Dobićeš isti sistem kao i ja, vjeruj mi nećeš se razočarati, a ako si u mogućnosti izmi toroidnu bocu umjesto klasične jest da ćeš morati češće na pumpu ali imaš čitav gepek. Što se tiče pumpi sada ih imaš fala bogu na svakom ćošku tako da to nije problem. Ja nisam mogao ići na tu opciju jer kod mene rezerva stoji uspravno a kod nas ne nabavljaju te vrste boca.hogar strasni wrote:Pozdrav za Discball-a i zahvaljujem na iscrpnom odgovoru i objasnjenju. Zvao sam Radica danas, ovako kaze,na moj motor moze se ugraditi i mono pointno ubrizgavanje koje kosta 500 KM. a moze i pozeljnije je radi manjeg gubitka snage sekventno-kompjutersko ubrizgavanje koje kosta 800 KM, i oni i atestiraju vozila.Pa je kaze sve do mog budzeta. Djeluju dosta ljubazno, pa vidjet cemo otici cu kad bude plata legla.
A zasto nisam ganjao dizelasa TDI /SDI, ovako skoda je 2002, kupljena u hercegovini od prijatelja,sa 93.000 km. Izasla me je na cesti sve zajedno10.800,sad cu da uradim i veliki servis to je oko 500 + plin a uzet cu ovaj sekvent ako Bog da,znaci cifra je cirka 11.900, za te pare sam sam mogao naci i diezela al ja ne mislim auto mijenjati bar 5 god ako Bog da, dizel ce stalno poskupljivat a plin ce uvijek biti bar upola jeftiniji, jedna stvar, nemam garancije da na dizelu (TDI) nece sutra riknut Boshpumpa ili turbina a znamo svi koliko to kosta, respekt za SDI(sluzbeno vozilo je s tim motorom i sve najbolje za njega ali nema snage ima 64 konja),na ovom motoru nema ni turbine,ni bosh pumpe,jednostavne je konstrukcije sa 8 ventila i jednim bregastim vratililom i direktnim ubrizgavanjem i srazmijerno malo opterecen jer iz 1600m2 izbacuje 101 konjsku snagu.Malo vise trosi po gradu, oko 11l+/- , to mu je manja mana uz termostat i benzinsku pumpu koja zna zakazat.malo sam se raspitivao pa je ovo bila planska kupovina.
:::