Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
golfiista wrote:
Pa ako je LX City bezze paket opreme onda ne znam sta je sa ostalim. Drugo u tabeli opreme je navedena opcija automatskog podizanja i spustanja vozacevog prozora sa funkcijom protiv ukljestenja, no u praksi to nije slucaj. Cak na samom prekidacu pise samo "auto down". Bezze pravo.
Sad sam bas pogledao,tvoj nivo opreme nema ovu funkciju.
Evo na ovoj stranici KIA.at imas detaljno...
Pogledaj pod ovim "Komfortausstattung" imas 6 nivoa opreme:Titan,srebro,zlato,platinium,GT-line GenX i GT-Line.
Tvoj je po ovim specifikacijama "Srebro" a moj je "Zlato".
mali_milojica wrote:Možeš li po broju šasije saznati koji je tvoj auto nivo opreme i sta on podrazumijeva. Ne bi bio prvi put da neki zastupnik uvali nešto što nema.
Ima sve, sem te funkcije, prije ce biti greska u ponudi, jer manji paket ne sadrzi masu drugih stvari. Ma jbt ih, a nije da nece morati objasniti zasto je to tako
Zaista pise pod Lx city da ima automatsko otvaranje/zatvaranje vozacevog stakla sa funkcijom protiv ukljestenja.
Ne znam sta da ti kazem nego provjeri ti to jos jednom prakticno ili se obrati onima sto su ti prodali auto.
Gledam sad ovu tabelu,ovo je zaista smjesno....
Nema nikakve veze sa nivoima opreme koja je dostupna za Austrijsko trziste...
Meni to nije cudno. Balkan je posebno trziste i normalno da je ponuda drugacija. Gledam malo i vidim da bi na takvom prekidacu sa tim funkcijama trebala da stoji samo "auto" oznaka. Kod mene je "auto down" i fkt me nervira
Zahtijevat cu kompenzaciju za ociglednu prevaru u vidu seta alu felgi 17 cola sa zimskim gumama, to bi me satisficiralo...donekle.
Po salonima sam gledao izlozene modele sa ociglednim ostecenjima limarije ( Skoda ) i pitam prodavca ima li popusta zbog ostecenja, a on hladno kaze "Ne".
mali_milojica wrote:Možeš li po broju šasije saznati koji je tvoj auto nivo opreme i sta on podrazumijeva. Ne bi bio prvi put da neki zastupnik uvali nešto što nema.
Ima sve, sem te funkcije, prije ce biti greska u ponudi, jer manji paket ne sadrzi masu drugih stvari. Ma jbt ih, a nije da nece morati objasniti zasto je to tako
golfiista wrote:
Meni to nije cudno. Balkan je posebno trziste i normalno da je ponuda drugacija. Gledam malo i vidim da bi na takvom prekidacu sa tim funkcijama trebala da stoji samo "auto" oznaka. Kod mene je "auto down" i fkt me nervira
Zahtijevat cu kompenzaciju za ociglednu prevaru u vidu seta alu felgi 17 cola sa zimskim gumama, to bi me satisficiralo...donekle.
Zaista nesto ne stima,evo na olx.ba jedan KIA Spotrage 1,7 CRDI LX City 44.792 KM i citam,on ima ovu funkciju...
golfiista wrote:
Zaista nesto ne stima,evo na olx.ba jedan KIA Spotrage 1,7 CRDI LX City 44.792 KM i citam,on ima ovu funkciju...
Pa.vidis li da svi imaju istu ponudu i spisak opreme. Moja auto ima sve ono iz tog paketa sem te funkciie i prilicno sam siguran da svi drugi imaju isti nedostatak. No, znat cemo uskoro.
ako ce mu jedina mana bit podizaci , ne da si dobro prosao nego odlicno
Sad malo listam uputstvo i fakat imaju tri tipa.prekidaca. obicni, auto down i auto up/down. I samo ovaj drugi tip ima funkciju detekcije prepreke. Ojjjj bem ti logiku....znaci oni automatski kod Nadzornika, kolju
Uglavnom miran si. Da si isao na polovan premium, rizik polovno auto a puno kosta. Nije jednostavan izbor ali ovako znas sta imas, na duze staze nemas ulaganja. Zato mora biti nekih kompromisa.
Uglavnom miran si. Da si isao na polovan premium, rizik polovno auto a puno kosta. Nije jednostavan izbor ali ovako znas sta imas, na duze staze nemas ulaganja. Zato mora biti nekih kompromisa.
Ma naravno, generalno se zajeb. na forumu, a auto je za te novce odlicno. No, o cemu bi pisali i mahalali ako ne oko takvih gluposti, jos kad se pojedinci prime, pun pogodak
A na kraju se prica svede na "moj tata je jaci od tvog tate" ili " kod.mene je mali, al je zato tanak"
ako ce mu jedina mana bit podizaci , ne da si dobro prosao nego odlicno
Sad malo listam uputstvo i fakat imaju tri tipa.prekidaca. obicni, auto down i auto up/down. I samo ovaj drugi tip ima funkciju detekcije prepreke. Ojjjj bem ti logiku....znaci oni automatski kod Nadzornika, kolju
Ma naravno, generalno se zajeb. na forumu, a auto je za te novce odlicno. No, o cemu bi pisali i mahalali ako ne oko takvih gluposti, jos kad se pojedinci prime, pun pogodak
A na kraju se prica svede na "moj tata je jaci od tvog tate" ili " kod.mene je mali, al je zato tanak"
Nije mala stvar kupit si SUV i to nov.
Price sa foruma i iz mahale ne bendam vec dugo, pogotovo one koji pricaju sta bi kupili da imaju tudji novac...ono kupio bi polovnog sestaka Ma jasta bi
Cast izuzecima i dobrim i pozitivnim osobama sa foruma, poput ovog mog druga gore sto se smije
golfiista wrote:Kontam da se može postojeći nadograditi softverom. Nisam siguran, ali mi se čini da tempomat podešava brzinu bez obzira u kojoj je poziciji mjenjač!?Recimo u E60 koji sam prethodno vozio, tempomat je regulisao brzinu, ali je i mjenjač morao biti u stepenu prenosa prilagođenom za brzinu vožnje.
Za manualu mislim da je to nemoguce ... za automatik naravno , moze ... E60 ti je bio manuala ?
Čini mi se da kod Kije tempomat kako sam već opisao, moram probati. A E60 je bio manuelac.