Ako si zavrsio FIT ja mislim da ne bi trebao imati problema sa zaposljavanjem gore. Znam da na SI-u radi se bukvalno 90% onoga sto oni gore traze, a WT pokrije dobar dio sigurnosnog dijela. Ne znam samo gdje ce te staviti i da li ces trebati neke od stvari koje se mijenjaju godinama (WCF , JSOn i slicno) jer oni imaju razlicite odjele za razlicite stvari ,a naviknut ces se lahko na TFS ,jer je skoro ista stvar kao i SVN , i na SCRUM jer je to samo logika.mirsek wrote: Da li za juniora smatraju diplomiranog inzenjera informatike bez radnog iskustva i inace kako im ide ta sistematizacija ?
Da li to da li je neko junior ili senior zavisi od strucne spreme ili iskustva ili kombinacija ovo dvoje ?
Da li npr. junior moze biti apsolvent FIT-a koji ima malo ili nimalo radnog iskustva ?
Sto se iskustva tice , to ti se takodjer broji u njega, pogotovo ako si radio seminarski u MVC-ju, i ako je nije bilo ono standardno "jedan uradi sve , ostali se samo pridruze".
Sto se tice strucne spreme , ti jesi diplomirani inzinjer (ili bachelor - ovo nisam siguran jer se nekada za 2 godine iskustva postajalo inzinjer , a sad svi pizde kad to kazes ), a sto se tice junior/senior price, mislim da bi ti poceo kao junior , ali ako imas znanje kako treba kroz 2 ili 3 mjeseca bi trebao napredovati u seniore.
Ali kako sam pisao prije postove nemoj da ti bude cudno ako dodje kakav kuhar i uzme ti poziciju , jer nije rijedak slucaj da se to desi. Ja cu da upisem vecernju skolu za konobara, pa cu onda da pokusam. Tako izgleda treba ,jer dzaba ti sto ispunis sve zahtijeve 2 puta , kad imas razum to ne prolazi ocito. Kapitalizam ,kako to neki od kolega ovdje napisa.