Oni su radili i Mazde.
SSangYong je danas KG Mobility.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Oni su radili i Mazde.

Mislin da ti ne vidis dobro.Frutek wrote: ↑11/12/2024 22:31 Citroen C4 by Loeb. Godina 2006/2007, bio jedan u Tuzli isti ovakav, baš lijep autić, originalan u ta doba. Motor je bio talašika, 1.6 benzin, mislim s obzirom da nosi ime Rally šampiona, ali je auto bas izgledalo cool. Niti njega, niti uopšte C4-ki iz tog doba da vidim na ulicama...veoma, veoma rijetko...
![]()
Kojih elektromusica ima C4.?? Mozes li mi reci posto ja vozim jednog 15 godina, i nista mu nijje crklo od struje, izuzev zamjene sijalica...?!ZoomZoomKiwi wrote: ↑11/12/2024 23:42 I ovaj C4 ima tih elektro mušica koliko ti bog hoće. Plus onaj šuplji zvuk zatvaranja vrata, gori nego kod Dacije iz njenih najgorih godina.
Al’ je zato 1.6 HDI u njemu neuništiv, i troši k’o upaljač.
Meni bi bilo draze da nesto na motoru crkneZoomZoomKiwi wrote: ↑12/12/2024 00:14 Citroen C4 1.6 HDI 2007., prešao trenutno 245000 km, kolegica ga kupila još 2011. sa 110k km i od tad ga vozi i redovno i uredno održava.
Problemi s kojima se susreće (neki već deset godina se konstantno ponavljaju, neki zadnjih nekoliko godina od kako je prešla iznad 200k km)
senzor pedale gasa (promijenjen 2 puta)
senzor pedale kočnice (2 kom)
konektori airbagova u sjedištima (očišćeno dva puta do sad)
kontakti na tipkama navigacije
kontrole na volanu ne rade ili rade sporadično
bukvalno sve i jedna tipka u kabini prekida ponekad
gepek nekad radi nekad ne, zadnji brisač također
da se vratimo na tipke, frekvenciju na radiju ne možeš naštimati jer potenciometar ili ne radi ili luduje i sam mijenja
ne pamti nijedan preset za radio niti bilo koju drugu postavku, nakon svakog gašenja sve se obriše
ekran od navigacije svako peto paljenje uopće ne radi
džekovi od sijalica u farovima se stopili, čak i oni od žmigavaca koji se uopće ne griju od sijalice (zamijenjeni originalnim - ukupno 5 kom)
centralna nije htjela da radi jedno vrijeme pa se magično popravila
automatsko spuštanje i dizanje prozora ne radi (vjerovatno zbog senzora prignječenja)
najmanje jednom mjesečno pregori jedna od sijalica (kratko svjetlo ili zadnja pozicija) koju god da staviš (zadnji put osram long life)
kontrole tempomata ne rade, ponekad prorade pa onda prestanu
tu i tamo se sporadično na tabli pojavi STOP, i još par lampica
Ljeti kad radi klima motor nikad ne dostiže radnu temperaturu i tako je oduvijek
Spojiš ga na dijagnostiku, uvijek je neki senzor ili neki kabel u prekidu ili pogrešan signal ili neko sranje.
Auto se bukvalno ponaša kao da je sastavljen pod vodom negdje, i to morskom.
Da odmah budem jasan, drug koji sad vozi E39 je još 2013. isto imao C4 1.6 HDI sa malo slabijom opremom od ovog i stariji godinu dana, imao je skoro pa sve ove gore nabrojane probleme.
Drugi prijatelj koji je pobjegao za De prije par godina, ovdje vozao isto C4, milijardu problemčića pa čak mu par puta nije htio upaliti, jedva ga se riješio.
Znam ja vrlo dobro šta je PSA elektronika iz tog perioda, pa ljudi BSI mijenjaju na njima češće od disk pločica jebote.
Gola kurčina, žao mi je.
Ali je zato 1.6 HDI, kod svih ovih C4 koje ja znam, bez i jedne jedine greške i mane![]()
2.0 HDI sa 66 KW, neuništiv. Bez FAPa, fiksni zamajac.
Sad kome da ja vjerujem, sebi koji vozim 15 godina ili tebi, tj..od druga drugu..kolegici?!ZoomZoomKiwi wrote: ↑12/12/2024 00:14 Citroen C4 1.6 HDI 2007., prešao trenutno 245000 km, kolegica ga kupila još 2011. sa 110k km i od tad ga vozi i redovno i uredno održava.
Problemi s kojima se susreće (neki već deset godina se konstantno ponavljaju, neki zadnjih nekoliko godina od kako je prešla iznad 200k km)
da se vratimo na tipke, frekvenciju na radiju ne možeš naštimati jer potenciometar ili ne radi ili luduje i sam mijenja
ne pamti nijedan preset za radio niti bilo koju drugu postavku, nakon svakog gašenja sve se obriše
džekovi od sijalica u farovima se stopili, čak i oni od žmigavaca koji se uopće ne griju od sijalice (zamijenjeni originalnim - ukupno 5 kom)
automatsko spuštanje i dizanje prozora ne radi (vjerovatno zbog senzora prignječenja)
najmanje jednom mjesečno pregori jedna od sijalica (kratko svjetlo ili zadnja pozicija) koju god da staviš (zadnji put osram long life)
Ljeti kad radi klima motor nikad ne dostiže radnu temperaturu i tako je oduvijek
Spojiš ga na dijagnostiku, uvijek je neki senzor ili neki kabel u prekidu ili pogrešan signal ili neko sranje.
Da odmah budem jasan, drug koji sad vozi E39 je još 2013. isto imao C4 1.6 HDI sa malo slabijom opremom od ovog i stariji godinu dana, imao je skoro pa sve ove gore nabrojane probleme.
Drugi prijatelj koji je pobjegao za De prije par godina, ovdje vozao isto C4, milijardu problemčića pa čak mu par puta nije htio upaliti, jedva ga se riješio.
Znam ja vrlo dobro šta je PSA elektronika iz tog perioda, pa ljudi BSI mijenjaju na njima češće od disk pločica jebote.
Gola kurčina, žao mi je.
Ali je zato 1.6 HDI, kod svih ovih C4 koje ja znam, bez i jedne jedine greške i mane![]()
Dvije i neke ja i drug uzmemo iste sive Alfe 156 ja svoju drndo ko lud on upoznao sve i jednog mehanicara/elektricara u Bosni.konektovan wrote: ↑12/12/2024 12:21Sad kome da ja vjerujem, sebi koji vozim 15 godina ili tebi, tj..od druga drugu..kolegici?!ZoomZoomKiwi wrote: ↑12/12/2024 00:14 Citroen C4 1.6 HDI 2007., prešao trenutno 245000 km, kolegica ga kupila još 2011. sa 110k km i od tad ga vozi i redovno i uredno održava.
Gola kurčina, žao mi je.
Mislim ko je reprezentativniji uzorak??
Najveci kvar od "struje" je prekid zice na gepeku...a i to se desilo na oko 300kk ....
I to je istina.
Pa evo ja ti kazem da ja to nisam iskusio, eto i kolega citroen na svom 307, koji dijele poprilican broj istih dijelova.ZoomZoomKiwi wrote: ↑12/12/2024 12:22 Pa jebiga jedino da ti napišem tablice od sva tri citrojena i brojeve šasije.
Ja kažem šta je bilo u mojoj neposrednoj okolini, i to od cjeloživotnih poznanika/prijatelja i kolegice koja je u mojoj firmi od početka.
I fino sam napisao, elektro mušice su mu najgora i najveća mana, motor i limarija su![]()
E jbga onda sam ja svoju srecu potrosio na Alfu 156ZoomZoomKiwi wrote: ↑12/12/2024 12:25I to je istina.
Pa znam najmanje trojicu koji se kunu u Prince benzince i kažu da nemaju greške nikakve, vozaju ih ljudi evo duže od 10 godina.
Jebiga, treba nekad imat' i sreće u životu![]()