Austrija

Post Reply
insomnia78

#101 Re: Austrija

Post by insomnia78 »

Joooj nemoj fasizma. Prosli put mi nismo 10 dana mogli ziviti od njega
To vam je njemacki gospodjo. On je malo ljuci, gorči. Ovo je austrijski :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#102 Re: Austrija

Post by Truba »

animals wrote:U tome i jest problem, sto progresivni zive ko bogovi i jebu narod..
a narod seljacki i nepismeni, i neuspjesan u zivotu, kako tvrde nasi dragi progresivni i
lijevicarski forumasi iz BIH, dje sve frca od progresivnosti i naprednosti.. :D
sace glasovi studenata iz bolonje :mrgreen: :mrgreen: preokrenut ce rezultat
ne moze glas progresivnog biti jednak onom sto je cijeli dan za traktorom :thumbup:
5korpus

#103 Re: Austrija

Post by 5korpus »

animals wrote:50% Austrijanaca glasalo za desnicare..
zasto...
zato sto imje pun kufer demagogije i populista..
ne glasaju oni za desnicare, vec to je bunt protiv politicara koji su se odvojili od naroda,
i zive u svome svijetu..
sto su Austrijanci nacisti a Amerikanci koji biraju Trumpa nisu..
tako nekako
u becu kad vidis cega se svega nakotilo,ko je sve dosao moze se i razumjeti glasanje za fpö.
salik79

#104 Re: Austrija

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:
Joooj nemoj fasizma. Prosli put mi nismo 10 dana mogli ziviti od njega
To vam je njemacki gospodjo. On je malo ljuci, gorči. Ovo je austrijski :D
:mrgreen:

Al', lik ih tako jednostavno "prokaza". 8-) Doduse, rijec je o Nijemcima :mrgreen:
NeenaSa

#105 Re: Austrija

Post by NeenaSa »

pirmin wrote:
NeenaSa wrote:Neki dan prochitah intervju Niki Laude. Slijedechi izbori, ako se ovako nastavi, pripadaju plavim. :-?
Zahvaljuchi i ovim koje je @pirmin postavio.
Bem ti zhivot. :roll:
Hofer je radio za Laudu.
Na pitanje da li bi glasao za njega dolazi decidno "Ne!". Sto li?
To prvo sam znala.
Zato me iznenadio intervju. Ako je iskren, kapa dolje.
Bodkin

#106 Re: Austrija

Post by Bodkin »

animals wrote:
Bodkin wrote:
animals wrote:50% Austrijanaca glasalo za desnicare..
zasto...
zato sto imje pun kufer demagogije i populista..
ne glasaju oni za desnicare, vec to je bunt protiv politicara koji su se odvojili od naroda,
i zive u svome svijetu..
sto su Austrijanci nacisti a Amerikanci koji biraju Trumpa nisu..
Kakve bolan demamgogije. Ti demagozi su napravili od seljacke austrije danas razvijenu drzavu. Da nije demagoga na vlasti bilo, da je bio neki hofer, kurac bi ti sad kuckao iz beca.
Ima tacno podatak koliko glasaca po obrazovanju glass za kojeg kandidata
To su bili neki drugi ljudi..
daleko su ovi danas od tih ..
Naravno. Nisam ni pcekivao drugi odgovor
animals

#107 Re: Austrija

Post by animals »

Bodkin wrote:
Naravno. Nisam ni pcekivao drugi odgovor
Prvo ja nisam glasao, iako imam pravo..
drugo, nisam desnicar, niti lijevicar..
samo pisem ono sto vidim i cujem na TV..
zaboli me sta ti mislis...
bosan

#108 Re: Austrija

Post by bosan »

Rezultat izbora je : S konja na magarca . :D
Sve je to borba za fotelju , kakva drzava i kurac.Opletu svi po koji mandat ,slamarice se napune a onaj ko je imao traktor ostane i bez njeg . :D
NeenaSa

#109 Re: Austrija

Post by NeenaSa »

Ujutru rezultati.
Zasad 50:50.
Ovaj izbor je ujedno pokazatelj slijedechem izboru.
Ni na vidiku prvobitnih. :roll:
pirmin

#110 Re: Austrija

Post by pirmin »

NeenaSa wrote: To prvo sam znala.
Uz VdB je stao veliki broj prominentnih umjetnika i intelektualaca dok su na Hoferovoj strani Felix Baumgartner, ovi kako ih labudan naziva, traktoristi :D i razmazeni - kako ih ja volim nazvati (radim sa njima pa ih znam u dusu). :D
salik79

#111 Re: Austrija

Post by salik79 »

bosan wrote:Rezultat izbora je : S konja na magarca . :D
Sve je to borba za fotelju , kakva drzava i kurac.Opletu svi po koji mandat ,slamarice se napune a onaj ko je imao traktor ostane i bez njeg . :D
Rijec je o izborima u Austriji. Nasi ce uskoro :D
animals

#112 Re: Austrija

Post by animals »

pirmin wrote:
NeenaSa wrote: To prvo sam znala.
Uz VdB je stao veliki broj prominentnih umjetnika i intelektualaca dok su na Hoferovoj strani Felix Baumgartner, ovi kako ih labudan naziva, traktoristi :D i razmazeni - kako ih ja volim nazvati (radim sa njima pa ih znam u dusu). :D
I ti kao intelektualac,naravno..
samo slucajno radis sa seljacima i razmazenim :-)
HardcoreMX

#113 Re: Austrija

Post by HardcoreMX »

5korpus wrote: tako nekako
u becu kad vidis cega se svega nakotilo,ko je sve dosao moze se i razumjeti glasanje za fpö.
Idi im ti objasni da si ti bolji...Prekrsitelj zakona,nepostivanje kulturnih normi,Kriminalac,..je uvijek samo to i iskljucivo to, i nema Religiju,nema Nacionalnost,nema Kulturu,nema boju koze,nema jezik,i svaki pokusaj umotavanja u nesto od nabrojanog ili vise toga je samo dno,malo je reci Fasizam,Nacizam,Ksenofobija,Populizam,itd....
bosan

#114 Re: Austrija

Post by bosan »

salik79 wrote:
bosan wrote:Rezultat izbora je : S konja na magarca . :D
Rijec je o izborima u Austriji. Nasi ce uskoro :D

Svugdje su izbori isti , po sablonu to ide :D
Al da Srbi glasaju za desnicare po naredbi Dode to je vrh vrhova .Dodo cestita Hoferu na pobjedi u prvom krugu onda isti dan trci na godisnjicu stradanja Srba od nacista i ustasa. A takvih je jedno 80% koji vladaju ovom planetom . Valjda nas uskoro pogodi kakav meteor da odemo svi u PM.
bh.tornjak

#115 Re: Austrija

Post by bh.tornjak »

animals wrote:
Sancho Panza wrote:
animals wrote:Izbor za predsjednika samo je pokaz, da je obicnim ljudima prekipjelo..
odletio je kancelar koji je zdusno sljedio Merkelovku..
ako ovako nastavi odletice i SPÖ...
Kancler je odletio jer je bio nesposoban. Kancler koji je prvo malo bio Merkel, pa onda malo bio Orban. Beskicmenjaci se ne tolerisu u Austriji kao sto se tolerisu u BiH i regiji. Njegovi ljudi su izasli na ulice i izvizdali ga, te ga pritisli da da ostavku. To je na kraju i ucinio.
Pa vidis kako je prosao njihov kandidat za predsjednika, iako je mozda bio najbolji kandidat,,
ali losi potezi SPÖ, su ga ukopali..
upravo tako...
medjutim,ne smije se zaboravit uloga "narodnjacke" ÖVP, koji vec druga decenija sjedi na dvije stolice...svako malo su socijalistima podmetali nogu kad god su imali priliku.
poodavno su bili treci na izborima a socijalisti prvi a zarad vasti napravili koaliciju sa tadasnjim "Haider-ovim" FPÖ-om...
tada su jebali Austiji nanu naninu pogotovo FPÖ ministri i funkcioneri...mnogima se i dan danas sudi (nekadasnji ministar finansija npr.)
tadasnja vlada je vlada koja je promijenila u mandatu najvise ministara ....poslije toga je FPÖ trohno ko stari kredenac.
Taj ÖVP dodje ko kod nas SDA...ko sa njima koalira bude samljeven.
snaga "slobodnjaka" lezi u tome sto su socijalisti "sprijeceni" u svakom pokusaju da provedu neke reforme...a u tome ih sprecavaju upravo koalicioni partneri ÖVP koji kao "narodnjacka partija" zastupa interese velikih koncerna i industrijalaca..
a sve to osjeti prosjecan covjek i radnik...

FPÖ je partija desnicara koji imaju antieuropskuretoriku,antiimigracionu ..itd...
Ekonomski program.....nula bodova
Unutarpoliticki....nula bodova
Vanjskopoliticki....nula bodova...itd...itd...

tako da ce i oni za kratko vrijeme biti potroseni....jer upravo njihovi parlamentarci se pri glasanju u parlamentu ponasaju suprotno od onoga sta zagovaraju.....i suprotno interesima obicnog covjeka

PS.

kad su bili na vlasti...zanimljivo je da je tada podijeljeno najvise drzavljanstava strancima u dotadasnjoj istoriji Trece republike
Truba

#116 Re: Austrija

Post by Truba »

izbori su tu da se dobijaju i gube i da se stranke smjenjuju
smijesni_ste

#117 Re: Austrija

Post by smijesni_ste »

Srbi barem pokušavaju iskoristiti situaciju gdje mogu ma koliko glupo možda to izgleda...ko je nama kriv što Bake ne radi nešto slično, doduše radi u Erdoganovoj guzici :wink:
animals

#118 Re: Austrija

Post by animals »

Da, u pravu si..
najvise poena su pokupili na tri stvari..
protiv EU..
protiv izbjeglica..
nezaposlenost..
a da oni mogu nesto bolje napraviti, ne mogu..
ljudi jednostavno glasali za njih, iz bunta..
animals

#119 Re: Austrija

Post by animals »

I ovi par sto grakcu protiv FPÖ,i desnicara,
mogli bi biti dosljedni kad se radi o Turskoj i Erdoganu, koji je gori od ovo iz FPÖ..
ovi barem ne ubijaju i ne zatvaraju politicke protivnike..
Challenger__

#120 Re: Austrija

Post by Challenger__ »

Kao što sam napisao u zadnjem komentaru: Hofer vodi, a odlučiće pošta:
Prema privremenim preliminarnim rezultatima, koje je objavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, je kandidat Slobodarske partije Austrije (FPO) Norbert Hofer osvojio je 51,93 odsto glasova, a nezavisni kandidat Aleksander van der Belen 48,07.

Imajući u vidu da 14 odsto, to jest 885.437 glasačkih listića koji su izdati za glasanje putem pošte nije izbrojano, dva kandidati su, prema procenama koje uključuju i te glasove, potpuno izjednačena sa po 50 odsto.

:arrow: LINK
bh.tornjak

#121 Re: Austrija

Post by bh.tornjak »

zanimljivo:

Vor kurzem hat die Statistik Austria eine Studie über die Arbeitsmarktsituation von Migranten präsentiert. Die Untersuchung stammt zwar aus dem Jahr 2014, die Zahlen sind also nicht ganz neu. Doch ein klarer Trend wird erkennbar: Bosnier sind am Jobmarkt gut untergekommen. Deutlich wird das, wenn man ihre Situation mit den anderen großen nichtdeutschsprachigen Migrantengruppen, Serben und Türken, vergleicht.
So liegt die Arbeitslosigkeit unter Bosniern in Österreich bei 6,7 Prozent, bei Türken sind es mehr als 15 Prozent. Nur 65 Prozent der Türken und 55 Prozent der Serben im arbeitsfähigen Alter haben einen Job – bei Bosniern sind es über 70 Prozent.

ukratko(samo brojke):
nezaposlenih Bosanaca u Austriji je oko 6,7%....dok je turaka 15%

65% radno sposobnih turaka je zaposljeno dok taj procenat kod Srbijanaca iznosi 55%.
istovremeno je taj procenat kod Bosanaca preko 70%
Truba

#122 Re: Austrija

Post by Truba »

animals wrote:I ovi par sto grakcu protiv FPÖ,i desnicara,
mogli bi biti dosljedni kad se radi o Turskoj i Erdoganu, koji je gori od ovo iz FPÖ..
ovi barem ne ubijaju i ne zatvaraju politicke protivnike..
djes mi to radit :mrgreen: :mrgreen: :skoljka:
cyprus

#123 Re: Austrija

Post by cyprus »

Čitajući ovu temu prvo me bocnulo ovo što pišu labud i još par drugih :-) Podržavati radikalnu desnicu u bilo kojem kontekstu je ili bolest, ili zloba, ili glupost...

A onda skontam - pa dobro, nije to ni toliko čudno - podržavaš nacionaliste ovdje, podržavaš ih i u Evropi... Ide to tako valjda... Veće se licemjerje krije kod ovih što su u Evropi za ljevicu, a ovdje udri nacionalno :-) :-)
Truba

#124 Re: Austrija

Post by Truba »

ja podrzavam demokraciju...

ali ne ovu gradjanin je bolji od seljaka...to je fasizam i to prikriveni = najgore vrste
animals

#125 Re: Austrija

Post by animals »

cyprus wrote:Čitajući ovu temu prvo me bocnulo ovo što pišu labud i još par drugih :-) Podržavati radikalnu desnicu u bilo kojem kontekstu je ili bolest, ili zloba, ili glupost...

A onda skontam - pa dobro, nije to ni toliko čudno - podržavaš nacionaliste ovdje, podržavaš ih i u Evropi... Ide to tako valjda... Veće se licemjerje krije kod ovih što su u Evropi za ljevicu, a ovdje udri nacionalno :-) :-)
Niko nije za desnicare..
samo ovi sto su protiv strasni nacista, istodobno podrzavaju Erdogana..
sto ti je dosljednost..
Post Reply