Australian Open (18-31.01.)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

ultima_palabra

#101 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by ultima_palabra »

Lud i ponosan wrote:
Fratris wrote:Ovaj Djokovic majke mi ko da grah prebranac s kiselim kupusom jede prije svakog vaznog meca. Uvijek neki bolovi u zelucu.
Kad se to skoro desilo? Nemoj izmisljati...

Prosle godine je odigrao najvise meceva od svih tenisera, ostvario najveci broj pobjeda na tvrdoj podlozi, prosao bez bilo kakve povrede i zaista ne znam na osnovu cega iznosis ovakve "cinjenice".
Pa popravio se zadnjih godinu dana, istina. Imao je onu predaju protiv Roddicka na ovom turniru prošle godine na +40, ove godine ga je i vrijeme poslužilo, i opet :-)
Anyway, Čilić i Murray... posljednji duel je otišao na stranu Čilića, kada je Murray odigrao katastrofalno. Murray je definitvno igrao sa najmanje oscilacija ovaj turnir, bez izgubljenog seta. Ipak on najbolje igra kad nema pritiska na njemu, a sada ga se ipak gleda kao favorita u ovom meču.
Vjerujem da će Murray igrati neku mješavinu pasivne i agresivne igre, u zavisnosti kako Čilić bude igrao, ako bude preumoran i dosta griješio, onda Murray nema potrebe za previše napadačkog tenisa. Za Čilića će vrlo bitan biti prvi servis, da njime osvaja lake poene i štedi snagu.
Čilić je imao odličan turnir i pokazao mentalnu snagu koja je potrebna za šampiona, ipak mislim da je Murrayevo vrijeme došlo, Murray u 4 seta.
hipisizik

#102 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by hipisizik »

MURRAAAAAAAYYYY!!! :evil: :D
Last edited by hipisizik on 28/01/2010 12:15, edited 1 time in total.
Meho Kodro

#103 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by Meho Kodro »

AJMO MARINEEEEEEEEEEEEEE

Cilic je najvise profitirao ovim turnirom, skinuo dvojicu iz TOP 10, usao u polufinale, usao u TOP 10, i da izgubi 3:0 od Murraya on je svoje napravio
ultima_palabra

#104 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by ultima_palabra »

Kakav poen :shock: Da li slijedi preokret?
shalla

#105 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by shalla »

Lud i ponosan wrote:
Fratris wrote:Ovaj Djokovic majke mi ko da grah prebranac s kiselim kupusom jede prije svakog vaznog meca. Uvijek neki bolovi u zelucu.
Kad se to skoro desilo? Nemoj izmisljati...

Prosle godine je odigrao najvise meceva od svih tenisera, ostvario najveci broj pobjeda na tvrdoj podlozi, prosao bez bilo kakve povrede i zaista ne znam na osnovu cega iznosis ovakve "cinjenice".
Čuj kad se to skoro desilo, frajer u 95% mečeva kojih gubi traži liječničku pomoć i nakon iste se vrati i odigra na nivou Federera... Da se razumijemo, da mi neko ovdje ne spočita da ovo govorim samo zato što je Nole iz Srbije, mene bi nerviralo da mi brat rođeni to radi na terenu... Al vala da je previše previše je...
nikad_izvini

#106 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by nikad_izvini »

Men se čini da je ovo 1/2 finale gotovo. U prvom setu je Murray pogriješio/natjeran i odigrao previše defanzivno uz previše pimplanja loptice, može biti i da je malo potcijenio Čilića. Nakon onog spektakularnog brejka u drugom setu, stvari su došle na svoje mjesto. Murray je počeo da igra napadački, Čilića je natjerao da trči i to bi bilo to.
ultima_palabra

#107 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by ultima_palabra »

shaqqa wrote:Čovjek koji je napisao ovu kolumnu je pogodio u srž. Ova odugovlačenja i peglanja su jedini razlozi zbog kojih ja ne gotivim Nadala I Đokovića...

http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/ ... 439515.ece
Iako navijam za Nadala, slažem se da bi mogao promijeniti tu naviku. Ali Pat Cash, kao nekada osvajač Wimbledona bi mogao znati da pravilo glasi 25, a ne 20 sekundi između poena :-)
Murray je briljantan u trećem i četvrtom setu :thumbup: Čilić će se teško vratiti.
hipisizik

#108 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by hipisizik »

MURRAAAYYY :D Jos Federera da mlatne i eto prvog GS-a 8)
11sumirp

#109 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by 11sumirp »

ultima_palabra wrote:
shaqqa wrote:Čovjek koji je napisao ovu kolumnu je pogodio u srž. Ova odugovlačenja i peglanja su jedini razlozi zbog kojih ja ne gotivim Nadala I Đokovića...

Iako navijam za Nadala, slažem se da bi mogao promijeniti tu naviku. Ali Pat Cash, kao nekada osvajač Wimbledona bi mogao znati da pravilo glasi 25, a ne 20 sekundi između poena :-)
Murray je briljantan u trećem i četvrtom setu :thumbup: Čilić će se teško vratiti.

RULES OF TENIS BY ITF 2010

Kaže,čLAN 29.
Between points,a maximum of twenty(20)seconds is allowed....pa ide dalje :)

http://www.itftennis.com/abouttheitf/ru ... /rules.asp
ultima_palabra

#110 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by ultima_palabra »

11sumirp wrote:
ultima_palabra wrote:

RULES OF TENIS BY ITF 2010

Kaže,čLAN 29.
Between points,a maximum of twenty(20)seconds is allowed....pa ide dalje :)

http://www.itftennis.com/abouttheitf/ru ... /rules.asp
Vidi stvarno, ja sam uvijek kontao da je 25 :o 20 sekundi je fakat malo, ne znam ko to poštuje osim možda Federera i Blakea. Neki igrači su se žalili na njih da prebrzo serviraju :D
burek_in_space

#111 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by burek_in_space »

ultima_palabra wrote: Vidi stvarno, ja sam uvijek kontao da je 25 :o 20 sekundi je fakat malo, ne znam ko to poštuje osim možda Federera i Blakea. Neki igrači su se žalili na njih da prebrzo serviraju :D
Pa nisi jedini, jer sam i ja mislio da je 25 sekundi, obzirom da komentatori na Sportklubu dosta chesto to spominju, pogotovo kad igraju Rafa i Nole.
shalla

#112 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by shalla »

burek_in_space wrote:
ultima_palabra wrote: Vidi stvarno, ja sam uvijek kontao da je 25 :o 20 sekundi je fakat malo, ne znam ko to poštuje osim možda Federera i Blakea. Neki igrači su se žalili na njih da prebrzo serviraju :D
Pa nisi jedini, jer sam i ja mislio da je 25 sekundi, obzirom da komentatori na Sportklubu dosta chesto to spominju, pogotovo kad igraju Rafa i Nole.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
burek_in_space

#113 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by burek_in_space »

shaqqa wrote: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jesi li jedva dochek'o?! :mrgreen:

A, ne mogu da se sjetim koji turnir je proshle godine bio u pitanju, i bash su mjerili organizatori vrijeme izmedju dva servisa, i chini mi se da na tom turniru niko nije isposhtovao zadati vremenski rok za servis. :-)
ultima_palabra

#114 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by ultima_palabra »

Tsonga očekivano bespomoćan u polufinalu :roll: Jednostavno ništa ne funkcioniše, bekhend, forhend, drop shot, samo sa servisom ne može. Očekujem da će ovo završiti do džume 8-)
Finale bi trebalo biti odlično.
nikad_izvini

#115 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by nikad_izvini »

Meni žao Tsonge :-D Federer je baš bio bezobrazan i bezobziran :D

Tsonga je od početka počeo da "pimpla" lopticu sa Federerom što je vrlo, vrlo, vrlo, vrlo, vrlo, vrlo, vrlo, vrlo glupa ideja :D
1/2 AO je dobar rezultat iako će ovo masakriranje da boli :skoljka:
11sumirp

#116 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by 11sumirp »

Mah gotovo je to...5:1
Mali Škot je iritantan samo tako,kad pocne da hralja i nesto to k`mon na gresku protivnika,pih,fuj,...
Da ga oce Federer namlatit ko slamu...
I pride hejt izbacio je susjeda Međugorca :evil:
DJ Babo

#117 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by DJ Babo »

klasicni tenis daje lekciju turbo folk tenisu :D

u odnosu na druge turbo folk tenisere (udarci svom snagom sa osnovne linije, teski spinovi i nimalo kreativnosti), tsonga ovdje pokazuje sta mu fali u odnosu na, recimo, nadala - fali mu istinski talenat :D
DJ Babo

#118 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by DJ Babo »

najdrazi-vodja wrote:
11sumirp wrote:Mah gotovo je to...5:1
Mali Škot je iritantan samo tako,kad pocne da hralja i nesto to k`mon na gresku protivnika,pih,fuj,...
Da ga oce Federer namlatit ko slamu...
I pride hejt izbacio je susjeda Međugorca :evil:
zbog izbacivanja cilica porastao mi je u ocima i navijacu za njega protiv pederera
come on andy
ko ne voli moc ne treba da zivi
:D
2407

#119 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by 2407 »

Jao li se Federeru kad mu se britanci navale na kosti zbog onih 150,000 godina :lol:
ultima_palabra

#120 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by ultima_palabra »

DJ Babo wrote:klasicni tenis daje lekciju turbo folk tenisu :D

u odnosu na druge turbo folk tenisere (udarci svom snagom sa osnovne linije, teski spinovi i nimalo kreativnosti), tsonga ovdje pokazuje sta mu fali u odnosu na, recimo, nadala - fali mu istinski talenat :D
Ma problem je tzv. matchup, ne može Tsonga nikada dobiti Federera ako ovaj igra bar 50% svojih mogućnosti. S druge strane, Novaku može nanijeti dosta problema, pa i Nadalu ako ovaj nije 100%.
Mislim da je Murray na ovom turniru sazrio kao teniser. Ima ogroman motiv, ima tenisku pamet, težak je matchup za Rogera, ima iskustvo GS finala protiv njega, dobivao je i gubio protiv njega, tako da zna kako treba odigrati za pobjedu. Naravno, može se ukazati Federer iz 2006., u tom slučaju Murray ne bi imao šanse, ali ne vjerujem da će biti tako.
Federer je ostvario sve u karijeri i sada igra po instinktu. Ja ga vidim kao zadnju bazu kada prelaziš igricu na kompjuteru, pravo je zajebano ali ako si pravi igrač uspjećeš :D Moje je mišljenje da je Murray postao takav igrač, predviđam njegovu pobjedu u teškom meču.
DJ Babo

#121 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by DJ Babo »

ultima_palabra wrote:Ma problem je tzv. matchup, ne može Tsonga nikada dobiti Federera ako ovaj igra bar 50% svojih mogućnosti. S druge strane, Novaku može nanijeti dosta problema, pa i Nadalu ako ovaj nije 100%.
Mislim da je Murray na ovom turniru sazrio kao teniser. Ima ogroman motiv, ima tenisku pamet, težak je matchup za Rogera, ima iskustvo GS finala protiv njega, dobivao je i gubio protiv njega, tako da zna kako treba odigrati za pobjedu. Naravno, može se ukazati Federer iz 2006., u tom slučaju Murray ne bi imao šanse, ali ne vjerujem da će biti tako.
Federer je ostvario sve u karijeri i sada igra po instinktu. Ja ga vidim kao zadnju bazu kada prelaziš igricu na kompjuteru, pravo je zajebano ali ako si pravi igrač uspjećeš :D Moje je mišljenje da je Murray postao takav igrač, predviđam njegovu pobjedu u teškom meču.
za matchup je moguce, mada ne bih bio toliko siguran. prosle godine je tsonga dobio federera u montrealu i sada federer vodi 2-1 u dosadasnjim mecevima.

za murraya se sve slazem i on je igrac koji moze namuciti federera i bice vrlo zanimljivo u nedjelju...

sto se tice instinkta, kazu da se ovaj atomski tenis koji se danas igra na najvisem nivou svakako igra po instinktu (iliti u magnovenju) jer inace je nemoguce razmisljati u toku poena zbog brzine lopti... sad, problem je sto je kod nekih instinkt bolji jer su talentovaniji :D
shalla

#122 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by shalla »

Tsonga se dobro držao...u pojedinim poenima :mrgreen:
ultima_palabra

#123 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by ultima_palabra »

DJ Babo wrote:za matchup je moguce, mada ne bih bio toliko siguran. prosle godine je tsonga dobio federera u montrealu i sada federer vodi 2-1 u dosadasnjim mecevima.
Sjećam se tog meča, stari mi je probio glavu jer je lego na kladionici :-D Federer je ispustio 5-1 u 3.setu, vidi se da je bio neozbiljan :-D Izgubio je u zadnje 2 godine na manjim turnirima i od Karlovića, Fisha, Benneteaua, Stepaneka, to ništa ne znači.
nikad_izvini

#124 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by nikad_izvini »

Kao navijač Rogera, predviđam da oba igrača imaju po 50% šanse da pobijede. Realno, ako Murray odigra kao protiv Nadala i Čilića(2, 3 i 4 set) ima veće šanse da osvoji AO; Ali :D GS je GS, Murrray iako ima spozitivan skor protiv Rogera, na GS ga nije dobio. Federer vodi i u finalima 2:0 ili 2:1, nisam siguran. Već ga je dobio u finalu FM. Federer je rasterećen, odbranio je bodove, prvi je bez obzira kako se meč završio. Meč protiv Davidenka je pokazao da se može vratiti iz vro nezgodne situacije(izgubio je prvi set, brejk u drugom setu i 0:30 na Federerov servis). Kažu da se Davidneko "odronio" i izgubio meč. To stoji ali stoji i činjenica da Federer više nije griješio, nije poklanjao poene i natjerao Davidenka da mu se vrati onaj kompleks zvani 13:0(ne mogu mu ništa iako sam ga dobio u zadnja dva meča) :D
Slična stvar se može desiti sa Murrayem, ako pomisli da je dobio meč ili izgubio, gotov je :D Kao što Vilander kaže, ako Federeru date prst, otkinuće vam ruku bez milosti :D Murray mora biti na vrhunskom nivou cijeli meč, igrati jedan za drugim poene ne razmišljajući kako će se meč završiti. Također, ako bude krenuo previše defanzivno, neće se dobro provesti iako je odličan defanzivac.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#125 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by Admir_1984 »

Marej ako bude servirao kao protiv Cilica nema 10% sanse. Roger je ushao u ritam i mislim da ce tesko gubiti svoj servis, a Marej se do sada pokazao vrlo labilan na svome servisu
Post Reply