Australian Open

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
bijelo_dugme

#76 Re: Australian Open

Post by bijelo_dugme »

cyprus wrote:Zar smo spali na to da se tučemo zbog američkih igrača? :roll:
Samo potvrdjuje ono sto sam jucer reko, mi smo najgora sportska nacija bivse Jugoslavije. Nemamo ama bas nikakvi uspjeha, cak je i Crna Gora za ove 2-3 godine postojanja "sabrala" vise nego sto smo mi.

Zalostno, ali zasto neznam.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#77 Re: Australian Open

Post by Admir_1984 »

don vito wrote:
Admir_1984 wrote:
don vito wrote:Amer otisao u Ameriku usred rata sa svojim babom, vjerovatno vojnim obveznikom. Tamo odbacio bosansko i uzeo americko drzavljanstvo. Odabrao da pod americkom zastavom nastupa u sportu u kojem drzavljanstvo ne igra nikakvu ulogu za napredak na ATP listi. Drugim rijecima, plati tenisku akademiju, dobices usavrsavanje, naci sponzore, bez obzira da li se zoves John, Amer ili Jovo. Skoro svi teniseri iz bivsih istocnoevropskih zemalja su kao djeca otisli na americke akademije, Sarapova govori pet puta bolje engleski nego ruski ali joj nikad nije palo na pamet da nastupa pod americkom zastavom. Tako da ne piju vode prica "morao je Delic uzeti americko drzavljanstvo, nije imao pomoc drzave BiH". E, zato, ne da se ne bih tukao zbog naturalizovanog Amerikanca iz Tuzle, nego cu navijati protiv njega kad bude igrao protiv autohtonog Amerikanca iz Los Angelesa, Australca iz Melburna, ruskog muslimana :D Safina iz Moskve, a da nema ovih cetnika po Australiji vjerovatno bih navijao i za Djokovica protiv njega. Jedino bih bio neutralan kad igra protiv jednako ljigavog Ljubicica iz Banja Luke.
Joj ovog moraliste :D Sa bosanskim pasoshem ne bi mogao ni u Sloveniju otici. Prvo pocisti ispred svojih vrata, pa tek onda pricaj o moralu i patriotizmu
Pasos je jedno, sportsko drzavljanstvo nesto drugo. Vedad Ibisevic ima americki i bosanski pasos, ali nastupa pod zastavom BiH. Razumijes sad? Amer Delic je Amerikanac koji se odrekao pasosa BiH, sportskog drzavljanstva BiH, a osim mjesta rodjenja nema nikakvih drugih veza sa BiH. Ako ti ovi detalji nisu dovoljni, onda jos podatak da Ima svoju web-stranu na engleskom ali ne i na bosanskom, sto pokazuje koliko ga vuce rodna gruda. I drugi put ako hoces da raspravljas, mani se licnih uvreda jer ne znas kako je ispred mojih vrata!
To ispred "tvojih" vrata nije nishta licno nego stanje u cjelokupnom BiH sportu. Kad se to sredi onda mozes ocekivati da imamo tenisere koji ce jedva cekati da igraju za nas.

Ako ti podatak da Mirza Basic dobija od drzave 30 000KM za godinu dana ne znaci nishta onda ne znam sta dalje da ti pricam. Sreca je samo sto Mirza ima sposobne roditelje pa se jos nekako trzaju da obezbjede koliko toliko uslove za kvalitetan napredaK.
KIA

#78 Re: Australian Open

Post by KIA »

Ana Ivanovic izjavila da joj je ovo najbolji turnir za koji se ikada spremila , a vec ispade u III kolu .... Devojci je izgleda zestoko udarilo u glavu onih 10 mil $ koje je dobila od Yonexa za I mesto na ATP ... Od Roland Garrosa nikako da se sabere ...
KIA

#79 Re: Australian Open

Post by KIA »

[quote="bato99"]BRAVO MARINE DAVID FERER JE PAO U 3 SETA ...U OSMINI FINALA ČEKA DEL POTRO I AKOBOGDA U ČETVRTFINALU PADA NOVAK ,,,SRETNO MARINE HERCEGOVINA JE UZ TEBE :thumbup: :thumbup:

hihihi hohoho ,

prvo nek prodje Del Potra , pa tek onda Noletu na crtu da ga Nole nauchi kako se igra :-)
fakat

#80 Re: Australian Open

Post by fakat »

burek_in_space wrote:
fakat wrote:
Luke Perry wrote:U sta pretvorise taj bijeli gospodski sport. Potrebni su samo Jugosloveni i gotovo. :P OK i onaj sto je gadjao Moniku.
Samo da se neko ne sjeti popularizovati golf kod nas.
:-D :-D Prije par godina je bio zestok okrsaj navijaca srbije i hrvatske u vaterpolo finalu u Madjarskoj. Ako se ikada sastanu bivsi Jugovici u pikado turniru, eto Delija, Torcide, Hordi, bakljada....
Zar to finale nije bilo u Sloveniji?! :?
Ili mi je Dzevad opet prodao neku fush robu?! :D
Pardon, mozda grijesim. Znas, vaterpolo je jako vazan sport u kome dominiraju sportske velesile kao sto su Crna Gora, Malta, Gibraltar, Slovenija...Elem, meni se cinilo da je to Madjarska. A uzgred, Dzevad je fakin jedan veliki, samo da znas.
jasko_ba

#81 Re: Australian Open

Post by jasko_ba »

bijelo_dugme wrote:
cyprus wrote:Zar smo spali na to da se tučemo zbog američkih igrača? :roll:
Samo potvrdjuje ono sto sam jucer reko, mi smo najgora sportska nacija bivse Jugoslavije. Nemamo ama bas nikakvi uspjeha, cak je i Crna Gora za ove 2-3 godine postojanja "sabrala" vise nego sto smo mi.

Zalostno, ali zasto neznam.
ma nemamo države :(...sve nešto entiteti, kantoni, ugroženost, nacionalni interesi, podjela, politika u svemu...i kako onda pokušati nešto...jednostavno previše naših sportista igra za druge države što nije ništa čudno s obzirom na ovu situaciju
valjda će uskoro biti bolje..sry na off-u
burek_in_space

#82 Re: Australian Open

Post by burek_in_space »

fakat wrote:
Pardon, mozda grijesim. Znas, vaterpolo je jako vazan sport u kome dominiraju sportske velesile kao sto su Crna Gora, Malta, Gibraltar, Slovenija...Elem, meni se cinilo da je to Madjarska. A uzgred, Dzevad je fakin jedan veliki, samo da znas.
Prvenstvo je odrzhano u Kranju,2003. godine,ima nas koji gotivimo vaterpolo iako smo iz brdovitih krajeva! :D
Ipak nije Dzevdo kriv nishta,mada zna biti fakin! :oops:

Sorry na off-topicu,ja se povlachim odavde! :run:
pirmin

#83 Re: Australian Open

Post by pirmin »

Admir_1984 wrote: Kako mi je drago sto je Jelena Dokic prosla u 3 kolo, ona je meni uvijek bila simpaticna
Cijenim ljude sa dobrim ukusom! :thumbup:

Forza Jelena :) ...nadamo se da je definitivno rascistila(psihicki) sa onim kamiondzijom.
KIA

#84 Re: Australian Open

Post by KIA »

Ode Jelena Jankovic , potpuno zasluzeno , nije ni priblizno uspela da se suprotstavi debeloj Bartoli ...

Umalo ode i Safina , ali je sacuvala trunku psihicke snage da odigra kljucne poene u svoju korist ....... u jednom trenutku mi sem ucinilo da ce pojesti reket , ubiti nekog iz publike i pretuci decu koja skupljaju loptice ... ista je kao i njen brat ...

S obzirom da se do sada pokazalo da uspesi , tj. neuspesi srpskih tenisera vuku jedan drugog , iz sveg srca zelim Djokovicu sutra svu srecu protiv Baghdatisa , mada mu nece biti lako ...

GO NOLE , GO NOLE , GO NOLE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KIA

#85 Re: Australian Open

Post by KIA »

Federer pred porazom od preslatkog Berdycha .... ;-)

laku noc ;-) !
Admir_1984

#86 Re: Australian Open

Post by Admir_1984 »

KIA wrote:Federer pred porazom od preslatkog Berdycha .... ;-)

laku noc ;-) !
Nikad ne otpisuj velikog sampiona :thumbup:
mmostar

#87 Re: Australian Open

Post by mmostar »

bato99 wrote:naravno da je novak kvalitetniji ali ove godine je već izgubio dva meča i to od finca jarka nieminena u sidneyu a u brisbanu ispo u polufinalu...nebitno grand slam je ipak druga priča ali gledo sam sve novakove mečeve ova tri kola i nije baš da briljira dok marin do sad rastura pogotovo ovaj zadnji meče protiv ferera koji je 10 nosilac ..jednostavno ga je pomeo u tri seta..nadam se da može iznenaditi novaka ipak hercegovačko srce tuče u njemu :D :D :D :D :D
Ja i ti pravimo račun bez krčmara,još da se i Noletu "omakne" :lol: .Iskreno se nadam da neće ali .....
mmostar

#88 Re: Australian Open

Post by mmostar »

laku noc ;-) !
To odnedavno pratiš tenis?
Admir_1984

#89 Re: Australian Open

Post by Admir_1984 »

pirmin wrote:
Admir_1984 wrote: Kako mi je drago sto je Jelena Dokic prosla u 3 kolo, ona je meni uvijek bila simpaticna
Cijenim ljude sa dobrim ukusom! :thumbup:

Forza Jelena :) ...nadamo se da je definitivno rascistila(psihicki) sa onim kamiondzijom.
Koja je to samo sampionka!! Mogu samo zamislit gdje bi sad bila i sta bi sve osvojila da nije bilo onih sranja
mmostar

#90 Re: Australian Open

Post by mmostar »

Novak prođe ,slijedi Rodik koji je u odličnoj formi
KIA

#91 Re: Australian Open

Post by KIA »

mmostar wrote:

laku noc ;-) !
To odnedavno pratiš tenis?
Ja ne , a ti ?

Jel mi pricamo o onom Federeru koji je prethodnu godinu zavrsio sa jednim Grand Slamom i nula Masters titula ? Ah , da osvojio je i Estoril , Basel i Halle , ali je te tri titule verovatno sakrio pod vitrinu da se ne vide ...

Dok ja nisam sinoc otisla na spavanje , Bedrych je mnogo bolje igrao ...
mmostar

#92 Re: Australian Open

Post by mmostar »

Ode i Marej,ispraši ga zetonja :lol:
KIA

#93 Re: Australian Open

Post by KIA »

mmostar wrote:Ode i Marej,ispraši ga zetonja :lol:
nije vishe ...
burek_in_space

#94 Re: Australian Open

Post by burek_in_space »

KIA wrote:
nije vishe ...
:shock:

Ozbiljno?! :shock:

Odo' joj mail pisat' odmah! :oops: :run:
KIA

#95 Re: Australian Open

Post by KIA »

burek_in_space wrote:
KIA wrote:
nije vishe ...
:shock:

Ozbiljno?! :shock:

Odo' joj mail pisat' odmah! :oops: :run:
Glupacha , shutnula takvog frajera :-)
LongDong

#96 Re: Australian Open

Post by LongDong »

Ona njemu dala nogu, a on igra najbolji tenis u svom životu :-)
Admir_1984

#97 Re: Australian Open

Post by Admir_1984 »

Kazu da vec ima novog frajera
mmostar

#98 Re: Australian Open

Post by mmostar »

Admir_1984 wrote:Kazu da vec ima novog frajera
Novine pišu(a postoji i fotka) da je riječ o nekom australijskom golf igraču.Ma pametna mala hebo tenis kad u životu ima i ljepših stvari :D Zaradilo se dovoljno
scheph

#99 Re: Australian Open

Post by scheph »

divi mu face... :run:

Image
zimzelen

#100 Re: Australian Open

Post by zimzelen »

Vala si se navaljao posteno. Amer delic je cijeli rat proveo u Tuzli, s roditeljima, a tek 1996 g. otisao u Ameriku (Jacksonville, FLA) i teskom mukom stigao na staze kojim sadakoraca. Jedini je kazao da bi igrao za Bosnu i ne znam ko bi to od ovih u Bosni rodjenih makar zamahao salom BHF kao on neki dan u Melbourne? I ne samo zato, vrijedi navijati za Delica, koji se sigurno za par sedmica vraca u Top 100 najboljih tenisera svijeta.
Kada srbijanski mediji prate Jelenu Dokic, svaki dan, a nastupa pod australskom zastavo, sto mi siroti koji nemamo skoro nikoga ne bi pratili i uzivali u pobjedama momka, pored cijeg imena ipak stoji, birthplace-Tuzla, country Bosnia :bih:
Post Reply