Nakon mjeseci bez auta došao vakat da se i ja usrećim. Planiram da kupljeno auto vozim barem 3 - 4 godine, naravno u zavisnosti kako se auto pokaže možda i duže. Godišnje prelazim između 18 i 22 000 km, pretežno gradske vožnje (posao mi je nekih 10km od kuće) s tim da ne vozim po najvećim gužvama. Naravno, desi se ponekad da zaglavim, ali auto se redovno vozi i na otvorenom.
Nedavno sam se oženio, imamo psa, ko zna - možda i dijete bude nekad u skorijoj budućnosti ali ne planiramo za sad. Ženin je jedini uvjet da ima grijače sjedišta i vala mora imati. (imao sam na zadnjem autu i baš joj se svidjelo)
Par savjeta, preporuka šta kako u ovom cijenovnom rangu? Naravno, na meni je odluka bla bla bla, ali nakon mjeseci gledanja auta sad sam još više neodlučan šta da uzmem jer na ovom olxu baš se čovjek svega nagleda i načita.
Do sad vozio golfa 4 i 5, megane sedan, daewoo lanos i još neka službena auta. Megane daleko bio najudobniji, al' je brate plastikaner sav nekakav, lohotan. Golfova mi je dosta... Planirao sam merca w203 2005-2007 FL, to mi je nekako za sad prvi izbor jer imaju dobru opremu i čine mi se pouzdani po pričama ljudi koji ga imaju. Ima ih na piku "lijepih na oko" i sa dobrom opremom ali sa baš velikim kilometražama (za mene je velika ako je preko 250 000). Mada mi svi govore da to ne igra veliku ulogu kod merca, samo da je održavan. Et, ne znam ni ja sam.
Cijenim mišljenje drugih