Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000 km

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
goran16v

#276 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by goran16v »

Revolver wrote:
goran16v wrote:
Revolver wrote:OK. ako ćemo se držati tvojih standarda onda su i Alfa i Passat smeće. ali ti to nećeš nikad reći.
Naravno da hocu, i ne samo da hocu nego da jesam i to bar 3 x na ovoj temi.
pa da onda zaključimo: Passat i 159 su smeće (Passat ipak nešto veće smeće jer ima dosta više kaznenih bodova)

hoćemo li potpisivati ovo?
More glat, s tim da se doda da je Skoda bolji i kvalitetniji auto od Merca, Toyote, Opela, Forda, Renaulta, Citro, AR i VW-a!
lavic

#277 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by lavic »

romeomoraprezivjeti wrote:
lavic wrote:

HDI motor,doduse onaj 1.6 66KW,po gradu(Sarajevu) trosi 7l i to u zimskim uslovima,a ljeti ide ispod 6l. :wink: Moji rezultati,i naravno da moj stil i stil nekog drugog vozaca mozda nisu ni slicni,ali normalna voznja,mislim na voznju do nekih 3000rpm i ako je sve ok sa motorom nebi trebalo da prelazi ovu cifru,bar kad je u pitanju ova snaga. Imao sam 307 1.6 16V 109KS benzinac i on je trosio izmedju 8-10l gradske voznje,tako da ne vjerujem u pricu da dizelas snage 90KS,pa cak i onaj jaci od 109KS trose 9 l ako se voze normalno?!Na otvorenoj voznji ,ne smijem ni spomenuti koliko mi trosi taj smijesni HDI....sa predjenih skoro 300 000 Km !!!! :skoljka:

Taj tvoj HDI kad bude imao dodatnih 100 000 kmna satu ce poceti proizvoditi naftu kako je krenuo.
Tako stvari stoje trenutno,ako sumnjas u potrosnju bujrum,uzmi auto i testiraj.Ako se slucajno kad odlucim za proizvodnju nafte,onda cu uzeti sigurno VW TDcrvenoi,ipak je on sampion. :mrgreen:
Nema potrebe za nervozom, govorim iz iskustva jer je proslo auta kroz ruke, sto privatno sto sluzbeno sve dobro i velikom vecinom novo i common rail dizeli ali se ni jedan nije dicio tvojom potrosnjom, pa si i vise no neuvjerljiv.
Ne da mi se traziti fabricke podatke o potrosnji, ali mozes ti, na to sto ti pise u knjizi dodaj oko 15% i to je otprilike tvoja potrosnja. Tvoj auto ima 300 000 km na satu i daleko je od fabrickih normi.
Pozdrav
Last edited by lavic on 28/01/2013 11:12, edited 1 time in total.
Revolver

#278 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by Revolver »

goran16v wrote:
Revolver wrote: pa da onda zaključimo: Passat i 159 su smeće (Passat ipak nešto veće smeće jer ima dosta više kaznenih bodova)

hoćemo li potpisivati ovo?
More glat, s tim da se doda da je Skoda bolji i kvalitetniji auto od Merca, Toyote, Opela, Forda, Renaulta, Citro, AR i VW-a!
eh ti bi sad još i o amandmanima raspravljao :-D
može uz izmijenjeni tekst: ne bolji i kvalitetniji nego pouzdaniji.
preludezalude

#279 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by preludezalude »

Kako si dosadan Gorane. Ja govorim da je pasat los i lose se pokazao. A ti pricas o skodi i alfi. Daj saberi se malo.
goran16v

#280 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by goran16v »

preludezalude wrote:Kako si dosadan Gorane. Ja govorim da je pasat los i lose se pokazao. A ti pricas o skodi i alfi. Daj saberi se malo.
Kako si ti samo isfrustriran lik, mene boli neka stvar o cemu ti govoris, razumijes li to?!
preludezalude

#281 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
preludezalude wrote:Kako si dosadan Gorane. Ja govorim da je pasat los i lose se pokazao. A ti pricas o skodi i alfi. Daj saberi se malo.
Kako si ti samo isfrustriran lik, mene boli neka stvar o cemu ti govoris, razumijes li to?!
Ako je tako, zasto mi se onda obracas!!
Rekao sam ti vec nekad ranije, potrazi ljekarsku pomoc.
goran16v

#282 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by goran16v »

preludezalude wrote:
goran16v wrote:
Ko se tebi obraca? Koliko se ja sjecam ja se nisam tebi obratio nego ti meni.
Postao/la preludezalude dana 24/01/2013 23:32
goran16v je napisao/la:
Nazlost ne, pogledao samo "domaci" link, ali sa aspekta ciste matematike primjetio da, ako je necega 5 x vise 5 x su vece sanse da se nesto desi.
Gorane, o cemu ti pricas??? Sta 5x vise. Testiran je jedan pasat, jedna alfa159, jedan audi4, jedan...
Sta 5x vise????

Ko bi se uopste obracao liku kojeg ocito neko handri cijeli dan pa u gluho doba noci po forimuma lijeci frustracije i pokazuje zavidan primitivizam????
preludezalude

#283 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
preludezalude wrote:
goran16v wrote:
Ko se tebi obraca? Koliko se ja sjecam ja se nisam tebi obratio nego ti meni.
Postao/la preludezalude dana 24/01/2013 23:32
goran16v je napisao/la:
Nazlost ne, pogledao samo "domaci" link, ali sa aspekta ciste matematike primjetio da, ako je necega 5 x vise 5 x su vece sanse da se nesto desi.
Gorane, o cemu ti pricas??? Sta 5x vise. Testiran je jedan pasat, jedna alfa159, jedan audi4, jedan...
Sta 5x vise????

Ko bi se uopste obracao liku kojeg ocito neko handri cijeli dan pa u gluho doba noci po forimuma lijeci frustracije i pokazuje zavidan primitivizam????

Ha HA Ha.
Vidis Gorane, nemoramo svi lomiti ledja da bi imali.

Ja u ovom gore postu sam samo skrenuo paznju kakvu si glupost izvalio. Ako je ovo tvoj aspekt ciste matematike, onda si stvarno GLUP.
goran16v

#284 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by goran16v »

Osim toga sto si dokazano bitno smanjene inteligencije da skontas ono sto je za druge elementarna matematika pa ne postavljaju glupa podpitanja kao ti, koji jos uvijek pokusavas da shvatis, bolesno isfrustriran sto godinama vozis neke smijesne, egzoticne i jeftine automobile pa godinama tusis ljude kako to oni zapravo to nisu nego vrhunski kvalitet samo je planetarna nepravda sto samo ti to vidis, i beskranicno primkitivan pa ne mozes da kontrolises svoje frustracije i neinteligenciju, sad si postao i komican...
Ziveo ti meni 100 god!
preludezalude

#285 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by preludezalude »

:lol: :lol: :lol:
Zaboravio si upotrijebiti argumente kao sto su: lavor, suplja prica i sl.

Bas si smjesan i glup istovremeno.

To je ona ista tvoja logika sa druge teme: kad presaltas u nizu brzinu, ne dobijas konje i momenat. :lol: :lol:
Znas onu narodnu:
Bolje je znati da si glup i sutjeti nego misliti da si pametan i laprdati.
romeomoraprezivjeti

#286 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by romeomoraprezivjeti »

lavic wrote:

Taj tvoj HDI kad bude imao dodatnih 100 000 kmna satu ce poceti proizvoditi naftu kako je krenuo.
Tako stvari stoje trenutno,ako sumnjas u potrosnju bujrum,uzmi auto i testiraj.Ako se slucajno kad odlucim za proizvodnju nafte,onda cu uzeti sigurno VW TDcrvenoi,ipak je on sampion. :mrgreen:
Nema potrebe za nervozom, govorim iz iskustva jer je proslo auta kroz ruke, sto privatno sto sluzbeno sve dobro i velikom vecinom novo i common rail dizeli ali se ni jedan nije dicio tvojom potrosnjom, pa si i vise no neuvjerljiv.
Ne da mi se traziti fabricke podatke o potrosnji, ali mozes ti, na to sto ti pise u knjizi dodaj oko 15% i to je otprilike tvoja potrosnja. Tvoj auto ima 300 000 km na satu i daleko je od fabrickih normi.
Pozdrav[/quote]

Pa kad dodas tih tvojih 15% na knjigu,ispadne opet malo manje od mog rezultata tako da te ja ne lazem, a kad bi kojim slucajem vise trosio od navedenog,ne bi vozio onda dizela,uzeo bi kakvu benzinjaru,koji quratz voziti dizela koji ce trositi 8-9l nafte sa 90KS?!
goran16v

#287 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by goran16v »

preludezalude wrote::lol: :lol: :lol:

To je ona ista tvoja logika sa druge teme: kad presaltas u nizu brzinu, ne dobijas konje i momenat. :lol: :lol:
Znas onu narodnu:
Nema potrebe jer to nisu argumetni, to su u tvom slucaju atributi, a to sto ne znas razliku je samo potvrda.
Da ti sad na temi na kojoj insistiras pokazem koliko si glup i neinteligenti papcic koji se petlja u ono sto ne zna, a pri tome nije u stanju shvatit napisano:

Kralj Bosanski je napisao/la:
“dizelaš će samo dodati gas i krenuti ODMAH u preticanje, benzinac mora prešaltat u drugu, pri čemu će u tom momentu dobit veći potisak i kratkotrajno bolje ubrzat od dizelaša.

goran16v je napisao/la:
Skontao sam samo sto ti polazis od pogresne predpostavke, bez obzira na saltanje u nizu u tom momentu benzinac nece dobiti veci "potisak" jer nema ni Nm i KS

Golf IV 1,6 MPI ima snagu od 102 KS i obrni moment od 148 Nm, Golf IV 1,6 TDI ima 105 KS i 250 Nm obrtnog momenta.
E sad sav tako inteligentam i pametan objasni kako ce u najvecem rasponu snage i o.monenta 1,6 MPI sa 2 KS snage i 102 Nm o. momenta manje moze dobiti veci "potisak" ubrzati bolje od 1,6 TDI???? O linearnom i postepenom razvoju snage i o. momenta prema rasatu br. okretaja, po kojoj se snaga ne dobija binarno, necu ni da te pitam jer ti te stvari ne mozes naci ni u rijecniku stranih termina i pojmova a kamo li dfa znas nesto o njima.
Idi na teme o ugardnji plina pa drzi mudro slovo...
preludezalude

#288 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
preludezalude wrote::lol: :lol: :lol:

Znas onu narodnu:
Nema potrebe jer to nisu argumetni, to su u tvom slucaju atributi, a to sto ne znas razliku je samo potvrda.
Da ti sad na temi na kojoj insistiras pokazem koliko si glup i neinteligenti papcic koji se petlja u ono sto ne zna, a pri tome nije u stanju shvatit napisano:

Kralj Bosanski je napisao/la:
“dizelaš će samo dodati gas i krenuti ODMAH u preticanje, benzinac mora prešaltat u drugu, pri čemu će u tom momentu dobit veći potisak i kratkotrajno bolje ubrzat od dizelaša.

goran16v je napisao/la:
Skontao sam samo sto ti polazis od pogresne predpostavke, bez obzira na saltanje u nizu u tom momentu benzinac nece dobiti veci "potisak" jer nema ni Nm i KS

Golf IV 1,6 MPI ima snagu od 102 KS i obrni moment od 148 Nm, Golf IV 1,6 TDI ima 105 KS i 250 Nm obrtnog momenta.
E sad sav tako inteligentam i pametan objasni kako ce u najvecem rasponu snage i o.monenta 1,6 MPI sa 2 KS snage i 102 Nm o. momenta manje moze dobiti veci "potisak" ubrzati bolje od 1,6 TDI???? O linearnom i postepenom razvoju snage i o. momenta prema rasatu br. okretaja, po kojoj se snaga ne dobija binarno, necu ni da te pitam jer ti te stvari ne mozes naci ni u rijecniku stranih termina i pojmova a kamo li dfa znas nesto o njima.
Idi na teme o ugardnji plina pa drzi mudro slovo...
Glup si i nema druge.
A evo i zasto.
Znas li da ti podaci koje navodis o Nm i Ks nemaju neke velike veze u ovoj prici. Znas li da konkretno u ovoj prici je vazan momenat i ks na tockovima. Znas li da mjenjac sto je u vecem prenosu automatski dobijas manje momenta na tockovima. Kad presaltas u nizu brzinu, automatski obrtaji rastu i trenutno stanje konja i momenta je vece nego dok si bio u vecem prenosu, plus u nizoj brzini mjenjac ima takav prenos da isporucuje veci momenat na tockove.Ocigledno da nisi svjestan svoje gluposti.
Ja nisam nigdje rekao da ce benzinac biti brzi u tim momentima, tako da ti ta prica ne stoji.
Ti si rekao da benzinac nece dobiti veci potisak kad ga presaltas u nizu jer nema ni Ks ni Nm. Ako si mislio na nesto drugo, onda si trebao tako i napisati.
lavic

#289 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by lavic »

lavic wrote:

Pozdrav
Pa kad dodas tih tvojih 15% na knjigu,ispadne opet malo manje od mog rezultata tako da te ja ne lazem, a kad bi kojim slucajem vise trosio od navedenog,ne bi vozio onda dizela,uzeo bi kakvu benzinjaru,koji quratz voziti dizela koji ce trositi 8-9l nafte sa 90KS?![/quote]

Ne znam samo koga lazes, sebe ili nas?

Evo ti specifikacija kad je nov i idealni uslovi:

Peugeot 307 1.6 hdi 90KS
Snaga [kW/ks] 66/90
Pri o/min MAX 4000
Max okr. moment [Nm] 205
BrzinaMax. brzina [km/h] 179
Ubrzanje 0-100 [s] 12,5 ] 4202
Širina [mm] 1746
Visina [mm] 0
Međuosovinski razmak [mm] 2610
Prtljažnik [l] 340
PotrošnjaGrad [l/100km] 6,9
Kombinirano [l/100km] 5,2
Otvorena cesta [l/100km] 4,3
Obujam spremnika [l] 60
romeomoraprezivjeti

#290 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

@lavic

Nemam razloga da nekog lazem,to su moji rezultati,vjerovao ti ili ne,uopste mi to nije bitno. :wink: Kod mene je citroen C4 coupe,1.6 HDI 16V 66KW,1250kg tezak,215Nm obrtnog pri 1750 obrtaja i veoma dobra aerodinamika,u neko doba najbolja u svojoj klasi bila,sasvim dovoljno da se moze ostvariti takva potrosnja. :D Kad VW moze proizvoditi naftu,valjda i kod mene moze malo trositi. :D :D :D Sorry na off......
lavic

#291 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by lavic »

romeomoraprezivjeti wrote:@lavic

Nemam razloga da nekog lazem,to su moji rezultati,vjerovao ti ili ne,uopste mi to nije bitno. :wink: Kod mene je citroen C4 coupe,1.6 HDI 16V 66KW,1250kg tezak,215Nm obrtnog pri 1750 obrtaja i veoma dobra aerodinamika,u neko doba najbolja u svojoj klasi bila,sasvim dovoljno da se moze ostvariti takva potrosnja. :D Kad VW moze proizvoditi naftu,valjda i kod mene moze malo trositi. :D :D :D Sorry na off......
Slazem se, niko kao VW, samo mu kazes i on ide, ne trosi nista.
Reneee

#292 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by Reneee »

Ne razumijem ove što nekome koje stekao neke rezultate u praksi, kontritaju sa nekim podacima sa interneta :-) Znači čovjek koji vozi auto kaže jedno, i javi se lik, kaže nije tako, vidi kako google kaže!? Pa i ja sma isto naveo da GIV 1.9 TDi mi je trošio oko 6.5 litara, i to je potvrdilo ovdje više osoba, ali sada ako google to ne potvrdi, mi svi lažemo, a googlash zbori istinu. Presmiješno.
lavic

#293 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by lavic »

Reneee wrote:Ne razumijem ove što nekome koje stekao neke rezultate u praksi, kontritaju sa nekim podacima sa interneta :-) Znači čovjek koji vozi auto kaže jedno, i javi se lik, kaže nije tako, vidi kako google kaže!? Pa i ja sma isto naveo da GIV 1.9 TDi mi je trošio oko 6.5 litara, i to je potvrdilo ovdje više osoba, ali sada ako google to ne potvrdi, mi svi lažemo, a googlash zbori istinu. Presmiješno.
Kao prvo ko je tebe ista pitao, pa upadas u nas razgovor. Kao drugo ono su podatci koje je dala fabrika koja je napravila auto i motor, i taj podatak je iz laboratorije i sa valjaka i nemoze nikako odrazavati stvarno stanje saobracaja i atmosferskih uticaja. I za kraj imao sam G4 1.9 90ks nov kupljen kod nas i ne trosi po gradu 6.5 ni pod razno osim ako bas ne taxiras. Zbogom znalac.
romeomoraprezivjeti

#294 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Reneee wrote:Ne razumijem ove što nekome koje stekao neke rezultate u praksi, kontritaju sa nekim podacima sa interneta :-) Znači čovjek koji vozi auto kaže jedno, i javi se lik, kaže nije tako, vidi kako google kaže!? Pa i ja sma isto naveo da GIV 1.9 TDi mi je trošio oko 6.5 litara, i to je potvrdilo ovdje više osoba, ali sada ako google to ne potvrdi, mi svi lažemo, a googlash zbori istinu. Presmiješno.
Slazem se,za 1.9TDI 66KW obicni :D ili onaj PD motor moze se po gradu voziti i sa manje od 7l sa njeznom nogom.
Reneee

#295 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by Reneee »

lavic wrote:
Kao prvo ko je tebe ista pitao, pa upadas u nas razgovor. Kao drugo ono su podatci koje je dala fabrika koja je napravila auto i motor, i taj podatak je iz laboratorije i sa valjaka i nemoze nikako odrazavati stvarno stanje saobracaja i atmosferskih uticaja. I za kraj imao sam G4 1.9 90ks nov kupljen kod nas i ne trosi po gradu 6.5 ni pod razno osim ako bas ne taxiras. Zbogom znalac.
Ti kad privatizuješ ovaj forum, ili kad budeš pričao preko privatnih poruka onda govori ko je tebe šta pitao, dok javno raspravljaš svako se ima pravo uključit. Jok eto, mene moje oči varale, bitne su tvoje teorije prikupljene sa 10 internet stranica. Zbogom guglaš.
goran16v

#296 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by goran16v »

preludezalude wrote: Glup si i nema druge.
A evo i zasto.
Znas li da ti podaci koje navodis o Nm i Ks nemaju neke velike veze u ovoj prici. Znas li da konkretno u ovoj prici je vazan momenat i ks na tockovima. Znas li da mjenjac sto je u vecem prenosu automatski dobijas manje momenta na tockovima. Kad presaltas u nizu brzinu, automatski obrtaji rastu i trenutno stanje konja i momenta je vece nego dok si bio u vecem prenosu, plus u nizoj brzini mjenjac ima takav prenos da isporucuje veci momenat na tockove.Ocigledno da nisi svjestan svoje gluposti.
Ja nisam nigdje rekao da ce benzinac biti brzi u tim momentima, tako da ti ta prica ne stoji.
Ti si rekao da benzinac nece dobiti veci potisak kad ga presaltas u nizu jer nema ni Ks ni Nm. Ako si mislio na nesto drugo, onda si trebao tako i napisati.
Pa po ovome se vidi ko je ovdje glup i neinteligentan kad covjek mora da ti sazvace i boldira da skontas.
lavic

#297 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by lavic »

Ti kad privatizuješ ovaj forum, ili kad budeš pričao preko privatnih poruka onda govori ko je tebe šta pitao, dok javno raspravljaš svako se ima pravo uključit. Jok eto, mene moje oči varale, bitne su tvoje teorije prikupljene sa 10 internet stranica. Zbogom guglaš.[/quote]

Tvoj g4 trosi manje od fabricki deklariranog i ide brze. Vjerovatno su ti stavili greskom motor od g7.
motorola01

#298 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by motorola01 »

Da samo uletim sa jednom informacijom u vezi kombinovane potrosnje za motor od 66kW. Oktavija, 2002. ili 2003., 1,9tdi, 66kW i kombinovana je 5,5l.. Eto sad slobodno nastavite gdje ste stali :D
lavic

#299 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by lavic »

motorola01 wrote:Da samo uletim sa jednom informacijom u vezi kombinovane potrosnje za motor od 66kW. Oktavija, 2002. ili 2003., 1,9tdi, 66kW i kombinovana je 5,5l.. Eto sad slobodno nastavite gdje ste stali :D
Ko ne "gasa" to je normala.
motorola01

#300 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000

Post by motorola01 »

lavic wrote:
motorola01 wrote:Da samo uletim sa jednom informacijom u vezi kombinovane potrosnje za motor od 66kW. Oktavija, 2002. ili 2003., 1,9tdi, 66kW i kombinovana je 5,5l.. Eto sad slobodno nastavite gdje ste stali :D
Ko ne "gasa" to je normala.
Covjek je lagano i vozi. Nisam mogao vjerovati da to auto moze fino povuci sa tih 90KS i uz to da trosi samo 5,5l.
Post Reply