Nije do paketa opreme,ta funkcija nije dostupna.golfiista wrote:Bice da je do paketa opreme. Nejse.
KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Nadzornik
#1651 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
- Nadzornik
#1652 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Moze ali tada gubis garanciju...konektovan wrote:Moze li se to podesiti kako dijagnostikom, bas je neobicno.
-
vauvau
#1653 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Upravo sam se i ja tom logikom vodio. Zato kažem da je bolje polovan i očuvan bmw od ovog čuda.basicm wrote:Hajmo sad ozbiljno, za mene je nedopustivo da danas auto dodje bez impulsnog podizanja stakla. Pa izum star 700 godina. Kad stede na tome, kako li je tamo gdje je skriveno?
Novi sportage nisam probao, ali neki dan gledam proslu generaciju, prvi vlasnik, 120 hiljada dugih ruta presla...haha, ne znam smijati se ili plakati. Bolja plastika u jupol kante, sve pjeva i cvrkuce.
- Nadzornik
#1654 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Jeste ako si automehanicar i znas gdje ima jeftinih rezervnih djelova...vauvau wrote:
Upravo sam se i ja tom logikom vodio. Zato kažem da je bolje polovan i očuvan bmw od ovog čuda.
- golfiista
#1655 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Sta je bolje, to niko.ne zna. Ja sam vozio i novo i premijum polovno. Covjek je prokletinja bez premca. Kome je automobil sve u zivotu, tako se i ponasa,.sve je vazno i sve smeta. Ko ima neke druge prioritete, vazno je da se ne kvari, sve drugo je manje vazno.
Dakle 100 ljudi 100 cudi, ali u jedno sam siguran, danas rijetko ko.pravi los automobil i autoindustrija je odmakla dalje nego sto jedna kockasta glava moze dosegnuti mastajuci o beskraju provincije u kojoj zivi unazad 40 i kusur godina.
Odoh se vozati i da zakljucim na ovoj temi, kupiti ili ne, ja kazem kupiti. Ostajte mi zdravi i veseli i sto god.vozili da ne ogrebete i zaboravite na majstore
Dakle 100 ljudi 100 cudi, ali u jedno sam siguran, danas rijetko ko.pravi los automobil i autoindustrija je odmakla dalje nego sto jedna kockasta glava moze dosegnuti mastajuci o beskraju provincije u kojoj zivi unazad 40 i kusur godina.
Odoh se vozati i da zakljucim na ovoj temi, kupiti ili ne, ja kazem kupiti. Ostajte mi zdravi i veseli i sto god.vozili da ne ogrebete i zaboravite na majstore
- Nadzornik
#1656 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Pravi ljepotan...
2017 New Kia Sportage Exterior and Interior
2017 New Kia Sportage Exterior and Interior
-
vauvau
#1657 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
To su priče za malu djecu. Bmw je kvalitet, kija se ne može nositi s njim. Na bmw modelima su dijelovi napravljeni solidnije, traju dulje i nema tih nekih kompromisa kao na kiji. To je općepoznato.
Kija će možda za 10 godina dostići nivo bmw modela, a gdje će bmw biti tad. Nedostižan za kiju.
Kija će možda za 10 godina dostići nivo bmw modela, a gdje će bmw biti tad. Nedostižan za kiju.
- basicm
#1658 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Ma nije bmw poanta, nego ovi fino i solidno izgledaju novi, da su bas best buy sa ovim cijenama ne bih rekao, ali dugorocnog kvaliteta nema. Vozice, ali ce klapati.
Iznenadio me duster, rent a car auto, okolo masakr valjda zbog tanjeg lima, ali unutra kao nov. Sve na svom mjestu.
Iznenadio me duster, rent a car auto, okolo masakr valjda zbog tanjeg lima, ali unutra kao nov. Sve na svom mjestu.
- Nadzornik
#1659 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Eh i za 10 godina ponovo kupiti polovnog BMW-e...vauvau wrote: Kija će možda za 10 godina dostići nivo bmw modela, a gdje će bmw biti tad. Nedostižan za kiju.
Tad ce svi voziti auta na struju a nas ciuvauva BMW dizel...
Jao cijeli zivot biti kokuz i voziti polovna vozila,eeee hebem te zivote...
- amar1994
#1660 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
inace niko ne pali klimu i svi drkaju prozore gore dole na dnevnoj bazi
, ja vam kazem glupostima se zamajavate
meni je bitnije da lupam lezaj , vjesanje i kocnice traju nego taj prekidac na jedan dodir i zatvaranje retrovizora/prozora kljucem , jer sam eto ljenstina pa mi mrsko u autu zatvorit
eto skoda ima pa sta , je li kvalitetnija od kije , ma nije sigurno
meni je bitnije da lupam lezaj , vjesanje i kocnice traju nego taj prekidac na jedan dodir i zatvaranje retrovizora/prozora kljucem , jer sam eto ljenstina pa mi mrsko u autu zatvorit
- amar1994
#1661 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
ma samo uzivaj bagolfiista wrote:Sta je bolje, to niko.ne zna. Ja sam vozio i novo i premijum polovno. Covjek je prokletinja bez premca. Kome je automobil sve u zivotu, tako se i ponasa,.sve je vazno i sve smeta. Ko ima neke druge prioritete, vazno je da se ne kvari, sve drugo je manje vazno.
samo nemoj klimu palit nikako
- Nadzornik
#1662 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
amar1994 wrote:inace niko ne pali klimu i svi drkaju prozore gore dole na dnevnoj bazi, ja vam kazem glupostima se zamajavate
![]()
Recimo mnogi pricaju o navigaciji,velicini nevigacijonog,dvo zonskoj klimi,,4x vuci a nikada to nece koristiti...
Prvih dana mi je sve bilo interesantno,sve sam probao,vidio kako funkcionise a sad samo sjedi,upali,ubaci USB sa narodnjacim,stavi Ray-Ban-ke,
otvori prozor,izbaci lakat i po gasu...
-
vauvau
#1663 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Ma ne vozim dizela, a kupljen je nov, naručen s individualnim paketom opreme.Nadzornik wrote:Eh i za 10 godina ponovo kupiti polovnog BMW-e...vauvau wrote: Kija će možda za 10 godina dostići nivo bmw modela, a gdje će bmw biti tad. Nedostižan za kiju.![]()
Tad ce svi voziti auta na struju a nas ciuvauva BMW dizel...![]()
Jao cijeli zivot biti kokuz i voziti polovna vozila,eeee hebem te zivote...
Nego ja čisto ne vidim poentu kad se radi o jeftinom vozilu do 50-60 tisuća KM kupiti kiju i dati toliko novaca za auto koje kvalitetom zaostaje za europskim proizvođačima. Za iste novce je sigurno bolji polovan očuvan bmw.
- Nadzornik
#1664 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Ne vidis ti poentu ali vidi nas 5 miliona zadovoljnih kupaca Kia Sportage... 
- basicm
#1665 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Kiselo je grozdje...
Tjesite se da prozor nije vazan, da su vam kurblu stavili vi bi rekli ma to je najbolje, ne kvari se.
Priznajte da ne vrijedi tih para koje ste dali, jedno 10 hiljada nize bi bila ok cijena i ok auto.
Tjesite se da prozor nije vazan, da su vam kurblu stavili vi bi rekli ma to je najbolje, ne kvari se.
Priznajte da ne vrijedi tih para koje ste dali, jedno 10 hiljada nize bi bila ok cijena i ok auto.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1666 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Ajde ti priznaj da li vrijedi bmw????basicm wrote:Kiselo je grozdje...
Ja kazem da ne vrijedi.
- Sodom1
#1667 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Meni jedino smeta prevara oko kijine grancije , kaze 7 godina , a ovamo citava lista stvari koje ne pokrivaju .Otresu te ko siroce na Bascarsiji 
- basicm
#1668 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Ne vrijedi nijedno, ali nekima se moze, dok neki ne zasluzuju. Apple, nike, adidas...placas brend svugdje za neki prestiz.konektovan wrote:Ajde ti priznaj da li vrijedi bmw????basicm wrote:Kiselo je grozdje...
Ja kazem da ne vrijedi.
Ali ako kupujes budget, onda moze i tesla, borac, pa i one wimax patike, ali da cijena opravda ono sto dobijes.
- amar1994
#1669 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
pa dobili bi smece iskrenobasicm wrote:Kiselo je grozdje...
kia/hyundai se opasno priblizava njemcima , francuze su pretekli davno
genesis je meni extra kako dizajnom tako i spec sheetom

i budi siguran i ti i ostali da su kvalitetna vozila , jer nemaju stare slave da od nje zive pa se moraju dokazati iznova pa iznova
-
NediM17
#1670 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
@Golfista
Meni se na starom Cee'd-u jednom u pola godine znalo desiti da iz nekog razloga auto up/down funckija elektricnih prozora prestane raditi.
Prozori se resetuju na nacin (bar je tako bilo na starom Cee'd-u), da drzis vozacki i suvozacki skupa prema gore, 5 sekundi. Nakon toga se sve vracalo u normalu.
Probaj, jednostavno ne mogu vjerovatno da Sportage nema auto up/down makar vozackog prozora, jer na Cee'du su mi sva cetiri auto up/down.
Meni se na starom Cee'd-u jednom u pola godine znalo desiti da iz nekog razloga auto up/down funckija elektricnih prozora prestane raditi.
Prozori se resetuju na nacin (bar je tako bilo na starom Cee'd-u), da drzis vozacki i suvozacki skupa prema gore, 5 sekundi. Nakon toga se sve vracalo u normalu.
Probaj, jednostavno ne mogu vjerovatno da Sportage nema auto up/down makar vozackog prozora, jer na Cee'du su mi sva cetiri auto up/down.
-
vauvau
#1671 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Nije baš da su svi zadovoljni. Pogledaj malo forum vlasnika, pa vidi probleme od hrđe koju proizvođač neće da popravi unutar garancije, pa dalje.Nadzornik wrote:Ne vidis ti poentu ali vidi nas 5 miliona zadovoljnih kupaca Kia Sportage...
Ne dostiže se nivo kvalitete preko noći. Kija je mlad proizvođač bez nekog značajnog iskustva u proizvodnji automobila.
-
vauvau
#1672 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Da, kad se uzme u obzir da auto košta toliko novaca, postavlja se pitanje što se dobije za tu cijenu. Prestiž sigurno ne, a koliko vidim na kija forumu, ne dobije se ni neka kvaliteta.basicm wrote:Kiselo je grozdje...
-
condy
#1673 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Nisu to gluposti i nepisem glupostiamar1994 wrote:condy wrote:To sa zatvaranjem prozora je bas cudno da moras drzati tipku cjelo vrijeme i da ne moze sa kljucem se zatvoriti. Danas, svako novo auto treba to moci. Zato vise volim manje opreme u vozilu ali da sve radi kako treba nego vise opreme a da neke osnovne stvari ne rade kako valja.![]()
Oko kakve gluposti se raspravljate , jel to problem zatvorit dok si u autu![]()
Manje su sanse da se i pokvari , azijati su konzervativni po tom pitanju , kome se ne svidja ima siroka ponuda francuza , njemaca i ostalih .
I to nema veze sa opremom nego tipom prekidaca , imas one touch/na jedan dodir i obicne koji.se moraju drzat , ja ovaj na jedan dodir imam samo na vozacevom i ne smeta .
- amar1994
#1674 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
pa kako nijecondy wrote:Nisu to gluposti i nepisem glupostiamar1994 wrote:condy wrote:To sa zatvaranjem prozora je bas cudno da moras drzati tipku cjelo vrijeme i da ne moze sa kljucem se zatvoriti. Danas, svako novo auto treba to moci. Zato vise volim manje opreme u vozilu ali da sve radi kako treba nego vise opreme a da neke osnovne stvari ne rade kako valja.![]()
Oko kakve gluposti se raspravljate , jel to problem zatvorit dok si u autu![]()
Manje su sanse da se i pokvari , azijati su konzervativni po tom pitanju , kome se ne svidja ima siroka ponuda francuza , njemaca i ostalih .
I to nema veze sa opremom nego tipom prekidaca , imas one touch/na jedan dodir i obicne koji.se moraju drzat , ja ovaj na jedan dodir imam samo na vozacevom i ne smeta .nego stvari po kojim se razlikuju usminkana auta od pravih vozila! Usput kod mene su svi prekidaci one touch i to ne klasicni vec ima dva kraca hoda prekidac kad ga pritisnes a ova KIA iz 2018 ima obicne od prije 18 godina
![]()
![]()
imam i ja na vozacevom , gledao sam ova od 2017 ima sva 4
- golfiista
#1675 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?
Samo na vozackm auto-down.NediM17 wrote:@Golfista