Autizam i vakcinisanje djece
Moderator: anex
- sadie_forever
#1 Autizam i vakcinisanje djece
Ne znam ovo me navelo na razmisljanje jer je beba nedavno nekog poznanika dobilo dijagnozu autizam,mali je jos ali tuga velika kad znas da je obiljezen citav zivot...moze se postici puno ako na vrijeme pocnes raditi s njim,ali ipak nikad nece biti kao "ostali".Kazu sve je cesce danas,a neki navodno misli radi vakcinisanja djece ...sta vi mislite ? j
-
djana h
#2 Re: Autizam i vakcinisanje djece
Ništa.
Definitvno sam za redovne vakcinacije.
Definitvno sam za redovne vakcinacije.
-
KIseljak12
#3 Re: Autizam i vakcinisanje djece
Kaka medicina i doktori, da nesto znaju o zdravlju ne bi im ljudi umirali. Ni slucajno vakcinisati, takodjer preporucujem nosenje kapica od aluminijske folije koje sprecavaju uticaj Teslinih zraka koje se koriste za kontrolu uma.sadie_forever wrote:Ne znam ovo me navelo na razmisljanje jer je beba nedavno nekog poznanika dobilo dijagnozu autizam,mali je jos ali tuga velika kad znas da je obiljezen citav zivot...moze se postici puno ako na vrijeme pocnes raditi s njim,ali ipak nikad nece biti kao "ostali".Kazu sve je cesce danas,a neki navodno misli radi vakcinisanja djece ...sta vi mislite ? j
- JanuaryJones
#4 Re: Autizam i vakcinisanje djece
Beba ne može dobiti dijagnozu autizma, ta se dijagnoza dobija tek sa 3 godine (nakon provedene multidisciplinarne dijagnostike) i u BiH nema stručnjaka koji će stati iza te dijagnoze. Zagreb i Beograd su najbliži centri.
I nije bitno šta mi mislimo o tome da li vakcine uzrokuju autizam nego šta struka kaže. A struka kaže da ne uzrokuju.
Pročitati s razumijevanjem: http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=949921
I nije bitno šta mi mislimo o tome da li vakcine uzrokuju autizam nego šta struka kaže. A struka kaže da ne uzrokuju.
Pročitati s razumijevanjem: http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=949921
- Smrcak15
#5 Re: Autizam i vakcinisanje djece
tacno da je od vakcina, tacnije od adjuvansa u vakcinama, a to su teski metali koji se stavljaju pa neve u mozgu reaguju na njih i zato dodje do autizma djece.sadie_forever wrote:Ne znam ovo me navelo na razmisljanje jer je beba nedavno nekog poznanika dobilo dijagnozu autizam,mali je jos ali tuga velika kad znas da je obiljezen citav zivot...moze se postici puno ako na vrijeme pocnes raditi s njim,ali ipak nikad nece biti kao "ostali".Kazu sve je cesce danas,a neki navodno misli radi vakcinisanja djece ...sta vi mislite ? j
- O'zone
- Globalni moderator