Australija - Sydney
- rizla001
#1 Australija - Sydney
jel bio tko, kakva su iskustva, šta treba vidjet?? mislim na Sydney, i na nekakva odredišta blizu njega koje su "must see"
- Fair Life
#2 Re: Australija - Sydney
Zavisi sa koliko vremena i novca raspolazes...rizla001 wrote:jel bio tko, kakva su iskustva, šta treba vidjet?? mislim na Sydney, i na nekakva odredišta blizu njega koje su "must see"
Da li ces se vozikati iznajmljenim automobilom, gradskim autobusom,
taxijem ili ce te neko od prijatelja ili porodice servisirati.
Must see location...
Must see/do in Sydney? (Forum)
- Brisbane
#3 Re: Australija - Sydney
Stvarno si lud. To ti je jedan od 10-15 mega-gradova u svijetu. Sto bi se reklo nema sta nema.rizla001 wrote:jel bio tko, kakva su iskustva, šta treba vidjet?? mislim na Sydney, i na nekakva odredišta blizu njega koje su "must see"
-
be highirly
Ja bih ti preporucio dvije ulice koje su u centru grada Kings Cross I Oxford Street
a gdje ces sigurno pronaci neko mjesto za izac kao i za odsjest ...od stotinjak plaza
nemoj propustiti da obidjes Manly,Bondi ,Bronte,Balmoral 
- Fair Life
CBD (Center Business District) Sydney map
A evo jos jedna...

Obavezno svratiti u Centennial Park, Taronga Zoo, Sydney Aquarium...
provozati se Sydney Metro Monorail-om...
A evo jos jedna...

Obavezno svratiti u Centennial Park, Taronga Zoo, Sydney Aquarium...
provozati se Sydney Metro Monorail-om...
- shana_majka
Sta ima na Golkostu pa je tako dobro?frakson wrote:Obavezno otidi u Brisbane i nije tako daleko blizu se nalazi jedno mjesto Golkost to ti je ko Kalifornija , uh
- shana_majka
Imal' ajkula, hobotnica, jezeva...frakson wrote:![]()
Golkost je neznam kako da ga opoisem ima svega sunce ,more ,fantazija od plaza(doduse ima tajming za kupanje),treba, restorana,hotela,setalista, .... za odmrat zivce izmisljeno , jedino ako neko ide da gleda piramide
- frakson
shana_majka wrote:Imal' ajkula, hobotnica, jezeva...frakson wrote:![]()
Golkost je neznam kako da ga opoisem ima svega sunce ,more ,fantazija od plaza(doduse ima tajming za kupanje),treba, restorana,hotela,setalista, .... za odmrat zivce izmisljeno , jedino ako neko ide da gleda piramide
- shana_majka
frakson wrote:shana_majka wrote:Imal' ajkula, hobotnica, jezeva...frakson wrote:![]()
Golkost je neznam kako da ga opoisem ima svega sunce ,more ,fantazija od plaza(doduse ima tajming za kupanje),treba, restorana,hotela,setalista, .... za odmrat zivce izmisljeno , jedino ako neko ide da gleda piramide![]()
nema tih azdaja, ali te more naprosto usisa u sekundi , valovi i ta sranja, ali nema brige , na svakom su cosi upozorenja i spaioci , imas uvale, bazena, ....
Ma shalim se malo, ne zamjeri, dobro poznajem Gold Coast
- frakson
pa da nisi odozdoshana_majka wrote:frakson wrote:shana_majka wrote: Imal' ajkula, hobotnica, jezeva...![]()
nema tih azdaja, ali te more naprosto usisa u sekundi , valovi i ta sranja, ali nema brige , na svakom su cosi upozorenja i spaioci , imas uvale, bazena, ....
- shana_majka
Isto k'o da jesamfrakson wrote:pa da nisi odozdoshana_majka wrote:frakson wrote:![]()
- shana_majka
poshalji na pp(ako hocesh) mozda i znam ...frakson wrote:shana_majka wrote:Isto k'o da jesamfrakson wrote: pa da nisi odozdoimam nekoga veoma bliskog u Brisbejnu
-
ena78
Ja sam bila tri sedmice i na kraju mi je bilo premalo. Ako opet budem isla obavezno bih ostala duze. Ima toliko toga da se vidi da je meni barem bilo knap. Sto se tice samog grada zaista se ima dosta toga vidjeti i prekrasan je. Popni se na toranj obavezno ali tek nakon nekih 7-10 dana jer je ljepsi osjecaj kad znas gdje se sta nalazi. Najbolje plaze u gradu su ti vec nabrojane i stvarno su fantazija. Kraj bondy beach imas faaaamozan restoran sa masnim cijenama ali je pogled za 10.
Sto se tice muzeja interesantni su mi bili muzej istorije i sydney muzej kao i moderne umjetnosti koji je relativno blizu od opere.
No ono sto je meni bio extra uzitak su galerije na Kings Cross i uopste taj dio grada. Imala sam cak srecu da upoznam pravo poznatog fotografa kojeg sam slucajno potrefila u njegovoj galeriji. Rekao mi je da imam lovli carapice na tufnice
Oxford Street je, jednostavno neopisv nocni zivot. Tako nesto vidjoh samo na TV ekrenima
Blue mountains mene nisu nesto toliko odusevile te plave planine, bit ce da je do toga da je tada bilo 5 stepeni (juli mjesec)! Mada je prasuma poseban dozivljaj sa palmama, eukaliptusima, papagajima,...
Onda sto ti je neka dva sata voznje je nacionalni park i wattamolla beach, to je raj na zemlji i preporucujem!
Takodjer sam bila u Canberi glavnom gradu Australije i sem novog i starog parlamenta i cijele istorije (sto je super) nema nista posebno da se vidi.
Shlag na tortu mi je bio let do Gold Coast!!!!
E to fakat treba vidjeti. Australijska Californija kao sto neko vec rece. Kupanje zaboravi!!!
Uziiiiiiiiiiivaaaaaaaajjjjjjjj zavidim ti, predobro je!
Sto se tice muzeja interesantni su mi bili muzej istorije i sydney muzej kao i moderne umjetnosti koji je relativno blizu od opere.
No ono sto je meni bio extra uzitak su galerije na Kings Cross i uopste taj dio grada. Imala sam cak srecu da upoznam pravo poznatog fotografa kojeg sam slucajno potrefila u njegovoj galeriji. Rekao mi je da imam lovli carapice na tufnice
Blue mountains mene nisu nesto toliko odusevile te plave planine, bit ce da je do toga da je tada bilo 5 stepeni (juli mjesec)! Mada je prasuma poseban dozivljaj sa palmama, eukaliptusima, papagajima,...
Onda sto ti je neka dva sata voznje je nacionalni park i wattamolla beach, to je raj na zemlji i preporucujem!
Takodjer sam bila u Canberi glavnom gradu Australije i sem novog i starog parlamenta i cijele istorije (sto je super) nema nista posebno da se vidi.
Shlag na tortu mi je bio let do Gold Coast!!!!
Uziiiiiiiiiiivaaaaaaaajjjjjjjj zavidim ti, predobro je!