trebao bih ja dovoditi u pitanje tvoju odluku?
ma kako da ne, boli me tuki, znas ti sto si to kupio i zivis sa time, moje nije ni da se jedem zbog toga ni da se nasladjujem zbog toga
Moderators: _BataZiv_0809, anex
To je to.lavic wrote:Ja ne mogu dati 30 milja za KIA ili Hundai pa me jebi, prije bi pjeske isao.
Ne mogu dati pare za nesto sto mi nije merak, a sve stvari koje kupujem su iz potrebe ili meraka a ako jos mogu spojit u jedno, to je to.
Ali kia 30 milja i jos na kraju posran, 'ebo me to, bez da se bilo ko uvrijedi, nismo svi isti.
Ja se i u majici moram dobro osjecat da bi je kupio, ako mi je nak'o, onda mi i ne treba.
Moj komentar je bio na tragu kramarove garancije gdje hladno piše "kiler" ovoga "kiler" onoga....i onda neko misli da će izganjati takvu garanciju.NediM17 wrote:Pa nije Opel da rikne hladnjak u 7 godina.530i wrote:U svakom slučaju ako mu rikne hladnjak u tih 7 godina dobit će novi, a ne mora tumačiti šta je "kiler" i doplaćivati kod osiguranja za nekakvu garanciju...
Koliko sam upratio kroz ovaj pdf o autima ti se "razumijes" u auta, sarafas, rastavljas, vidio sam ti slike nekih terenaca...Bakir1 wrote:@inter...
ma nije sve u autu i tome koju znacku nosi, zajeb je ako neko misli da prosjecan vlasnik kije nije sposoban priustiti sebi novo nesto drugo, iz bosanske perspektive kija je na margini i svi vlasnici iste su na margini, eto jedva su skupili za to auto![]()
![]()
ali eto neka se o necemu polemise, ako je to kija neka je, meni kao vlasniku jedne i budali koja je kupi ovo samo imponuje
Prijatelju bezveze me prozivas, nit sam ti se obratio nit ista. Isto tako, nekulturno je obracati se nekom ko je priustan u trecem licu.internazionale wrote:Kupice Ado bengu ali ce mu biti zao da plati kasko, pa ce kafu piti s pogledom na auto, spavati malo nemirnije
Pa nego sta je neko ko nekoga ne zna a sve o njemu zna? Eto ti znas da cu ja kupiti auto pa necu imati za kasko i da necu mirno spavati, a ne znas uopste ko sam. Mozda me u zivotu nisi vidio.internazionale wrote:Champione ja ti prije par postova pozelio da kupis bmw-a najboljeg u gradu a ti meni "primitivac" i sl
Vezano za kredit i kupovinu dacie, iliti smecu za tesko zaradjene pare
Pa te tesko zaradjene pare su ipak zaradjene i neko ko ih je zaradio i potrosio ih je kako je htio
S druge strane imamo filozofa koji masta o bmw-u, ruga se onima koji su tesko zaradili pare za auto a istovremeno se vozi u babinom/tatinom autu iz proslog vijeka
Nema smisla moj Sokrate, malo se presaberi
Nijemci ne kupuju polovne automobile, ne zato što su nekvalitetni ili ne vrijede, već što im se može.Ned071 wrote:Milioni nijemaca glupani jer kupuju novo umjesto da se subotom svi shorgaju kod hendlera i kupe premijum sa 100 milja na satu... Raskucio bi bosnjak tetku merkel za mjesec
A gdje su ti te statistike?ado-šampion wrote:Kupuju i Nijemci polovna auta itekako, ali kupuju i nova jer imaju dobar standard i mogu si to priustiti, mnogi od njih. Ali istina je da ne kupuju bas najjeftinija nova, sto je ocigledno po statistikama. I vise kupuju dobra/skuplja polovna auta nego jeftinija nova.
Postavljao sam vec na ovoj temi, ali evo opet:NediM17 wrote:A gdje su ti te statistike?ado-šampion wrote:Kupuju i Nijemci polovna auta itekako, ali kupuju i nova jer imaju dobar standard i mogu si to priustiti, mnogi od njih. Ali istina je da ne kupuju bas najjeftinija nova, sto je ocigledno po statistikama. I vise kupuju dobra/skuplja polovna auta nego jeftinija nova.
Evo mogu i ja reci da je ocigledno po statistikama da Nijemci kupuju najjeftinija nova auta.
Kad nesto kazes potkrijepi to.
ado-šampion wrote:Postavljao sam vec na ovoj temi, ali evo opet:NediM17 wrote:A gdje su ti te statistike?ado-šampion wrote:Kupuju i Nijemci polovna auta itekako, ali kupuju i nova jer imaju dobar standard i mogu si to priustiti, mnogi od njih. Ali istina je da ne kupuju bas najjeftinija nova, sto je ocigledno po statistikama. I vise kupuju dobra/skuplja polovna auta nego jeftinija nova.
Evo mogu i ja reci da je ocigledno po statistikama da Nijemci kupuju najjeftinija nova auta.
Kad nesto kazes potkrijepi to.
http://www.best-selling-cars.com/german ... ar-models/
Za polovne je tesko naci, ali kad vidis koliko ima polovnih auta starih do 10 godina koji kostaju 10-15 k eura, ocigledno da ih se obrne puno vise nego novih jeftinih auta.
madner wrote:Postavio sam ja prosjek za sve, 53000 KM. Tu ulaze kurble i R32 i na kraju dobijemo da je tesko naci perfektnog bmwa.