Često čitam Vaše postove, i teme kao i savjete. Naime, odlučio sam se za kupovinu vozila u cjenovnom raspodnu između 16.000 KM do 20.000 KM (na leasing naravno), ali se dvoumim oko tri vozila:
- VW Passat B6 - 2007. - Njega bih zelio jer je limuzina, i ipak je vece auto, i komfornije s tim da sam porodican covjek. Cijena ne ponire bas prejako, ali i dijelovi su prisutni (klasicno bosansko razmisljanje). Kontam da se moze naci tamo oko cca 17.000 KM, do 18k.
- Octavia 2009,2011,2012 - Ona me privlaci jer mogu novije auto dobiti za manje para, a i nekako sam imao iskustva sa sluzbenim Octavijama, i onako ovaj predzadnji model mi ne izgleda loshe (NE ZNAM PUNO O SPECIFIKACIJI VOZILA, dijelova, nacina rada, i kako su se poakzali na nasim cestama). Kontam da nju mogu kupiti do 17k isto. Djeluje mi prostrano, novije, i opet limuzina. Par poznanika sto ih poznajem su korisnici ili vlasnici i ne zale se.
- Golf 6 . 2010,2011 - Novije vozilo, manje, ali noviji, i Golf je Golf (opet bosansko razmisljanje), manje ulaganja na servis, odrzavanje, i najmanji potrosac. Kontam do 19500 KM da se super Golf moze pronaci, i to mi je logika, manje auto, mane trosi, NOVIJE, rahat sam 5 godina koliko planiram ga otplacivat na leasing. Uz to necu sa njim svaki dan voziti se, jer imam sluzbeno, tako da evo razmisljam naglas.
Zamolio bih Vas za vishe informacija o sva tri prijedloga, Vase misljenje, isplati li se, ili ne, ili imate neki drugi model na umu vozila? Sta je po Vama najbolje za tu cijenu?
Hvala unaprijed,
LP