Ma ja bih radije saceko da skupim pare nego isao dva puta...supercali wrote:Pa ne hodas do bihaca jbt_BataZiv_0809 wrote:Dragi respo ko ce dva puta hodat radi iste stvari...
Odvezes se autom i to ti oduzme sat vremena mozda
Dolazi zima - zimske gume
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7951 Re: Dolazi zima - zimske gume
- supercali
#7952 Re: Dolazi zima - zimske gume
Ne kontam taj rezon evo recimo od tvog stana do maje odes iz zajebancije i ne potrosis ni sat i to bukvalno kad bi isao i pjeske
Je li to kod tebe lijenost ili nesto drugo ne znam
Je li to kod tebe lijenost ili nesto drugo ne znam
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7953 Re: Dolazi zima - zimske gume
Pa nije baš iz zajebancije.
Evo, juče hoću da registrujem auto, ne mogu to iz zajebancije, nego moram izaći sat vremena s posla.
Iz zajebancije bi bilo kad bi se moglo vikendom, recimo.
A ako može i vikendom, možda čovjek radi i onda dva puta ići ganjati se oko guma, to bi bilo dva puta tražiti izlaz.
Evo, juče hoću da registrujem auto, ne mogu to iz zajebancije, nego moram izaći sat vremena s posla.
A ako može i vikendom, možda čovjek radi i onda dva puta ići ganjati se oko guma, to bi bilo dva puta tražiti izlaz.
-
boshniak
#7954 Re: Dolazi zima - zimske gume
Po kojoj cijeni si nasao Savu HP2, vjerujem da je dobar izbor, i u toj dimenziji su Made in Germany.Alkos wrote:Evo pitao sam prije nekih mjesec dana za savjet oko kupovine novih zimskih guma. Mislio sam uzeti neke premium gume, ali samo 2 prednje, a stare ostaviti i nabaciti nazad, pa opet sljedeću sezonu uzeti 2 nove i rotirati. Zimske gume koje trenutno imam su 2012 godina proizvodnje, iako im je šara poprilično duboka i mogle bi izgurati još jednu zimu. Ipak sjebah se da sam ih već 5 sezona jahao, tako da ovo što sam planirao pada u vodu.![]()
Za 2 premium gume morao bih izdvojiti cca 550 KM, što je neki realni budžet za ovu sezonu jer me na ljeto očekuje i kupovina ljetnih guma.Ipak, odlučio sam ne zajebavati se sa gumama (guma glavu čuva
), pa ću za tu istu cijenu uzeti 4 nove gume nekih srednjih performansi. Opet bolje nova guma bilo kakva, nego ishabana vrhunska stara 5 godina.
Odluka je pala na Sava Eskimo HP2, čuo sam dosta hvalospjeva i kažu da je najbolji omjer cijena-kvalitet. Nadam se da se neću zajebati.
- supercali
#7955 Re: Dolazi zima - zimske gume
Registraciju ne mozes porediti s ovimTomahawk11 wrote:Pa nije baš iz zajebancije.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7956 Re: Dolazi zima - zimske gume
Što ne mogu? Nije to samo registracija, nego bilo šta.supercali wrote:Registraciju ne mozes porediti s ovimTomahawk11 wrote:Pa nije baš iz zajebancije.
Evo, došao čovjek kod majstora i nabraja šta mu je sve otišlo, kaže hoćeš li samo remen i ne znam šta još ili da radimo veliki servis, ma kaže samo ti meni remen i to (iako mu je rekao da treba raditi čim prije i veliki servis) - prvo će platiti dva puta ruke, drugo dva puta će morati dolaziti.
Kad nešto moraš, obično si u obavezama i to vrijeme nikako nemaš.
- supercali
#7957 Re: Dolazi zima - zimske gume
Zato sto ovi prodavci guma najcesce rade do 7 tako da ne moras traziti izlaz s posla
Drugo prodavaca guma imas daleko vise nego tehnickih pregleda i agencija za registraciju koji uglavnom rade do 5
Trece nije isti obim posla kad registrujes auto i kad mjenjas gume
Kod registracije mora neko otici platiti sve dadzbine pa onda jel ima kazni nema pa onda tehnicki pa nosenje u pu
Zato se to dvoje ne moze porediti
Ps i sa servisom si fulio u usporedbi jer se montiranje placa po gumi a ne na sve 4 i na jednu isto
Drugo prodavaca guma imas daleko vise nego tehnickih pregleda i agencija za registraciju koji uglavnom rade do 5
Trece nije isti obim posla kad registrujes auto i kad mjenjas gume
Kod registracije mora neko otici platiti sve dadzbine pa onda jel ima kazni nema pa onda tehnicki pa nosenje u pu
Zato se to dvoje ne moze porediti
Ps i sa servisom si fulio u usporedbi jer se montiranje placa po gumi a ne na sve 4 i na jednu isto
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7958 Re: Dolazi zima - zimske gume
Pa sad svi mijenjaju gume, juče jaran išao mijenjati, više od sat vremena ostavio.
Nebitno, fokus je na vremenu i moraš shvatiti da je nekom luksuz uzimati dva izlaza ako može s jednim završiti.
Ovo za registraciju - ja završio za 45 minuta i ta plaćanja i tehnički, kazne koje su bile plaćene, nemam šta provjeravati.
To nošenje će obaviti u agenciji, ja još samo preuzmem kad bude gotovo.
Nebitno, fokus je na vremenu i moraš shvatiti da je nekom luksuz uzimati dva izlaza ako može s jednim završiti.
Ovo za registraciju - ja završio za 45 minuta i ta plaćanja i tehnički, kazne koje su bile plaćene, nemam šta provjeravati.
- supercali
#7959 Re: Dolazi zima - zimske gume
Poenta je da gumari nemaju isto radno vrijeme kao agencije za registraciju i da ne mora nista izvan svoje radnje raditiTomahawk11 wrote:Pa sad svi mijenjaju gume, juče jaran išao mijenjati, više od sat vremena ostavio.
U agenciji mora ako hoces da ti se preda isti dan jer tamo oni primaju do 2 ne primaju srijedom petkom na dzumi itd
- skafiskafsnjak
#7960 Re: Dolazi zima - zimske gume
Meni nesto puno "legla".... ili ne
Na 2.4 napuhana, tj tako pokazuje onaj hepek na Energopetrol pumpi

Na 2.4 napuhana, tj tako pokazuje onaj hepek na Energopetrol pumpi

-
530i
#7961 Re: Dolazi zima - zimske gume
Izgleda k'o da i jest legla...provjeri na drugom mjestu. Često ti mjerači na pumpama ili ne valjaju ili pogrešno pokazuju...
-
channel10
#7962 Re: Dolazi zima - zimske gume
Evo stigle conti TS860.
DOT je cini mi se 3117. Samo zemlja proizvodnje Romania
DOT je cini mi se 3117. Samo zemlja proizvodnje Romania
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7963 Re: Dolazi zima - zimske gume
Ama, ko je kratak s vremenom - kratak je.supercali wrote:Poenta je da gumari nemaju isto radno vrijeme kao agencije za registraciju i da ne mora nista izvan svoje radnje raditiTomahawk11 wrote:Pa sad svi mijenjaju gume, juče jaran išao mijenjati, više od sat vremena ostavio.
U agenciji mora ako hoces da ti se preda isti dan jer tamo oni primaju do 2 ne primaju srijedom petkom na dzumi itd
To je poenta.
- skafiskafsnjak
#7964 Re: Dolazi zima - zimske gume
Pa i ja gledam , znam da je normalno da prednja "legne" malo vise, ali malo vise je u napusem u odnosu na zadnje. Ali ovo mi nesto puno hahaha . Provjerit cu530i wrote:Izgleda k'o da i jest legla...provjeri na drugom mjestu. Često ti mjerači na pumpama ili ne valjaju ili pogrešno pokazuju...
Da li je iko od vas kupovao one pumpe sto na upaljac idu ?
-
530i
#7965 Re: Dolazi zima - zimske gume
Misliš kompresor? Čuo sam da je Mercedesov najbolji, ali nikako da se nakanim da kupim kakav, a razmišljao sam o tome.
Pismen vulkanizer bi trebao imati ispravan pokazivač pritiska.
- supercali
#7966 Re: Dolazi zima - zimske gume
Ja sam davno kad je tek pocelo kinesku kupio i pregorila a nije napumpala gumu
E sada vjerujem da neka kvalitetna ne bi tako lako pregorila ko zna
Uglavnom ove kineske od 20-30 ne uzimaj
E sada vjerujem da neka kvalitetna ne bi tako lako pregorila ko zna
Uglavnom ove kineske od 20-30 ne uzimaj
- skafiskafsnjak
#7967 Re: Dolazi zima - zimske gume
A et kompresor... Sad je pitanje, da li je bolje kupiti neku kvalitetniju pumpu ili to . Opet kontam, to je mozda potrebno nekome ko cesto koristi.530i wrote:Misliš kompresor? Čuo sam da je Mercedesov najbolji, ali nikako da se nakanim da kupim kakav, a razmišljao sam o tome.
Meni pukla guma nedavno, prvi put ,a vozim preko 10 godina .
-
Alkos
#7968 Re: Dolazi zima - zimske gume
Pozdrav, hvala na ohrabrivanjuboshniak wrote:Po kojoj cijeni si nasao Savu HP2, vjerujem da je dobar izbor, i u toj dimenziji su Made in Germany.Alkos wrote:Evo pitao sam prije nekih mjesec dana za savjet oko kupovine novih zimskih guma. Mislio sam uzeti neke premium gume, ali samo 2 prednje, a stare ostaviti i nabaciti nazad, pa opet sljedeću sezonu uzeti 2 nove i rotirati. Zimske gume koje trenutno imam su 2012 godina proizvodnje, iako im je šara poprilično duboka i mogle bi izgurati još jednu zimu. Ipak sjebah se da sam ih već 5 sezona jahao, tako da ovo što sam planirao pada u vodu.![]()
Za 2 premium gume morao bih izdvojiti cca 550 KM, što je neki realni budžet za ovu sezonu jer me na ljeto očekuje i kupovina ljetnih guma.Ipak, odlučio sam ne zajebavati se sa gumama (guma glavu čuva
), pa ću za tu istu cijenu uzeti 4 nove gume nekih srednjih performansi. Opet bolje nova guma bilo kakva, nego ishabana vrhunska stara 5 godina.
Odluka je pala na Sava Eskimo HP2, čuo sam dosta hvalospjeva i kažu da je najbolji omjer cijena-kvalitet. Nadam se da se neću zajebati.
Nasao ih u Makbelu, doduse na stranici, moram ih nazvati da provjerim stanje. Cijena je cini mi se 152,00 KM bez montaze, placanje kes ili kartica.
- skafiskafsnjak
#7969 Re: Dolazi zima - zimske gume
O kojoj dimenziji pricate, pa su 152 km komad ?
Ja neki dan kupio ove neke Kelly . Presao sam preko svih svojih principa i kupio ..... jesam li se zaebo, vidjet cemo .
Ja neki dan kupio ove neke Kelly . Presao sam preko svih svojih principa i kupio ..... jesam li se zaebo, vidjet cemo .
-
ja71
#7970 Re: Dolazi zima - zimske gume
I ja sam misljenja da su bolje 4 Save nego 2 Kontinenatala + 2 kurtona.Alkos wrote:Daj recite ako sam se zajebo sa odlukom
Ali ako si prisiljen staviti 2 Kontinenatala + 2 kurtona onda Kontinental ide nazad a kurtoni naprijed
-
Alkos
#7971 Re: Dolazi zima - zimske gume
Hvalaja71 wrote:I ja sam misljenja da su bolje 4 Save nego 2 Kontinenatala + 2 kurtona.Alkos wrote:Daj recite ako sam se zajebo sa odlukom
Ali ako si prisiljen staviti 2 Kontinenatala + 2 kurtona onda Kontinental ide nazad a kurtoni naprijed
-
Alkos
#7972 Re: Dolazi zima - zimske gume
215/50/17skafiskafsnjak wrote:O kojoj dimenziji pricate, pa su 152 km komad ?
-
channel10
#7973 Re: Dolazi zima - zimske gume
Ja Kelly samo flips i cips kupujemskafiskafsnjak wrote:O kojoj dimenziji pricate, pa su 152 km komad ?
- supercali
#7974 Re: Dolazi zima - zimske gume
Malo mi je to za tu gumu ja za sebe gledam 205/55 16 pa idu od 155 km pa do 180 premium gume
- skafiskafsnjak
#7975 Re: Dolazi zima - zimske gume
hahahahahah ma vala da je zbog para, i nije . Savina 91km , ova 75km . Vidjet cemo...ako budu sranje, stavit cu ih nazad... sad su mi nazad Sava od prosle zime .channel10 wrote:Ja Kelly samo flips i cips kupujemskafiskafsnjak wrote:O kojoj dimenziji pricate, pa su 152 km komad ?
Ja neki dan kupio ove neke Kelly . Presao sam preko svih svojih principa i kupio ..... jesam li se zaebo, vidjet cemo .. Sto nisi Savu kupio? Kolika je razlika u cijeni izmedju te dvije gume?