KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
golfiista

#1901 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by golfiista »

Nadzornik wrote:
golfiista wrote:
Pa ako je LX City bezze paket opreme onda ne znam sta je sa ostalim. Drugo u tabeli opreme je navedena opcija automatskog podizanja i spustanja vozacevog prozora sa funkcijom protiv ukljestenja, no u praksi to nije slucaj. Cak na samom prekidacu pise samo "auto down". Bezze pravo.
Sad sam bas pogledao,tvoj nivo opreme nema ovu funkciju.

Evo na ovoj stranici KIA.at imas detaljno... :thumbup:

Pogledaj pod ovim "Komfortausstattung" imas 6 nivoa opreme:Titan,srebro,zlato,platinium,GT-line GenX i GT-Line.
Tvoj je po ovim specifikacijama "Srebro" a moj je "Zlato".

http://www.kia.com/at/modelle/sportage/spezifikationen/
Pogledaj aktuelnu ponudu

https://www.kia.ba/userfiles/attachment ... ea1f7233ec

Lx city paket opreme, jasno je oznaceno. Supci.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1902 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by mali_milojica »

Možeš li po broju šasije saznati koji je tvoj auto nivo opreme i sta on podrazumijeva. Ne bi bio prvi put da neki zastupnik uvali nešto što nema.
golfiista

#1903 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by golfiista »

mali_milojica wrote:Možeš li po broju šasije saznati koji je tvoj auto nivo opreme i sta on podrazumijeva. Ne bi bio prvi put da neki zastupnik uvali nešto što nema.
Ima sve, sem te funkcije, prije ce biti greska u ponudi, jer manji paket ne sadrzi masu drugih stvari. Ma jbt ih, a nije da nece morati objasniti zasto je to tako ;)
Nadzornik

#1904 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

golfiista wrote: Pogledaj aktuelnu ponudu

Zaista pise pod Lx city da ima automatsko otvaranje/zatvaranje vozacevog stakla sa funkcijom protiv ukljestenja.

Ne znam sta da ti kazem nego provjeri ti to jos jednom prakticno ili se obrati onima sto su ti prodali auto.

Gledam sad ovu tabelu,ovo je zaista smjesno.... :-)

Nema nikakve veze sa nivoima opreme koja je dostupna za Austrijsko trziste... :?
golfiista

#1905 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by golfiista »

Nadzornik wrote:
golfiista wrote: Pogledaj aktuelnu ponudu

Zaista pise pod Lx city da ima automatsko otvaranje/zatvaranje vozacevog stakla sa funkcijom protiv ukljestenja.

Ne znam sta da ti kazem nego provjeri ti to jos jednom prakticno ili se obrati onima sto su ti prodali auto.

Gledam sad ovu tabelu,ovo je zaista smjesno.... :-)

Nema nikakve veze sa nivoima opreme koja je dostupna za Austrijsko trziste... :?
Meni to nije cudno. Balkan je posebno trziste i normalno da je ponuda drugacija. Gledam malo i vidim da bi na takvom prekidacu sa tim funkcijama trebala da stoji samo "auto" oznaka. Kod mene je "auto down" i fkt me nervira :lol: :lol: :lol:
Zahtijevat cu kompenzaciju za ociglednu prevaru u vidu seta alu felgi 17 cola sa zimskim gumama, to bi me satisficiralo...donekle.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1906 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by mali_milojica »

Skromno bošnjački :D
golfiista

#1907 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by golfiista »

mali_milojica wrote:Skromno bošnjački :D

:mrgreen:

Po salonima sam gledao izlozene modele sa ociglednim ostecenjima limarije ( Skoda ) i pitam prodavca ima li popusta zbog ostecenja, a on hladno kaze "Ne". :lol:
amar1994

#1908 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

golfiista wrote:
mali_milojica wrote:Možeš li po broju šasije saznati koji je tvoj auto nivo opreme i sta on podrazumijeva. Ne bi bio prvi put da neki zastupnik uvali nešto što nema.
Ima sve, sem te funkcije, prije ce biti greska u ponudi, jer manji paket ne sadrzi masu drugih stvari. Ma jbt ih, a nije da nece morati objasniti zasto je to tako ;)

morao sam :lol: :D :D
golfiista

#1909 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by golfiista »

:lol: :lol:
Zar i ti sine Amare :lol: :lol:

Kaze, kontakt gubi :lol:
Last edited by golfiista on 30/05/2018 22:08, edited 1 time in total.
Nadzornik

#1910 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

golfiista wrote:
Meni to nije cudno. Balkan je posebno trziste i normalno da je ponuda drugacija. Gledam malo i vidim da bi na takvom prekidacu sa tim funkcijama trebala da stoji samo "auto" oznaka. Kod mene je "auto down" i fkt me nervira :lol: :lol: :lol:
Zahtijevat cu kompenzaciju za ociglednu prevaru u vidu seta alu felgi 17 cola sa zimskim gumama, to bi me satisficiralo...donekle.
Zaista nesto ne stima,evo na olx.ba jedan KIA Spotrage 1,7 CRDI LX City 44.792 KM i citam,on ima ovu funkciju... :shock:

Jes´ ti siguran da si kupio LX city... :D

https://www.olx.ba/artikal/28152179/kia ... i-lx-city/
golfiista

#1911 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by golfiista »

Nadzornik wrote:
golfiista wrote:
Zaista nesto ne stima,evo na olx.ba jedan KIA Spotrage 1,7 CRDI LX City 44.792 KM i citam,on ima ovu funkciju... :shock:

Jes´ ti siguran da si kupio LX city... :D

https://www.olx.ba/artikal/28152179/kia ... i-lx-city/
Pa.vidis li da svi imaju istu ponudu i spisak opreme. Moja auto ima sve ono iz tog paketa sem te funkciie i prilicno sam siguran da svi drugi imaju isti nedostatak. No, znat cemo uskoro.
amar1994

#1912 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

golfiista wrote::lol: :lol:

ako ce mu jedina mana bit podizaci , ne da si dobro prosao nego odlicno :thumbup:
golfiista

#1913 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by golfiista »

amar1994 wrote:

ako ce mu jedina mana bit podizaci , ne da si dobro prosao nego odlicno :thumbup:
Sad malo listam uputstvo i fakat imaju tri tipa.prekidaca. obicni, auto down i auto up/down. I samo ovaj drugi tip ima funkciju detekcije prepreke. Ojjjj bem ti logiku....znaci oni automatski kod Nadzornika, kolju :lol:
condy

#1914 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by condy »

Jebes ga :mrgreen:

Kazes da su kocnice prva liga. To je dobro :)

Uglavnom miran si. Da si isao na polovan premium, rizik polovno auto a puno kosta. Nije jednostavan izbor ali ovako znas sta imas, na duze staze nemas ulaganja. Zato mora biti nekih kompromisa.
golfiista

#1915 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by golfiista »

condy wrote:Jebes ga :mrgreen:

Uglavnom miran si. Da si isao na polovan premium, rizik polovno auto a puno kosta. Nije jednostavan izbor ali ovako znas sta imas, na duze staze nemas ulaganja. Zato mora biti nekih kompromisa.
Ma naravno, generalno se zajeb. na forumu, a auto je za te novce odlicno. No, o cemu bi pisali i mahalali ako ne oko takvih gluposti, jos kad se pojedinci prime, pun pogodak :lol:
A na kraju se prica svede na "moj tata je jaci od tvog tate" ili " kod.mene je mali, al je zato tanak" :lol:
amar1994

#1916 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

golfiista wrote:
amar1994 wrote:

Sad malo listam uputstvo i fakat imaju tri tipa.prekidaca. obicni, auto down i auto up/down. I samo ovaj drugi tip ima funkciju detekcije prepreke. Ojjjj bem ti logiku....znaci oni automatski kod Nadzornika, kolju :lol:
condy

#1917 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by condy »

golfiista wrote:
condy wrote:Jebes ga :mrgreen:

Ma naravno, generalno se zajeb. na forumu, a auto je za te novce odlicno. No, o cemu bi pisali i mahalali ako ne oko takvih gluposti, jos kad se pojedinci prime, pun pogodak :lol:
A na kraju se prica svede na "moj tata je jaci od tvog tate" ili " kod.mene je mali, al je zato tanak" :lol:
Nije mala stvar kupit si SUV i to nov.

Price sa foruma i iz mahale ne bendam vec dugo, pogotovo one koji pricaju sta bi kupili da imaju tudji novac...ono kupio bi polovnog sestaka :D Ma jasta bi :D

Cast izuzecima i dobrim i pozitivnim osobama sa foruma, poput ovog mog druga gore sto se smije :-D
Nadzornik

#1918 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

golfiista wrote:
Bullet Tooth Tony wrote:
golfiista wrote:Kontam da se može postojeći nadograditi softverom. Nisam siguran, ali mi se čini da tempomat podešava brzinu bez obzira u kojoj je poziciji mjenjač!?Recimo u E60 koji sam prethodno vozio, tempomat je regulisao brzinu, ali je i mjenjač morao biti u stepenu prenosa prilagođenom za brzinu vožnje.
Za manualu mislim da je to nemoguce ... za automatik naravno , moze ... E60 ti je bio manuala ?

Čini mi se da kod Kije tempomat kako sam već opisao, moram probati. A E60 je bio manuelac.
Jesi li probao...???
amar1994

#1919 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

@golfista

evo ti mazda logika , model prije facelifta , sva 4 automatska i svijetle svi , facelift samo vozacev auto i samo taj svijetli :izet: :lol: :lol:

2009(paket 2 nivoa ispod ovoga) :D
Image

2012
Image

:lol:

nervirat cete pola god i to je to 8-)
Sodom1

#1920 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Sodom1 »

Ja jos uvjek nisam skontao , automatski ne automatski prozor , sta je u stvari problem??
condy

#1921 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by condy »

Mora drzat prst stalno na prekidacu kad zatvara/otvara prozore ako nije impulsni prekidac kao sto je kod njega i dr. vozila.
thekupus

#1922 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by thekupus »

Sodom1 wrote:Ja jos uvjek nisam skontao , automatski ne automatski prozor , sta je u stvari problem??
mora drzati dugme kada podize prozore, sve dok se ne podignu do kraja

mala stvar, ali iritantna ako nemas

Znam da me na touaregu (2008) s posla to najvise nervira, navikao u antari da jednom pritisnem i da se sva dignu stakla kad izlazim iz auta
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1923 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by konektovan »

Veliki je to propust, nisu male pare u pitanju pa da covjek olahko predje preko toga. :mrgreen:
Nadzornik

#1924 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

thekupus wrote:E vidite moja Antara to ima u ovom srednjem paketu, :D
Vec joj je 4 godine Kupuse,nikad nije kasno da ispravis gresku... :D
thekupus

#1925 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by thekupus »

Nadzornik wrote:
thekupus wrote:E vidite moja Antara to ima u ovom srednjem paketu, :D
Vec joj je 4 godine Kupuse,nikad nije kasno da ispravis gresku... :D
3. rođendan za 11 dana :izet: :izet:

Moram je počastiti nekim finim pranjem, sa ALU felgama je drugo auto

Al fin je i Sportage...

...stalno ga gledam u retrovizoru :D
Post Reply