Australian Open 2016

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
radostan dan

#576 Re: Australian Open 2016

Post by radostan dan »

karanana wrote:sto ne bi mogao uzeti jos 7+ turnira?

koliko godina vrhunskog tenisa on jos ima ispred sebe?
5?
nemoguće ti je dati ni približan odgovor...možda jednu, dvije, možda četri.
sve zavisi od stanja tijela. definitivno vodi računa o tome.
takođe, definitivno je zbog očuvanja istog, promjenio način igre, od druge polovine 2014., cijelu 2015. pogotovo.

što se tiče prvog pitanja, nije pikado u pitanju jebo ga ti...uvjek ima neki faktor koji odvuče od cilja...pad forme, prehlada, leđa, inspirisan protivnik, extremno loš dan...
Last edited by radostan dan on 28/01/2016 13:15, edited 1 time in total.
Nadzorna_ploca

#577 Re: Australian Open 2016

Post by Nadzorna_ploca »

radostan dan wrote:

5?
nemoguće ti je dati ni približan odgovor...
Pa da, ko bi rekao da ce se Rafa zaustaviti na trenutnoj brojci.
necko_hz

#578 Re: Australian Open 2016

Post by necko_hz »

radostan dan wrote:pitanje za nećka:
zašto rodžer nije umrtvio igru odmah nakon prvog seta?
zašto nije igrao kratke i mrve lopte?
Zato što mu je Novak ušao u glavu. Federer je najveću grešku napravio kada je u drugom gemu meča kod 15-00 na svoj servis lagan bekend s pola terena poslao u mrežu. Poslije toga je izgubio još nekoliko poena i prvi brejk. Onda je Novak osjetio krv i konstantno pritiskao njegove servise, a ovaj se nije osjećao sigurno, nije imao komfornu zonu na terenu. Kada si u takvoj situaciji, onda ne postupaš racionalno, a sve taktičke zamisli padaju u vodu.

Nije mogao umrtviti, jer Roger, kako god to nekima zvučalo, fizički i tehnički ne može pratiti Novakov ritam. Kada Novak igra intezitet iz prva dva seta, današnji Federer nema oružja da se odupre tome. Pitanje je da li bi i nekadašnji imao. Slajs sa ovim reketom ga više troši, a nije efikasan i oštar kao ranije, dok forhend ne pronalazi onaj ugao i ofenzivnu kreativnost koju je prije mogao pronaći. Naravno, to Federera neće koštati protiv ostalih igrača, jer je i dalje svojevrsna klasa i jer su oni idioti, ali protiv Novaka koji igra tenis iz druge dimenzije, te sitne finese mu život znače. Takvi su njihovi mečevi, sitnice odlučuju.

Federeru se mora skinuti kapa kako se podigao u trećem setu. Novak ga je sastavljao sa zemljom, da je to u meni izazvalo šok i nevjericu, fakat, ne zajebavam, čudno osjećanje potpuno. Nisam navikao gledati da neko onako Federera ubija i da Roger ne uspijeva pronaći rješenje. Onda kreće sa improvizacijom, spašava brejk loptu odigravši dva perfektna voleja, osvaja gem, a onda i pravi brejk u sljedećem nakon više od 10 minuta mislim. I tu je Federer uspio slomiti Novaka, a da onaj nije igrao loše uopšte. Nije mu Novak poklonio set, već ga je onaj zaslužio. Međutim, u četvrtom setu je imao Novaka na tacni, Novaka koji sem servisa ništa nije igrao i tu je Roger podbacio potpuno i taktički i mentalno. Mislim da u prva dva seta ništa previše nije mogao uraditi, eventualno osvojiti par gemova više, ali je četvrti morao dobiti, jer je imao momentum na svojoj strani i 00-30 u prvom gemu.

Moguće da je fizički pao, jer je previše jebeno igrati u onom ritmu koji je igrao u trećem setu, isto kao što i Novak nije mogao zadržati ritam iz prva dva. Svejedno, Novaku hvala za ono što je pokazao. Strašno. :thumbup:
Blek Stena

#579 Re: Australian Open 2016

Post by Blek Stena »

sacekajmo da ovaj pehar uzme prvo......da se ne zabrojimo :D
Last edited by Blek Stena on 28/01/2016 13:19, edited 1 time in total.
radostan dan

#580 Re: Australian Open 2016

Post by radostan dan »

Nadzorna_ploca wrote:
radostan dan wrote:

5?
nemoguće ti je dati ni približan odgovor...
Pa da, ko bi rekao da ce se Rafa zaustaviti na trenutnoj brojci.
ufff...prelistaj temu tenis, još 2011. smo pisali, a njegovi navijači izražavali bojazan, da ako nastavi ovim stilom, da neće dugo.
Nadzorna_ploca

#581 Re: Australian Open 2016

Post by Nadzorna_ploca »

radostan dan wrote: ufff...prelistaj temu tenis, još 2011. smo pisali, a njegovi navijači izražavali bojazan, da ako nastavi ovim stilom, da neće dugo.
Za njega se i prije toga govorilo kad ce puknuti koljena a on igrao i poslije toga i natukao 14 komada. I jos je mlad da se obracuna. Ali ocito da ne moze. :D
zarko.filip

#582 Re: Australian Open 2016

Post by zarko.filip »

Rodzer je u 4 setu imao bolji procenat prvog servisa ali ga je unistio Novakov drugi servis(8/8) ili sto se Rodzera tice 0/8.
CSKA

#583 Re: Australian Open 2016

Post by CSKA »

radostan dan wrote:
CSKA wrote:Po trenutnoj konkurenciji postoje velike sanse da Novak prestigne Rodzera po GS titulama i postane zaista best ever.
nema od toga ništa, ali lijepo je nadati se.
nek stigne nadala...
Pricacemo o ovome 2020-te :D

Samo da je zdravlja i da ga zena slusa.
radostan dan

#584 Re: Australian Open 2016

Post by radostan dan »

necko_hz wrote:
Zato što mu je Novak ušao u glavu. Federer je najveću grešku napravio kada je u drugom gemu meča kod 15-00 na svoj servis lagan bekend s pola terena poslao u mrežu. Poslije toga je izgubio još nekoliko poena i prvi brejk. Onda je Novak osjetio krv i konstantno pritiskao njegove servise, a ovaj se nije osjećao sigurno, nije imao komfornu zonu na terenu. Kada si u takvoj situaciji, onda ne postupaš racionalno, a sve taktičke zamisli padaju u vodu.

Nije mogao umrtviti, jer Roger, kako god to nekima zvučalo, fizički i tehnički ne može pratiti Novakov ritam. Kada Novak igra intezitet iz prva dva seta, današnji Federer nema oružja da se odupre tome. Pitanje je da li bi i nekadašnji imao. Slajs sa ovim reketom ga više troši, a nije efikasan i oštar kao ranije, dok forhend ne pronalazi onaj ugao i ofenzivnu kreativnost koju je prije mogao pronaći. Naravno, to Federera neće koštati protiv ostalih igrača, jer je i dalje svojevrsna klasa i jer su oni idioti, ali protiv Novaka koji igra tenis iz druge dimenzije, te sitne finese mu život znače. Takvi su njihovi mečevi, sitnice odlučuju.

Federeru se mora skinuti kapa kako se podigao u trećem setu. Novak ga je sastavljao sa zemljom, da je to u meni izazvalo šok i nevjericu, fakat, ne zajebavam, čudno osjećanje potpuno. Nisam navikao gledati da neko onako Federera ubija i da Roger ne uspijeva pronaći rješenje. Onda kreće sa improvizacijom, spašava brejk loptu odigravši dva perfektna voleja, osvaja gem, a onda i pravi brejk u sljedećem nakon više od 10 minuta mislim. I tu je Federer uspio slomiti Novaka, a da onaj nije igrao loše uopšte. Nije mu Novak poklonio set, već ga je onaj zaslužio. Međutim, u četvrtom setu je imao Novaka na tacni, Novaka koji sem servisa ništa nije igrao i tu je Roger podbacio potpuno i taktički i mentalno. Mislim da u prva dva seta ništa previše nije mogao uraditi, eventualno osvojiti par gemova više, ali je četvrti morao dobiti, jer je imao momentum na svojoj strani i 00-30 u prvom gemu.

Moguće da je fizički pao, jer je previše jebeno igrati u onom ritmu koji je igrao u trećem setu, isto kao što i Novak nije mogao zadržati ritam iz prva dva. Svejedno, Novaku hvala za ono što je pokazao. Strašno. :thumbup:
hvala... :thumbup:
Šveđanin

#585 Re: Australian Open 2016

Post by Šveđanin »

Tenis dugo vremena pratim, a povremeno udjem i u ove teniske teme.

I svaki put mi zelju za pisanjem ogadi ovaj shake69.

Djokovicu svaka cast - covjek je fenomen. I zelim mu jos mnogo pobjeda, pa i tih 9 GS i da i na papiru postane najbolji svih vremena, shake69 ima da crkne od muke.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#586 Re: Australian Open 2016

Post by konektovan »

Novak je sto se tice igre na nivou najboljih, al' da bude najbolji, mora prestic' Rogera po GS.
Šveđanin

#587 Re: Australian Open 2016

Post by Šveđanin »

Svi se slazu u tome. I po meni je vrlo izvjesno da hoce - samo ako nastavi odrzavati trenutni nivo.

Dakle pravo pitanje je moze li Djokovic drzati trenutni nivo igre do svog 18og GS.
karanana

#588 Re: Australian Open 2016

Post by karanana »

....s tim da roger vise ne uzme ni jedan
konektovan

#589 Re: Australian Open 2016

Post by konektovan »

karanana wrote:....s tim da roger vise ne uzme ni jedan

Najvolim ga, al' ne moze vise. :mrgreen: I ovo je po meni veliko cudo, da se drzi sa 35 kuka ovako dobro i odigra polufinale AO.
shake69

#590 Re: Australian Open 2016

Post by shake69 »

Šveđanin wrote:Tenis dugo vremena pratim, a povremeno udjem i u ove teniske teme.

Djokovicu svaka cast - covjek je fenomen. I zelim mu jos mnogo pobjeda, pa i tih 9 GS i da i na papiru postane najbolji svih vremena, shake69 ima da crkne od muke.
@Mucki provokatoru, vrlo rijetko odgovaram na ovakve postove, ali cu sada uciniti izuzetak, iako me neces uhvatiti u ovu spiku i polemiku.
Samo mi pokusaj odgovoriti zasto ostrascenim srpskim navijacima na ovoj temi ne smetaju pojedinci koji ih nazivaju 'cetnicima', 'genocidasima' i kojim sve ne terminima, a moja malenkost da, iako takvo sto nikad nisam natipkao!? Zar je Roger jedini krivac sto je Djovaku prekinuo onaj niz na RG, jer otprilike tada pocinje mrznja prema najboljem igracu svih vremena ove lijepe igre pa i svima nama , njegovim navijacima!? No, vratimo se pitanju, zasto tebi i pojedincima iz 'srpske loze' ne smetaju onako pogrdni napadi, ne bas padobranaca na ovoj temi a meni bi poslali Batka s Grbavice? Imas li odgovor? I okani me se, tako ti Stockholma, Malmea i ostalih swe destinations!
Dr Kova

#591 Re: Australian Open 2016

Post by Dr Kova »

Fedex definitivno može uzeti barem još jedan GS, ali jedino ako Nole ispadne ranije..
konektovan

#592 Re: Australian Open 2016

Post by konektovan »

Buckethead wrote:Fedex definitivno može uzeti barem još jedan GS, ali jedino ako Nole ispadne ranije..

Hm....., o tome fakat nisam razmisljao. :mrgreen:
cevapcinica

#593 Re: Australian Open 2016

Post by cevapcinica »

necko_hz wrote:

Dzaba sva analiza koja masi po meni najbitniji dio danasnjeg meca. Federerov prvi servis je bio ocajan za njegov nivo i za nivo potreban da bi pruzio jaci otpor bilo kome od prve petorice. Sva prica o Dokovicevoj nadmocnosti i igri "iz druge dimenzije" padaju u vodu kada se pogleda procenat prve Rogerove serve tokom cijelog meca. Tako se ne moze pobijediti trenutno najbolji igrac na Tour:u. Kada serva ide puno je lakse diktirati ritam poena.
zarko.filip

#594 Re: Australian Open 2016

Post by zarko.filip »

shake69 wrote:
Šveđanin wrote:Tenis dugo vremena pratim, a povremeno udjem i u ove teniske teme.

@Mucki provokatoru, vrlo rijetko odgovaram na ovakve postove, ali cu sada uciniti izuzetak, iako me neces uhvatiti u ovu spiku i polemiku.
Samo mi pokusaj odgovoriti zasto ostrascenim srpskim navijacima na ovoj temi ne smetaju pojedinci koji ih nazivaju 'cetnicima', 'genocidasima' i kojim sve ne terminima, a moja malenkost da, iako takvo sto nikad nisam natipkao!? Zar je Roger jedini krivac sto je Djovaku prekinuo onaj niz na RG, jer otprilike tada pocinje mrznja prema najboljem igracu svih vremena ove lijepe igre pa i svima nama , njegovim navijacima!? No, vratimo se pitanju, zasto tebi i pojedincima iz 'srpske loze' ne smetaju onako pogrdni napadi, ne bas padobranaca na ovoj temi a meni bi poslali Batka s Grbavice? Imas li odgovor? I okani me se, tako ti Stockholma, Malmea i ostalih swe destinations!
Ti si nama kao mladji brat koji je krenuo stranputicom sa nadom da ces se kad tad vratiti na pravi put tj.narodski receno "doci ce ti iz dupeta u glavu".Ne smetas ti nama,cak si nam ponekad i zanimljiv al da znas da pretjeras itekako znas(to se valjda sada moderno kaze "trolujes").Postavljao si slike a nisu gusle bile u pitanju.Niko ne mrzi "najboljeg"(znas i sam da nije)niti iko mrzi njegove navijace.To ti je rivalstvo,kaze se ponekad neka teza rec.Citaj malo kako se srpski navijaci gloze,tuku pa na zalost i ubijaju kada je u pitanje rivalstvo Zvezda-Partizan.
A ovo "cetnici","genocidasi" vise govori o njima.Znas i ono kada te pas ujede ne ujedas psa,kada te konj udari ne udaras konja.
sjedi 1

#595 Re: Australian Open 2016

Post by sjedi 1 »

Razlika u kvaliteti je više nego očigledna,šteta zbog trećeg seta i malog pada koncentracije trebalo je ovo počistiti i ogaditi mu tenis
zarko.filip

#596 Re: Australian Open 2016

Post by zarko.filip »

@cevapcinica,
Moras razlikovati nivo servisa protiv Novaka i Mareja(dva najbolja riterna)i nivo servisa protiv nekog drugog.Em Rodzr mora drugacije servirati em mu je preko puta najbolji ritern.Nije to ni prvi ni poslednji put u njihovim medjusobnim susretima tako da ovo danas nije izuzetak.Drugo,veoma vazan aspekt koji moras uzeti u obzir je da Rodzer tokom cele karijere ima mentalnu blokadu u mecevima na GS protiv Rafe a i protiv Novaka.
Igra koju je Novak prikazao u prva dva seta se retko vidja.Cak je bilo vece rasturanje nego kada ga je Rafa tukao na RG 2008 ako uzmemo u obzir sta je Rafa na sljaci i sta je Rodzer na sljaci.Pogresna je pretpostavka da se unazad nekog vremena u mecevima izmedju Novaka i Rodzera bilo sta pita Rodzer pogotovu u mecevima na tri dobijena seta.
Dr Kova

#597 Re: Australian Open 2016

Post by Dr Kova »

konektovan wrote:

Hm....., o tome fakat nisam razmisljao. :mrgreen:
Nada zadnja umire... :thumbup:
zarko.filip

#598 Re: Australian Open 2016

Post by zarko.filip »

sjedi 1 wrote:Razlika u kvaliteti je više nego očigledna,šteta zbog trećeg seta i malog pada koncentracije trebalo je ovo počistiti i ogaditi mu tenis
Pre brejka u trecem setu izasao je na mrezu nonsalantno,lose odigrao volej a Rodja majstorski istrcao i dobio fantastican poen.Slicna situacija je bila i u cetvrtom setu u 8 gemu na 15:30 dva mlako odigrana smeca,fantasticna bekend paralela Rodzera.Pomoze mu mreza za brejk loptu i onda razoran ritern za brejk i kraj price.
konektovan

#599 Re: Australian Open 2016

Post by konektovan »

sjedi 1 wrote:Razlika u kvaliteti je više nego očigledna,šteta zbog trećeg seta i malog pada koncentracije trebalo je ovo počistiti i ogaditi mu tenis
Jos jedan s oblih brda?! :mrgreen:
Ma ja, ogadit mu, vala je vise i dosadio. :roll: :skoljka:
ultima_palabra

#600 Re: Australian Open 2016

Post by ultima_palabra »

Dok ne osvoji Roland Garros ne može biti ni među 5 najboljih svih vremena.
Post Reply