zna li neko zasto su polovna auta u austriji toliko skupa?pa cijene znaju skoro duplo vece biti nego u njemackoj.
da li neko zna moze li se neko jeftino auto za uvoz u bh naci u toj zemlji?
i inace kako funkcionise to sa kupnjom auta za uvoz na zapadu.mora li se puno sunjati i traziti ili se mpze jednostavno do auto salona?
auta u austriji-zara
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Edin H.
Mozes do auto - salona, ali ti je to uvijek skuplje, premda ti daju satro neke garancije.
Ako kupujes privatno mozes se vise cijenkati, nekome je stalo samo da se otarasi auta, jer je mozda vec kupio drugo, ali mozes naletiti i na nekoga ko je od dva razbijena sastavio jedno auto, ukradeno auto i slicno.
Ako kupujes privatno mozes se vise cijenkati, nekome je stalo samo da se otarasi auta, jer je mozda vec kupio drugo, ali mozes naletiti i na nekoga ko je od dva razbijena sastavio jedno auto, ukradeno auto i slicno.
- Edin H.
Ne znam, ne zivim u Austriji, ali ovo gore su neka gruba pravila, ako kupujes vozilo na Zapadu!
Probaj da dobijes informacije na sljedecem site-u -
http://www.becka-raja.at/
Oni ce ti sigurno pomoci!
Probaj da dobijes informacije na sljedecem site-u -
http://www.becka-raja.at/
Oni ce ti sigurno pomoci!
-
motor
Evo jedan odgovor iz Austrije.., nemam pojma zasto su auta dosta skuplja u Austriji nego u Deutschland.., fakat je tako. Ali su auta takodje u Deutschland juznije skuplja, nego sjevernije.. Znaci sve sto ides sjevernije sve je jeftinije;) Ok, pravis vise kilometara, ali se isplati. Izmedju Austrije i Deutschland imas neki porez od 12 posto, tako barem mislim. Aj´ zivio!
-
rasta
http://www.bazar.at
ovdje mozes mozda naci ono sto te zanima a i da ti budem iskren ni ovo nisu fixne cijene jer imam iskustva da sam gledao jednom peugeot 405 dizel tamo pise 1500 odem do frajera tamo vamo na kraju mi ga daje za 1000 eura
dobro nisam ga uzeo al ti hocu reci da se mozes cjenkati!
da si malo duze ovdje onda bi sigurno nasao neki dobar auto za jeftine pare jer cujem od raje da svako malo naleti neki jeftin auto...
zanimaju li te motori?
ovdje mozes mozda naci ono sto te zanima a i da ti budem iskren ni ovo nisu fixne cijene jer imam iskustva da sam gledao jednom peugeot 405 dizel tamo pise 1500 odem do frajera tamo vamo na kraju mi ga daje za 1000 eura
da si malo duze ovdje onda bi sigurno nasao neki dobar auto za jeftine pare jer cujem od raje da svako malo naleti neki jeftin auto...
zanimaju li te motori?
- Edin H.
Mislim da ne moras platiti porez, ili ti se vrati ukoliko auto izvozis!motor wrote:Evo jedan odgovor iz Austrije.., nemam pojma zasto su auta dosta skuplja u Austriji nego u Deutschland.., fakat je tako. Ali su auta takodje u Deutschland juznije skuplja, nego sjevernije.. Znaci sve sto ides sjevernije sve je jeftinije;) Ok, pravis vise kilometara, ali se isplati. Izmedju Austrije i Deutschland imas neki porez od 12 posto, tako barem mislim. Aj´ zivio!
-
Frutek
Kakav porez majstoremotor wrote:Evo jedan odgovor iz Austrije.., nemam pojma zasto su auta dosta skuplja u Austriji nego u Deutschland.., fakat je tako. Ali su auta takodje u Deutschland juznije skuplja, nego sjevernije.. Znaci sve sto ides sjevernije sve je jeftinije;) Ok, pravis vise kilometara, ali se isplati. Izmedju Austrije i Deutschland imas neki porez od 12 posto, tako barem mislim. Aj´ zivio!
Bas me interesuje, jer ne razumijem ako se auto kupi u Njemackoj i prevede se na tvoje ime, kako porez da ti naplati u Austriji?! Pa ne uvozim 100 auta, nego samo 1, za sebe