Auto Alarm?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
hrle1976

#1 Auto Alarm?

Post by hrle1976 »

Treba mi mala pomoc vezano za auto alarme? Laik sam sto se tice ovog pa ako ima ko, ko se bolje razumije u auto alamre i ako moze da mi savjetuje sta da kupim? Do sada sam imao auto koji je imao alarm od prvog dana kupovine, ali sad sam presao na noviji auto koji nema nikakav alarma i ako je prica o jako modernom i novom auto - malo me iznenadilo ali sta je tu je sad.

Cuo sam razne prize vezano za GPS -kao da ga mozes preko interneta pratiti? Jel to sci-fi ili neka realnost? Na internetu ima svakakvih linkova ali nista ozbiljno. Vise mi licilo na neku vrstu spam sajtova.

Da li ima neki alarm za auta koji odmah zvoni cim neko pipne auto tj. dirne vrata ili staklo ili se osloni na auto? Sa drugim rijecima kad bi ptica sletila na njega da odmah pocnes zvonit ...

Ovog prije sto sam imao je bilo sa sifrom tj. dok ne ukucam sifru nisam mogao ga upalit a na bilo koji potres ili gurkanje auta bi odmah sviro - ali ne na pipanje.

Hvala unaprijed!
jazz.ba

#2 Re: Auto Alarm?

Post by jazz.ba »

Bježi od CAN-bus alarma jer se isti gase bušenjem lima na vratima nakon čega se preko kablova od centralne brave isti deaktiviraju! :)
lavic

#3 Re: Auto Alarm?

Post by lavic »

Najbolje je da kontaktiras par firmi koje prodaju alarme pa da ti kazu sta je najbolje za tvoje auto.
Sve ostalo ovdje je suplja prica, a mislim da kombinacija mehanicke i elektronske zastite najbolje rjesenje.
testovi

#4 Re: Auto Alarm?

Post by testovi »

ekskalibur on ima mini lcd i na njemu pokazuje sliku auta i sta se desava
orginal sa ugradnjom kosta oko 900km tako mi rece jedna od musterija koja kod mene prala auto u autopraonici dok sam radio
kad ti neko otvori vrata ili udara u auto
tebi na onom malom dojavljivacu se pokazuje koji dio auta je u pitanju zavisno od modela dojalvjivac ti vibrira ili pisti ili oboje
ovako nesto
Image

http://www.youtube.com/watch?v=_8hc3pTWT44

ugradnja slagacu te ali cini mi se da rece da traje 9 sati a skidanje alarma 11 sati ili obrnuto
ima puno tih neki senzora na svaki dio auta se postavljaju

ako znas engleski google malo i anci ces bolje info excalibur alarm pager

a ako hoces neki pravo glasan alarm uzmi meta ne znam koji model je u pitanju
situacija je isto iz autopraonice auto se zakljuco i radnik je klikno pogresnu tipku valjda za aktiviranje zvuka
pocelo je da pisti da sam moro da se odmaknem od auta 10ak m jer para usi glasniji alarm od mete nisam nikad cuo
hrle1976

#5 Re: Auto Alarm?

Post by hrle1976 »

testovi wrote:ekskalibur on ima mini lcd i na njemu pokazuje sliku auta i sta se desava
orginal sa ugradnjom kosta oko 900km tako mi rece jedna od musterija koja kod mene prala auto u autopraonici dok sam radio
kad ti neko otvori vrata ili udara u auto
tebi na onom malom dojavljivacu se pokazuje koji dio auta je u pitanju zavisno od modela dojalvjivac ti vibrira ili pisti ili oboje
ovako nesto
Image

http://www.youtube.com/watch?v=_8hc3pTWT44

ugradnja slagacu te ali cini mi se da rece da traje 9 sati a skidanje alarma 11 sati ili obrnuto
ima puno tih neki senzora na svaki dio auta se postavljaju

ako znas engleski google malo i anci ces bolje info excalibur alarm pager

a ako hoces neki pravo glasan alarm uzmi meta ne znam koji model je u pitanju
situacija je isto iz autopraonice auto se zakljuco i radnik je klikno pogresnu tipku valjda za aktiviranje zvuka
pocelo je da pisti da sam moro da se odmaknem od auta 10ak m jer para usi glasniji alarm od mete nisam nikad cuo
Hvala puno za info. a isto tako i drugim forumasima na ovoj temi. Pokusati cu da vidim i da jos sta cujem od drugih pa cu neki zakljucak izvuci... ali dopada mi se ako je bucno :D ima da susjedi me psuju :run:
drndalo

#6 Re: Auto Alarm?

Post by drndalo »

Po mogucnosti namjesti ga da se na svakog vrapca prdac aktivira, da ti komsiluk moze uzivati...
mayab

#7 Re: Auto Alarm?

Post by mayab »

drndalo wrote:Po mogucnosti namjesti ga da se na svakog vrapca prdac aktivira, da ti komsiluk moze uzivati...
Ha ha, imam takvih pacijenata u komsiluku :shock: (sa tako podesenim alarmima!), svira cim neki auto malo blize prodje, tako da nakon nekog vremena alarm zapravo gubi svoju funkciju, jer vise niko ne obraca paznju kad svira :lol:
Post Reply