Australian Open

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
drama

#176 Re: Australian Open

Post by drama »

nadal ima 22 godine al' ovo mu je vrhunac. on ne moze vise napredovat', doduse jest' malo popravio servis.
sada je samo pitanje koliko moze izdrzat'. dok god bude im'o snage, njegov je clay.
al' ovi turniri na brzim podlogama ce pokazat' sve njegove nedostatke.
ne mogu da vjerujem da neko ko prati tenis kaze:
' Novak i ostali teniseri nisu ni blizu ove dvojice i milionima svjetlosnih godina su udaljeni od njih po kvaliteti. ' :-?
zaboravljas mareja, djokovica, rodika, nalbandiana ( kada je fizicki spreman ) i posebno ovu nadalovu
generaciju, koja za razliku od njega ce jos sigurno napredovat' a to su simon, tsonga, del potro, monfils, berdih...

ne sumnjam da ce nadal osvojit' roland garos tako da ce mozda i biti na no.1 na kraju godine
al' slijedece nece sigurno.
ja se smijem kladit' da nadal nece osvojit' ni vimbldon, ni usopen.
andi marej- slijedeci broj 1 ;-)
Better Man

#177 Re: Australian Open

Post by Better Man »

drama wrote:nadal ima 22 godine al' ovo mu je vrhunac. on ne moze vise napredovat', doduse jest' malo popravio servis.
sada je samo pitanje koliko moze izdrzat'. dok god bude im'o snage, njegov je clay.
al' ovi turniri na brzim podlogama ce pokazat' sve njegove nedostatke.
ne mogu da vjerujem da neko ko prati tenis kaze:
' Novak i ostali teniseri nisu ni blizu ove dvojice i milionima svjetlosnih godina su udaljeni od njih po kvaliteti. ' :-?
zaboravljas mareja, djokovica, rodika, nalbandiana ( kada je fizicki spreman ) i posebno ovu nadalovu
generaciju, koja za razliku od njega ce jos sigurno napredovat' a to su simon, tsonga, del potro, monfils, berdih...

ne sumnjam da ce nadal osvojit' roland garos tako da ce mozda i biti na no.1 na kraju godine
al' slijedece nece sigurno.
ja se smijem kladit' da nadal nece osvojit' ni vimbldon, ni usopen.
andi marej- slijedeci broj 1 ;-)
Rodika sam prvi put zapazio protiv Ivaniševića na Wimbledonu 2001. godine i od tada do danas nije puno napredovao izuzmemo li jedan osvojeni U.S. open. Meni djeluje previše neozbiljan. Puno se više očekivalo od Rodika. Nalbandian takođe ne može više napredovati i pozalo je zadnjih gopdina da ovu dvojicu teško može pobijediti. Đoković je sve samo ne veliki borac, jer pravi borci nikad nepredaju meć, već idu do kraja. Ostali će sigurno napredovati, ali ipak u ovom trenutku su Nadal i Federer najbolji. Rekao sam ostali ih mogu dobiti, ali daleko je to još od toga da ih dobivaju redovno, kao što to čini Nadal protv Federera.
drama

#178 Re: Australian Open

Post by drama »

oko manchestera se mozemo slozit' :D :D al' ovdje...

kada sam govorio o napredovanju i nisam bas mislio na rodika i djokovica...
al' taj isti rodik je u zadnju godinu- dvije strasno napredov'o. on trci puno vise nego prije,
servis je tu al' ubjedljivo najveci pomak je njegov bekend. pa on je znao samo odigrat' jedan udarac
iz bekenda- bekend slajs tako da ako uporedis rodika iz 2001. i danas- vidjeces znatan napredak.
to se nije odrazilo previse na rang listi zato sto, po meni, se kvalitet tenisa dig'o
i tu je sada vise kvalitetnih igraca....
nalbandian je najtalentovaniji igrac trenutno al' covjek vise zivot, izgleda :D
on moze svakog pobijedit', vise puta kada je fizicki spreman. jedne godine je to demonstrir'o
u nekoliko turnira pred sangaj al' opet bio 9. zato sto se zajebav'o cjele godine...
djokovica ne podnosim :D al' i on je u stanju pobijedit' nadala na inteligenciju...

im'o sam tu cast :D da gledam kako nadal ' place ' pred svojom publikom protiv simona...
tako da taj razmak izmedju nadala, federera i ostalih koji vec spominjes- ne postoji...
zimzelen

#179 Re: Australian Open

Post by zimzelen »

drama wrote:oko manchestera se mozemo slozit' :D :D al' ovdje...

kada sam govorio o napredovanju i nisam bas mislio na rodika i djokovica...
al' taj isti rodik je u zadnju godinu- dvije strasno napredov'o. on trci puno vise nego prije,
servis je tu al' ubjedljivo najveci pomak je njegov bekend. pa on je znao samo odigrat' jedan udarac
iz bekenda- bekend slajs tako da ako uporedis rodika iz 2001. i danas- vidjeces znatan napredak.
to se nije odrazilo previse na rang listi zato sto, po meni, se kvalitet tenisa dig'o
i tu je sada vise kvalitetnih igraca....
nalbandian je najtalentovaniji igrac trenutno al' covjek vise zivot, izgleda :D
on moze svakog pobijedit', vise puta kada je fizicki spreman. jedne godine je to demonstrir'o
u nekoliko turnira pred sangaj al' opet bio 9. zato sto se zajebav'o cjele godine...
djokovica ne podnosim :D al' i on je u stanju pobijedit' nadala na inteligenciju...

im'o sam tu cast :D da gledam kako nadal ' place ' pred svojom publikom protiv simona...
tako da taj razmak izmedju nadala, federera i ostalih koji vec spominjes- ne postoji...
U pravu si. nadal je p...ca samo sto to veliki auditorij jos nije imao prilike da vidi. Cmizdri i obori glavu do poda nakon poraza a gubio je od Yuzhny, na US Openu, Tsonge AO, prosle godine i ove ce, nadam se sigurno u Wimbledonu i ponovo US Openu. Zadrzat ce prvu poziciju ali vec u septembru ga moze napasti Murray, samo ako ne bude povreda. nemoguce da Nadalova koljena izdrze, iako i bez toga on nece biti suveren na poziciji No.1, kao Federer.
Hare_ze

#180 Re: Australian Open

Post by Hare_ze »

zimzelen wrote:
Better Man wrote:Pobjeda i potvrda da je Nadal trenutno najbolji teniser svijeta. Vrela Španjolska krv je ipak bolja od hladne Švicarske krvi.
Mislim da ce Murray za Nadala postati ono sto je on vec za Federera. Da je samo prosao Verdasca, prosetao bi se do titule, tako da nije tacno da je Nadal u ovom trenutku najbolji na svijetu, jer je u Dubaiju glatko izgubio od Skota.
Zao mi je Federera, jer je ipak igrac kojem je tesko naci ravnog u historiji ove lijepe igre.Pocupao sam kosu gledajuci matadora koji je manje bodova osvojio od Rogera a okitio se titulom. Fuj!
Nadal tesko da moze dostici Svicarca s ukupnim dostignucima u karijeri.. Igra na snagu a tako se ne ostaje dugo u sportu. Vrlo brzo ce poce s povredama i brzo ce prepustiti prvo mjesto Federeru. Racunam krajem avgusta a onda, Murray ce ga smijeniti no.1. Go, Federer, go!
Samo da potpisem. Federer je sam sebe pobijedio u trecem setu. Ali dobro i to je sport. Da je bio opusten kao protiv Rodicka, bilo bi 3:0 eventualno 3:1...ali sta sad, Nadal je pobijedio i treba mu cestitati.
Hare_ze

#181 Re: Australian Open

Post by Hare_ze »

belafonte wrote:Gdje su sad oni scousersi, oni to najbolje rade - Rafael Raaaaafa, Rafael Raaaaaafa, hajmo ljudi, covjek je to vise nego zasluzio :D

Ako nekome jos nije doslo iz guzice u glavu, ako ima jos nekih tvrdoglavih navijaca Federera (k'o sto sam i sam nekad bio :D ), napokon je shvatio gdje je od sada pa nadalje i ubuduce mjesto Rafi a gdje Federeru.
@belafonte...ti si znaci bio navijac Federera dok ga Nadal nije skinuo sa prvog mjesta a sada navijas za Nadala? :) Dovoljno si rekao :P
abondanzieri

#182 Re: Australian Open

Post by abondanzieri »

Hare_ze wrote:
belafonte wrote:Gdje su sad oni scousersi, oni to najbolje rade - Rafael Raaaaafa, Rafael Raaaaaafa, hajmo ljudi, covjek je to vise nego zasluzio :D

Ako nekome jos nije doslo iz guzice u glavu, ako ima jos nekih tvrdoglavih navijaca Federera (k'o sto sam i sam nekad bio :D ), napokon je shvatio gdje je od sada pa nadalje i ubuduce mjesto Rafi a gdje Federeru.
@belafonte...ti si znaci bio navijac Federera dok ga Nadal nije skinuo sa prvog mjesta a sada navijas za Nadala? :) Dovoljno si rekao :P
Sad ce pocet' navijat' i za Manchu posto je Abramova skvadra pala kvrcu za usi :-)
M-16

#183 Re: Australian Open

Post by M-16 »

sjecam se da je imo rogera u avataru. koja blamina :D

fedex, glavu gore :thumbup:
Hare_ze

#184 Re: Australian Open

Post by Hare_ze »

Better Man wrote: Nadal je pokazao da zna igrati na travi osvajanjem Wimbledona,
Travi koja je toliko usporena a pogotovo u finalu kada se istrosi da vise lici na sljaku, tako da je nestalo i prepoznatljivog smeka Wimbledona - igre na mrezi, dovoljno govori cinjenica da je Wimbledon uzeo lik koji je u toku cijelog turnira odigrao dva voleja...ne trazim opravdanje za Federera, samo je po meni greska sto se nastoji da se sve podloge ujednace...
belafonte

#185 Re: Australian Open

Post by belafonte »

Hahhahhahah, sto me nasmijaste ljudi, extra ste, svaka cast :lol: :thumbup:

Prvo da razbijem ove sumnje oko mog avatara, Fedex je jos tu i bice jos dugo :wink:

Ja da zavolim Nadala? - Nikad. Mogu ga cijeniti kao velikog tenisera i divit se njegovim uspjesima i tu simpatija prestaje, jednostavno ne volim igrace (mozda je smijesan razlog) koji igraju dvorucni bekend, to mi je bas nesto mrsko vidjet u muskom tenisu...
Ni Federer nije 100% moj tip tenisera, prva i jedina ljubav je bio Boris Becker, bum-bum tenis, sjajan servis, volej igra, snazni udarci sa osnovne linije bez kalkulisanja i brzo zavrsavanje poena - definitivno moj izbor.
Pistol Pete je tu rame uz rame sa Borisom, ali ga nesto previse nisam simpatiso jer je redovno mlatio Beckera :D
dosta_mi_je_svega

#186 Re: Australian Open

Post by dosta_mi_je_svega »

Ja navijam vec godinama za Federera (nekako me njegova igra puno podsjeca na Samprasovu :) ) i svijesna sam toga da ce on vrlo tesko opet biti broj 1 (treba igrati jako puno turnira i to dobro po ovom sistemu bodovanja da to uspije, ne vidim motivaciju za tako nesto) ali i ne mora...bolje bi mu bilo da tempira formu za velike turnire i njih osvoji a prije svega bi trebao psiholaoga sebi u tim dovesti...ponekad mi se jednostavno cini da je frustriran cinjenicom kako neke stvari nije osvojio kad je trebalo...
bilo kakao bilo on ce uvijek za mene biti najbolji
Hare_ze

#187 Re: Australian Open

Post by Hare_ze »

belafonte wrote: jednostavno ne volim igrace (mozda je smijesan razlog) koji igraju dvorucni bekend, to mi je bas nesto mrsko vidjet u muskom tenisu...
Sa ovim se slazem...i interesantno da od top 10 igraca jednorucni bekend igra samo Federer...
The 51st State

#188 Re: Australian Open

Post by The 51st State »

nadal je novi tata i gospodin...
nikad_izvini

#189 Re: Australian Open

Post by nikad_izvini »

Kao Federer je na zalasku karijere a čovjek dođe u finale Australian Open-a :-) :roll: :-) :roll:

Primjer vam je Verdasco koji je solidan igrač, najveći uspjesi karijere su učešće u pobjedi u Davis Kupu i 1/2 finale AO ;-)

Što se tiče Rafe, mislim da mu tijelo ne može izdržati napore još dugo vremena. Kada bude imao težu ozljedu mislim da će mu tu biti i kraj. Odnosno da neće moći da održi nivo igre. Bez obzira što me nervira, respect za dosadašnje uspjehe.
Post Reply