Austrija

Post Reply
animals

#451 Re: Austrija

Post by animals »

levana wrote:
animals wrote:
Bodkin wrote:
Smijesan si bolan sa ovom. Svi redom od the economista do new york timesa pisu kako je jedna razvijena rvropska zemlja umalo skliznula u ekstremnu desnicu ali ti nasao da objasnis da je to znate samo bunt naroda.
Mozda su tebi dragi ali ostalima austrijski buntovi naroda kakav je bio 41 ne leze bas. Ergo poredjenje sa predacima im
Mozda, ali Englezi i jos smrdljiviji Francuzi, koji su i izazvali ovu krizu, sa rusenjem Gadafija,
nemaju sta kome da pricaju..a pogotovo Ameri, sa Trumpom, gdje su oni skliznuli..
i sto ove tri nacije ne prime izbjeglica koliko ih je mala Austrija primila..
Čuj sad Englezi smrdljivi, Francuzi još smrdljiviji... :roll: Dijalektologija taman paše simpatizeru Hofera :oops:
:-) :-) :-) :-) :-) :-)
dosadan si, kao p....
HardcoreMX

#452 Re: Austrija

Post by HardcoreMX »

animals wrote:Cudno kako su Bosnjaci glasaci SDA, i simpatizeri ludaka Erdogana nasli shodno nekome pametovati..
cistite govna u svom dvoristu.
512MB wrote:I sta kaze onaj Hardcore Austrija nema autoindustriju: MAGNA, MAN, KTM, Porsche Holding, BMW Steyr, Iveco, Scania, DAF, Puch, BANNER, .. ja eksperta ja k..a :-)

Ni vojnu industriju nema: Glock, Steyr Mannlicher, PCQT, Eurolite, Arges, ...
seln wrote:
pirmin wrote:Hajd´ sad na njemackom da i gastarbajteri skontaju. :D
Nema svrhe... kao sto vidis, vec je "odgovorio".
Jednostavno, klinac ne podnosi da njegova nije zadnja, sa argumentima ili bez njih.
Na njemackom tako nesto zovu "rechthaberisches Arschloch".
Ne mislim da uvijek pametniji treba popustati, ali u ovom slucaju mi fakat nije stalo do daljeg ubjedjivanja.
Cemu? Ko zeli shvatiti, taj je vec shvatio.
Auslander Ruhe!nemoj da ti zovem Hofera,pa da ti on pokaze ko je patriota. :izet: @Seln,animals,sancho panza,512mb,je pogadjam jedna osoba?,pa mu se od paranoje,trolovi prividjaju na sve strane... Ubite vlastita Arogancija,Ego ti je problem,a mozes otvarati kolko god hoces padobranskih nikova. Nije mi jasno sto se javljas i kacis bez pokrica?!Shvatam ja da ti Socijalu u At branis,Sociala se prima,na forumu se visi i suplja postira, :D ali lupiti da je At u top 10 svijeta,nebi ni osmoskolac. :-) Idealiziranjem tih navoda,etiketiranjem sagovornika,itd..tones jos dublje...evo..dobre viceve ti dalje pricas,.vecina tih recitiranih firmi su samo inostrane ispostave,vecinom njemacki koncerni,..Porschea ,npr.ima i u Bih,jesmo li i mi top 10? :lol: ..pogotovo za Bmw i Man nemoj da te cuje neko. :lol: :lol: Isto i za ove druge.Puch je odavno propo,al svejedno, izvan At za njega niko cuo,..ovo malo ostalo su firme sitnog budzeta da bi uopce konkurirale u top,cak upitno je kad ce ih progutati neki koncern. JetSet zimovalista ala St.Moritz,Aspen,..Austrija ipak nema,al nejse.Steyr mora Ameriku pitati za izvoz iako nisu u nato,itd. :skoljka: Imaju srece sto su ostali da govore njemacki,a ne madjarski ili ceski.Bez Njemacke su niko i nista,ali zbog toga Austrija vuce kompleks malogradjanstva i vjecitog sluge koji se cak i na strance prenese. :izet:
I opet taj jalijaski sleng,jer mraka je svagdje ista.Takvim njemackim samo govori ljudski otpad.To od cemu govoris je otprilike u opusu ovoga. https://de.wikipedia.org/wiki/Dunning-Kruger-Effekt eto pomogao sam ti da barem znas sta ti je.
Last edited by HardcoreMX on 25/05/2016 16:58, edited 1 time in total.
animals

#453 Re: Austrija

Post by animals »

Bodkin wrote:
animals wrote:
Bodkin wrote:
Smijesan si bolan sa ovom. Svi redom od the economista do new york timesa pisu kako je jedna razvijena rvropska zemlja umalo skliznula u ekstremnu desnicu ali ti nasao da objasnis da je to znate samo bunt naroda.
Mozda su tebi dragi ali ostalima austrijski buntovi naroda kakav je bio 41 ne leze bas. Ergo poredjenje sa predacima im
Mozda, ali Englezi i jos smrdljiviji Francuzi, koji su i izazvali ovu krizu, sa rusenjem Gadafija,
nemaju sta kome da pricaju..a pogotovo Ameri, sa Trumpom, gdje su oni skliznuli..
Koliko je to austrija primila, a koliko je otislo dalje za englesku i njemacku? Znas li koliko je amerika primila? Znas li koliko njih hoce u ameriku? I sta je sa izbjeglicama prije ovog vala? Koliko to austrija placa za izbjeglice? Koliko njih je uzelo poslove domacim? I na kraju, sta je nego ksenofobija prica o nekim rumunima, bugarima ili madjarima?
100 tisuca..i jos naredne cetiri po 37 tisuca..
poslove nije uzelo, jer jos nemaju pravo da rade..
placa puno..
Banja Luka

#454 Re: Austrija

Post by Banja Luka »

animals wrote:
Bodkin wrote:
animals wrote:
Koliko je to austrija primila, a koliko je otislo dalje za englesku i njemacku? Znas li koliko je amerika primila? Znas li koliko njih hoce u ameriku? I sta je sa izbjeglicama prije ovog vala? Koliko to austrija placa za izbjeglice? Koliko njih je uzelo poslove domacim? I na kraju, sta je nego ksenofobija prica o nekim rumunima, bugarima ili madjarima?
placa puno..
Svaki Austrijanac, kome neki Sirijac bez znanja jezika, bez poznanstava, uzme neki posao, neka se upuca. Drugo, da nisu dosljama davali posao, gdje bi ti bio sada? Ili mislis, u redu je da meni daju posao, ali sto njima? Ne idu mi uglavu doslje koje su protiv doslji, jevreji koji su nacisti, pederi koji su radikali...
GaRGa

#455 Re: Austrija

Post by GaRGa »

Niko u Austriji nema nista protiv Bosanaca al imaju protiv ostalih useljenika
imam dosta prijatelja austrijanaca koji glasaju za FPO

znam za hajder da je u ratu primao Bosanske izbjeglice i radili su kod njega na imanju sto prijavljeni sto na crno a
u njegovom fudbaskom timu pola igraca bosanci bili...
Banja Luka

#456 Re: Austrija

Post by Banja Luka »

GaRGa wrote:Niko u Austriji nema nista protiv Bosanaca al imaju protiv ostalih useljenika

znam za hajder da je u ratu primao Bosanske izbjeglice i radili su kod njega na imanju sto prijavljeni sto na crno a

Hajde dobro, ako nisu protiv Bosanaca onda nisu nacisti.
GaRGa

#457 Re: Austrija

Post by GaRGa »

Banja Luka wrote:
GaRGa wrote:Niko u Austriji nema nista protiv Bosanaca al imaju protiv ostalih useljenika

jebiga ja sudim ljudi po onom kakvi su prema meni licno a ne prema ostatku svjetske polulacije...
Banja Luka

#458 Re: Austrija

Post by Banja Luka »

GaRGa wrote:
Banja Luka wrote:

jebiga ja sudim ljudi po onom kakvi su prema meni licno a ne prema ostatku svjetske polulacije...
Prvo su došli po komuniste, a ja se nisam pobunio,
jer nisam bio komunista.
Zatim su došli po Jevreje, a ja se nisam pobunio,
jer nisam bio Jevrejin.
Zatim su došli po katolike, a ja se nisam pobunio,
jer ja sam bio protestant.
Zatim su došli po mene, a tada više nikoga nije bilo
da se zauzme za mene.
animals

#459 Re: Austrija

Post by animals »

Banja Luka wrote:
Svaki Austrijanac, kome neki Sirijac bez znanja jezika, bez poznanstava, uzme neki posao, neka se upuca. Drugo, da nisu dosljama davali posao, gdje bi ti bio sada? Ili mislis, u redu je da meni daju posao, ali sto njima? Ne idu mi uglavu doslje koje su protiv doslji, jevreji koji su nacisti, pederi koji su radikali...
Ako vi ista citate, osim svoji postova, bog me ubio..
gdje ti vidis da sam ja protiv stranaca, navedi...nisam ja glasao za Hofera, niti su ovo moja razmisljanja..
drugo, napisao sam vec jednom,od 10 njih,mozda jedan nadje posao, takve su prognoze analiticara..
znaci socijala..
GaRGa

#460 Re: Austrija

Post by GaRGa »

vidi ja sam bio gore od maja 92 do decembra 95-te i imamo samo rijeci hvale za ljude u klagenfurtu kako su mene i ostale pirhvatili... sto je najtuznije kad se pojavio fejsbuk ljudi koje sam gore upoznao su me nasli i ostali smo u kontaktu
isao sao kod njih gore u goste a jedan dolazi kod mene sad 15-og juna...
i sta sad ja treba da pljujem po tim ljudima jer nece zatucane crnce u svojim gradovima ?
animals

#461 Re: Austrija

Post by animals »

GaRGa wrote:vidi ja sam bio gore od maja 92 do decembra 95-te i imamo samo rijeci hvale za ljude u klagenfurtu kako su mene i ostale pirhvatili... sto je najtuznije kad se pojavio fejsbuk ljudi koje sam gore upoznao su me nasli i ostali smo u kontaktu
i sta sad ja treba da pljujem po tim ljudima jer nece zatucane crnce u svojim gradovima ?
Svaki covjek koji posteno zivi i radi, nema nigdje na svijetu problema, a
posebno u Austriji,gdje svi imamo ista prava, pocev od Kineza do Bosanaca..
a onaj ,koji neca da radi, bavi se drogom i kriminalom, takvi najlakse potezu rijec nacista..
nikad ti nisu krivi, krivi su ksenofobicni Austrijanci..
Banja Luka

#462 Re: Austrija

Post by Banja Luka »

GaRGa wrote:vidi ja sam bio gore od maja 92 do decembra 95-te i imamo samo rijeci hvale za ljude u klagenfurtu kako su mene i ostale pirhvatili... sto je najtuznije kad se pojavio fejsbuk ljudi koje sam gore upoznao su me nasli i ostali smo u kontaktu

Nadam se da ce moderatori poceti banovati fasiste...
GaRGa

#463 Re: Austrija

Post by GaRGa »

ni manje i vise nego fasiste ? daj opusti se malo skocit ce ti pritisak...
Bodkin

#464 Re: Austrija

Post by Bodkin »

animals wrote:
placa puno..
Svi ostali u austriji? Svi dokumentovani? Sta znaci placa puno? Milion? Deset? Sto? Milijardu?
Jesu potomci nacista pobijedili devedesetih kad je sto hiljada nasih izbjeglica doslo pa se domaci bojali za poslove?
Izbjeglice altuelne godinu i po. Sta je razlog trendu rasta desnicarske stranke u austriji u zadnjih 10 godina?
GaRGa

#465 Re: Austrija

Post by GaRGa »

austrija ga je popusila ulaskom u EU zato glasaju za ove sto obecavaju izlazak iz EU
animals

#466 Re: Austrija

Post by animals »

Bodkin wrote:
animals wrote:
placa puno..
Svi ostali u austriji? Svi dokumentovani? Sta znaci placa puno? Milion? Deset? Sto? Milijardu?
Jesu potomci nacista pobijedili devedesetih kad je sto hiljada nasih izbjeglica doslo pa se domaci bojali za poslove?
Izbjeglice altuelne godinu i po. Sta je razlog trendu rasta desnicarske stranke u austriji u zadnjih 10 godina?
Izbjeglice kostaju dvije milijarde godisnje..da 100 tisuca je zatrazilo azil i ostalo u Austriji..
a ti lako baratas sa tim rijecima nacisti..okrenes se malo po BIH, pa ces vidjeti da je tu puno vise nacista
nego u Austriji..zato, dodjes malo u Bec, pa ces se iznenaditi, da nigdje neces vidjeti nacista..
sve stranci...kojima su ti nacisti pruzili ruku spasa i dali im bolji zivot..
Bodkin

#467 Re: Austrija

Post by Bodkin »

animals wrote:
Bodkin wrote:
animals wrote:
placa puno..
Izbjeglice kostaju dvije milijarde godisnje..da 100 tisuca je zatrazilo azil i ostalo u Austriji..
a ti lako baratas sa tim rijecima nacisti..okrenes se malo po BIH, pa ces vidjeti da je tu puno vise nacista
nego u Austriji..zato, dodjes malo u Bec, pa ces se iznenaditi, da nigdje neces vidjeti nacista..
sve stranci...kojima su ti nacisti pruzili ruku spasa i dali im bolji zivot..
Odakle ta cifra? Daj link osim ako nije neki fpo clan racunao. Onda zadrzi za sebe

Nisam ti ja nikad bio u becu. Ne znam ja sta je to. Ajd ti sad meni objasni taj trend rasta desnicarskog fpo koji vode ideoloski potomci nacista koji je poceo prije izbjeglicke krize.

I u bih nema nacista. Ima malo nesto simpatizera dole oko listice ali ne idem tamo cesto pa ih i je gledam
Bodkin

#468 Re: Austrija

Post by Bodkin »

GaRGa wrote:austrija ga je popusila ulaskom u EU zato glasaju za ove sto obecavaju izlazak iz EU
:lol: :lol: joj jebem ti drzavu..
agnostic_front

#469 Re: Austrija

Post by agnostic_front »

Hoće li sad biti i AUTexit, nekon Brexita, kad ih je EU unazadila? A TTIP?
Sancho Panza

#470 Re: Austrija

Post by Sancho Panza »

agnostic_front wrote:Hoće li sad biti i AUTexit, nekon Brexita, kad ih je EU unazadila? A TTIP?
Koga je EU unazadila?
pirmin

#471 Re: Austrija

Post by pirmin »

NIko ne zna prozivati austrijske naciste kao Svabe:

:D
agnostic_front

#472 Re: Austrija

Post by agnostic_front »

Sancho Panza wrote:
agnostic_front wrote:Hoće li sad biti i AUTexit, nekon Brexita, kad ih je EU unazadila? A TTIP?
Koga je EU unazadila?
Pitaj ovog gargu, mada imam osjećaj da bi to bila borba sa vjetrenjačama.
pirmin

#473 Re: Austrija

Post by pirmin »

Image

El Presidente 8-)

Thug life 8)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#474 Re: Austrija

Post by Truba »

nemoguće

kako se to moglo dogoditi :D

ko je muljao i petljao na sunce :| :mrgreen: :run: :sax:
MyTao

#475 Re: Austrija

Post by MyTao »

Ako sam dobro upucen svaki put kada su rezultati tako blizu (manje od 2-3%) onda se ponistavaju. Tesko je sa sigurnoscu tvrditi da je sve regularno ako je razlika samo 1%.
Post Reply