KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
NediM17

#251 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by NediM17 »

znas ti sve.. hajde ba do juce si onaj kontejner od daihacua vozio, sad si se kompleksasu mako do najkokuznijeg bmw-a i pricas tu bajke.

razligu.
johntra

#252 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by johntra »

Ja ne mogu da vjerujem da se neko ko se vozio samo u autu, 15, 20 minuta, sat vremena ima obraza upuštati u ocjenjivanje tog auta...
to isto kao kad bi ja rekao da je X3 prve generacije govno, jer ima jeftine plastike u kokpitu bruka...i škripi sva...bar je tako bilo u jednom X3 u kom sam se vozio i koji je bio relativno nov...
ado-šampion

#253 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by ado-šampion »

johntra wrote:Ja ne mogu da vjerujem da se neko ko se vozio samo u autu, 15, 20 minuta, sat vremena ima obraza upuštati u ocjenjivanje tog auta...
to isto kao kad bi ja rekao da je X3 prve generacije govno, jer ima jeftine plastike u kokpitu bruka...i škripi sva...bar je tako bilo u jednom X3 u kom sam se vozio i koji je bio relativno nov...
Ja se apsolutno slazem s tobom, ali ja konkretno (ako na mene mislis a mislim da mislis) nisam ulazio u ocjenjivanje tog auta, nego konkretno sam se osvrnuo na tvrdnju o fenomenalnoj izolaciji koja je za bilo koga ko je obisao krug po gradu u tom autu i u nekom drugom slicnog godista i slicne cijene besmislica.
johntra

#254 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by johntra »

mislio sam na tebe, ali iskreno, ne mogu da vjerujem da bi sebi neko dozvolio takvu grešku...nisam se ni ja vozio, pa ne znam kakav je, ali ne mogu da vjerujem da je baš takva smijurija...
ado-šampion

#255 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by ado-šampion »

johntra wrote:mislio sam na tebe, ali iskreno, ne mogu da vjerujem da bi sebi neko dozvolio takvu grešku...nisam se ni ja vozio, pa ne znam kakav je, ali ne mogu da vjerujem da je baš takva smijurija...
To nije greska, nego je stednja. Auto se uglavnom prodaje s popustima koje kad uracunas haman da ne mozes ni pomisliti na neko slicno auto, da ima slican motor i slicnu opremu. Negdje se mora ustediti, jedino ako posluju u minusu sto cisto sumnjam.

Jaran nedavno kupio nov, 1.6 benzinac, brdo opreme, senzori mrtvog ugla, prepoznavanje znakova, upozorenje za traku, navigacija... Prva losa stvar koja je meni upala u oci, tj. u usi, je kako auto puno prenosi zvukove okoline i koliko se motor dere kad ubrzavas. Zbog toga sam i reagovao na pricu o izolaciji. A ostale stvari sam zadrzao za sebe jer nemam dovoljno iskustva da sudim.

Ako bi sudio po dojmu, auto generalno dobro za cijenu za koju se moze dobiti s popustima, s tim da bih ja preskocio taj atmosferski benzinac ako je ikako moguce. Onoliko koliko kosta po katalogu/konfiguratoru ne vrijedi.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#256 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by konektovan »

Al' ga Ado zacini, alal mu vera. :mrgreen:
adis204

#257 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by adis204 »

pa ti daj još 10 milja za zvukove iz okoline
NediM17

#258 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by NediM17 »

http://www.jutarnji.hr/autoklub/aktualn ... era/94306/

Novi Sportage u vožnji potvrđuje najavljenu udobnost i lakoću upravljanja. Poboljšana aerodinamika i zvučna izolacija do izražaja dolaze na autocesti i jedini zvuk koji se uspijeva probiti u putnički prostor dolazi od stražnjih kotača. S četvrtom generacijom debitira i nekoliko sigurnosnih sustava od automatskog kočenja i paljenje dugih svjetala, do kontrole slijepog kuta i samostalnog parkiranja.

Cudi me da takav poznavalac autoindustrije ne radi u najgorem slucaju za AutoBild.

http://www.slobodnadalmacija.hr/scena/m ... i-karakter

U unutrašnjosti je očit utjecaj njemačke škole, jer novi stil raskida sve dodirne točke s prethodnikom i najbolje pokazuje s koliko su pažnje dizajneri u Frankfurtu pristupili poslu. Kvaliteta izrade i materijala je vrhunska i jedino što donekle nedostaje je malo razigranosti. Prednjom armaturom, koja pomalo podsjeća na Sorento, dominiraju vodoravne linije, dok je gornji dio kompletno prekriven mekanim materijalima. Novi upravljač prepun je komandi, ali odlično pozicioniran i sa šest centimetara pomaka po visini i pet po dubini s lakoćom se prilagođava prohtjevima vozača. Kad se tome pridoda vrhunska zvučna izolacija, onda unutrašnjost pruža zavidnu razinu komfora.

amar1994

#259 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

amar1994

#260 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

johntra wrote:Ja ne mogu da vjerujem da se neko ko se vozio samo u autu, 15, 20 minuta, sat vremena ima obraza upuštati u ocjenjivanje tog auta...
:D

Image

Tacno se vidi da su puno ulozili u unutrasnjost, al eto njemu se moze oprostiti , ostalima ne :zzzz: :lol: :lol:
NediM17

#261 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by NediM17 »

amar1994 wrote:

Image

Tacno se vidi da su puno ulozili u unutrasnjost, al eto njemu se moze oprostiti , ostalima ne :zzzz: :lol: :lol:
Uuuu, kakva perverzija bajo moj. Vidi se taj kvalitet i meHkoca, odise. :lol:
amar1994

#262 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

:lol: :lol:

puno je truda ulozeno
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#263 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by konektovan »

NediM17 wrote:
amar1994 wrote:

Image

Uuuu, kakva perverzija bajo moj. Vidi se taj kvalitet i meHkoca, odise. :lol:

Salu na stranu, ali ovo je sto se tice kvaliteta eneterijera, jos uvijek bolje od mnogih automobila koji su noviji, pogotovo kompaktna klasa .
amar1994

#264 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

Jasta je :-)

Bmw kec , x3 ovi stariji me najvise podsjecaju na lancere iz 2000tih :lol:

Image

al ovaj auto je bio jeftin , x nije ;-)
amar1994

#265 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

da se vratimo na sportage 8)

madner

#266 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by madner »

Amazonka27 wrote:
madner wrote:Ma daj, Pasat je auto u svakom pogledu za ovu sklepotinu.
a to tvrdiš na osnovu čega? Čovjek iznio vlastito iskustvo.

Vlasnica sam Ria već petu godinu, sljedeće auto ako Bog da ili Sportage ili mecan. Za Mercedese sam emotivno vezana, a Sportage mi je izbor uloženo/dobijeno. Ceed mi nije izbor jer ne vidim neku razliku između Ria i njega sto se tiče prostora a razlika u cijeni je ogromna. Ceed je momačko auto, malo nako za foliranje.
Sestra je imala Dustera koji je meni bio grozan, kupili Sportage ali benzinca što je bila greška...sad su kupili Sportage dizela sa boljom opremom i prezadovoljni su.
na VW nikad marke potrošila ne bi.
Voznja u jednom i drugom vozilu kao objektivan posmatrac. Nije ni meni vau vau omiljena marka, samo objektivno, za ovu kantu od Sportaga je i Golf auto.
Nadzornik

#267 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

madner wrote:
Voznja u jednom i drugom vozilu kao objektivan posmatrac. Nije ni meni vau vau omiljena marka, samo objektivno, za ovu kantu od Sportaga je i Golf auto.
Drzi se ti Golfa dvojke i Nokie 3310 i uzivaj u zapadnim proizvodima a mi cemo da koristimo istocne tj. Korejske proizvode kao sto su Sportage i Samsung.
madner

#268 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by madner »

Nadzornik wrote:
madner wrote:
Drzi se ti Golfa dvojke i Nokie 3310 i uzivaj u zapadnim proizvodima a mi cemo da koristimo istocne tj. Korejske proizvode kao sto su Sportage i Samsung.
Samo ti, kad tad ce kopirati nesto kako treba.
Nadzornik

#269 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

Ti meni pricas sta je Passat,pa ja sam ih do sad tri promjenio,B5,B6 i B7.
Sve sam ih nove kupovao i nakon 5 godina mjenjao.
Zadnji mi je bio 5,5 godina star i za njega sam u KIA sevisu dobio 15 hiljada evra dodao jos 20 i kupio novu KIA Sportage,GOLD.
Ja stvarno ne znam da li je moguce da na BiH trzistu automobili imaju neku drugu klasu vozila na odnosu na zapadno trziste kao
sto se vec odavno tvrdi za neke druge proizvode ali konkretno za ovo moje auto (Sportage) mogu reci da je zmaj od auta i da
mi je bolji od Passata jer da nije tako ja bih ponovo uzeo novog Passata.
amar1994

#270 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

Nadzornik wrote:

Zadnji mi je bio 5,5 godina star i za njega sam u KIA sevisu dobio 15 hiljada evra dodao jos 20 i kupio novu KIA Sportage,GOLD.
Ja stvarno ne znam da li je moguce da na BiH trzistu automobili imaju neku drugu klasu vozila na odnosu na zapadno trziste kao
sto se vec odavno tvrdi za neke druge proizvode ali konkretno za ovo moje auto (Sportage) mogu reci da je zmaj od auta i da
ista auta u sustini :-)

suplja prica , kad se nema sta drugo nasrat , onda kopiraju :lol:

uzivaj u autu :)
Nadzornik

#271 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

amar1994 wrote: ista auta u sustini :-)

Hajde sto su skorom pa potpuno ista nego je problem u tome sto su starije tipe bolje i pouzdanije od ovih novih Passata... :-)
To su skontali i Njemci i Austrijanci i ovdje sad skorom svako drugo auto Koreanac ili Japanac.
Dobar dio kupaca VW je u zadnje vrijeme izgubio.
Sve im je skupjle i djelovi i servis a malo malo povlace cijele serije vozila,te fali im ovo te ono a garancija samo tri godine.
Ja sam sa zadnjim Passatom malo malo bio na servisu i to je i islo nekako do 3 godine jer je pod garancijo ali kad sam nakon toga poceo
sve sam placati nije bilo bas zabavno.Sad sam miran 7 godina a poslije ko zna,stize novi TESLA 32 hiljade evra... :thumbup:
Jest da ovaj Tesla nije ni blizu Golfu ali sta ces i mi sirotinja moramo da zivimo... :D
madner

#272 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by madner »

Nadzornik wrote:

Moze se reci svasta. Sportage je MALI SUV, Passat je limuzina. Sa Passatom moze vise od dvoje ljudi na godisnji, sa Sportagom moze hanuma u granap, ali samo za pola mjeseca.
Mada je visok, mozes opet glavom opaliti rucku od panorame. Neprakticnije auto unutra nisam vidio odavno, neki prostor za odlaganje stvari.Motore i mjenjace necu ni spominjati, pogledaj sta nudi konkurencija.

Ukratko po svemu je Passat objektivno bolji, ali nije ni posteno poredjenje. Tu je konkurencija CR-V CX5 ili Mokka.
Jedino sto za Sportaga govori jeste da je SUV.
madner

#273 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by madner »

Nadzornik wrote:

Hajde sto su skorom pa potpuno ista nego je problem u tome sto su starije tipe bolje i pouzdanije od ovih novih Passata... :-)
To su skontali i Njemci i Austrijanci i ovdje sad skorom svako drugo auto Koreanac ili Japanac.
Sve im je skupjle i djelovi i servis a malo malo povlace cijele serije vozila,te fali im ovo te ono a garancija samo tri godine.
Ja sam sa zadnjim Passatom malo malo bio na servisu i to je i islo nekako do 3 godine jer je pod garancijo ali kad sam nakon toga poceo
sve sam placati nije bilo bas zabavno.Sad sam miran 7 godina a poslije ko zna,stize novi TESLA 32 hiljade evra... :thumbup:
Jest da ovaj Tesla nije ni blizu Golfu ali sta ces i mi sirotinja moramo da zivimo... :D
Niza klasa nema ni 5% trzista, svi zuti skupa.
amar1994

#274 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

Nadzornik wrote:

sta ti znas :D

tace tesla/rimac pored e-golfa :lol: :lol:
madner

#275 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by madner »

Tehnoloski gledano, Tesla nije opste impresivna. Sta je Tesla izumila, sta je njena tehnologija?

Impresivan marketing.
Post Reply