Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Bakir1

#226 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by Bakir1 »

nego sta da sam laf :D
trebao bih ja dovoditi u pitanje tvoju odluku?
ma kako da ne, boli me tuki, znas ti sto si to kupio i zivis sa time, moje nije ni da se jedem zbog toga ni da se nasladjujem zbog toga ;-)
ado-šampion

#227 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by ado-šampion »

lavic wrote:Ja ne mogu dati 30 milja za KIA ili Hundai pa me jebi, prije bi pjeske isao.
Ne mogu dati pare za nesto sto mi nije merak, a sve stvari koje kupujem su iz potrebe ili meraka a ako jos mogu spojit u jedno, to je to.
Ali kia 30 milja i jos na kraju posran, 'ebo me to, bez da se bilo ko uvrijedi, nismo svi isti.
Ja se i u majici moram dobro osjecat da bi je kupio, ako mi je nak'o, onda mi i ne treba.
To je to. :thumbup: Nekom je tesko prihvatiti da su ljudi razliciti.

@ Citroen, ja sam postavio Audi koji je 23. Spusti se za 1000 hladno, a vjerovatno i vise. Znaci 22. Napisao sam nece biti ispod 15-16 hiljada, znaci to je 6-7 hiljada gubitka maksimalno. A takvi Audiji 9 godina stari se cijene 15-16 hiljada s jako upitnom kilometrazom i prodaju jako brzo. Realan gubitak za 5 godina na takvom autu je 5-6 k i to da brzo prodas, jer je takvo auto jako trazeno.

Usporedi sad s 13 k koje je covjek izgubio na Kiji i zamisli jos dodatni gubitak da je prodavao auto nekome umjesto sto su mu izasli u susret u Kia salonu. Za tih 7-8 hiljada razlike jos gorivo sto ustedis dizelasem moze pokriti sve taman da se auto raspadne. Evo konkretan primjer, zenina kuma kupila A3 nekad 2011. godine, 150 k bio presao, 2007. godiste 2.0 TDI, cini mi se da je bio 21 hiljadu, za ove 4 godine vozanja i 40-50 k km imala je tacno 0 (nula) maraka vanrednih troskova, sav trosak koje je imala su mali servisi kod avlijanera i 2 seta guma. Sutra da ga stavi na PIK auto hladno ode za 15-16 k.
drndalo

#228 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by drndalo »

Ma svi ste vi samo seljaci, papci i *ovna, osim nas koji vozamo "premiJum" Audi A3...

Image

Jebem ti sunce, sta bi tek bilo da se vozamo u slucbenim A8, ta bi onda bilo dalje? Nema dalje, samo Space Shuttle... Procitalo ono negdje da je Audi premiJum... :-) Jel i A1 i A2 premiJum...?
530i

#229 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by 530i »

NediM17 wrote:
530i wrote:U svakom slučaju ako mu rikne hladnjak u tih 7 godina dobit će novi, a ne mora tumačiti šta je "kiler" i doplaćivati kod osiguranja za nekakvu garanciju...
Pa nije Opel da rikne hladnjak u 7 godina. :lol:
Moj komentar je bio na tragu kramarove garancije gdje hladno piše "kiler" ovoga "kiler" onoga....i onda neko misli da će izganjati takvu garanciju.
madner

#230 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by madner »

Mislis da bi bio prvi koji bi mi rekao da sam mogao ekstra Pasata/A6 kupiti? :D

Slazem se, dosao sam na temu da covjeku kazem nesto iz prve ruke no postavio je temu i otisao u legendu.
I naravno kako bi malo supljirao i branio stavove ove vecine koja nije na forumu a cijeni vao vau. :D
internazionale

#231 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by internazionale »

Bakir1 wrote:@inter...
ma nije sve u autu i tome koju znacku nosi, zajeb je ako neko misli da prosjecan vlasnik kije nije sposoban priustiti sebi novo nesto drugo, iz bosanske perspektive kija je na margini i svi vlasnici iste su na margini, eto jedva su skupili za to auto :-) :-)
ali eto neka se o necemu polemise, ako je to kija neka je, meni kao vlasniku jedne i budali koja je kupi ovo samo imponuje :-D
Koliko sam upratio kroz ovaj pdf o autima ti se "razumijes" u auta, sarafas, rastavljas, vidio sam ti slike nekih terenaca...
A Ado je ekspert za auta kroz youtube i auto casopise, a uz to i veliki filozof. Zelim mu da kupi BMW a da ga niko u gradu nema

Po meni je najvaznija stavka da auto koje posjedujes bude ispravno, ne ono ofrlje. Zato su mi npr dragi ljudi koji kupe novu daciu, jer to znaci da hoce zdrav auto a mogli su kupiti npr golfa iza kojeg se ne mozes voziti od smrada i cadji.

Jbg neko voli da potrosi pare na auto, neko na putovanja, neko u vikendicu, neko na obrazovanje, garderobu, kocku...
Bakir1

#232 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by Bakir1 »

kaze meni lik prije par mjeseci prije ulaska u neku investiciju, bolje ti se kajati sto jesi nego se kajati sto nisi, ja znam kako je meni, da li je ta odluka dobra ili losa vrijeme ce pokazati a ja cu za nju kihati ili u njenim plodovima uzivati, za kihanje bi se mnogi nasladjivali a o plodovima sa zavisti polemisali, to je taj bosnjacki mentalitet cije se ideologije daju vidjeti i ovdje ;-)
internazionale

#233 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by internazionale »

Kupice Ado bengu ali ce mu biti zao da plati kasko, pa ce kafu piti s pogledom na auto, spavati malo nemirnije
madner

#234 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by madner »

Mene je samo strah da ce prestati citati one casopise kada kupi. Nisam ni znao pola onih stvari sto je napisao o optimalnoj poziciji za sjedenje. :D
ado-šampion

#235 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by ado-šampion »

internazionale wrote:Kupice Ado bengu ali ce mu biti zao da plati kasko, pa ce kafu piti s pogledom na auto, spavati malo nemirnije
Prijatelju bezveze me prozivas, nit sam ti se obratio nit ista. Isto tako, nekulturno je obracati se nekom ko je priustan u trecem licu.

To sta cu ja i kako cu tebe boli qrac, a na kraju i da mi ga ukradu za mjesec nece mi biti toliko zao jer sam makar mjesec uzivao, umjesto da sam se vozao u nekom smecu za tesko zaradjene pare. I nece mi biti problem jer se necu zavaliti u kredit za kupim to auto ni odvajati od usta nego cu dati pare koje sam vec zaradio i koje opet relativno brzo mogu zaraditi. A opet sta god da se meni desi, to nije tvoj problem, ni tvoja briga.

To sto ti i takvi primitivci razmisljate da ako se vi uvalite u kredit da kupite neku Daciju, onda se neko drugi uvali jos vise da kupi "znacku", da ga neko vidi, i kupuje gume na buvljaku i slicno. Kako da ne. Generalizacija je glupa stvar, kako ti i jos neki generalizujete tako bez da znate ista o nekome kome se obracate, tako isto i ja mogu generalizovati kako neko kupuje jeftina nova auta na beskamatni kredit, jer ne moze skupiti ni 60% tog iznosa u kesu da bi kupio takvo auto ili slicno. I jedno i drugo je glupo, ali ovo moje je blize nekom prosjeku nego to vase. Ako 5 kockastih glava kupi auto za koje nema za nove gume, 100 normalnih ljudi kupi isto to auto da ima da zamijeni gume i da kupi jos jedno takvo za par godine, onda se tu ne mogu uzeti kockaste glave kao prosjek ili iznad prosjeka. A pitam se kad smo kod toga koliki procenat kupi ta jeftina nova auta za kes.
direstraits0078

#236 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by direstraits0078 »

Ado šampinjon voli second hand. :-D
junior3

#237 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by junior3 »

Nemojte se samo pobit'.
internazionale

#238 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by internazionale »

Champione ja ti prije par postova pozelio da kupis bmw-a najboljeg u gradu a ti meni "primitivac" i sl

Vezano za kredit i kupovinu dacie, iliti smecu za tesko zaradjene pare
Pa te tesko zaradjene pare su ipak zaradjene i neko ko ih je zaradio i potrosio ih je kako je htio

S druge strane imamo filozofa koji masta o bmw-u, ruga se onima koji su tesko zaradili pare za auto a istovremeno se vozi u babinom/tatinom autu iz proslog vijeka
Nema smisla moj Sokrate, malo se presaberi
ado-šampion

#239 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by ado-šampion »

internazionale wrote:Champione ja ti prije par postova pozelio da kupis bmw-a najboljeg u gradu a ti meni "primitivac" i sl

Vezano za kredit i kupovinu dacie, iliti smecu za tesko zaradjene pare
Pa te tesko zaradjene pare su ipak zaradjene i neko ko ih je zaradio i potrosio ih je kako je htio

S druge strane imamo filozofa koji masta o bmw-u, ruga se onima koji su tesko zaradili pare za auto a istovremeno se vozi u babinom/tatinom autu iz proslog vijeka
Nema smisla moj Sokrate, malo se presaberi
Pa nego sta je neko ko nekoga ne zna a sve o njemu zna? Eto ti znas da cu ja kupiti auto pa necu imati za kasko i da necu mirno spavati, a ne znas uopste ko sam. Mozda me u zivotu nisi vidio.

To je isto ko da je kazem da vecina tih koji kupe jeftina nova auta to rade zbog povoljnih kredita i povoljne rate i da imaju kes drukcije bi razmisljali, sto fakat mislim, ali je primitivno da to govorim o ljudima koje ne znam.

Ja se nikome nisam rugao, cak sam rekao da razumijem nekoga ko kupi tako novo auto. Eto nadji mi gdje sam se rugao, automatski imas izvinjenje za to, samo citiraj gdje sam se to rugao...
golfiista

#240 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by golfiista »

Ned071 wrote:Milioni nijemaca glupani jer kupuju novo umjesto da se subotom svi shorgaju kod hendlera i kupe premijum sa 100 milja na satu... Raskucio bi bosnjak tetku merkel za mjesec
Nijemci ne kupuju polovne automobile, ne zato što su nekvalitetni ili ne vrijede, već što im se može.
Ned071

#241 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by Ned071 »

Nama se (vecini) ne moze al letimo za pohabanim audijima...
ado-šampion

#242 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by ado-šampion »

Kupuju i Nijemci polovna auta itekako, ali kupuju i nova jer imaju dobar standard i mogu si to priustiti, mnogi od njih. Ali istina je da ne kupuju bas najjeftinija nova, sto je ocigledno po statistikama. I vise kupuju dobra/skuplja polovna auta nego jeftinija nova.
madner

#243 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by madner »

Odkud vam to da Svabe ne kupuju polovne?
Ukupno 44.5 miliona automobila je registrovano a proda se manje od 3 miliona novih godisnje.
NediM17

#244 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by NediM17 »

ado-šampion wrote:Kupuju i Nijemci polovna auta itekako, ali kupuju i nova jer imaju dobar standard i mogu si to priustiti, mnogi od njih. Ali istina je da ne kupuju bas najjeftinija nova, sto je ocigledno po statistikama. I vise kupuju dobra/skuplja polovna auta nego jeftinija nova.
A gdje su ti te statistike?

Evo mogu i ja reci da je ocigledno po statistikama da Nijemci kupuju najjeftinija nova auta.

Kad nesto kazes potkrijepi to.
madner

#245 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by madner »

Prosjek za novo auto u Njemackoj je 27.189 eurica ili 53018 KM.
ado-šampion

#246 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by ado-šampion »

NediM17 wrote:
ado-šampion wrote:Kupuju i Nijemci polovna auta itekako, ali kupuju i nova jer imaju dobar standard i mogu si to priustiti, mnogi od njih. Ali istina je da ne kupuju bas najjeftinija nova, sto je ocigledno po statistikama. I vise kupuju dobra/skuplja polovna auta nego jeftinija nova.

Evo mogu i ja reci da je ocigledno po statistikama da Nijemci kupuju najjeftinija nova auta.

Postavljao sam vec na ovoj temi, ali evo opet:

http://www.best-selling-cars.com/german ... ar-models/

Za polovne je tesko naci, ali kad vidis koliko ima polovnih auta starih do 10 godina koji kostaju 10-15 k eura, ocigledno da ih se obrne puno vise nego novih jeftinih auta.
direstraits0078

#247 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

ado-šampion wrote:
NediM17 wrote:

Postavljao sam vec na ovoj temi, ali evo opet:

http://www.best-selling-cars.com/german ... ar-models/

Za polovne je tesko naci, ali kad vidis koliko ima polovnih auta starih do 10 godina koji kostaju 10-15 k eura, ocigledno da ih se obrne puno vise nego novih jeftinih auta.

I ovih golfova koji su najprodavaniji, a koji inace spadaju u nizu klasu, ima koliko s full opremom, a koliko s osnovnom? Tj. koliko ih se kupi kao flotna vozila, s minimumom opreme, koji ukljucuje kurble na vratima, i celicne felge s ratkapama? :D Odnosno, koliko se najjeftinijih novih golfova kupi u odnosu na skupe verzije? Ili npr. koliko se novih bemveja serije 3 ili slicno kupi s full opremom, s doplatama i sl. E moj sampinjone... :D
madner

#248 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by madner »

Postavio sam ja prosjek za sve, 53000 KM. Tu ulaze kurble i R32 i na kraju dobijemo da je tesko naci perfektnog bmwa. :D
Pirija

#249 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

Post by Pirija »

Prosjecan nov golf kupljen u de je oko 25k eur a 17 i nesto je pocetna pa skontaj

http://de.statista.com/statistik/daten/ ... rstellern/
direstraits0078

#250 Re: Audi A3 sportback/limusine 1.6 TDI vs Opel Insignia 2.0 CDTI

madner wrote:Postavio sam ja prosjek za sve, 53000 KM. Tu ulaze kurble i R32 i na kraju dobijemo da je tesko naci perfektnog bmwa. :D
:lol: Tesko je biti fin. :D
Post Reply