KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
klixo

#526 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by klixo »

Nadzornik wrote:
klixo wrote:Tukson 3x ljepsi od Sportejdza...
Interesantno... :shock:

A vidis meni je Sportage 3x ljepsi od Tucsona... :D
Vizuelno Tukson izgleda mnogo veci(širinom pogotovo) iako je u stvarnosti Sportejdz siri za pola milimetra.
Sodom1

#527 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Sodom1 »

I ja sam to pomislio , vidi Santa Fea , :D
lavic

#528 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by lavic »

Nadzornik wrote:
Sodom1 wrote:
Nadzornik wrote: Citam ove tvoje postove i pitam se koliko ti imas godina
A koliko bi mi ti dao godina...???
Pa po autima sto si napisao koje si sve vozao , imas jedno 45 -50 g
po ponasanju i po postovima jedno 12-15 g
bez uvrede naravno

Ne neljutim se naravno,sve OK.
Kad si vec na ovoj temi reci mi kako ti se svidja novi Sportage...???[/quote]

Poluproizvod.
madner

#529 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by madner »

Nadzornik wrote:
madner wrote:Cim vidim Kia na cestim sjetim se ovog sa cipom. Kontam hoce li se skloniti prije blicanja ili ce pokusati da izvuce maksimum iz svog poluproizvoda.
Moram reci da vecina ipak vozi sasvim pristojno i ne zalazi u ljevu spuru.
Tesko da ima dionica puta u BiH na kojima bi me ti mogao obici sa mojim novim Sportage.
To ti tvrdim iz iskustva jer kad sam bio na odmoru u Bosni,malo sam se zahebavao sa ovim nasim domacim biserima koji voze polovne audije,
mercedese i VW-eove.
Zaleti se seljo da me obidje a ja dodam gas a on se vrati u svoju traku i samo odmahuje glavom.... :D
Jedan me je dripac cak i pratio do jednog restorana gdje sam se zaustavio.
Izlazi on iz Audija i kao on bi se raspravljao,mozda i tukao.
Ja izadjem iz Sportage i onako krupan i korpulentan samo ga upitno pogledam.
Kad me je ugledao samo uspije da progovori,dobar ti ovaj auto,koliko si ga platio....haa,ha,haaaa...prpa burazeru... :D
Haj sto je prekrsaj, ali koji je to mentalni sklop. Ako se gegas po cesti, sta imas dodavati gas kada te neko pretice?

Na stranu to da ne bi imao problem bez obzira na papanluk.
condy

#530 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by condy »

Kad njemu neko to uradi i kad uleti u makazice vidjece koliko je to opasno. Al, to je cesta pojava kod nas na cesti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#531 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Tomahawk11 »

Onda se neko naljuti kad kažeš da dijaspora dođe da se iživljava na našim cestama.
Bolan, krenuo da te prestiže, skineš nogu s gasa, nek prođe i onda nastaviš dalje.
Koja je svrha tog ubrzavanja? Mjerenje čiji je veći? Za dječake razumijem, za zrele ljude, nikako.
hladan.preminger

#532 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by hladan.preminger »

Nadzornik wrote:
Tesko da ima dionica puta u BiH na kojima bi me ti mogao obici sa mojim novim Sportage.
To ti tvrdim iz iskustva jer kad sam bio na odmoru u Bosni,malo sam se zahebavao sa ovim nasim domacim biserima koji voze polovne audije,
mercedese i VW-eove.
Zaleti se seljo da me obidje a ja dodam gas a on se vrati u svoju traku i samo odmahuje glavom.... :D
Kad me je ugledao samo uspije da progovori,dobar ti ovaj auto,koliko si ga platio....haa,ha,haaaa...prpa burazeru... :D

Hahahaha.

Sta ima korpulentni? :D
zforumas

#533 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by zforumas »

:lol: :lol: :lol:

Nadzornik idol :lol: :lol:
citroen xm

#534 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by citroen xm »

Nadzornik wrote:
Mislis da se kod drugih osobina auta ta razlika veca od 5 deka i radi se o pola i jedne kile...???
Ne baš kilo, ali više od ovih 5 deka.
adis204

#535 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by adis204 »

Nadzornik wrote:
mercedese i VW-eove.

F=mxa. Vozim Kiju, ali ovo kad cujem, prodao bih je. Dzaba sto ima varijabilni hod ventila i direktno ubrizgavanje.
ado-šampion

#536 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by ado-šampion »

Ta stvar se zove vrlo jednostavnim imenom: kompleks. Kupis sebi Kiju (i to slabu) i onda ti krivo sto te preticu Audiji, pa se ti slomis da pokazes da i tvoje auto icemu valja.

Te mi stvari kod ljudi nikad nece biti jasne, ako imas potrebu da nekom (ili sebi) nesto dokazujes ne kupis sebi Kiju.

A jaro ti koji radis te stvari budi sretan pa nisi naiso na nekog alpasinca pa da vidis kako bi ti pomoglo sto si krupan. :lol: Hem bi dobio barine hem bi vjerovatno ostao i bez mobitela. :D Ja u bivsoj mahali imao jednog dijasporca, qrcevit mLogo kako je otisao u dijasportu i vratio se, zadnji put kad je bio, vratio se bez tena u kojim je dosao. :D Onda valjda skontao da je bolje da dolazi incognito. :D
amar1994

#537 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

Vala ne znam ni sto dolaze ovdje ljudi , sta je to ovdje toliko dobro :? :D

Joj naso sam kljuc 50 u Vitezu za bilmeze u voznji, samo ga ne mogu u vrata stavit :lol: :lol:
Image
Last edited by amar1994 on 11/09/2017 12:00, edited 1 time in total.
ado-šampion

#538 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by ado-šampion »

Pa valjda dolaze jer pozele grad u kojem su se rodili i odrasli, da vide roditelje, porodicu, ...
amar1994

#539 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

ado-šampion wrote:Pa valjda dolaze jer pozele grad u kojem su se rodili i odrasli, da vide roditelje, porodicu, ...
mislis , neke koje znam dodju da : odrade servis , poprave zube , odu na frizuru :oops: :mrgreen:
ado-šampion

#540 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by ado-šampion »

amar1994 wrote:
ado-šampion wrote:Pa valjda dolaze jer pozele grad u kojem su se rodili i odrasli, da vide roditelje, porodicu, ...
mislis , neke koje znam dodju da : odrade servis , poprave zube , odu na frizuru :oops: :mrgreen:
Ima i toga. :D Kod Svabe nema popravljat zube dzaba, a uzmu ti pola plate za porez i doprinose, pa ti reci da je u Bosni lose. :D
530i

#541 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by 530i »

Nadzornik wrote: Zaleti se seljo da me obidje a ja dodam gas a on se vrati u svoju traku i samo odmahuje glavom.... :D
Može čovjek otići iz sela i kupiti Kiju, ali ne može seljakluk iz njega...još u kombinaciji sa kratkom alatkom...
colt

#542 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by colt »

Ono niko ne bi Sportage . . poluproizvod ovo, ono . . a u stvarnosti bi ga objeručke prihvatili i još bi ga zamijenili za svoj. . . Ja imam Peugeot 508 facelift, i rado bi ga zamijenio za ovaj :D . Sviđa mi se . .
amar1994

#543 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

ado-šampion wrote:
amar1994 wrote:
Ima i toga. :D Kod Svabe nema popravljat zube dzaba, a uzmu ti pola plate za porez i doprinose, pa ti reci da je u Bosni lose. :D
:D :D

dok sve ne vidis i ne upoznas prave ljude , sve suplja , kao tamo je sve dzaba :lol: , a niko ne prica da se slome radeci :-)
Nadzornik

#544 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

530i wrote:
Nadzornik wrote: Zaleti se seljo da me obidje a ja dodam gas a on se vrati u svoju traku i samo odmahuje glavom.... :D
Može čovjek otići iz sela i kupiti Kiju, ali ne može seljakluk iz njega...još u kombinaciji sa kratkom alatkom...
Hoces da ti uvezem jedan:

Image

Ima jedan dobar 4 godine star,160 hiljada presao,13 hiljada evra... :D
Nadzornik

#545 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

colt wrote:Ono niko ne bi Sportage . . poluproizvod ovo, ono . . a u stvarnosti bi ga objeručke prihvatili i još bi ga zamijenili za svoj. . . Ja imam Peugeot 508 facelift, i rado bi ga zamijenio za ovaj :D . Sviđa mi se . .
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Upravo tako,u svom prvom postu sam naveo da posjedujem novi Sportage i da je auto odlicno i da sam zadovoljan sa autom.
Medjutim,tad je uslijedilo bacanje drvlja i kamenja.
Te poluproizvod,te za te pare mozes kupiti bolje,te ovo te ono.
Samo su me jos trebali pitati da li znam sta znaci KIA i da mi odgovore "Ku*ac Imas Auto"... :D

Sad sam se zainatio,nedam pardona nikome pa taman da vozi i Golfa 3... :-D
Tomahawk11
Globalni moderator

#546 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Tomahawk11 »

Nije problem u KIA-i, problem je u tebi....
A auto je ok, to što neki nazivaju poluproizvodom i udaraju se nekim high class vozilima, auto je reklama za malu chunu, jbg :mrgreen:
Nadzornik

#547 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

hladan.preminger wrote:

Hahahaha.

Sta ima korpulentni? :D
Evo nema nista do plate... :D

Vozim svoj novi Sportage i u slobodno vrijeme se zahebavam sa rajom na forumu.. 8)
Nadzornik

#548 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

Ma dolazimo da pokupimo trebe koje se hoce udati iz ljubavi... :D
Nadzornik

#549 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

condy wrote:Kad njemu neko to uradi i kad uleti u makazice vidjece koliko je to opasno. Al, to je cesta pojava kod nas na cesti.
U makazice ulijecu samo mladi i neiskusni vozaci i oni koji nisu svjesni performansi svoga auta.
Nadzornik

#550 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

Tomahawk11 wrote:Nije problem u KIA-i, problem je u tebi....
A auto je ok, to što neki nazivaju poluproizvodom i udaraju se nekim high class vozilima, auto je reklama za malu chunu, jbg :mrgreen:
Negdje sam procitao da ljudi (naravno oni koji su u mogucnosti) kupuju auta koja su u skladu sa njihovim karakterom.
Post Reply