Australian Open 2016

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
zarko.filip

#601 Re: Australian Open 2016

Post by zarko.filip »

U prvom setu u Dohi,Nadal je napravio 5 UE a izgubio set sa 6:1.Danas je u prva dva seta Novak napravio 4-5 UE i cemu uopste diskusija o nivou Novakove igre?
zarko.filip

#602 Re: Australian Open 2016

Post by zarko.filip »

ultima_palabra wrote:Dok ne osvoji Roland Garros ne može biti ni među 5 najboljih svih vremena.
1.Rod Lejver (2 godisnja GS)
2.Rafael Nadal
Jel posteno?
sjedi 1

#603 Re: Australian Open 2016

Post by sjedi 1 »

zarko.filip wrote:U prvom setu u Dohi,Nadal je napravio 5 UE a izgubio set sa 6:1.Danas je u prva dva seta Novak napravio 4-5 UE i cemu uopste diskusija o nivou Novakove igre?
Kakvi su ovo novi urumćani na temi?
Nikako ne mogu prežaliti treći set,jebi ga
zarko.filip

#604 Re: Australian Open 2016

Post by zarko.filip »

sjedi 1 wrote:
zarko.filip wrote:U prvom setu u Dohi,Nadal je napravio 5 UE a izgubio set sa 6:1.Danas je u prva dva seta Novak napravio 4-5 UE i cemu uopste diskusija o nivou Novakove igre?
Mucki provokatori.Mogu da zamislim sta ce biti ako Novak izgubi u finalu.
ultima_palabra

#605 Re: Australian Open 2016

Post by ultima_palabra »

zarko.filip wrote:
ultima_palabra wrote:Dok ne osvoji Roland Garros ne može biti ni među 5 najboljih svih vremena.
2.Rafael Nadal
Jel posteno?
Pa imaš i Rogera i Agassija koji su osvajali sva 4.
cevapcinica

#606 Re: Australian Open 2016

Post by cevapcinica »

zarko.filip wrote:@cevapcinica,
Moras razlikovati nivo servisa protiv Novaka i Mareja(dva najbolja riterna)i nivo servisa protiv nekog drugog.Em Rodzr mora drugacije servirati em mu je preko puta najbolji ritern.Nije to ni prvi ni poslednji put u njihovim medjusobnim susretima tako da ovo danas nije izuzetak.Drugo,veoma vazan aspekt koji moras uzeti u obzir je da Rodzer tokom cele karijere ima mentalnu blokadu u mecevima na GS protiv Rafe a i protiv Novaka.
Igra koju je Novak prikazao u prva dva seta se retko vidja.Cak je bilo vece rasturanje nego kada ga je Rafa tukao na RG 2008 ako uzmemo u obzir sta je Rafa na sljaci i sta je Rodzer na sljaci.Pogresna je pretpostavka da se unazad nekog vremena u mecevima izmedju Novaka i Rodzera bilo sta pita Rodzer pogotovu u mecevima na tri dobijena seta.
Procenat ubacenog servisa na koji sam ja mislio nam nikakve veze s protivnikovim vracanjem. Ako pogodis mrezu, s druge strane moze biti Vasa Visost iz Alan Forda jer loptica nece biti u igri. Ocigledno je da Roger nema snage za meceva na tri dobijena sto je sasvim normalno i prirodno. Dokovic je trenutno u vrhuncu sto se tice forme i ocekivati je da vecinu meceva protiv Federera pobijedi.
zarko.filip

#607 Re: Australian Open 2016

Post by zarko.filip »

ultima_palabra wrote:
zarko.filip wrote:
2.Rafael Nadal
Jel posteno?
Pa imaš i Rogera i Agassija koji su osvajali sva 4.
Niko od njih nema godisnji a Rod dva puta.Toliko o tome ko je najbolji.
cevapcinica

#608 Re: Australian Open 2016

Post by cevapcinica »

sjedi 1 wrote:
Govori jezikom koji razumijem. Ako ciljas na mene kao novog kolaca, ne znam koje je svrha tvoje izjave. Jeli to nekakvo pravilo da se mora pisati odgovor jenom dnevno da se dobije tvoja ili necija dozvola za pisanje? Neko pise odgovore na forumu a neko gleda meceve uzivo i vidi stvari koje se ne mogu vidjeti putem TV-prenosa. Koliko puta si gledao svog omiljenog igraca uzivo kad si vec toliki ljubitelj bijelog sporta?
Rob_Atl

#609 Re: Australian Open 2016

Post by Rob_Atl »

Na koje mjesto Samprasa stavljas onda :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#610 Re: Australian Open 2016

Post by Tomahawk11 »

Na momente se kopa dokazni materijal koji dokazuje da Roger nije najbolji, nevezano za Novaka. Hm..... :oops:
Ne vidim kako Novak moze izgubiti u finalu. Zeko nije bolji od Rogera, Raonica da ne spominjem.

No, jedna mi stvar nije jasna. Svi smo bili slozni da je Roger ovo mogao dobiti 3-0, eventualno 3-1....odlazak u 5 setova je sigurna pobjeda Novaka. Zasto?
I obzirom da svi znamo odgovor, o cemu onda ovdje pricamo.
Ne znam koji je odnos koeficijenata bio, pretpostavljam da je Novak bio favorit i to ubjedljiv. To valjda nesto govori.

Pravi Novakovi navijaci su zadovoljni jer je Novak pobijedio Rogera i igra novo finale GS (i ocekuju novu titulu AO). Ostali likuju sto je pobjeda ubjedljiva ili zale sto nije bila ubjedljivija (sto je Roger dobio set). Ne valja to, maliciozno....

Nije nemoguce da prestigne Rogera. Rafu gotovo sigurno. Upravo iz razloga sto mu je najozbiljnija konkurencija Roger. Ne umanjujem Novakove pobjede, nije on kriv sto je takva situacija na ATP.
Sto se tice RG, ne vidim ko ga moze sprijeciti ove godine. Kako se cini, tenis je podigao na jedan novi nivo, ali to mozemo vidjeti samo kad igra s ozbiljnim protivnicima. Na AO vidjeno - jednom, mozda jos jednom u finalu - jer je finale.
zarko.filip

#611 Re: Australian Open 2016

Post by zarko.filip »

Tomahawk11 wrote:Na momente se kopa dokazni materijal koji dokazuje da Roger nije najbolji, nevezano za Novaka. Hm..... :oops:
Ne vidim kako Novak moze izgubiti u finalu. Zeko nije bolji od Rogera, Raonica da ne spominjem.

No, jedna mi stvar nije jasna. Svi smo bili slozni da je Roger ovo mogao dobiti 3-0, eventualno 3-1....odlazak u 5 setova je sigurna pobjeda Novaka. Zasto?
I obzirom da svi znamo odgovor, o cemu onda ovdje pricamo.
Ne znam koji je odnos koeficijenata bio, pretpostavljam da je Novak bio favorit i to ubjedljiv. To valjda nesto govori.

Pravi Novakovi navijaci su zadovoljni jer je Novak pobijedio Rogera i igra novo finale GS (i ocekuju novu titulu AO). Ostali likuju sto je pobjeda ubjedljiva ili zale sto nije bila ubjedljivija (sto je Roger dobio set). Ne valja to, maliciozno....

Nije nemoguce da prestigne Rogera. Rafu gotovo sigurno. Upravo iz razloga sto mu je najozbiljnija konkurencija Roger. Ne umanjujem Novakove pobjede, nije on kriv sto je takva situacija na ATP.
Sto se tice RG, ne vidim ko ga moze sprijeciti ove godine. Kako se cini, tenis je podigao na jedan novi nivo, ali to mozemo vidjeti samo kad igra s ozbiljnim protivnicima. Na AO vidjeno - jednom, mozda jos jednom u finalu - jer je finale.
Prvi bold.Ne kopa se to.Te cinjenice postoje.Idem logikom da je u tenisu najteze osvojiti kalendarski GS a Rod je to uradio dva puta.
Drugi bold.Koliko god te razumem u prici o malicioznosti u pitanju je profesionalni sport.Ne das protivnkiku da digne glavu dok se mec ne zavrsi.Mozda da pitamo Nemce(navijace) o utakmici Brazil-Nemacka 1:7.
Reisova

#612 Re: Australian Open 2016

Post by Reisova »

Ostaje žal za početkom 4 seta kada je Fed prebrzo odigrao na 0:30 jer se vidjelo na Noletu .. ali ....ovo ostaje za istoriju, baš mi je žao ali bolji je pobjedio.
giovanni galli

#613 Re: Australian Open 2016

Post by giovanni galli »

ma da je Novak Bosanac definitivno bi se pricala druga prica i vec bi bio "best ever" ovako jer je Srbin trazi mu se mana, aali ja kao Bosanac, Bosnjak i neko ko uvijek gleda da bude objektivan, kazem glasno i jasno, po vecini statistika Nole je najveci ikad, jos ako uspije stici Rodzera po GS onda ce taj biti i definitivno, budite ljudi, priznajte da je covjek next level u odnosu na sve, i to godinama vec.
sjedi 1

#614 Re: Australian Open 2016

Post by sjedi 1 »

zarko.filip wrote:
sjedi 1 wrote:
Mucki provokatori.Mogu da zamislim sta ce biti ako Novak izgubi u finalu.
Ma i ako izgubi,ni prvi ni poslednji put.Nije stvar u tome više su mi se na qrac popeli rsznorazni teniski stručnjaci poput Matsa Koreče Muratoglua...Te Rodžer ovo te Rodžer superagresivan te Rodžer msestralan te Novak u krizi,te rastu šanse Rodžeru te ovo te ono
Te raznorazni medijski spinovi o namještanju
Plus ona rulja na tribinama,zviždanje saplauzi nakon duple servis greške....
Jebote digla se i kuka i motika ali kurac finala
U finalu neka pobjedi bolji ma ko to bio samo da onu arogantnu i odvratnu facu više ne gledamo
Čovjek sve što je bolji,normalniji,umjereniji...šljam sve gori
E zato mi je žao trećeg seta jebo finale
KENJAC

#615 Re: Australian Open 2016

Post by KENJAC »

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: Dobra vecer , kako ste :pisnula: :pisnula: :pisnula:
Jack Be Nimble

#616 Re: Australian Open 2016

Post by Jack Be Nimble »

Najdraze im je zbog publike sto Nole dere Federa :izet:
Rob_Atl

#617 Re: Australian Open 2016

Post by Rob_Atl »

Interesatno je da ga publika ne gotivi bas nigdje, mislim kad igra protiv Federera, Nadala, Andya, 80% navija za ove. Pogotovo US open tamo ga bas nikako ne gotive. Ne znam u cemu je problem, da je odbojan lik , nije. Zajebava se, opusteno skroz, mene vise Federer neevira vazda nesto ozbiljan, smrknut, a ni zena mu nista bolja nije :mrgreen:
Jack Be Nimble

#618 Re: Australian Open 2016

Post by Jack Be Nimble »

Rob_Atl wrote:Interesatno je da ga publika ne gotivi bas nigdje, mislim kad igra protiv Federera, Nadala, Andya, 80% navija za ove. Pogotovo US open tamo ga bas nikako ne gotive. Ne znam u cemu je problem, da je odbojan lik , nije. Zajebava se, opusteno skroz, mene vise Federer neevira vazda nesto ozbiljan, smrknut, a ni zena mu nista bolja nije :mrgreen:
Hajmo malo zavjere....mozda sto je sa brdovitog Balkana ili iz bilo koje druge rape ali nije iz "zapadne" rupe. A mozda sto Djokovic rastura sve i voljeli bi vidjeti da jednom i slavni Federer uzme koji mec.
ultima_palabra

#619 Re: Australian Open 2016

Post by ultima_palabra »

giovanni galli wrote:ma da je Novak Bosanac definitivno bi se pricala druga prica i vec bi bio "best ever" ovako jer je Srbin trazi mu se mana, aali ja kao Bosanac, Bosnjak i neko ko uvijek gleda da bude objektivan, kazem glasno i jasno, po vecini statistika Nole je najveci ikad, jos ako uspije stici Rodzera po GS onda ce taj biti i definitivno, budite ljudi, priznajte da je covjek next level u odnosu na sve, i to godinama vec.
De nam koju od te vecine statistika...
Rob_Atl

#620 Re: Australian Open 2016

Post by Rob_Atl »

Ma tako je oduvjek dok jos nije ovako dominantan bio, sjecam se us opena moze bit da je 2012 kad je federer imao mec loptu , i federer servira on mu je na prvu vrati pa se okrenuo publici govori ko navijajte za mene malo, i na kraju ga uzme u 5 setova ja mislim.

edit: ipak je bila 2011 igrao se 5-ti set na ovo sam mislio

radostan dan

#621 Re: Australian Open 2016

Post by radostan dan »

auuu...sjećam se te večeri na ovom forumu, to jest temi.
bio je to jedan od žešćih veleobrta.
baš ću da pogledam u arhivu...
BHF_Manijak

#622 Re: Australian Open 2016

Post by BHF_Manijak »

giovanni galli wrote:ma da je Novak Bosanac definitivno bi se pricala druga prica i vec bi bio "best ever" ovako jer je Srbin trazi mu se mana, aali ja kao Bosanac, Bosnjak i neko ko uvijek gleda da bude objektivan, kazem glasno i jasno, po vecini statistika Nole je najveci ikad, jos ako uspije stici Rodzera po GS onda ce taj biti i definitivno, budite ljudi, priznajte da je covjek next level u odnosu na sve, i to godinama vec.
Bice ljubazan, pa na izvaditi tu vecinu statistike. Hvala.
I kod mene bar to nema veze je li Srbin ili ne, Svicarac, Malezijac ili Kenijac, vec sa objektivnim cinjenicama.
Blek Stena

#623 Re: Australian Open 2016

Post by Blek Stena »

Federer je za sada GOAT bez sumnje...........da li ce ostati goat tesko je reci u ovom trenutku!

Evo malo h2h statistike sa wiki:
All matches: Djokovic 23–22
Grand Slam matches: Djokovic, 9–6
ATP World Tour Finals matches: Djokovic 3–2
ATP World Tour Masters 1000 matches: Tied 9–9
Best of three set matches: Federer, 15–14
Best of five set matches: Djokovic, 9–7
Matches lasting five sets: Djokovic, 3–0
Winning the match after losing 1st set: Djokovic, 7–1
All finals: Djokovic, 11–6
Grand Slam finals: Djokovic, 3–1
ATP World Tour Finals finals: Djokovic, 2–0
ATP World Tour Masters 1000 finals: Djokovic, 4–3
ATP World Tour 500 series finals: Tied, 2–2
All sets: Federer, 69–63
Deciding sets: Djokovic, 12–5
Tiebreak sets: Federer, 12–10
Deciding Tiebreaks: Djokovic, 3–1
TheWatcher

#624 Re: Australian Open 2016

Post by TheWatcher »

ultima_palabra wrote:
De nam koju od te vecine statistika...

23-22 npr a bice ta razlika jos veca :D ma ima toga jos znas i sam :wink:
ultima_palabra

#625 Re: Australian Open 2016

Post by ultima_palabra »

Medjusobni dueli sa Federerom su te statistike? Uozbiljite se malo... :roll:
Post Reply