Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Da li imate ogrebotine u unutrasnjosti. Tacnije plastike, rucice, dugmadi. Moze li se to kako vratiti u prijasnje stanje? Kome se obratiti ko to radi? Na slikama ispod mozete vidjeti o cemu se tacno radi kod mene. Savjeti kako, sta, gdje dobrodosli.
Na e bay mozes naci povoljno zamjenske prekidace za svjetla i za klimu.
Displej radia ne prikazuje sve tako da ti je zbog toga najbolje zamijeniti radio.
Ostecenja nastaju grubim rukovanjima, grebanjem noktima, i nanosenjem onih sredstava za sjaj koja nagrizaju plastiku pogotovo ljeti.
Kvalitet nije upitan jer sam vidjao Golfove bez packe.
Najbolje ti je to kupit preko e bay ili ako ne koristis e bay, nadji nekog na piku ko prodaje okvirove za kljuceve, radije i sl. svi oni kupuju preko e baya pa da ti to kupe za tebe.
50KM ti je nov prekidač od EOS-a, sa metalnom ručkicom
radio u odlicnom stanju može za nekih 200KM
modul climatronica bih stavio od Golfa 6, tako nekako oko 200KM, malo manje
treba ti oko 450-500KM ako misliš da izgleda kako treba
condy wrote:
Viđao sam i ja, ali nove. Od 50 hiljada se krene guliti taj površinski sloj...sad, neko je pažljiviji, neko nije.
Vozio sam se u tim vozilima koji su imali na satu preko 200 kkm koji nisu imali bilo kakvih ostecenja na plastici. Takva vozila mozes naci u oglasima pa se vidi da nema ostecenja. Sve je do rukovanja jer kakvih ljudi ima i kako se odnose prema autu nema te kvalitet koja ce to izdrzati. Kod druga na a4b6 oguljen je samo prekidac od svjetala ali auto je preslo preko 350 kkm.
condy wrote:
Viđao sam i ja, ali nove. Od 50 hiljada se krene guliti taj površinski sloj...sad, neko je pažljiviji, neko nije.
Moj auto je 10 god star, presao 172k km, uradjen vjerovatno od istih materijala, nikakvih tragova koristenja na komandama. Svjetla doduse ne diram, ali radio i climatronic normalno koristim. Na jednoj sluzbenoj godinu mladjoj, ali 30k km vise na satu ima tragova samo na prekidacu prednjeg lijevog prozora jer lik koji je uglavnom vozi pusi kriomice i non stop cicka prozor gore dolje da trese pepeo. To nema veze sa godinama nego iskljucivo sa predjenim kilometrima tj koliko je puta to nesto pritisnuto, ukljuceno iskljuceno, a auto kao auto moze biti star i svega 3 god.
Po meni je jedino trajnije rjesenje polovne komande sa ocuvanijih modela.
Hidrofrafika je za ovo najbolja... Imaš sada u bosni 4-5 ranji koje rade ovo.. Ove slike su od Hidrografika Sarajevo (Dobrinja).. Cijena renoviranja šaltera svjetala je 40-45KM...
condy wrote:
Vozio sam se u tim vozilima koji su imali na satu preko 200 kkm koji nisu imali bilo kakvih ostecenja na plastici. Takva vozila mozes naci u oglasima pa se vidi da nema ostecenja. Sve je do rukovanja jer kakvih ljudi ima i kako se odnose prema autu nema te kvalitet koja ce to izdrzati. Kod druga na a4b6 oguljen je samo prekidac od svjetala ali auto je preslo preko 350 kkm.
Ma na oglasima svi sređuju za prodaju, tako da je svaki dobar...koristio sam jedno vrijeme dvije petice i na obje je krenulo oko 50-tak hiljada, od vozačkih vrata pa nadalje...kasnije par dana se družio sa Touranom sa 130 hiljada još gore. Općenito je to boljka te generacije vw vozila. Naravno, ko pažljivo rukuje i čuva auto može sačuvati i neki duži period. Koliko su uspješne ove domaće popravke ne znam, nisam imao iskustva sa njima.
Taj gumirani sloj je problematičan kod svih proizvođača. Naročito se vidi na unutrašnjim rukohvatima na vratima jer prstenje i nokti to najviše izgrebu.
Ova hidrografika je odlična stvar.
Izgleda super samo se cijenom za npr. prekekidac priblizava cijeni novog prekidaca. Ako se dobro sjecam prekidac za Octaviu je bio nekih 60-ak KM, a samo da ga "ofarbaju" 45.
tempuser wrote:Izgleda super samo se cijenom za npr. prekekidac priblizava cijeni novog prekidaca. Ako se dobro sjecam prekidac za Octaviu je bio nekih 60-ak KM, a samo da ga "ofarbaju" 45.
Ovo je cijena bila u ovlastenom prije nekoliko god, mozda je sad jeftiniji.
Mislim da je hidrografika rjesenje za skuplje i komplikovanije stvari koje se teze nabavljaju.
Od hemikalija za pranje i na rukama, sta li vec, taj crni sloj jednostavno pocne da se guli haman ko papirna naljepnica, dovoljno je prstom da ga protrljas, a ne noktom, da pocne spadati.
Ma na e bay prekidac za svjetla nov se moze naci za 10 dolara, sa besplatnom dostavom. Dok sam imao nekad Puga kupio sebi tako okvir za kljuceve za 15 dolara.
tempuser wrote:Od hemikalija za pranje i na rukama, sta li vec, taj crni sloj jednostavno pocne da se guli haman ko papirna naljepnica, dovoljno je prstom da ga protrljas, a ne noktom, da pocne spadati.
Bas tako.
Kako mi je to islo na zivce. Non stop maramica i krpe da nisu znojne ruke ali opet. Mislim da je to problem u pripremi(losa) prije nanosenja tog sloja.
Hidrofrafika je za ovo najbolja... Imaš sada u bosni 4-5 ranji koje rade ovo.. Ove slike su od Hidrografika Sarajevo (Dobrinja).. Cijena renoviranja šaltera svjetala je 40-45KM...
Isti slucaj kao kod mene na a4 b6, prekidac svjetala je kao na prvoj slici, narucio sam samo plastike prekidaca na ebay pa kakav god bio kvalitet cijena je stvarno minimalna u poredjenju sa hidrografikom jer te plastikice sam platio 5KM tj 9 puta manje nego sto kosta reparacija starog a na isto ti dodje, radije cu kupit 9 novih koliko god trajali bolje nego reparacija jednog.
Takodje automatik samo sto ja planiram poliranje metala oko mjenjaca
Mislim da habanje tj koriscenje dugmica nije presudno za njihovo trajanje, svi ostali dugmici klime i radia su dobri ali dugme ESP, pola ga nema.
Da ga hebem nisu ga drifteri vozili, to je jedno od sigurno najmanje koristenih dugmica pa je opet u najgorem stanju