Otac mi je otisao u Austriju 1992. godine, od tad zivi i radi tamo, mene zanima da li ja na tu osnovu mogu da dobijem radnu ili boravisnu dozvolu?? Svaka inf. dobrodosla
Hvalaaaa
Ako imas ispod 18 godina mozes.maryjane1910 wrote:pozdrav
Otac mi je otisao u Austriju 1992. godine, od tad zivi i radi tamo, mene zanima da li ja na tu osnovu mogu da dobijem radnu ili boravisnu dozvolu?? Svaka inf. dobrodosla
Hvalaaaa
Imam bliskog rođaka koji je zatražio i dobio Austrijsko državljanstvo i kao Austrijanac doveo u Austriju svoga sina koji je tada imao oko 30-ak godina. Normalno morao je preko advokata - radi se o Wien tj. Beč .....teško ALI može ako se uloži dosta truda i malo paramaryjane1910 wrote:pozdrav
Hvalaaaa
ako ti je stari austriski drzavljanin godine ne igraju nikakvu ulogu, ako nije onda do 21 godinu, stim ako imas vise od 21 godinu nemas pravo na rad 5 godina, mada i to se da srediti, ne treba ti nikakav advokat, procedura je ista kao i za maloljetne osobe, ja kad sam dosao na taj fol moglo se odmah raditi, pa kasnije su povecavali na godinu, tri, pa pet, sad se opet provlaci prica da to trebaju ukinutimaryjane1910 wrote:pozdrav
Hvalaaaa