Austrija
-
sumirprimus
#526 Re: Austrija
o tom ti jaanimals...
al nista ti...dje su nacisti kakvi nacisti,.kme
al nista ti...dje su nacisti kakvi nacisti,.kme
- ze kalanga
#527 Re: Austrija
Ne vidim zbog čega.animals wrote:Ovo je malo fasisticko razmisljanjeze kalanga wrote:Bio sam u AUT više puta.
Daleko od toga da Srbi ili Bošnjaci mrze istu.
Štaviše, zahvaljujući klozetima, mnogi postadoše i imućni.
Generalno, cure sa ovih prostora su jedino lijepo i intrigantno na austrijskim ulicama.
Moje iskustvo sa austrijskim prilikama je dvodecenijsko. Biraj Viena, Salcburg, Linc.
Suština je, izuzmemo li veoma rijetke džeparoše, najveća opasnost prijeti od velikih kerova koje u šetnju izvode Arapi...
- spreca
#528 Re: Austrija
ali ti se srce razgali kad cujes ezan......osjecas se isto ko u Zvornikuze kalanga wrote:Ne vidim zbog čega.animals wrote:Ovo je malo fasisticko razmisljanjeze kalanga wrote:Bio sam u AUT više puta.
Generalno, cure sa ovih prostora su jedino lijepo i intrigantno na austrijskim ulicama.
Moje iskustvo sa austrijskim prilikama je dvodecenijsko. Biraj Viena, Salcburg, Linc.
Suština je, izuzmemo li veoma rijetke džeparoše, najveća opasnost prijeti od velikih kerova koje u šetnju izvode Arapi...
- ze kalanga
#529 Re: Austrija
Ne vidim potrebu za predrasudama.
Kao vjernik, apsolutno nemam ništa protiv ezana ili molitve. Istina, pretjeruje se.
Ali tema nisu religijski odnosi, već potencijalna opasnost u AUT.
Kao vjernik, apsolutno nemam ništa protiv ezana ili molitve. Istina, pretjeruje se.
-
sumirprimus
#530 Re: Austrija
ze kalanga wrote:Ne vidim potrebu za predrasudama.
al ne vidi potrebe zapredrasudama..
ovo treb odma banovat..da ostali znaju da ovakve rigidne ideje ovde nisu dobrodosle..nije ovo sokolac il banjaluka..
sunce ti poljubim
- GeeTnT
#531 Re: Austrija
Gavrilova reinkernacija.....samo sto ovaj put gadja ko fazlija..
- animals
#532 Re: Austrija
I na kraju volim sto je Hofer izgubio..
simpatisao sam ga dok nije otisao kod Nikolica..
jebo ga on..
jebo ga on..
-
sumirprimus
#533 Re: Austrija
animals wrote:I na kraju volim sto je Hofer izgubio..
jebo ga on..
odo srat..pardon nije nacist desnicar mi navire...
- pirmin
#534 Re: Austrija
Sa-x forum je krajnje tolerantan, mene sad banovase na hrvatskom forumu jer sam fpö partiju nazvao nacistickom. Nema labavo.sumirprimus wrote:ze kalanga wrote:Ne vidim potrebu za predrasudama.
Ali tema nisu religijski odnosi, već potencijalna opasnost u AUT.![]()
al ne vidi potrebe zapredrasudama..
![]()
ovo treb odma banovat..da ostali znaju da ovakve rigidne ideje ovde nisu dobrodosle..nije ovo sokolac il banjaluka..
sunce ti poljubim
- animals
#535 Re: Austrija
Nacist je teska rijec..sumirprimus wrote:animals wrote:I na kraju volim sto je Hofer izgubio..
jebo ga on..aaaaa
![]()
![]()
![]()
![]()
odo srat..pardon nije nacist desnicar mi navire...
moras dokazati, a ne lupati..
-
sumirprimus
#536 Re: Austrija
ja sam partizan ja ne dokazujem.ja djelujem...
u ovakvim slucajevima preventivno,.,jebi ti to...zlu ne trebalo...
malo mirises na nacistu nacst!..nema price..da mso uzivo gdje, vecti fali prednje kefalo i imas srece ...

malo mirises na nacistu nacst!..nema price..da mso uzivo gdje, vecti fali prednje kefalo i imas srece ...
-
channel10
#537 Re: Austrija
Pazite pichkurine:
Inzko: Drago mi je da Bosanci i Hercegovci, a posebno Srbi, nisu slijedili poziv Dodika
Sta kaze ubleha, zna ko je za koga glasao
. Trebalo bi ga banovati na makar godinu dana za izrecenu ovoliku kolicinu gluposti u samo jednoj recenici.
Inzko: Drago mi je da Bosanci i Hercegovci, a posebno Srbi, nisu slijedili poziv Dodika
Sta kaze ubleha, zna ko je za koga glasao
- listopad
#538 Re: Austrija
Proveo sam skoro citav zivot u Austriji i znam kamaru ljudi koji u zadnjih nekoliko godina glasuju za FPÖ. Nisu to nikakvi nacisti ili rasisti, pogotovo ovi iz radnicke klase. Najveci krivac za ovo je mainstream ljevica koja je iz svog politickog vokabulara izbrisala pojam radnicka klasa. Umjesto socijalnog pitanja, ista se bavi iskljucivo identitarnim temama, pravima zena koje nose hidzab, adekvatnim wc-ima za transrodne osobe i slicnim stvarima dok je sve vise ljudi primorano raditi preko "leasing" firmi za sitnu lovu od koje bez socijale ne mozes prezivjeti. Umjesto da ih "socijaldemokrati" i zeleni pitaju kako sastavljaju kraj s krajem, oni medju tim ljudima vrebaju "islamofobe" i ne ispustaju priliku da ih nazivaju zaostalim proletima (Proleten). Van der Bellen je predstavnik te arogantne akademske elite. On je bog hipstera ovdje. Dovoljno je otici u deseti bezirk, tradicionalni radnicki dio Beca, gdje u zgradi imas nekoliko turskih obitelji sa po petero djece koji od jutra do noci galame i lupaju. Poslije deset casova na Reumannplatzu setaju copori vehabija iz Cecenije i odakle vec. Nisu Van der Bellen, njegova elita i hipsteri te ljude naselili kod sebe u elitnim kvartovima osamnaestog i devetnaestog bezirka nego ih strpali medju domacu buraniju koju toliko preziru. Onda se pojavi FPÖ koja ljudima baca pijesak u oci pricom o tome kako ih zanimaju svakodnevne brige obicnih ljudi. Slican trend je u toku sirom Evrope. Ljevica koja toliko prezire radnike se ne treba cuditi sto su se ovi okrenuli protiv nje. Isto tako se ne treba cuditi njihovom distanciranju od raznih bradonja, zamotanih, silovatelja i poklonika Erdogana koji ovdje marsiraju ulicama kao nekada nacisticka SA, razbijajuci lokale u vlasnistvu Kurda.
Ja licno sam danas dao svoj glas Van der Bellena. Nema sanse da cu ikada glasovati za desnicara. Ali VdB nije zasluzio moj glas, tako da nisam glasovao za njega nego protiv Hofera.
Ja licno sam danas dao svoj glas Van der Bellena. Nema sanse da cu ikada glasovati za desnicara. Ali VdB nije zasluzio moj glas, tako da nisam glasovao za njega nego protiv Hofera.
- animals
#539 Re: Austrija
Bas te se bojim,sumirprimus wrote:ja sam partizan ja ne dokazujem.ja djelujem...![]()
malo mirises na nacistu nacst!..nema price..da mso uzivo gdje, vecti fali prednje kefalo i imas srece ...![]()
cuj ja mirisem na nacistu
bem ti zivot,ko sve ovdje ima misljenje
-
sumirprimus
#540 Re: Austrija
sad mi kazi tko je kriv? kriva je ljevica...
ajde trump.rokaj...
ajde trump.rokaj...
- animals
#541 Re: Austrija
Sve objasnjenolistopad wrote:Proveo sam skoro citav zivot u Austriji i znam kamaru ljudi koji u zadnjih nekoliko godina glasuju za FPÖ. Nisu to nikakvi nacisti ili rasisti, pogotovo ovi iz radnicke klase. Najveci krivac za ovo je mainstream ljevica koja je iz svog politickog vokabulara izbrisala pojam radnicka klasa. Umjesto socijalnog pitanja, ista se bavi iskljucivo identitarnim temama, pravima zena koje nose hidzab, adekvatnim wc-ima za transrodne osobe i slicnim stvarima dok je sve vise ljudi primorano raditi preko "leasing" firmi za sitnu lovu od koje bez socijale ne mozes prezivjeti. Umjesto da ih "socijaldemokrati" i zeleni pitaju kako sastavljaju kraj s krajem, oni medju tim ljudima vrebaju "islamofobe" i ne ispustaju priliku da ih nazivaju zaostalim proletima (Proleten). Van der Bellen je predstavnik te arogantne akademske elite. On je bog hipstera ovdje. Dovoljno je otici u deseti bezirk, tradicionalni radnicki dio Beca, gdje u zgradi imas nekoliko turskih obitelji sa po petero djece koji od jutra do noci galame i lupaju. Poslije deset casova na Reumannplatzu setaju copori vehabija iz Cecenije i odakle vec. Nisu Van der Bellen, njegova elita i hipsteri te ljude naselili kod sebe u elitnim kvartovima osamnaestog i devetnaestog bezirka nego ih strpali medju domacu buraniju koju toliko preziru. Onda se pojavi FPÖ koja ljudima baca pijesak u oci pricom o tome kako ih zanimaju svakodnevne brige obicnih ljudi. Slican trend je u toku sirom Evrope. Ljevica koja toliko prezire radnike se ne treba cuditi sto su se ovi okrenuli protiv nje. Isto tako se ne treba cuditi njihovom distanciranju od raznih bradonja, zamotanih, silovatelja i poklonika Erdogana koji ovdje marsiraju ulicama kao nekada nacisticka SA, razbijajuci lokale u vlasnistvu Kurda.
-
sumirprimus
#542 Re: Austrija
kakva ti ba...animals wrote:Bas te se bojim,sumirprimus wrote:ja sam partizan ja ne dokazujem.ja djelujem...![]()
malo mirises na nacistu nacst!..nema price..da mso uzivo gdje, vecti fali prednje kefalo i imas srece ...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
cuj ja mirisem na nacistu![]()
sve kontam da si zensko ne znamo sto..
osobito stovanje..ljubim ruke..
- animals
#543 Re: Austrija
Procitaj post od listopada..sumirprimus wrote:kakva ti ba...animals wrote:Bas te se bojim,sumirprimus wrote:ja sam partizan ja ne dokazujem.ja djelujem...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
cuj ja mirisem na nacistu![]()
![]()
sve kontam da si zensko ne znamo sto..
osobito stovanje..ljubim ruke..![]()
sve ce ti se kazati..
i sam radim sa mladim ljudima, koji svi biraju Hofera..
nisu to Beamte, koji uzivaju u blagodati drzavni poslova ..
to su obicni ljudi, radnici, kojima je sve gore..
- SaraFina
#544 Re: Austrija
Kakvo iskustvo? Ti dalje od Šepka, Skočića i Kozluka nisi maknuo. ..no eto demokratija je pa moramo čitati svakojake izmišljotine. Uglavnom, izjavi laktaškom krmku sućut za današnji danze kalanga wrote:Ne vidim zbog čega.animals wrote:Ovo je malo fasisticko razmisljanjeze kalanga wrote:Bio sam u AUT više puta.
I, mala " digresija " LOL - što bi ti rekao
Imena gradova se ne pišu po Vuku. Valjda su te makar to mogli naučiti u podrinjskoj večernjoj školi. Pretpostavljam da si zanimanje kao i čitav paralelni forumski opus izmislio. .No potrudi se oko banalnih detalja makar.
Smiješan si kao pojava.
-
sumirprimus
#545 Re: Austrija
standardni desnicari..ksenofobi.mrzitelji drugacijeg...
obicni radnici..dusedrage.
cinjenicaje da europa a i veliki dio zapadnog svijeta skrece udesno..sto jelose..
jer sami po sedbi i ne nose nista dobro...
stjegonose dobrih stvari po ljudski rod su liberali...
ovi nazov tradiocionalisti sto vole. svoje..a lafo nemrze tudje al hoce da ga nema obicno zapocnu ratove..
obicni radnici..dusedrage.
cinjenicaje da europa a i veliki dio zapadnog svijeta skrece udesno..sto jelose..
jer sami po sedbi i ne nose nista dobro...
stjegonose dobrih stvari po ljudski rod su liberali...
ovi nazov tradiocionalisti sto vole. svoje..a lafo nemrze tudje al hoce da ga nema obicno zapocnu ratove..
-
de balzac
#546 Re: Austrija
salik79 wrote:animals wrote:Nebitno ko je pobijedio i ko ce pobijediti u buducnosti..
Austrija radi ono sto Njemacka dirigira..
zanimljivi ste mi vi ovdje sa tim nacistickim forama..
niste smijesni niti zanimljivi..
Ma ja se apsolutno slazem s tobom. Nego te ovo H handri, to je cudo jedno...
Ma ja ba
- salik79
#547 Re: Austrija
de balzac wrote:salik79 wrote:animals wrote:Nebitno ko je pobijedio i ko ce pobijediti u buducnosti..
Austrija radi ono sto Njemacka dirigira..
zanimljivi ste mi vi ovdje sa tim nacistickim forama..
niste smijesni niti zanimljivi..
Ma ja se apsolutno slazem s tobom. Nego te ovo H handri, to je cudo jedno...
Ma ja barevolt mali
radni
ljudi
- animals
#548 Re: Austrija
Znam da vam idem na zivce..
ali nije do mene..
do vas je
ali nije do mene..
do vas je
-
sumirprimus
#549 Re: Austrija
meni desnicari ne idu na zivce..neg..animals wrote:Znam da vam idem na zivce..
ali nije do mene..
do vas je
- animals
#550 Re: Austrija
Odkud sam ja sad desnicarsumirprimus wrote:meni desnicari ne idu na zivce..neg..animals wrote:Znam da vam idem na zivce..
ali nije do mene..
do vas je
sve se vise gubis..