austrijski ljekar - posao u njemackoj
-
von-re
#1 austrijski ljekar - posao u njemackoj
ja sam bh-drzavljanin sa zavrsenim studijem medicine u austriji i zelim raditi u njemackoj. imate li iskustva ili informacije sa aprobacijom austrijske diplome, dobijanja radne dozvole, niederlassunga...??? mozda poznajete nekoga u slicnim okolnostima?? zahvalan za bilo kakvu informaciju
- cHupjahalic@
da ovo potvrdim.Eshek wrote:zar je toliko lose u austriji? koliko znam, u njemackoj je pravi mali egzodus ljekara, uglavnom za skandinaviju, britaniju, SAD i dalje...
bolnica u kojoj sam ja donedavno radila je bilo puno doktora iz Njemacke. zavrsili medicinske studije i odmah pravac prema Skandinaviji.
po njihovoj prici u Njemackoj se puno vise radi, teze doci do posla, plate nize nego ovdje i sl.
-
pjega
#7 Re: austrijski ljekar - posao u njemackoj
mislim da je jedini nacin da prvo negdje nadjes posao, a kroz to ces onda dobiti i radnu vizu. znaci firma 'sponzorise' radnu vizu. takav je bio moj slucaj, ali je moj posao totalno nevezan za medicinu. pojaviti se samo tek tako i traziti radnu vizu mislim da i nije najbolja ideja. mogu se dodatno raspitati ako ti bas treba, ali mozes naci dosta informacija i na netu.von-re wrote:ja sam bh-drzavljanin sa zavrsenim studijem medicine u austriji i zelim raditi u njemackoj. imate li iskustva ili informacije sa aprobacijom austrijske diplome, dobijanja radne dozvole, niederlassunga...??? mozda poznajete nekoga u slicnim okolnostima?? zahvalan za bilo kakvu informaciju