Australija da se prebrojimo
- Brisbane
#1 Australija da se prebrojimo
Cesto naleti neka tema iz AU. Rekoh da vidim kolko nas ima na ovom forumu.
-
zemo_online
kolko traje ljeto u brisbaneu i sezona kupanja?i kako tamo izgleda zima i jesen?
- alen_zenica
moze li se kako tamo otići brate
-
lunci
#7 Re: Australija da se prebrojimo
Moze ali samo legalno
Ilegalno ko dodje zivi u pritvoru ali bas pritvor u zivim ogradama(bolje reci zatvor) dok god neodluci da se vrati kuci ko i nemoze.Ostaje tamo pa nekad i veliki dio zivota(30-40 god.).
Ako im se dijeca rode u tim kampovima oni su australci ali roditelji nemogu ostati u aus. niti izaci iz kampa.
A ja jos nikad nisam cula da neko zivi ilegalno po gradovima.Jerbo gdje god se pojavis traze id ..
Ilegalno ko dodje zivi u pritvoru ali bas pritvor u zivim ogradama(bolje reci zatvor) dok god neodluci da se vrati kuci ko i nemoze.Ostaje tamo pa nekad i veliki dio zivota(30-40 god.).
Ako im se dijeca rode u tim kampovima oni su australci ali roditelji nemogu ostati u aus. niti izaci iz kampa.
A ja jos nikad nisam cula da neko zivi ilegalno po gradovima.Jerbo gdje god se pojavis traze id ..
- shana_majka
#8 Re: Australija da se prebrojimo
U Australiji ne postoji (obavezan) ID, jedino vozacka, za vishe od 10 god ovdje nikad' me niko nije legitimisao.lunci wrote:Moze ali samo legalno
A i za "kampove", nije bash sve tako....
- Sensei
#9 Re: Australija da se prebrojimo
...
Last edited by Sensei on 25/05/2019 18:40, edited 1 time in total.
-
lunci
#10 Re: Australija da se prebrojimo
Ajde dobro .Ja neznam ljudi nikad nikog srela.Mozda sam ja bas takve srece gdje god da krenem imas li medicare ,pasos ,vozacku .Dodjem da trazim posao daj nam pasos sa vizom,ziro racun i tax file broj.Razujemo se kad idem u banku i traziti tax f broj traze mi pasos ili vozacku.Odem kod doktora imas li medicare.Da dignes medicare daj nam pasos.Da iznajmim stan daj nam i pasos i vozacku.Upisujem se na fax daj nam vozacku.Da udjem u night club daj nam vozacku.Da prikljucim tel,struju,gas ili sta znam daj nam vozacku.
A o kampovima ja samo citala sta se desava pogledajte sami .Pogledajte ovu dijecu na slici sto su asylum seekers
http://209.85.173.104/search?q=cache:YU ... =clnk&cd=2
http://www.crikey.com.au/Politics/20070 ... plans.html
http://www.smh.com.au/news/National/Mee ... 63811.html
A o kampovima ja samo citala sta se desava pogledajte sami .Pogledajte ovu dijecu na slici sto su asylum seekers
http://209.85.173.104/search?q=cache:YU ... =clnk&cd=2
http://www.crikey.com.au/Politics/20070 ... plans.html
http://www.smh.com.au/news/National/Mee ... 63811.html
- Fair Life
#11 Re: Australija da se prebrojimo
. . .
Last edited by Fair Life on 25/03/2008 09:46, edited 1 time in total.
- Fair Life
#12 Re: Australija da se prebrojimo
Fair Life wrote:Tačno... da je netačno.Sensei wrote:Netačno!lunci wrote:...
-
paratrooper
#14 Re: Australija da se prebrojimo
u kakav ti "night club" ideslunci wrote:Da udjem u night club daj nam vozacku.
mora da ides u bajkerski klub
- Sensei
#15 Re: Australija da se prebrojimo
...
Last edited by Sensei on 25/05/2019 18:39, edited 1 time in total.
-
lunci
#16 Re: Australija da se prebrojimo
Kako god bilo da bilo .Ja nisam ovdje da se svama svadjam ako ima nacin.Recite ga naglas da se vise nasih Bosanaca mladih snadje u zivotu.Mislim oni koji hoce da izadju iz onog ludila.
Neznam gdje vi izlazite i gdje se krecete i po kojim clubovima .Nadam se da ne pricate o nasim tipa Club Parada.Tu nebi izasla ni u ludilu .Ja sam po SYD City-u i Gold Coast-u i clubovi malo jaci svi traze ID u supe ni ne izlazim.A protiv Bajkera nemam nista.I nevidim zasto ih prozivati ovdje .U nihove klubove nemogu ni ja uci mada imam dosta raje iz Banditos .Da i jesu krvnici prema ljudima takvim puni egoizma.
Podrzavam 1 % zauvjek .
Ko drugo meni ni na pamet nisu pala trkeljanja po ulicama.Ja sam davno zaboravila da to postoji.Nego sluzbeno gdje god se okrenes traze ID.Ja izludim kad god nesto ganjam tona papira a mogu tek da mislim kako je ljudima koji nemaju ID nikako.Jadni ovise o nekom vjecito.Po ovome svemu mogu samo da mislim da ili o vama jos brinu roditelji ili vi nemate pojma gdje zivite jos.Birokratija ,birokratija,birokratija.
Neznam gdje vi izlazite i gdje se krecete i po kojim clubovima .Nadam se da ne pricate o nasim tipa Club Parada.Tu nebi izasla ni u ludilu .Ja sam po SYD City-u i Gold Coast-u i clubovi malo jaci svi traze ID u supe ni ne izlazim.A protiv Bajkera nemam nista.I nevidim zasto ih prozivati ovdje .U nihove klubove nemogu ni ja uci mada imam dosta raje iz Banditos .Da i jesu krvnici prema ljudima takvim puni egoizma.
Podrzavam 1 % zauvjek .
Ko drugo meni ni na pamet nisu pala trkeljanja po ulicama.Ja sam davno zaboravila da to postoji.Nego sluzbeno gdje god se okrenes traze ID.Ja izludim kad god nesto ganjam tona papira a mogu tek da mislim kako je ljudima koji nemaju ID nikako.Jadni ovise o nekom vjecito.Po ovome svemu mogu samo da mislim da ili o vama jos brinu roditelji ili vi nemate pojma gdje zivite jos.Birokratija ,birokratija,birokratija.
-
lunci
#17 Re: Australija da se prebrojimo
E ovo sam preskocila slucajno.Ako si vise od deset godina u Aus. Do sad bi znao sta znaci ID(Indetifikacioni dokument)Sto znaci moze biti Medicare ili osiguravajuca karta,student karta,Bankovna karta,Moze biti bilo sta sa tvojim imenom i prezimenom,moze biti cak i racun od vode.E a kad ti neko trazi ID sa slikom onda je to Vozacka 18+ katra,pasos........shana_majka wrote:U Australiji ne postoji (obavezan) ID, jedino vozacka, za vishe od 10 god ovdje nikad' me niko nije legitimisao.lunci wrote:Moze ali samo legalno
A i za "kampove", nije bash sve tako....
http://en.wikipedia.org/wiki/Identity_document
Obavezan ID .Sta je to ustvari,sta ti to znaci? Obavezan ,nemoras ti nista imati ni u Bosni .Ja svoju nisam imala godinama dok sam tamo zivjela u vrijeme rata.Zalozila je negdje za cugu.
- Sensei
#18 Re: Australija da se prebrojimo
...
Last edited by Sensei on 25/05/2019 17:44, edited 1 time in total.
-
Downunda
#19 Re: Australija da se prebrojimo
Recite vi meni Aussie (mislim na ove iz Brisbane-a) ima li ko tu od vas da je iz Sarajeva ?
-
hare1964
#21 Re: Australija da se prebrojimo
i ja iz Sarajeva a i sa zapadne strane Australije
- stulic
#22 Re: Australija da se prebrojimo
lunci wrote:Kako god bilo da bilo .Ja nisam ovdje da se svama svadjam ako ima nacin.Recite ga naglas da se vise nasih Bosanaca mladih snadje u zivotu.Mislim oni koji hoce da izadju iz onog ludila.
Podrzavam 1 % zauvjek .
Lako se nabavi "fake ID" za te stvari kao sto je ulazak u clubove a da nema ilegalaca to grijesis, mislim da ih samo ovdje u Sydneyu imas na desetine hiljada. Nisam sad uspio naci tacan broj ali se sjecam da sam negdje procitao cifru onih kojima je istekla turisticka viza a nikad nisu napustili zemlju nego jednostavno ilegalno ostali.
A gdje su tek oni prosvercovani...
Da je birokratija naravno da jeste, neznam gdje to nije?
- k3ngur
#23 Re: Australija da se prebrojimo
I ja sam iz Sarajeva al zivim u Melburnu....
-
Alma Ata
#24 Re: Australija da se prebrojimo
Zna li ko Ahmetagić Aziza-Zizia iz Sarajeva je ,a početkom 80.je otišao s porodicom u Sidnay?
-
in666
#25 Re: Australija da se prebrojimo
Hey ja zna li mi iko reci i dali je itko pokusao predati papire za vizu, koji su zahtijevi u slucaju da zelis tamo otici na neodredjeno (s namijerom da se ostane citav zivot) ?
hvala
hvala