Austrija

Post Reply
Kikibombona

#151 Re: Austrija

Post by Kikibombona »

House wrote:kiki, za koga navijaš. hofer vs bellen ? al iskreno :D
Naravno da sam po pravilu kontra desnicarskog smeca!
Tu nema spora!

I volio bih kada bi vi, simpatizeri radikala i fanatika u drugim drzavama, napustili ovu temu, da mi iskreni liberali mozemo pisati bez prisustva patetike.

Meni se povraca kada vidim simpatizere Erdogana, Putina, SDA, SNSD, HDZ, ustasa, cetnika, mladih muslimana... i ostale... kako iskazuju zabrinutost, kako se nadaju da ce u Austriji pobijediti liberal, tj. izgubiti radikalni desnicar! :D

Evo kako logika islamista frcera...

Daj u Evropi liberala, da nama bude bolje, da se islam siri, da je muslimanima fino. I to je ok. Problem je sto ne postoje isti kriteriji za druge drzave. Tamo se vec favorizuju najradikalniji sljam, kao sto je Erdogan u Turskoj, o cijim zlocinima pisu svi mediji i cije zlocine istrazuje UN. To je bolesnik i ludak koji ubija i sikanira novinare, zatvara opozicione medije... ZESTOKI RADIKAL, vjerski fanatik sa dna kace! E kada simpatizeri takvog covjeka zale za nekakvim LIBERALOM u Austriji... ja odmah moram u wc da se pokenjam od tegobe... :D :D
insomnia78

#152 Re: Austrija

Post by insomnia78 »

Opet te prenosi na islamofobiju, a?
Krenes sa cetnicima, ustasama i mladim muslimanima :D a onda zavrsis na sirenju islama :D
cvrčak_na_hedonizmu

#153 Re: Austrija

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Black swan wrote:ja podrzavam demokraciju...

ali ne ovu gradjanin je bolji od seljaka...to je fasizam i to prikriveni = najgore vrste
O vi domoljubi aka rodoljubi, demokršćani po mogućnosti :oops:

Ti si lik koji je doživio strašnu metamorfozu, a činio si se kao neko ko ima par čistih u glavi ( pogrešna pretpostavka očito ) :D

Hoće to tako kad ti isperu mozak, postaneš ograničen ko balkon :-D
fosna2014

#154 Re: Austrija

Post by fosna2014 »

Kikibombona wrote:
House wrote:kiki, za koga navijaš. hofer vs bellen ? al iskreno :D
Naravno da sam po pravilu kontra desnicarskog smeca!
Tu nema spora!

I volio bih kada bi vi, simpatizeri radikala i fanatika u drugim drzavama, napustili ovu temu, da mi iskreni liberali mozemo pisati bez prisustva patetike.

Meni se povraca kada vidim simpatizere Erdogana, Putina, SDA, SNSD, HDZ, ustasa, cetnika, mladih muslimana... i ostale... kako iskazuju zabrinutost, kako se nadaju da ce u Austriji pobijediti liberal, tj. izgubiti radikalni desnicar! :D

Evo kako logika islamista frcera...

Daj u Evropi liberala, da nama bude bolje, da se islam siri, da je muslimanima fino. I to je ok. Problem je sto ne postoje isti kriteriji za druge drzave. Tamo se vec favorizuju najradikalniji sljam, kao sto je Erdogan u Turskoj, o cijim zlocinima pisu svi mediji i cije zlocine istrazuje UN. To je bolesnik i ludak koji ubija i sikanira novinare, zatvara opozicione medije... ZESTOKI RADIKAL, vjerski fanatik sa dna kace! E kada simpatizeri takvog covjeka zale za nekakvim LIBERALOM u Austriji... ja odmah moram u wc da se pokenjam od tegobe... :D :D
Tu si potpuno u pravu. Licemjernost je u pitanju.
bh.tornjak

#155 Re: Austrija

Post by bh.tornjak »

Black swan wrote: ne znam cega se plašite
sistem je postavljen tako da ga izbori ne mogu oboriti :mrgreen:
da izbori mogu nestzo promijeniti odmah bi ih ukinuli :mrgreen:

ne fakat...ozbiljno...sumnjam da ce se za nasih zivota ista ozbiljno promijeniti...doživjeli smo pad komunizma...eu..
mislim da je to previse za jos neke potrese i promjene

upravo tako....
kera su pustili sa lanca da malo laje oko sebe i da zaplasi narod....a u medjuvremenu ce se konsolidovati....i na izborima kera svezat i kolibu utjerat.... ;)
House

#156 Re: Austrija

Post by House »

opet o erdoganu :lol: :lol: :lol:
Kikibombona

#157 Re: Austrija

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Opet te prenosi na islamofobiju, a?
Krenes sa cetnicima, ustasama i mladim muslimanima :D a onda zavrsis na sirenju islama :D
Govorim iz perspektive islamiste!
Govorim o njihovim nadanjima!

Simpatizeri Erdogana, dokazani islamisti sa drugih tema, zgrazavaju se radi pobjede radikala u Austriji.

Prirodno je da se zgrazavam ja, koji sam liberal 100%, ali kada to radi simpatizer vjerskih fanatika drugdje, ONDA JE TO PATETIKA.
House

#158 Re: Austrija

Post by House »

islamisti ne postoje
Challenger__

#159 Re: Austrija

Post by Challenger__ »

Ma kako se okončalo sa brojanjem poštanskih glasova, svjedočimo nedvosmislenoj radikalizaciji evropskog biračkog tijela. Ovo je sasvim očekivana pojava koja ima svoje opšte i posebne uzroke. Ali, na ovome neće stati. Eho evropske radikalizacije će biti dodatna radikalizacija u muslimanskom svijetu koja će ugroziti sekularne vladavine, pa onda ide još jedan krug radikalizacije...

Sve ovo miriše na neke ne baš vesele anticipacije koje smo mogli pročitati kod Hantingtona, npr.

Thanatos ante portas!
insomnia78

#160 Re: Austrija

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
insomnia78 wrote:Opet te prenosi na islamofobiju, a?
Govorim iz perspektive islamiste!
Govorim o njihovim nadanjima!

Simpatizeri Erdogana, dokazani islamisti sa drugih tema, zgrazavaju se radi pobjede radikala u Austriji.

Prirodno je da se zgrazavam ja, koji sam liberal 100%, ali kada to radi simpatizer vjerskih fanatika drugdje, ONDA JE TO PATETIKA.
Aaaaa, to ko ono kad ekipa koja podrzava UZP i republiku Genocidnu, koja uvijek nadje opravdanje za njih dodje na temu o Siriji i zgrozava se nad zlocinima?
:D

PS: al cuj govoris iz perspektive islamiste :lol:
Kikibombona

#161 Re: Austrija

Post by Kikibombona »

House wrote:islamisti ne postoje
Dobro, 'aje!

Da li u BiH, posto vidim da si liberal, glasas za Nasu stranku, koja je po svjetonazoru najbliza kandidatu za predsjednika Belenu!??

Ja sam ideoloski na fonu Belena, tako da je sasvim jasno da ga podrzavam. Ovdje sam glasao za Nasu stranku. Prezirem SDA, SNSD, HDZ, SDS, BPS, DNS, kurce palce... sve moguce stranke koje koketiraju sa nacionalizmom i vjerom... prezirem, povraca mi se na njih sve zajedno!

Zasto si ti za Belena?
Koje liberale u BiH podrzavas?
bh.tornjak

#162 Re: Austrija

Post by bh.tornjak »

animals wrote:
Prvo, ljude plase sa njima, najvise mediji,koji su u rukama SPÖ..
bili su vec na vlasti, pa ni jednom strancu ni dlaka nije pala sa glave,
pa nece ni sada..
jednostavno poentirali su na izbjeglicama, kriminalu i nezaposlenosti..
i ako oni dodju na vlast, nece se nista promjeniti..
ovo danasnje stanje u Evropi moze promjeniti samo svjetski rat..
nista drugo...previse je uloga u igri..
to sam vec spomenuo....ne da nikome nije falila dlaka s glave....podijeljeno...tj. odobreno najvise drzavljanstava u istoriji....tada je oboren rekord

osim toga.....afere....oko prodaje drzavljanstava ruskim tajkunima Hypo-Adria banka....milijarde nestale (pojela maca)
privredni i svaki drugi kriminal, zloupotreba polozaja i institucija....kupovina bespotrebnih vojnih aviona.....ministri mijenjani ko carape...nesposobni...sa kupljenim diplomama (veterinar je bio Frauenminister)...

ma, lista je predugacka "slobodarskih" aferima

upravo su oni jebali ovu drzavu da se jedva oporavila... a osim toga bili su pod "tihim" sankcijama......a to ih opet ceka...
zivi bili pa vidjeli
animals

#163 Re: Austrija

Post by animals »

Ajd ne supljirajte vise..
covjek je rekao dvije istine..
Austrija ne granici sa Sirijom..
i Austrija nije Socialamt citavog svijeta..
i to je potpuno u pravu...
Kikibombona

#164 Re: Austrija

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote: Aaaaa, to ko ono kad ekipa koja podrzava UZP i republiku Genocidnu, koja uvijek nadje opravdanje za njih dodje na temu o Siriji i zgrozava se nad zlocinima?

:thumbup: :thumbup:

Dobar zakljucak!

Ista stvar. Bas sam citao na MCM forumu, simpatizeri cetnistva, Karadzica i Mladica se zgrazavaju zato sto se tamo neki general u Siriji slikao pored raspadnutih tijela. E to je licemjerje.

Isto tako, jadno je vidjeti kako se ovdje simpatizeri vjerskih fanatika zgrazavaju jer u Austriji gubi LIBERAL. Pa valjda bi bilo prirodnije da podrzavaju Hofera!?? :D
House

#165 Re: Austrija

Post by House »

Kikibombona wrote:
House wrote:islamisti ne postoje
Dobro, 'aje!

Da li u BiH, posto vidim da si liberal, glasas za Nasu stranku, koja je po svjetonazoru najbliza kandidatu za predsjednika Belenu!??

Ja sam ideoloski na fonu Belena, tako da je sasvim jasno da ga podrzavam. Ovdje sam glasao za Nasu stranku. Prezirem SDA, SNSD, HDZ, SDS, BPS, DNS, kurce palce... sve moguce stranke koje koketiraju sa nacionalizmom i vjerom... prezirem, povraca mi se na njih sve zajedno!

Zasto si ti za Belena?
Koje liberale u BiH podrzavas?

ideš predaleko jbt.ja sam uvijek kontra neonacista i to je to! kakvi liberali i pizde materine :D btw.islamista je zapadni termin koji sve muslimane trpa u isti koš. kršćanisit,pravoslavisti... :-) živio tayyip! :D :D
fosna2014

#166 Re: Austrija

Post by fosna2014 »

Kikibombona wrote:
insomnia78 wrote: Aaaaa, to ko ono kad ekipa koja podrzava UZP i republiku Genocidnu, koja uvijek nadje opravdanje za njih dodje na temu o Siriji i zgrozava se nad zlocinima?

Dobar zakljucak!

Ista stvar. Bas sam citao na MCM forumu, simpatizeri cetnistva, Karadzica i Mladica se zgrazavaju zato sto se tamo neki general u Siriji slikao pored raspadnutih tijela. E to je licemjerje.

Isto tako, jadno je vidjeti kako se ovdje simpatizeri vjerskih fanatika zgrazavaju jer u Austriji gubi LIBERAL. Pa valjda bi bilo prirodnije da podrzavaju Hofera!?? :D
Vjernici su inace dobri oportunisti.
House

#167 Re: Austrija

Post by House »

Image

8) :D tema je austrija
Last edited by House on 23/05/2016 00:22, edited 1 time in total.
animals

#168 Re: Austrija

Post by animals »

House wrote:Image

8) :D
Najveci tiranin i zlocinac na celu jedne drzave, trenutno..
insomnia78

#169 Re: Austrija

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:

Dobar zakljucak!

Pa kako da podrzavas nekog za koga glasaju Srbi
To je u istoriji zapamceno jedino u kratkom periodu prije arapskog proljeca kada su vehabije i cetnici ko jedan stajali protiv americkog neprijatelja :D
Sada su tu upali braca šiije
:lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#170 Re: Austrija

Post by Truba »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Black swan wrote:ja podrzavam demokraciju...

ali ne ovu gradjanin je bolji od seljaka...to je fasizam i to prikriveni = najgore vrste
O vi domoljubi aka rodoljubi, demokršćani po mogućnosti :oops:

Ti si lik koji je doživio strašnu metamorfozu, a činio si se kao neko ko ima par čistih u glavi ( pogrešna pretpostavka očito ) :D

Hoće to tako kad ti isperu mozak, postaneš ograničen ko balkon :-D
ko si ti?

jesi progresivan??? :lol: :lol: :lol: :lol:
insomnia78

#171 Re: Austrija

Post by insomnia78 »

animals wrote:
House wrote:Image

8) :D
Najveci tiranin i zlocinac na celu jedne drzave, trenutno..
Poslije Assada
Kikibombona

#172 Re: Austrija

Post by Kikibombona »

House wrote:
ideš predaleko jbt.ja sam uvijek kontra neonacista i to je to! kakvi liberali i pizde materine :D btw.islamista je zapadni termin koji sve muslimane trpa u isti koš. kršćanisit,pravoslavisti... :-) živio tayyip! :D :D
Zasto su ovi Austrijanci neonacisti?
I sta znaci termin 'neonacist'?

Imam osjecaj da lupas napamet.
Kikibombona

#173 Re: Austrija

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Pa kako da podrzavas nekog za koga glasaju Srbi
Nisam ovo razumio.
House

#174 Re: Austrija

Post by House »

kako im tayyip vadi mast :D napuštam temu :lol:
arzuhal

#175 Re: Austrija

Post by arzuhal »

House wrote:
:lol:
Post Reply