Australian Open 2012

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#151 Re: Australian Open 2012

Post by Admir_1984 »

A sto mene zivciraju ovakve stvari kao sto Novak radi, kao vuce se po terenu, a sekunde se ne osjeti u igri, a nakon svakog poena haman hoce da crkne :roll:
ultima_palabra

#152 Re: Australian Open 2012

Post by ultima_palabra »

Hm... kombinacija Hewitt-Ferrer-Murray mogla bi dobro iscrpiti Đoku za finale, još da je danas Ferrer dobio bar jedan set :roll:

Što se tiče Rogera, prosjek brzine prvog servisa mu je negdje oko 180 na sat... to nije na njegovom nivou, tek par km/h više od Nadala. Možda još ima problema sa onim leđima...
Tomahawk11
Globalni moderator

#153 Re: Australian Open 2012

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:Hm... kombinacija Hewitt-Ferrer-Murray mogla bi dobro iscrpiti Đoku za finale, još da je danas Ferrer dobio bar jedan set :roll:

Što se tiče Rogera, prosjek brzine prvog servisa mu je negdje oko 180 na sat... to nije na njegovom nivou, tek par km/h više od Nadala. Možda još ima problema sa onim leđima...
Ovo sto je do sad Roger odigrao, mada je mozda jedino vrijedno pomena ovo rasturanje Del Potra, je maestralno. Rafa je imao malo vise patnje, ali sto je i logicno, ipak se on na ovoj podlozi mora vise namuciti da dodje do pobjede. Tesko da ce Rafa do pobjede. Mora odigrati skoro pa savrsen mec.
Nole...veliki je favorit u odnosu na Zeku. Zeko mi djeluje nekako mlako, nedoreceno. Ima on tu svoju defanzivu, ali ima s druge strane Noleta koji ce ga upravo njegovim oruzjem matirati.
Naravno, nije nemoguce ni finale Zeko - Rafa, ili neka druga komb., ali su najvece sanse za finale Nole - Roger.
ultima_palabra

#154 Re: Australian Open 2012

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:
ultima_palabra wrote:Hm... kombinacija Hewitt-Ferrer-Murray mogla bi dobro iscrpiti Đoku za finale, još da je danas Ferrer dobio bar jedan set :roll:

Ovo sto je do sad Roger odigrao, mada je mozda jedino vrijedno pomena ovo rasturanje Del Potra, je maestralno. Rafa je imao malo vise patnje, ali sto je i logicno, ipak se on na ovoj podlozi mora vise namuciti da dodje do pobjede. Tesko da ce Rafa do pobjede. Mora odigrati skoro pa savrsen mec.
Nole...veliki je favorit u odnosu na Zeku. Zeko mi djeluje nekako mlako, nedoreceno. Ima on tu svoju defanzivu, ali ima s druge strane Noleta koji ce ga upravo njegovim oruzjem matirati.
Naravno, nije nemoguce ni finale Zeko - Rafa, ili neka druga komb., ali su najvece sanse za finale Nole - Roger.
Mislim da na ovako sporoj podlozi Roger mora servirati odlično i završavati brzo poene... što duže poen traje veća je mogućnost da ga Rafa počne mlatiti forehandom na njegov backhand, a takvih poena Roger osvoji cca 5% :)

S druge strane, ako Rafa bude vraćao servis 5 metara od osnovne linije kao u prva 2 seta protiv Berdycha onda nema nikakve šanse. Ako Roger servira nešto slabije onda mu je to sjajna prilika da agresivnije reternira, što mu je i dobilo treći i četvrti set protiv Čeha.
Tomahawk11
Globalni moderator

#155 Re: Australian Open 2012

Post by Tomahawk11 »

Sve stoji, samo sto je to bio Berdych, on jeste nezgodan, ali taj kad propadne u crnu rupu, dno se ne nazire.
Moze da se desi taj scenario, samo sam siguran da ce i Roger podici nivo igre, jer ipak igra protiv starog rivala Rafe. Ocekuj servis bar 20 % poboljsan :)
shalla

#156 Re: Australian Open 2012

Post by shalla »

Admir_1984 wrote:A sto mene zivciraju ovakve stvari kao sto Novak radi, kao vuce se po terenu, a sekunde se ne osjeti u igri, a nakon svakog poena haman hoce da crkne :roll:
Ja to pričam evo već dvije godine. Svaki poraz koji je doživio bila je neka povreda a i mečevi u kojima pobjeđuje, to bi čovjek rekao tijelo na granici raspadanja a onda istrči nešto što svojevremeno ni Michael Chang ne bi istrčao ;-)

Zato ga nikad nisam zagotivio do kraja, dobar je momak (nema skandala i sl), još bolji teniser ali brate nervira me to prenemaganje pravo...
shake69

#157 Re: Australian Open 2012

Post by shake69 »

shalla wrote:
Admir_1984 wrote:A sto mene zivciraju ovakve stvari kao sto Novak radi, kao vuce se po terenu, a sekunde se ne osjeti u igri, a nakon svakog poena haman hoce da crkne :roll:
Ja to pričam evo već dvije godine. Svaki poraz koji je doživio bila je neka povreda a i mečevi u kojima pobjeđuje, to bi čovjek rekao tijelo na granici raspadanja a onda istrči nešto što svojevremeno ni Michael Chang ne bi istrčao ;-)

Zato ga nikad nisam zagotivio do kraja, dobar je momak (nema skandala i sl), još bolji teniser ali brate nervira me to prenemaganje pravo...
I ja sam pomislio svasta na onakve pokrete Srbijanca , ali danas je imao, cini mi se desetine izmjena preko 20 udaraca tako da je Djoki fakat tijelo slalo signale dobre iscrpljenosti kao sto bi kod svakog drugog kad imas protiv sebe Ferrera kao Pticu trkacicu. Da je danas Spanjolac imao servis, kao recimo Murray, mec bi otisao mozda i u peti set ovako, s pocetnim udarcem koji nije ni u Top 20 u svijetu covjek je bio skoro pa bezopasan za najbolji svjetski return. Steta je to za onakvu borbenost i trku Davida, ali bolji je bio Djoko sto jest jest!
irvinx1

#158 Re: Australian Open 2012

Post by irvinx1 »

Samo da pozdravim Radosnog i Nellingtona, a i ostale. :sax:

A sto se tice ovog turnira, mogli su odmah staviti polufinala prve cetvorke. Da se beze ne muce ljudi :D
xDenisx

#159 Re: Australian Open 2012

Post by xDenisx »

irvinx1 wrote: :sax:
Drugu si pricu pricao na hb :lol:
ultima_palabra

#160 Re: Australian Open 2012

Post by ultima_palabra »

xDenisx wrote:
irvinx1 wrote: :sax:
Drugu si pricu pricao na hb :lol:
:mrgreen:
radostan dan

#161 Re: Australian Open 2012

Post by radostan dan »

Šta je sa ovom temom, jesmo li to postali Englezi, na temi - Golf i Tajger Vuds?
Đe je žar, emocija, pljuvanje i ostale sportske discipline?

Pa da počMemo...
Kako brat Srbin dere ovu nedonoščad to je čudo jedno, dominacija und majorizacija u bijelom se nastavlja i ovog ljeta.
Lijevo plućno krilo Zlatibor, desno Tara. Kada diše čuje se - Zlatibore pitaj Taru, da li pamti ljubav staru...
Last edited by radostan dan on 25/01/2012 22:18, edited 1 time in total.
nellington

#162 Re: Australian Open 2012

Post by nellington »

irvinx1 wrote:Samo da pozdravim Radosnog i Nellingtona, a i ostale. :sax:

A sto se tice ovog turnira, mogli su odmah staviti polufinala prve cetvorke. Da se beze ne muce ljudi :D
Vratio se vlasnik stada 8-) Majorizacija all over Tenis i Iran teme :D
radostan dan

#163 Re: Australian Open 2012

Post by radostan dan »

Evo ga vaskrsO, teže je eliminisati Batu Stojkovića u - Ko to tamo peva - nego Irvinx-a.
http://www.youtube.com/watch?v=ENjTj82pt8o

Neka ga, nek se nađe Rodžereru :mrgreen:
nellington

#164 Re: Australian Open 2012

Post by nellington »

radostan dan wrote:Evo ga vaskrsO, teže je eliminisati Batu Stojkovića u - Ko to tamo peva - nego Irvinx-a.
http://www.youtube.com/watch?v=ENjTj82pt8o

Neka ga, nek se nađe Rodžereru :mrgreen:
Još gore, Irvin je Lazar iz Vremena čuda :lol: Kad umre, vaskrsne... nema tu puno priče :D

Koincidencije... http://www.australianopen.com/en_AU/new ... 37910.html

Sharipova i Makarova :D
xDenisx

#165 Re: Australian Open 2012

Post by xDenisx »

radostan dan wrote:Šta je sa ovom temom, jesmo li to postali Englezi, na temi - Golf i Tajger Vuds?

Pa da počMemo...
Kako brat Srbin dere ovu nedonoščad to je čudo jedno, dominacija und majorizacija u bijelom se nastavlja i ovog ljeta.
Lijevo plućno krilo Zlatibor, desno Tara. Kada diše čuje se - Zlatibore pitaj Taru, da li pamti ljubav staru...
Meni je tema bas bila prijatna i civilizovana. Samo strucne analize i kvalitetne diskusije, bez spamanja i nacionalnih prepucavanja. Ali et', nekima to ocigledno smeta.
Bodkin

#166 Re: Australian Open 2012

Post by Bodkin »

xDenisx wrote:
radostan dan wrote:Šta je sa ovom temom, jesmo li to postali Englezi, na temi - Golf i Tajger Vuds?

Pa da počMemo...
Meni je tema bas bila prijatna i civilizovana. Samo strucne analize i kvalitetne diskusije, bez spamanja i nacionalnih prepucavanja. Ali et', nekima to ocigledno smeta.
a vidis da se zajebava covjek :D
ultima_palabra

#167 Re: Australian Open 2012

Post by ultima_palabra »

Ma nek se zajebava, što da ne :D Samo kad se neko drugi bude zajebavao, da ne bude ljutnje ;-)
Bodkin

#168 Re: Australian Open 2012

Post by Bodkin »

ultima_palabra wrote:Ma nek se zajebava, što da ne :D Samo kad se neko drugi bude zajebavao, da ne bude ljutnje ;-)
meni dobra zajebancija nikad nije mrska :D ja ne mogu provociranja i nacionalisanja :) a na temu, neka pobijedi najbolji :D
ultima_palabra

#169 Re: Australian Open 2012

Post by ultima_palabra »

Maria :thumbup: Go girl :dance:
KENJAC

#170 Re: Australian Open 2012

Post by KENJAC »

Cuj gdje smo...??? Pa pratimo svakim svojim damarom sta radi najbolji! Dakle polufinale! Cetvorka sastavljena po kljucu! Predstavnik Srpskog, Spanskog i Svajcarskog naroda i jedan iz reda "ostalih" Prosle godine je jednoglasno izmijenjen Ustav te su se dogovorili da ovaj iz reda Srpskog naroda bude predsjednik sa neogranicenim mandatom, nesto kao Fidel Castro, sto je u masama Sa-x forumasa primljeno sa razlicitim reakcijama. Naime, istinski poznavaoci "bijelog sporta" su odusevljeni i nadaju se da ce iz ove promjene da se izrodi jedna od najduzih apsolutnih diktatura i da ce "Nole Velicanstveni" da bude izabran za dozivotnog predsjednika! Docim, iz opozicione koalicije sastavljene od nacionalista, pobornika nabildanog tenisa, partije za moralnu podrsku Dr. Karlovicu i ostalih manje - vise nebitnih partija, dolaze znaci negodovanja i pozivi medjunarodnoj zajednici da se silom (jer milom to ne ide) zbaci sa prestolja legitimno izabrani predsjednik. Pred nama je burno "tenisko proljece"......
sumirprimus

#171 Re: Australian Open 2012

Post by sumirprimus »

:lol: :lol: :lol:
nekako mi ovaj australian nikako ne godi radnim danom :-) :(
citadela

#172 Re: Australian Open 2012

Post by citadela »

ultima_palabra wrote:Maria :thumbup: Go girl :dance:
:thumbup: Ne znam je li mi Sharapova toliko draga koliko mi je Kvitova mrska... Uze je bas nekako na iskustvo.
ultima_palabra

#173 Re: Australian Open 2012

Post by ultima_palabra »

sumirprimus wrote::lol: :lol: :lol:
nekako mi ovaj australian nikako ne godi radnim danom :-) :(
Isti sam ti takav... pogledam snimke popodne, ali nije to to :roll:
erik2

#174 Re: Australian Open 2012

Post by erik2 »

Biće vriske i galame u finalu Azarenka vs. Sharapova :roll: S druge strane drago mi ja da Wozniacki nije više br. 1, jer igračice čija se igra zasniva samo na vraćanju loptice ili čekanju greške nisu ni zaslužile to mjesto, nadam se da pomenuta nikada neće uzeti GS, ako to napravi onda je ženki tenis u opasnoj krizi.
ultima_palabra

#175 Re: Australian Open 2012

Post by ultima_palabra »

erik2 wrote:Biće vriske i galame u finalu Azarenka vs. Sharapova :roll: S druge strane drago mi ja da Wozniacki nije više br. 1, jer igračice čija se igra zasniva samo na vraćanju loptice ili čekanju greške nisu ni zaslužile to mjesto, nadam se da pomenuta nikada neće uzeti GS, ako to napravi onda je ženki tenis u opasnoj krizi.
Pa svakako je Wozniacki sve dalje od toga... na AO bi trebalo da ima najveće šanse, a ne može da uzme ni set protiv Clijsters kojoj je ovo zadnja sezona.

Wozniacki sigurno neće nikad uzeti RG ni Wimbledon... ova dva možda, ako je žrijeb posluži pa ispadnu ove jače udaračice.

Što se tiče finala, mislim da Azarenka igra bolje ali biće tu treme zbog prvog GS finala. Sharapova je bila nadigrana od Lisicki i Kvitove, ali prolazila na hrabrost i mentalnu snagu.

Pobjednica će biti i novi broj 1 :)
Locked