vezanje, mada sam bila zavezaTa .. znaš ti njih
Jel to vazi samo za kad se trake saltaju ili uvijek? Nekad mi bude tesko ukljuciti zmigavac kad obilazim auto koje je naglo stalo.
thekupus

#18431 Re: "Majstori" parkiranja

Post by thekupus »

Filter wrote:
potoklinica?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#18432 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mk ultra »

Karpuzova 100%

Jbg, gratis parking vise ne postoji, jos kad sa strane se nakucavaju, stanari se jos vise izjebu...
bersK

#18433 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bersK »

Filter wrote:
bersK wrote: Sjedio gore u kafiću jednom i da pomjerim auto, skloni se u ovu ulicu, skloni se u onu, tamo vamo i bum tras. To je ulica mislim odmah iznad muzičke akademije s desne strane.
a to je dole negdje oko musnusa. vjerovatno si uletio u onaj komadic potoklinice.
tu je sve ko prkno a auta nabacana
E ulica iznad. Jedna strana je Muse Ćazima Ćatića, druga je Josipa Štadlera. Sad viđoh na mom dobrom prijatelju Mapsu.
Laplace

#18434 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

Koshpa wrote:
problemnatravunu wrote:Image

:oops:

Eto, a kažu "plavuše glupe". :skoljka:
arslanica

#18435 Re: "Majstori" parkiranja

Post by arslanica »

triconja wrote:
Jel to vazi samo za kad se trake saltaju ili uvijek? Nekad mi bude tesko ukljuciti zmigavac kad obilazim auto koje je naglo stalo.
ja to stvaaaaarnoooo ne znam ... prvi put izašla ovdje na cestu ... pitaj ove što su položili Zakon ... ove koji znaju gdje si bio i šta si radio
drug_profi

#18436 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

arslanica wrote:
triconja wrote:
ja to stvaaaaarnoooo ne znam ... prvi put izašla ovdje na cestu ... pitaj ove što su položili Zakon ... ove koji znaju gdje si bio i šta si radio
Uvijek kad mijenjaš smijer kretanja, napuštaš svoju traku...
Laplace

#18437 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

drugi profil wrote:
arslanica wrote:
triconja wrote:
Ono, i na krivinama mijejaš smjer kretanja. :evil: :evil: :evil:
triconja

#18438 Re: "Majstori" parkiranja

Post by triconja »

Laplace wrote:
drugi profil wrote:
Nekako nema logike davat zmigavce na cestama sa dvije trake, jedna za svaki smjer, kad se obilazi auto koje stoji :lol:
Laplace

#18439 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

triconja wrote:
Laplace wrote:
drugi profil wrote:
Nekako nema logike davat zmigavce na cestama sa dvije trake, jedna za svaki smjer, kad se obilazi auto koje stoji :lol:
Kako nema? Kako onaj iza tebe ili onaj sa suprotne strane znaju da imaš najmeru zaobići vozilo? Imaju babu gataru instaliranu, kao dodatnu opremu?
drug_profi

#18440 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Laplace wrote:
drugi profil wrote:
Jebem vam logiku. Zadrzavas smjer kretanja cak i kad je krivina,jer pratis pravac kolovoza.
Ako nije u pitanju raskrsce.
Pa uci li se ista u tim auto skolama?
ZOBS clan 36 stav 1 i clan 37.
"vozač koji namjerava obaviti neku radnju na cesti (pomjeranje vozila desno/lijevo, mijenjanje saobraćajne trake, preticanje, obilaženje, zaustavljanje, skretanje lijevo/desno, polukružno okretanje, vožnja unatrag, i sl.)ili vozilo uključiti u saobraćaj može to učiniti samo ako se uvjerio da neće ugroziti druge učesnike u saobraćaju ili imovinu, vodeći brigu o brzini i pravcu kretanja."
"prije obavljanja radnji vozilom iz člana 36.vozač je dužan blagovremeno obavijestiti o svojoj namjeri uključivanjem pokazivača pravca.
Znak se mora davati svo vrijeme trajanja radnje a po završetku mora se isključiti.
Izuzetno kod preticanja se ne mora davati prilikom vraćanja u desnu traku."

Ja sam skratio kao mijenjanje pravca kretanja, misleći da je svakom jasno na šta se misli.
triconja wrote: Nekako nema logike davat zmigavce na cestama sa dvije trake, jedna za svaki smjer, kad se obilazi auto koje stoji :lol:
Ako ti to nema logike, onda tebi zmigavci nikako i ne trebaju.
Last edited by drug_profi on 18/01/2018 09:02, edited 1 time in total.
Logovan

#18441 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Logovan »

triconja wrote: Nekako nema logike davat zmigavce na cestama sa dvije trake, jedna za svaki smjer, kad se obilazi auto koje stoji :lol:
Moraš dati žmigavac ako obilaziš auto koje stoji.

Kako će onaj iza tebe znati da ćeš ga zaobići?
Laplace

#18442 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

drugi profil wrote:
Laplace wrote:
drugi profil wrote:
Jebem vam logiku. Zadrzavas smjer kretanja cak i kad je krivina,jer pratis pravac kolovoza.
Ako nije u pitanju raskrsce.
Pa uci li se ista u tim auto skolama?
ZOBS clan 36 stav 1 i clan 37.
"vozač koji namjerava obaviti neku radnju na cesti (pomjeranje vozila desno/lijevo, mijenjanje saobraćajne trake, preticanje, obilaženje, zaustavljanje, skretanje lijevo/desno, polukružno okretanje, vožnja unatrag, i sl.)ili vozilo uključiti u saobraćaj može to učiniti samo ako se uvjerio da neće ugroziti druge učesnike u saobraćaju ili imovinu, vodeći brigu o brzini i pravcu kretanja."
"prije obavljanja radnji vozilom iz člana 36.vozač je dužan blagovremeno obavijestiti o svojoj namjeri uključivanjem pokazivača pravca.
Znak se mora davati svo vrijeme trajanja radnje a po završetku mora se isključiti.
Izuzetno kod preticanja se ne mora davati prilikom vraćanja u desnu traku."

Ja sam skratio kao mijenjanje pravca kretanja, misleći da je svakom jasno na šta se misli.
Ako ti to nema logike, onda tebi zmigavci nikako i ne trebaju.
Ma, zezam te. Opusti se. Mislio sam da je jasno da ovaj moj komentar nije ozbiljan.
Laplace

#18443 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

Logovan wrote:
Moraš dati žmigavac ako obilaziš auto koje stoji.

Kako će onaj iza tebe znati da ćeš ga zaobići?
Objasnio sam: baba gatara. Kažu da će od 2018. obavezan dio obuke biti kratak kurs vidovitosti.
drug_profi

#18444 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Laplace wrote:
Ma, zezam te. Opusti se. Mislio sam da je jasno da ovaj moj komentar nije ozbiljan.
Ni po čemu se nije dalo zaključiti da se šališ.
Laplace

#18445 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

drugi profil wrote:
Laplace wrote:
Ni po ona tri šejtana na kraju?

Zar ti ja djelujem kao ozbiljan forumaš?
drug_profi

#18446 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Laplace wrote:
drugi profil wrote:
Laplace wrote:
Ni po ona tri šejtana na kraju?

Zar ti ja djelujem kao ozbiljan forumaš?
Šejtani jbg u onom kontekstu mogu značiti potpuno suprotno jer kaže "evil or very mad".
A imajući iskustva sa "genijalcima" zaključi se uvijek ono što je lošije.
Ja bih na trolanje stavio :mrgreen: ili :izet:
Neise. Ne znam te pa te ne mogu procijeniti.
Da je bitanga ono napisao još bih se sa njim i složio. :mrgreen:
Averus

#18447 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Averus »

Čekaj

Čekaj, čekaj, čekaj

Jel' to FAKAT sad objašnjavamo na ovoj temi kad se pali, a kad ne žmigavac???? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Pa jbt, onda instruktore i autoškole na robiju, a šofere pravac nazad na brda! :oops:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#18448 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bitanga_sa_otesa »

traktori nemaju zmigavce :D
Averus

#18449 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Averus »

bitanga_sa_otesa wrote:traktori nemaju zmigavce :D
:D